Mislim i ja da se huawei ne kopira, ali telefon koji mu je stigao je verovatno radjen, da li je menjana kamera, ako je uopste to moguce, ili je samo fabricka greska, u sta ne verujem, ali da je razlika ne ocigledna, nego neuporediva, to je bilo, i ostale karakteristike su bile primetne, ali kamera ubedljivo je najvise odskakala od svega.. Do cega je, ne znam, mozda je pravljen za ko zna koje trziste pa su ga samo napakovali za nase, jer je nerealno koliko je losa kamera bila u usporedbi sa mojom..
A za kineske telefone sto mislim da uvoze iz Kine, Xiaomi, Oppo, i slicne, samo otvore i nabudze za nase trziste i vakumiraju, to sam cuo, da li je istina, ne mogu da tvrdim. Opet kazem, ako neko ima preporuku da je dobio original telefon i sve u redu, voleo bih da mi preporuci takvog prodavca, samo da taj ne bude skuplji nego u radnji jer sam vidjao da ima i toga na kp.
Hvala svima na savetima, pogledacu, pratim i sad, samo treba odreagovati brzo

Gledao sam Benhmark recenzije i usli su u izbor i xiaomi 13 pro i vivo x90 pro, ali ih skoro nema nigde u prodaji, mozda 2 na kp i posebno su skupi xiaomi, ne znam iz kog razloga idu do 1000e.
I vidim da zelenih skoro i nema, svuda ostadose crni magic5, da li su toliko lepsi zeleni uzivo jer su mat, i ne primete se prsti kao na crnoj sjajnom pozadini ili je nesto drugo? Hteo sam crni uzeti iz prve, ali sad bih radije zeleni, kasnije ako cu ga prodavati, razmisljam da ce bolje ici zelena boja.