Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Ako ima neko ovaj i jos neki jaci tel neka okaci par uporednih istih fotografija. Ono sto sam ja probao i video je odlicno, posebno ako se uzme u obzir da se cena novog blizi 700 i neki evric. 200e manje od s23 ultra

Moj je los odkako sam ga kupio a oni to ovako rade naprave par primeraka kad treba da idu na sajmove extra a u posle toga u proizvodnju prave telefone sa bugovima kao ovaj medzik pro to je to

Tako je, ja uvek kupujem izložbeni primerak a ne one upakovane. Ko zna sta mogu sve da pakuju. Ne bi me iznenadilo da platim Pro a u kutiji Lite.
Zanimljivo je da smo drugar i ja kupili neotpakovane, a u stvari dobil izlozbene modele koji rade odlicno, i kamere ok posle updejta. Pm me dalje detalje da ne sirim javno :D

To ti pricam, Sajamski primerak.
Nego, skinem aplikaciju u Play-u Themes Emui. Teme su kompatibilne i sa Magic OS. Kad skinem jednu temu u opisu stoje slike da moze da se uredi desktop ali ja nigde ne nadjo te opcije.
Da li je neko probao ili zna o čemu se radi? Ne verujem da treba poseban launcher.

Kako poboljsati kvalitet fotografija sa prednje kamere? Cesto boje umeju da budu nekako isprane. Postoji li neka gcam verzija koja funkcionise ili editovati naknadno kroz npr. Snapseed?

Kako poboljsati kvalitet fotografija sa prednje kamere? Cesto boje umeju da budu nekako isprane. Postoji li neka gcam verzija koja funkcionise ili editovati naknadno kroz npr. Snapseed?
U Xiaomi 13 grupi ovde na forumu su delili linkove za gcameru i xml fajlove koje probali. Potrazi tamo ako ti nesto znaci, ma da je po meni to stvar fabrickih podesavanja

isto druze upravo sam usao na forum da napisem to... Da li je to slucaj i kod vas koji imate izlozbene modele? i ako moze u pp kako ste dosli do izlozbenih modela..
Zanimljivo je da smo drugar i ja kupili neotpakovane, a u stvari dobil izlozbene modele koji rade odlicno, i kamere ok posle updejta. Pm me dalje detalje da ne sirim javno :D

U Xiaomi 13 grupi ovde na forumu su delili linkove za gcameru i xml fajlove koje probali. Potrazi tamo ako ti nesto znaci, ma da je po meni to stvar fabrickih podesavanja
Da li ce gcam koji je za xiaomi raditi na magic pro5??

Probao sa gcam, odmah da kazem ne radi, cak je i losije nego obicna kamera, da ne skidate za dzabe,,

Ima li negde na dxo mark da se vide slike slikane sa ovim telefonom, kako je ranije bilo da se vidi,, sada samo statistika, nigde primeri fotografije.

Probao sa gcam, odmah da kazem ne radi, cak je i losije nego obicna kamera, da ne skidate za dzabe,,

Ima li negde na dxo mark da se vide slike slikane sa ovim telefonom, kako je ranije bilo da se vidi,, sada samo statistika, nigde primeri fotografije.
Da vam kazem iskreno na honoru su veoma losa podesavanja kod kamere mali izbor nula podesavanja a i u sustini je u globalu losa kamera svukuda pomalo skripi

Druze svi te molimo prodaj fon. Kupi nesto po tvojoj meri, nemoj vise troliovati temu molim te.
Niko nije toliko nezadovoljan telefonom, verovatno je do tebe problem i tvojih ocekivanja.

Ma ****** kamera, ja je više ne koristim. Totalno promasen model. Sad samo zovem i saljem poruke, da i za net. Najviše za ovaj forum.
Nosim u rancu foto aparat sa tri objektiva,kakav telefon.

Da vam kazem iskreno na honoru su veoma losa podesavanja kod kamere mali izbor nula podesavanja a i u sustini je u globalu losa kamera svukuda pomalo skripi

Druze ,danima unazad samo k.....,ako uopste imas telefon prodaj i kupi redmi note 13 pro max plus ....Ako nemas a mislim da nemas ,nastavi sa promocijom da se barem necem smejemo .

Dobro, ne branim nikoga al covek ima pravo da se zali i buni, jer je tema iskljucivo za taj model. Ja ga razumem. Platio je papreno telefon a nije dobio full kvaliter i performanse, nemoj te odma optuzivati i terati

Dobro, ne branim nikoga al covek ima pravo da se zali i buni, jer je tema iskljucivo za taj model. Ja ga razumem. Platio je papreno telefon a nije dobio full kvaliter i performanse, nemoj te odma optuzivati i terati
Ne znam sta fali performansama? Najjači cipset trenutno, po toj logici ni jedan ne valja. I na kvalitet nemam zamerki, izrade, baterije ekrana sve odlično. Ja razumem da je uporedio telefon sa nekim istog cenovnog ranga, pa tražio mane. Ovako samo paušalno iznosi gluposti. Tipa očekivao je dslr kameru, a nije.
Šta ti tačno znači ovo?
Znaci sala na račun dotičnog koji je zaključio da izložbeni rade odlično, a ove sto smo kupili trećerazredni.

