Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Pogledajte prilog 401499Pogledajte prilog 401500
Malopre fotkao, moj S23 i suprugi P30Pro.
Pogadjajte koja fotka je sa kog telefona
Obe slike su (uslovno) odlicne, samo je na jednoj zumirana pozadina, tako i sam ponekad slikam kad hocu 'umJetnicki dojam' na fotografiji (dodirnem ekran u kojoj tacki hocu zum). Pretpostavljam da je i na prvoj tako ili je pri zumiranju insekt bio negde u kraju pa je kamera automatski prvo izostrila travu.
Kolege, msm da je jako ruzno i nepristojno napadati i terati nekoga sa foruma zato sto nije zadovoljan telefonom koji nije vlasnistvo Vase kompanije,
Ovde ima vlasnika Honora i Samsunga? o_O

Dvoumim se oko ovog telefona. Pa mi treba mala pomoć od vas koji imate ovaj telefon.
Koliko sam skontao Magic 5 pro ima opciju za dve fizičke sim kartice i jednu esim karticu. Po nekoj logici dual sim ovaj telefon može da koristi 2 fizičke sim kartice da su dostupne ili jedna fizička i esim. Da li sam upravu?
Vuče me ako je moguće šetati izmedju tih opcija jer bi za esim uzeo holafly zato što često putujem, a fizičke sim kartice bi mi bili naši brojevi jedan privatan drugi službeni.
Zanima me da li je izvodljivo kada sam u Srbiji gasio esim Holafly i držao dostupan privatan i službeni broj, a kada putujem držao dostupan službeni i esim?
Hvala na odgovorima.
Мислим да можеш да шалташ један слот између сим-а и е сим-а када хоћеш.

Prilozi

• Screenshot_20230830_190912.jpg
    Screenshot_20230830_190912.jpg
    35.4 KB · Pregleda: 20
Da li je neko pokusavao da nalepi staklo? Juce sam po NS trazio ceo dan, niko nece da ga zalepi, kazu ne nalaze lepo po ivicama😅

Ja sam stavio foliju, deluje ok, ali ni približno staklu, koje takodje nisam mogao da nadjem po gradu (Kruševac), ali vidim da ih ima po oglasima

Ljudi, jel vredi dati 140k za magic5 pro? Deluje mi da je to puno para, ali ako uzmem u obzir i ovaj tablet onda mi je nekako prihvatljivije. Zanima me kakav je taj tablet, da li vredi uzimati i da li je iko ikad dobio te poklone koje oni daju? Sve se plasim da me ne ispale i na kraju nista od toga..

Telefon je zmaj ,ja uzo preko mts,a,i na 24 rate ispada ne tako ljuto.Tablet Jos niko nije dobio ,a ne vidim sto ne bi dali.

Hvala, vidim po svim recenzijama da su korisnici prezadovoljni i deluje mi je da je zmaj od telefona, nema tu sta, samo mislim mozda je cena velika, mozda moze da se kupi i priblizno isti telefon za manje pare, ili za nijansu losijI a dosta jeftiniji, pa zbog toga sam na vagi..

Jos da pitam, da li mislis da bi dali tablet i ako je kupljen u nekoj drugoj radnji, tipa one u Balkanskoj ili nekoj drugoj, da li bi uvazili kupovinu pod onom stavkom //ostalo// ili samo u onih 10ak radnji koje su navedene? Tamo je cena oko 110k, a u gigatronu 140k....

To je na tebi na odredis ,da li vredi ovih para,mislim da ne bi dobio tablet ,iz jednostavnog razloga ,za prijavu ti treba fiskalni ,a to kod njih nemas

Hvala, vidim po svim recenzijama da su korisnici prezadovoljni i deluje mi je da je zmaj od telefona, nema tu sta, samo mislim mozda je cena velika, mozda moze da se kupi i priblizno isti telefon za manje pare, ili za nijansu losijI a dosta jeftiniji, pa zbog toga sam na vagi..

Jos da pitam, da li mislis da bi dali tablet i ako je kupljen u nekoj drugoj radnji, tipa one u Balkanskoj ili nekoj drugoj, da li bi uvazili kupovinu pod onom stavkom //ostalo// ili samo u onih 10ak radnji koje su navedene? Tamo je cena oko 110k, a u gigatronu 140k....
Ja mislim, nemoj me drzati za rec, da sam video na reklamama da je u tehnomaniji 119k, al nemoj me drzati za rec.

