Šta je novo?

Honor 200 Pro

Pozdrav za društvo. Od pre tri dana sam postao korisnik Honor 200 pro telefona. 12/512 verzija, polovan sa godinom garancije plaćen 440 eura ovdje u Bosni u slobodnoj prodaji. Bez packe.

Moj stari Poco X3 Nfc je otišao u zasluženu penziju nakon 4 godine druženja. Nov sam u Honor svetu, te čitajući raznorazne recenzije izbor je pao na taj brend. Dugo sam koristio MIUI i iskreno malo se zamorio sa istim.

Prvi utisci su više nego pozitivni, ekran mi se stvarno dopada i mogu vam reći da njihova opcija "Honor prilagodjenosti oku" barem kod mene ima vidljiv, prijatan efekat, pošto svakako zbog posla gledam u monitor ekrana skoro čitav radni dan.

Fluidnost rada je barem po mom mišljenju na izuzetnom nivou, zvučnici fenomenalni, kamere za moje potrebe i više nego dobre. Solidno bolji prijemnik mobilnog i wi fi signala nego na mom prethodnom telefonu, stabilan i dobar Magic os sistem. Prilikom telefonskog razgovora ljudi oko mene ne čuju sagovornika, bez problema sa proksimiti senzorom, dobar ram menadžment ( nisam imao problema sa kašnjenjem notifikacija nakon što sam zaključao potrebne aplikacije u ram menadžment ).

Sačekaću da prodje odredjen vremenski period da dam svoj sud o bateriji i punjenju ( da ne otvaram opet pandorinu kutiju na ovoj temi 😁 ) i kameri ( kada budem imao više vremena da je isprobam u različitim uslovima ).

Za sada su prvi utisci više nego pozitivni i veliko hvala Benchmark ekipi i Ivanu Vučkoviću koji su mi bili glavi reper za odabir novog telefona.

Da li je neko probao gugl kameru na ovom telefonu tj. da li je neko uopšte pronašao istu sa xml fajlom za ovaj telefon ?

Pozdrav za društvo. Od pre tri dana sam postao korisnik Honor 200 pro telefona. 12/512 verzija, polovan sa godinom garancije plaćen 440 eura ovdje u Bosni u slobodnoj prodaji. Bez packe.

Moj stari Poco X3 Nfc je otišao u zasluženu penziju nakon 4 godine druženja. Nov sam u Honor svetu, te čitajući raznorazne recenzije izbor je pao na taj brend. Dugo sam koristio MIUI i iskreno malo se zamorio sa istim.

Prvi utisci su više nego pozitivni, ekran mi se stvarno dopada i mogu vam reći da njihova opcija "Honor prilagodjenosti oku" barem kod mene ima vidljiv, prijatan efekat, pošto svakako zbog posla gledam u monitor ekrana skoro čitav radni dan.

Fluidnost rada je barem po mom mišljenju na izuzetnom nivou, zvučnici fenomenalni, kamere za moje potrebe i više nego dobre. Solidno bolji prijemnik mobilnog i wi fi signala nego na mom prethodnom telefonu, stabilan i dobar Magic os sistem. Prilikom telefonskog razgovora ljudi oko mene ne čuju sagovornika, bez problema sa proksimiti senzorom, dobar ram menadžment ( nisam imao problema sa kašnjenjem notifikacija nakon što sam zaključao potrebne aplikacije u ram menadžment ).

Sačekaću da prodje odredjen vremenski period da dam svoj sud o bateriji i punjenju ( da ne otvaram opet pandorinu kutiju na ovoj temi 😁 ) i kameri ( kada budem imao više vremena da je isprobam u različitim uslovima ).

Za sada su prvi utisci više nego pozitivni i veliko hvala Benchmark ekipi i Ivanu Vučkoviću koji su mi bili glavi reper za odabir novog telefona.

Da li je neko probao gugl kameru na ovom telefonu tj. da li je neko uopšte pronašao istu sa xml fajlom za ovaj telefon ?
Nek te srecno i dugo sluzi! Drago mi je kad neko uzme tel citajuci forume i recenzije i bude zadovoljan

Imas u postu #846 koja verzija je ok. Ja sam je skinuo i dobro radi ali se nisam nesto puno bavio time koje slike su bolje u kojim uslovima

Nek te srecno i dugo sluzi! Drago mi je kad neko uzme tel citajuci forume i recenzije i bude zadovoljan
Hvala ti puno druže 🙂 Potrošim baš dosta vremena u istraživanju pre kupovine, isčitam i pregledam tone materijala da pronadjem najbolje za budžet koji sam odvojio i ono što odgovara mojim potrebama, tako da je procenat razočarenja minimalan, ako ga i bude. Ne očekujem čuda i nerealno.
Ovaj telefon je sjajan. Stim što ja nikada nisam ni bio korisnik premijum segmenta mobilnih telefona, razumem potpuno ljudi koji jesu, pa pronadju zamerku telefonu u ovom cenovnom rasponu.