Mislio sam da stvarno ima nešto posebno za to, slabo znam o novim Honorima. A ovaj deluje baš dobro

Pazi honor ti je prepakovani huawei, iskopirali su i dobre i lose stvari. Pod dobrim mislim na rad sistema i kamere. A po losim pilulu (mada nije neka mana zbog senzora lica) i ui (najvise iritira sto ne mozes spustiti notifikacije bilo gde na ekranu vec moras swajp sa vrha).

Ta kamera je baš dobra. Bilo bi idealno da je telefon malo manji, nemam velike šake

Zadnje kamere su odlicne, mene narocito odusevljava 3.5 kamera, ono kao da je nekim dslr-om slikano. Treba ih nauciti i koristiti, kad koju, onda pro mod, visoku rezoluciju... Sve ima svoje. Kazem, meni je jedina donekle mana prednja kamera, fotografijama fali malo vise kontrasta, ali to se lako sredi kroz editor.

Zadnje kamere su odlicne, mene narocito odusevljava 3.5 kamera, ono kao da je nekim dslr-om slikano. Treba ih nauciti i koristiti, kad koju, onda pro mod, visoku rezoluciju... Sve ima svoje. Kazem, meni je jedina donekle mana prednja kamera, fotografijama fali malo vise kontrasta, ali to se lako sredi kroz editor.
Znas li mozda kako se podešava duga ekspozicija i silky mod? Na starijim Huawei modelima je imalo kao mod u opcijama "još"

Pazi honor ti je prepakovani huawei, iskopirali su i dobre i lose stvari. Pod dobrim mislim na rad sistema i kamere. A po losim pilulu (mada nije neka mana zbog senzora lica) i ui (najvise iritira sto ne mozes spustiti notifikacije bilo gde na ekranu vec moras swajp sa vrha).
Gledam ovaj telefon i razmišljam o njrmu kao potencijano novi telefon. Kao najveću manu koju pronalazim u recenzijama je upravo magic ui, znači rad sistema što ti navodiš kao prednost. Ne znam ni sam

Jel neko probao da slika u profesionalnom rezimu i sam odredjuje parametre? Kad podesim parametre i na ekranu mi se pokaze slika i ton boje koji mi odgovara, uslikam a na kraju slika izadje bela.
Evo primer sta podesim redom; maticno merenje u centru, ISO 640, S 0,6 , EV mi je zakljucana, jer sam prethodne opcije podesio , AF-C, WB na 2500K - slika na ekranu bude top, a kad uslikam bude bela ili toliko svetla da se jedva nazire sta je na slici..
Nije mi jasno da li ti parametri ne rade dok ih podesavam vec se ukljuce tek dok se uslika slika (sto mi nije logicno jer cemu onda parametri) i onda zbog toga bude slika jako svetla, maltene skroz bela ili ja nesto dobro ne podesavam?
Kao da je problem do podesavanja ISO i S. Kako pomeram opciju S, smanjuje se i povecava svetlost, iako pise da je S brzina zatvaraca ??

I zna li neko da li imaju kakva podesavanja za selfi kameri? Nisam nasao da ima, a mislim da je i to preko potrebno.

Poslednja izmena:
Znas li mozda kako se podešava duga ekspozicija i silky mod? Na starijim Huawei modelima je imalo kao mod u opcijama "još"

Pa ne uspevam ni ja iskreno sve jos uvek da pohvatam, ali pretpostavljam da treba smanjiti iso na sto nize vrednosti i povecati s(hutter speed) na neku optimalu, u zavisnosti od kolicine svetla. Za fotografisanje osoba ili objekata u pokretu koristiti af-c mod.

Jel neko probao da slika u profesionalnom rezimu i sam odredjuje parametre? Kad podesim parametre i na ekranu mi se pokaze slika i ton boje koji mi odgovara, uslikam a na kraju slika izadje bela.
Evo primer sta podesim redom; maticno merenje u centru, ISO 640, S 0,6 , EV mi je zakljucana, jer sam prethodne opcije podesio , AF-C, WB na 2500K - slika na ekranu bude top, a kad uslikam bude bela ili toliko svetla da se jedva nazire sta je na slici..
Nije mi jasno da li ti parametri ne rade dok ih podesavam vec se ukljuce tek dok se uslika slika (sto mi nije logicno jer cemu onda parametri) i onda zbog toga bude slika jako svetla, maltene skroz bela ili ja nesto dobro ne podesavam?
Kao da je problem do podesavanja ISO i S. Kako pomeram opciju S, smanjuje se i povecava svetlost, iako pise da je S brzina zatvaraca ??

I zna li neko da li imaju kakva podesavanja za selfi kameri? Nisam nasao da ima, a mislim da je i to preko potrebno.

Da, problem je S vrednost. Shutter speed je u direktnoj vezi sa hvatanjem svetla, jer sto duze ti je "otvoren objektiv" to vise svetla uhvati. 0,6 je vise od pola sekunde, to je rekao bih prilicno dugo. Ali opet sve zavisi od prisutne kolicine svetla. Npr ako hoces da po noci slikas zvezdano nebo, smanji iso sto vise a rokaj S na 30 sekundi, nece nista da fali. Nema tu neke formule, treba steci osecaj.

Sto se prednje kamere tice kroz editor povecaj kontrast, senke malo stavi u minus, povecaj blago ostrinu i zasicenost. Par sekundi posla a razlika je ocigledna. Slike prosto "zivnu".

Nazad
Vrh Dno