Kojih crnih 140.000, ima na kp za oko 850e.

Kojih crnih 140.000, ima na kp za oko 850e.
U pravu si, nije 140k, nego 139.999 gigatron, tehnomanija, metalac i ostali. Na kp su uglavnom polovni za tu cenu, ono sto sam vidjao, a novi oko 900e i vise ali kod njih ne dobijas garanaciju, bar ja mislim da ne daju nista ili daju nesto pisano godinu dana. Pod pitanjem su mi iskreno ti prodavci, mozda gresim, ja nisam kupovao telefone preko kp nemam poverenje da mi ne uvale nesto, u smislu za neke drugo trziste, kopiju i slicno. Poznata mi je i prica da su neke kinekse telefone za kinesko trziste otvarali i cackali, pa posle samo vakumiraju i prodaju pod eu trziste... A ako ima neko iskustva voleo bi da mi preporuci nekog pouzdanog prodavca tamo, da je dobio original telefon, neotpakovan i isparavan. Znam slucaj, gde sam ja uzeo telefon u telenoru a posle godinu dana cale po mojoj preporuci uzeo isti takav na kp, znaci isti model huawei telefona bio nebo i zemlja, a najveca razlika je bila u kameri, moj na kojem su slike bile super i njegov koji kao da je slikao sa starim sonijem k710, srecom imao je sa cime da usporedi, a da je kupljen samo taj na kp, mislio bi da su svi huawei telefoni sa losom kamerom.

@Marko83 kad kupuješ telefon preko KP, i želiš validnu garanciju, samo gledaš telefone koji se prodaju sa garancijama naših operatera ili maloprodaja, neotpakovane naravno. U tom slučaju, nemaš ni jednu od tih briga koje si spomenuo. Bilo bi zanimljivo uraditi anketu na forumu koliko ljudi kupuje preko KP, a koliko van.
U slučaju Honora, mana je to što je manje tražen u odnosu na apple i samsung, i verujem da ih nema mnogo na oglasima. Ali ko kupuje druga 2 brenda, imaš izbora na kp koliko hoćeš.

Ja sam uzeo dva iz mts a,jedan sebi jedan za prodaju ,otišao je istog dana za 899.Zanimljvo da zbog zelene boje ljudi daju i preko ti 50 evra u odnosu na crni.

Meni je svaka boja na telefonu draža od crne, na automobilu takođe. Ali ukusi su različiti.

U pravu si, nije 140k, nego 139.999 gigatron, tehnomanija, metalac i ostali. Na kp su uglavnom polovni za tu cenu, ono sto sam vidjao, a novi oko 900e i vise ali kod njih ne dobijas garanaciju, bar ja mislim da ne daju nista ili daju nesto pisano godinu dana. Pod pitanjem su mi iskreno ti prodavci, mozda gresim, ja nisam kupovao telefone preko kp nemam poverenje da mi ne uvale nesto, u smislu za neke drugo trziste, kopiju i slicno. Poznata mi je i prica da su neke kinekse telefone za kinesko trziste otvarali i cackali, pa posle samo vakumiraju i prodaju pod eu trziste... A ako ima neko iskustva voleo bi da mi preporuci nekog pouzdanog prodavca tamo, da je dobio original telefon, neotpakovan i isparavan. Znam slucaj, gde sam ja uzeo telefon u telenoru a posle godinu dana cale po mojoj preporuci uzeo isti takav na kp, znaci isti model huawei telefona bio nebo i zemlja, a najveca razlika je bila u kameri, moj na kojem su slike bile super i njegov koji kao da je slikao sa starim sonijem k710, srecom imao je sa cime da usporedi, a da je kupljen samo taj na kp, mislio bi da su svi huawei telefoni sa losom kamerom.
Odgovoriše ti ljudi.

Kupio sam 2, 3 telefona od "Mađara", svi radili besprekorno i u istom takvom stanju prodati, a to da je neko zavaljao kopiju, sumnjam da se time bavi bilo ko na KP od iole ozbiljnijih prodavaca, tj siguran sam da ne. Ozbiljniji prodavci - oni sa stotinama pozitivnih ocena. Niti sam čuo ikada za bilo kakvu priču tog tipa.

