Šta je novo?

Honor 200 Pro

Pozdrav, hteo bi da zamenim moj p20 pro za Honor 200 ili P50 Pro. Pa sad tu nesto citam, gledam itd, sta donosi nov telefon a sta ovaj flagship ali stariji itd. Prodavao bi p20 pro pa da uzmem nesto zbog vise memorije. Kamera mora biti bolja od p20 pro, video bolji, to mi je bitno. Hercaza mi ne igra ulogu nesto preterano. Igrice ne igram, nemam nijednu na telefonu. Zvuk da je odlican, stereo naravno, baterija 1 dan da izgura. Koja je dobra prica za upgrade po vasem misljenju? Kolege na poslu imaju Honor 200, odusevljeni su. Nema niko P50 Pro. Jedan ima P40 Pro ali nesto me odbija taj telefon ne znam
Ja imam P50 pro, zadovoljan jedino je baterija mana, al brzi punjac to dopini, sve ostalo radi perfect.

Imam zamerku na kontrolu notifikacija, cini mi se da ima premalo mogucnosti za podesavanje ili mi treba pomoc.

Zelim da nocu primam notifikacije ali bez zvuka i vibracije i bez paljenja ekrana, a to ne nalazim nigde da se podesi?

Takodje mi je bitno da odredim razlicit tip notifikacija za razlicite aplikacije, kao sto je to recimo na realme telefonima.

Ovde nalazim da je moguce samo staviti poseban zvuk za svaku aplikaciju, a ja zelim da mi neke aplikacije dodje (bez)zvucno notifikacija, sa/bez prikaza na ekranu i sa/ bez vibracije?

Znam da je komplikovan zahtev i
mislim da to ovaj magic OS ne moze da uradi?

Na realme to podesim za svaku app samo zadrzim prst na notifikaciji koja izadje.
Pa noću ga stavi u no disturb mode i eto resenja. Inace u podesavanjima udji u notifikacije i tu imas posebno za svaku aplikaciju da podesis

Pa noću ga stavi u no disturb mode i eto resenja. Inace u podesavanjima udji u notifikacije i tu imas posebno za svaku aplikaciju da podesis

Kada se ukljuci DND on sve blokira

onda ne zvoni ni za pozive, a pozivi su mi vazni.

ja samo zelim nocu da iskljucim obavestenja koja pale ekran, zvuk i vibru, ali da ona i dalje stizu kako bi ujutru mogao sve da isproveravam.

Na prethodnom telefonu je postojalo dugme "turn off notification", one i dalje stizu u pozadini ali bez ikakvog obavestenja.
jel tako prosta stvar moze da se izvede na ovom telefonu?

Ili ako postoji neka aplikacija koja to radi?

A ok, ja koristim do not disturb, pustio brojeve i notifikacije koje mi trebaju i to je to.

Pa Snapdragon 888,P50 je jos i dobar kakvi su ostali. Idi čitaj S21 FE kako se pokazao.
Sa SD 888 je P50 pro najbolje uparen, nema pregrevanja, i kod njega je i najbolja baterija kad je u pitanju SD 888.
E sad nek ti kazu al SD trosi vise baterije nego Kirin to da znas, a sad nek ti kazu ovi sto imaju H200 kakva je, do duse to je srednja klasa al najbolje ce ti reci. Kamera na P50 pro je sigurno bolja od H200 serije

A ok, ja koristim do not disturb, pustio brojeve i notifikacije koje mi trebaju i to je to.
ja primam pozive i poruke obicno sa nepoznatih brojeva, pozivi su hitni a na poruke nocu ne odgovaram.
pokusacu da nadjem neku aplikaciju koja radi takav posao

ja primam pozive i poruke obicno sa nepoznatih brojeva, pozivi su hitni a na poruke nocu ne odgovaram.
pokusacu da nadjem neku aplikaciju koja radi takav posao
Setij se, imas i u DND opciju da prolaze svi pozivi, vidi screenshot

Prilozi

• Screenshot_20250426_181614_com_android_settings_Settings$ZenModeSettingsActivity.jpg
    Screenshot_20250426_181614_com_android_settings_Settings$ZenModeSettingsActivity.jpg
    47.2 KB · Pregleda: 31
@ssrki DND blokira pozive i poruke a dozvoljava pozive sa liste.

Meni treba takva stvar za notifikacije.

Necu da ih blokira već da ih mutira, a da zvoni one aplikacije koje sam odobrio

Recimo noću spavam a hoću da čujem alarm iz tuya aplikacije ili da čujem obaveštenje iz flight radar aplikacije kada je sleteo avion a između toga hoću da spavam i da me ne cimaju ostali.

A Mate 50 Pro u odnosu na H200 ? U vezi baterije
Imao sam Honor 200, a sada Mate 50 Pro koji je doduše 2 god. star i baterija na 94%. Bolja je na Honoru, logično. Na Mate 50 bez problema drži cijeli dan, 4g/wifi, streaming, pozivi, dosta mailova i klasika Messenger, Viber, WhatsApp...
Bilo koji da uzmeš, nema greške.

