Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Никакав проблем са звуком саговорника немам. Чак га и утишавам, јер ми се чини да сви око мене чују саговорника. Полсе дуже времеан коришћења, тренутно имам проблем што ми сат (хуавеи воч ГТ3) често не вибрира код пристиглих порука, позива... Увек ми је звук на телефону искључен, јер примам позиве и поруке путем сата. И друга ствар која се понекад дешава, је да поред иконице за јачину сигнала пише 4г, иако је телефон повезан путем вајфаја, а не пуем мобилних података. То се дешава чак и када су мобилни подаци искључени. И понекад, баш ретко, деси се, када је тел у хоризонталном положају, да се слика на екрану заротира за 180степени. Све остало је...Пу, Пу, Пу... Да га не урекнем.

Када се искључи Аи што се тиче звука саговорника ситуација је субјективно много боља.Има мало као неки звук статике неко као пуцкетање можда грешим могуће да је било нешто са друге стране али звук је прилично јачи.Нисам приметио то за мобилне податке мада нисам ни обраћао толико пажњу.

Drago mi je da sve više ljudi ima ovaj model.
Sad možemo da razmenjuje o iskustva.
Trenutno nema forum na poznatom sajtu za telefonu X.A
Koristi li Call Recorder i koji.
Dva sam probao i na snimcima se ništa ne čuje.
Takodje, imao sam instalaciju za Huawei P40Pro koja se integriše u sistem pa deluje kao fabrička. Na žalost ne hvata se za Honor
Svidja mi se sto je Honor Share kompatibilan sa Huawei Share ali nemogu da projektujem ekran telefon na tableth

Користим два кол рекордера и оба раде добро. CallU (Automatic call recorder pro) i to nije plaćena verzija. Plaćena je sa dodatkom premium. Druga aplikacija je Automatic call recorder (Q4umobile)

Drago mi je da sve više ljudi ima ovaj model.
Sad možemo da razmenjuje o iskustva.
Trenutno nema forum na poznatom sajtu za telefonu X.A
Koristi li Call Recorder i koji.
Dva sam probao i na snimcima se ništa ne čuje.
Takodje, imao sam instalaciju za Huawei P40Pro koja se integriše u sistem pa deluje kao fabrička. Na žalost ne hvata se za Honor
Svidja mi se sto je Honor Share kompatibilan sa Huawei Share ali nemogu da projektujem ekran telefon na tableth
Ja koristim to na huawei p50 pro i rade perfect. Takodje mi je i na P20 lite radilo odlicno.

Исто. Једина мана им је што не пише име ни број онога са ким сте причали. У првопоменутој имате опцију да додате сами, кликом на број снимљеног разговора, и да је пронађете уименику. ЗАто мало чешће њу користим.

3. У оквиру системске апликације "поруке" нисам пронашао опцију да поставим посебну мелодију за примљене поруке за сваку картицу већ је једна иста за обе картице.Или за то мора трећа страна и коју препоручујете?Такође, нисам нашао опцију да поставим посебно обавештење односно мелодију за рецимо пристигли меил
Postoji li rešenje za ovo?

Za Gmail, udjes u isti pa u gornjem levom uglu klikneš na tri vodoravno crte pa onda Podešavanja. Izabereš nalog a onda Zvuči i obaveštenja. Tu biraš melodiju.
Za Email, biraš Opšte pa Obaveštenja. Tu imaš opciju za biranje melodije.
Za SMS biraš Podešavanje, zatim Opšta-Obavestenja-Dolaze poruke.
Nema za oba sim-a posebno.
Mozda da se instalira neka aplikacija za poruke

За апликације видео сам на брзака можеш да подесиш посебно обавештење односно мелодију ако одеш у апликације нађеш ону која ти треба и ту подесиш коју хоћеш мелодију.За поруке још нисам нашао.Има ли каквих информација за АОД и апликације у боји?За мене Г борд је много боља него ова Свифт која долази уз телефон.Први пут да уживам у куцкању.Ноте 8 је због тога био преко неколико пута у прилици за заврши закуцан у зид.Значи нема могућност за посебно подешавање мелодије за поруке?Е зато је бар што се тиче софтвера Самсунг тата.Била је давно сам користио нека апликација Чемп смс тако нешто у њој можеш да подесиш шта и како хоћеш али опет није нативна а то ме нервира.

kupljen telefon u G....nu ,ima na stanju,samo da kazem da dolazi punjac kao i maska za telefon....preko kojeg programa prebacujete sve app i ostalo na nov tel??

Prethodni sam dao klincu ,i danas meni stize 5 pro ,morao sam ga uzeti po ovoj ceni .

Bas si me obradovala, hvala mnogo.
Prevrnuo sam net i nije bilo nigde.
Takav isti sam imao na P40Pro ali se nije hvatao na Honor

Bas si me obradovala, hvala mnogo.
Prevrnuo sam net i nije bilo nigde.
Takav isti sam imao na P40Pro ali se nije hvatao na Honor
Ovo i jeste ista stvar, ali nije isti kod "iznutra" samog MagicOS-a, iako deluje da jeste. Ali nije ni važno dok god se mogu pronaći rešenja :) Ovo je iz kineskog ROM-a izvadjeno, vrlo moguće da će prestati sa radom nakon updatea na Android 14, kao što pišu da se dogodilo Magic 4 Pro-u sa 13-icom, ali videćemo, za sada radi :)

Evo neki prvi utisak o MagicOS-u - ovo je nekih 70% EMUI-a, ima propusta, bagova, vidi se da je ovo još uvek u izgradnji, ništa nije deal breaker ali EMUI je daaaleko ispred konkurencije i sad se navikavam polako. Sve bitno radi savršeno, jedino ne mogu više da kontrolišem alarm telefona na Huawei satu :/ Seljačko rešenje je da stavim dva alarma, ali nije to-to. Nemam više ni remote shutter, ali ima app za to, Camera Opus, 300 dinara je i radi top. Kupio bih i za alarm, ali ovo je izgleda neki vendor lock.