Ovaj telefon je btw postao moj prvi pick pre svega zbog baterije i velikog ekrana, a i 512gb ne zvuči loše. Kamera vidim da je odlična što je samo plus, jer mi nije među prioritetima, o ostatku hardvera da ne pričam, nema tu šta da ne zadovoljava.

Ali ne bih dao više od nekih 700e, videćemo... Sad imam pixel 6 pro.

850 evra sa garancijom operatera, da biraš.
Bude i za 800 ali taj se proda u dani. Pratim već nedelju dana.
Što se kopija tiče, nisam čuo ni video da se Huawei kopira. Mozda, ko bi znao.
Mislim i ja da se huawei ne kopira, ali telefon koji mu je stigao je verovatno radjen, da li je menjana kamera, ako je uopste to moguce, ili je samo fabricka greska, u sta ne verujem, ali da je razlika ne ocigledna, nego neuporediva, to je bilo, i ostale karakteristike su bile primetne, ali kamera ubedljivo je najvise odskakala od svega.. Do cega je, ne znam, mozda je pravljen za ko zna koje trziste pa su ga samo napakovali za nase, jer je nerealno koliko je losa kamera bila u usporedbi sa mojom..
A za kineske telefone sto mislim da uvoze iz Kine, Xiaomi, Oppo, i slicne, samo otvore i nabudze za nase trziste i vakumiraju, to sam cuo, da li je istina, ne mogu da tvrdim. Opet kazem, ako neko ima preporuku da je dobio original telefon i sve u redu, voleo bih da mi preporuci takvog prodavca, samo da taj ne bude skuplji nego u radnji jer sam vidjao da ima i toga na kp.

Hvala svima na savetima, pogledacu, pratim i sad, samo treba odreagovati brzo :D
Gledao sam Benhmark recenzije i usli su u izbor i xiaomi 13 pro i vivo x90 pro, ali ih skoro nema nigde u prodaji, mozda 2 na kp i posebno su skupi xiaomi, ne znam iz kog razloga idu do 1000e.
I vidim da zelenih skoro i nema, svuda ostadose crni magic5, da li su toliko lepsi zeleni uzivo jer su mat, i ne primete se prsti kao na crnoj sjajnom pozadini ili je nesto drugo? Hteo sam crni uzeti iz prve, ali sad bih radije zeleni, kasnije ako cu ga prodavati, razmisljam da ce bolje ici zelena boja.

Mislim i ja da se huawei ne kopira, ali telefon koji mu je stigao je verovatno radjen, da li je menjana kamera, ako je uopste to moguce, ili je samo fabricka greska, u sta ne verujem, ali da je razlika ne ocigledna, nego neuporediva, to je bilo, i ostale karakteristike su bile primetne, ali kamera ubedljivo je najvise odskakala od svega.. Do cega je, ne znam, mozda je pravljen za ko zna koje trziste pa su ga samo napakovali za nase, jer je nerealno koliko je losa kamera bila u usporedbi sa mojom..
A za kineske telefone sto mislim da uvoze iz Kine, Xiaomi, Oppo, i slicne, samo otvore i nabudze za nase trziste i vakumiraju, to sam cuo, da li je istina, ne mogu da tvrdim. Opet kazem, ako neko ima preporuku da je dobio original telefon i sve u redu, voleo bih da mi preporuci takvog prodavca, samo da taj ne bude skuplji nego u radnji jer sam vidjao da ima i toga na kp.

Hvala svima na savetima, pogledacu, pratim i sad, samo treba odreagovati brzo :D
Gledao sam Benhmark recenzije i usli su u izbor i xiaomi 13 pro i vivo x90 pro, ali ih skoro nema nigde u prodaji, mozda 2 na kp i posebno su skupi xiaomi, ne znam iz kog razloga idu do 1000e.
I vidim da zelenih skoro i nema, svuda ostadose crni magic5, da li su toliko lepsi zeleni uzivo jer su mat, i ne primete se prsti kao na crnoj sjajnom pozadini ili je nesto drugo? Hteo sam crni uzeti iz prve, ali sad bih radije zeleni, kasnije ako cu ga prodavati, razmisljam da ce bolje ici zelena boja.

Ti izgleda misliš da su Kineski telefoni ono što su Kineski telefoni bili pre 10 godina. Pa nisu to više telefoni sa Ali Expresa za 120$.

Brate za tebe nisu oglasi,kada si tako nepoverljiv.Imas ljude sto se time bave godinama i naravno da nece da valja kopije neko sa par hiljada pozitivnih ocena.