Mislim da sam prelomio, idem na P60 Pro. Za koji dan cu da uzmem. Odustao sam od H 200 definitivno a p50 pro ima losiju bateriju. Mate 50 Pro mi je malo veci telefon. Nije znacajna razlika izmedju polovnog mate 50 i p60 tako da to je to
Ispast će da se hvalim, ali imao sam i P60 Pro. Vrhunski mob. Ne znam da li je do mog primjerka bilo, ali imao je nešto lošiji mikrofon kod razgovora. Mate 50 je tu dosta bolji. Navikao sam i na 3d biometriju koja radi savršeno. P60 Pro je malo uži i ugodniji za ruku i nema onaj veliki urez u ekranu. Baterija je tu negdje s obzirom da je isti SoC....
U HR se Mate 50 Pro nađe za oko 250€, a P60 Pro vrlo teško ispod 400€. Vidim da su cijene u Srbiji dosta bliže.

Ispast će da se hvalim, ali imao sam i P60 Pro. Vrhunski mob. Ne znam da li je do mog primjerka bilo, ali imao je nešto lošiji mikrofon kod razgovora. Mate 50 je tu dosta bolji. Navikao sam i na 3d biometriju koja radi savršeno. P60 Pro je malo uži i ugodniji za ruku i nema onaj veliki urez u ekranu. Baterija je tu negdje s obzirom da je isti SoC....
U HR se Mate 50 Pro nađe za oko 250€, a P60 Pro vrlo teško ispod 400€. Vidim da su cijene u Srbiji dosta bliže.
Na P50 pro imas 4 mikrofona, to je jedina prednost. Ako je baterija bitna, a kamere i igrice i zahtevne aplikacije nisu, verujem da H200 pravi izbor, jos pogotovo sto ima i IC port

Sa kojim punjacem punite H200 Pro?

Ja sa 66w, a cuo sam da navodno baterija daje bolji SOT ako se puni sa 100w, sto je skroz nelogicno jer valjda slabija struja i sporije punjenje treba da produze i vek trajanja i (mozda malo) sot.

Sa kojim punjacem punite H200 Pro?

Ja sa 66w, a cuo sam da navodno baterija daje bolji SOT ako se puni sa 100w, sto je skroz nelogicno jer valjda slabija struja i sporije punjenje treba da produze i vek trajanja i (mozda malo) sot.
Ja takodje punim sa 66w,isto mi nema logike al ajd svasta se piše.

Ja trentuno punim sa 68w i izvlačim nekih 6-7h sot-a pola wifi pola 4g i bez igrica, ali planiram u maju da uzmem 100w, pa ću javiti jel ima neke razlike.
Koliko vi imate sot-a sa 66w?
Ja sa 66w slicno kao ti tj. na skoro 2 dana od punjenja vucem 5-5 ipo h SOT-a, ostanem na 20%.

Nisam jos uspeo da ga ispraznim za 1 dan, mada ne koristim aktivno preko 3h dnevno telefon.

Probao sam punjenje tokom noci preko kabla i laptop-a (slaba struja) da vidim kako ce da se odrazi na bateriju.

Punio ga je od 10 uvece do 07 ujutru (pogasene opcije smart charge i smart capacity).

Pomaka nikakvog nema 🤣, baterija se isto trosi kao kad je napunjena brzim 66w punjacem.

Uskoro sledi proba i sa 100w chargerom, ali sumnjam da ce ista biti drugacije.

Izgleda da je max SOT za H200 Pro oko 6H na 24h i da ljudi koji prijavljuju skoro 10h imaju ludacku srecu da su kupili bas dobre primerke ili duvaju pricu 😁

Probao sam punjenje tokom noci preko kabla i laptop-a (slaba struja) da vidim kako ce da se odrazi na bateriju.

Punio ga je od 10 uvece do 07 ujutru (pogasene opcije smart charge i smart capacity).

Pomaka nikakvog nema 🤣, baterija se isto trosi kao kad je napunjena brzim 66w punjacem.

Uskoro sledi proba i sa 100w chargerom, ali sumnjam da ce ista biti drugacije.

Izgleda da je max SOT za H200 Pro oko 6H na 24h i da ljudi koji prijavljuju skoro 10h imaju ludacku srecu da su kupili bas dobre primerke ili duvaju pricu 😁
6:14 h je maksimalno sto sam izvukao ,neki prosek mi je 5:45h okvirno.

mnogo to zavisi i od nacina koriscenja

realno punjac od 68w bas brzo napuni telefon, tako da ne znam cemu sluzi jos brze punjenje....pa nije ovo auto 😁

ja punim celu noc uvece kad legnem, ujutru skinem.
kada mi ostane na kraju dana oko 60% ne stavim na punjac, drugi dan zavrsim sa oko 10%

nekada dan zavrsi sa 50% i onda ga obavezno moram uvece na punjac inace necu moci zavrsiti dan, tih 10% je velika razlika.

mnogo to zavisi i od nacina koriscenja

realno punjac od 68w bas brzo napuni telefon, tako da ne znam cemu sluzi jos brze punjenje....pa nije ovo auto 😁

ja punim celu noc uvece kad legnem, ujutru skinem.
kada mi ostane na kraju dana oko 60% ne stavim na punjac, drugi dan zavrsim sa oko 10%

nekada dan zavrsi sa 50% i onda ga obavezno moram uvece na punjac inace necu moci zavrsiti dan, tih 10% je velika razlika.
Pa koliko izvuces SOT-a sa tih 40-50% dnevno od ujutru do uvece?

Zavisi od koriscenja definitivno. Meni ovih 5h na 2 dana je vecinski wifi. Na 4g bas jako srce bateriju (iako je skoro uvek pun signal).

Evo jedan bag koji sam primetio. Kada sam na wifiju, ne svakom iz nekog razloga, i upali se lokacija, telefon se odkači sa wifi-a i onda se za par sekundi poveže opet.

Vrh Dno