Malo mi je zao sto ipak nisam uzeo Mate 50 Pro, ali za 10k dinara dobija se mnogo više naprosto sa Honor-om, plus dizajn koji je daleko bolji u odnosu na Mate. Bas sam ih stavio jedan pored drugog, koliko god ovaj kamera bump bio nepraktičan i zahtevao i posebne case-ove, ipak je stvarno izrazito autentičan.

Uzeo sam crni, onaj zeleni poklopac meni stvarno deluje kao plastika :/

Nisam ni stigao da fotkam previše, ali za sada obećava, ali znamo svi hardver kakav je, izrada.. Ovo je Huawei i to je jasno čim se telefon uzme u ruku i malo isproba.

Prilozi

• Honor-Magic-5-Pro-review-5-705503498.jpg
    Honor-Magic-5-Pro-review-5-705503498.jpg
    188.7 KB · Pregleda: 49
Mozete li mi reci isplati li se menjati s23 ultra za ovaj model i zašto za i zašto ne?U dilemi sam velikoj a kamera mi je dosta bitna.

Ovo i jeste ista stvar, ali nije isti kod "iznutra" samog MagicOS-a, iako deluje da jeste. Ali nije ni važno dok god se mogu pronaći rešenja :) Ovo je iz kineskog ROM-a izvadjeno, vrlo moguće da će prestati sa radom nakon updatea na Android 14, kao što pišu da se dogodilo Magic 4 Pro-u sa 13-icom, ali videćemo, za sada radi :)

Evo neki prvi utisak o MagicOS-u - ovo je nekih 70% EMUI-a, ima propusta, bagova, vidi se da je ovo još uvek u izgradnji, ništa nije deal breaker ali EMUI je daaaleko ispred konkurencije i sad se navikavam polako. Sve bitno radi savršeno, jedino ne mogu više da kontrolišem alarm telefona na Huawei satu :/ Seljačko rešenje je da stavim dva alarma, ali nije to-to. Nemam više ni remote shutter, ali ima app za to, Camera Opus, 300 dinara je i radi top. Kupio bih i za alarm, ali ovo je izgleda neki vendor lock.

Malo mi je zao sto ipak nisam uzeo Mate 50 Pro, ali za 10k dinara dobija se mnogo više naprosto sa Honor-om, plus dizajn koji je daleko bolji u odnosu na Mate. Bas sam ih stavio jedan pored drugog, koliko god ovaj kamera bump bio nepraktičan i zahtevao i posebne case-ove, ipak je stvarno izrazito autentičan.

Uzeo sam crni, onaj zeleni poklopac meni stvarno deluje kao plastika :/

Nisam ni stigao da fotkam previše, ali za sada obećava, ali znamo svi hardver kakav je, izrada.. Ovo je Huawei i to je jasno čim se telefon uzme u ruku i malo isproba.
Hvala sto si potvrdio moje tvrdnje da je ovo isto huawei pa koliko to na papirima drugacije zvucalo 😁

Ne, kamera je dosta slična kao i S23 Ultra. Tek Mate 60 Pro i P60 Pro nude "korak dalje" u smislu kvaliteta. Nema razloga da menjaš Ultru za Magic 5 Pro.
hvala na odgovoru.Pitam zato sto na ultri pravi dosta mutne slike u slabijim nocnim uslovima,lica znaju da budu izoblicena...Sto mi se cini da kod Honora nije slucaj.Bar koliko sam video slike..
Ni u ludilu ne menjaj. 23U je trenutni najbolji telefon na tržištu. Još sad kad je izašla aplikacija za kameru portovana sa Pixel modela,ne diraj nista
Ma ok je to,ali mi bas kamera u nocnim uslovima pravi dosta mutne slike,al bas.Mislim da kod Honora to nije slucaj koliko sam video...

Mislim da mi se ne cini,obzirom da mi je mob fotografija pasija vec 6 god,neprijatno me je iznenadila kamera na ultri.Softver jeste bolji na Samsungu,tu Honor treba da poradi jos da bi ga dostigao.
S23 Ultra ima problema da shutter-lagom, otuda problemi da mutnim slikama. Ima problema i sa animacijama i povremenim seckanje iako ima hardver na kojem sve to ni u ludilu ne bi smelo da se dogodi. Pratim bas taj topic, Ice Universe redovno kritikuje Samsung zbog toga. Noću su kamere generalno još sporije i tu pomoći nema.. Ali realno, nije niko tu baš mnogo bolji od Samsunga, ne bih rekao ni Honor.

Pogledaj testove poređenja, generalno meni se Huawei i Apple najviše sviđaju, a moram da priznam i Vivo :) Ali manje-više, je sve tu negde, u ovoj klasi su nijanse razlika (izuzev Huaweia).

Ja ne bih menjao S23 Ultru još par godina, dok se stvarno ne pojavi nešto bolje.

Nazad
Vrh Dno