Brate za tebe nisu oglasi,kada si tako nepoverljiv.Imas ljude sto se time bave godinama i naravno da nece da valja kopije neko sa par hiljada pozitivnih ocena.
Brate, kod takvih prodavaca je uglavnom skuplje nego u radnji, onda radije biram radnju jer bar imam jednu god duze garanciju, a za njih sa hiljadama ocena nisam ni rekao da se bave time naravno. :)
Ti izgleda misliš da su Kineski telefoni ono što su Kineski telefoni bili pre 10 godina. Pa nisu to više telefoni sa Ali Expresa za 120$.
Da to mislim kupovao bih samsung ili ajfon, a kao sto vidis modeli koje tipujem su upravo kineski telefoni. Nisam rekao da su svi prodavci takvi, niti tvrdim da se to desava, samo prenosim ono sto sam cuo i ono u sta sam se uverio prilikom caletove kupovine, to je mozda 1 u milion i slucajnost, doduse ne znam kakve je ocene imao taj prodavac i bilo je to pre nekoliko godina. Napomenuo sam da mozda gresim sto sam nepoverljiv i isto tako da ako imate preporuku za nekog konkretno, da preporucite i to je sve. Ako si ti medju tim prodavcima na kp, izvini ako si se nasao uvredjen, nikog nisam prozvao.
Svako dobro, javljam se ovde kad kupim telefon sa utiscima. Pozdrav :)

Naravno da nigde nije skuplje nego u radnji. Na KP je uvek jeftinije, imaš taj "rizik" garancije, ali meni nije bio problem.

Nema tu filozofije, ljudi koji su godinama na kp i imaju stotine i hiljade ocena neće se blamirati za jedan telefon. Obrću oni mnogo, mnogo veće pare od toga. Ja naravno nisam jedan od njih haha.

Svakako nam javi utiske kad uzmeš fon...

Pozdrav
Koristim ovaj telefon vec 2 meseca i prezadovoljan sam sa svim sto telefon nudi. Znaci preporuka svima koji se razmisljaju za kupovinu. Telefon sam uzeo u gigatronu dok je bio deal 120k i poklon maskica koja je stigla posle mesec dana i koja je jako lepa, mocno izgleda i dosta je bolja i ugodnija od obicne silikonske.
E sad zanima me posto mi je prethodni telefon bio s10 samsung i neko vreme nisam pratio desavanja u svetu telefona, da li treba nesto dodatno da se podesava kako bi iskustvo koriscenja bilo maksimalno ugodno?
Konkretno mislim na podesavanja ekrana, kamere itd.
Posto sam primetio da je telefon fabricki podesen na vivid rezimu, ja sam ga promenio na natural jer mi je nekako ugodnije. Da li to pogorsava kvalitet slike na ekranu posto mi na natural deluje dosta bolje i ne znam sto to nisu stavili fabricki.
I da li su potrebna neka dodatna podesavanja kamere kako bi izvukli njen maksimum. Meni sve deluje jako lepo i u poredjenju sa zeninim iphone 14pro max, ovaj telefon ni u cemu nije losiji,ima duplo vise skladisne memorije, a placen je 500 eura manje, osim sto je mozda bolji video snimak na iphonu, ali meni kao obicnom korisniku to nema neke preterane razlike.

850 evra sa garancijom operatera, da biraš.
Bude i za 800 ali taj se proda u dani. Pratim već nedelju dana.
Što se kopija tiče, nisam čuo ni video da se Huawei kopira. Mozda, ko bi znao.
Pratim oglase za ovaj telefon i sa vremena na vreme se pojavi za 850 sa garancijom operatera ali baš retko. Evo sad u ovom trenutku ima samo jedan ali je otpakovan tako da je praktično polovan. Osim toga u zavisnosti od operatera postoji potencijani problem ostvarivanja garancije bez vlasnika ugovora na koji je uzet ali to nije tema ovde.
Pored toga ima još jedan oglas za 870 ne od operatera nego vrv mađar, bez fiskalnog. Ostali su preko 1150 evra što je ista cena ili možda i veća nego u prodavnicama sa fiskalnim.
Sve u svemu nije tako bajna situacija na kp sa ovim telefonima.
Edit: Ispravka, ima još jedan od operatera za 870 evra. I naravno, svi su crne boje, zelene nema ispod 1150

Nazad
Vrh Dno