Ovo i jeste ista stvar, ali nije isti kod "iznutra" samog MagicOS-a, iako deluje da jeste. Ali nije ni važno dok god se mogu pronaći rešenja

Ovo je iz kineskog ROM-a izvadjeno, vrlo moguće da će prestati sa radom nakon updatea na Android 14, kao što pišu da se dogodilo Magic 4 Pro-u sa 13-icom, ali videćemo, za sada radi
Evo neki prvi utisak o MagicOS-u - ovo je nekih 70% EMUI-a, ima propusta, bagova, vidi se da je ovo još uvek u izgradnji, ništa nije deal breaker ali EMUI je daaaleko ispred konkurencije i sad se navikavam polako. Sve bitno radi savršeno, jedino ne mogu više da kontrolišem alarm telefona na Huawei satu :/ Seljačko rešenje je da stavim dva alarma, ali nije to-to. Nemam više ni remote shutter, ali ima app za to, Camera Opus, 300 dinara je i radi top. Kupio bih i za alarm, ali ovo je izgleda neki vendor lock.
Malo mi je zao sto ipak nisam uzeo Mate 50 Pro, ali za 10k dinara dobija se mnogo više naprosto sa Honor-om, plus dizajn koji je daleko bolji u odnosu na Mate. Bas sam ih stavio jedan pored drugog, koliko god ovaj kamera bump bio nepraktičan i zahtevao i posebne case-ove, ipak je stvarno izrazito autentičan.
Uzeo sam crni, onaj zeleni poklopac meni stvarno deluje kao plastika :/
Nisam ni stigao da fotkam previše, ali za sada obećava, ali znamo svi hardver kakav je, izrada.. Ovo je Huawei i to je jasno čim se telefon uzme u ruku i malo isproba.