Cene telefona jesu otišle u majčinu a nikada nisam bio ljubitelj izdvajanja prevelikog ( po mojim kriterijumima ) novca za iste. Poco F6 bi mi vjerovatno bio i više nego dovoljan za moje potrebe ali me Šaomi pomalo razočarao godinama nekim svojim dečijim bolestima, sistemom zbog koga moram da odradim fabrički reset nakon ažuriranja i nenormalnim štancanjem ultraširoke kamere od 8 mpx, kao i prednjim videom u full hd rezoluciji. Nije da ja iste koristim nešto pretjerano, samo čovek se zapita kada će više potrošiti zalihe istih 😀 Takodje razočaravajuće je i to šta nude za kinesko tržište a šta za globalno i evropsko. Baš izbacuju previše modela i nekako stičem utisak da ne mare mnogo za mišljenja postojećih korisnika. Elem, da vidimo kakav je Honor po tom pitanju 🙂

Био сам у Словенији на одмору и пре три дана притиском на tryout дугме добио сам ново ажурирање.

Систем је флуиднији, батерија одокативно дуже траје а јако леп додатак је и прецизно контролисање зума камере.

Новине су у прилогу.

Prilozi

• IMG-20250216-WA0006.jpg
    IMG-20250216-WA0006.jpg
    99.9 KB · Pregleda: 42
  • IMG-20250216-WA0007.jpg
    IMG-20250216-WA0007.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 42
Imas neki dokaz za tu tvrdnju?
Imam. Napunio sinoc sa origanlnim punjacem od 66w i baterija mi na 54% a na ekranu preko 5 sati. Sa motorolinim punjacem nije moglo toliko. I ja sam se iznenadio. 1000000537.jpg
Mada sam uzeo prosli cetvrtak. Jedino ako se nije formirala od sinoc. Nije htela duze sot od 7 sati od 100% do 10%.1000000538.jpg

Ukoliko prikljucite drugi punjač i piše samo super punjenje to znači da puni manjom brzinom nego sa orginal Honor punjačem,kada je na orginal Honor punjaču piše super punjenje max 66w,testirano i provereno na mom honor 200 pro telefonu.

Meni je punio brzo sa motorolinim punjacem i pisalo super punjenje 68w. Za nekih 40 je napunio od 10 do 100%. Mada mi je to bilo malo cudno. Na jutjubu sam gledao da sa honor 100w pune za 40min.

Прошло је неко време од како сам добио уређај па могу да изнесем и свој суд.

Што се тиче свакодневног коришћења заиста немам проблема. Са ва сам имао на почетку проблеме са неким елементима интерфејса који су се преклапали међутим то је решено у међувремену са 9.0 ажурирањем. Као и анимације које нису биле на нивоу са магик ос 8.

Одушевљен сам са десктоп модом, нисам знао да Хонор има јако добру алтернативу самсунговом Dex-у.

У вези фотографије - током дана углавном сликам у модалитете високе резолуције, не могу да верујем колико детаља има у неким сликама. Хдр10 видео(hlg) видео је јако оштар и веродостојан међутим са маном снимања у 30фпс и фхд(ово задње се и не примећује).

Једина мана телефона је сликање у ноћним условима (условима слабијег осветљења). И поред тога што сам искључио аи као и све модалитете лепоте телефом зна са релативно добрим уличним осветљењем да измешта очи и остале делове лица. Резултати су језиви. Огроман минус за ово, просто недопустиво.

Evo imam je i sad sam je deinstalirao. ,pa da vidimo kako se sad ponaša

Hvala, uklonio sam je sa Pixela 8.

Ukoliko prikljucite drugi punjač i piše samo super punjenje to znači da puni manjom brzinom nego sa orginal Honor punjačem,kada je na orginal Honor punjaču piše super punjenje max 66w,testirano i provereno na mom honor 200 pro telefonu.

Ja nisam pricao o brzini punjenja nego o trajanju baterije kada se napuni drugim punjacem.
To sto tvrde da se razlikuje trajanje na osnovu dva dana gde se uporedjuje SOT se zove anegdotalni dokaz.
Koristite bilo koji brand-name punjac i uzivajte.

Vec duze vreme gledam da kupim neki telefon do 300-350eur, naravno to je bilo citanje na forumima, you tube recenzije sto strane sto domace, iskustva na grupama itd i tacno sam video da za svaki model ima nesto sto nekom fali, smeta, i onda za taj novac mogao si da kupis to i to i onda opet ides gledas taj model i opet nesto fali itd itd. U sustini mora da se napravi neki kompromis u tom cenovnom rangu ili smo mi previse optereceni nekim stvarima. Evo primer htedoh da kupim i zeni Honor 200 ali ne svidja joj se raspored kamera, ok postujem ali onda hoce Redmi 14 koji je losiji od H200 ali eto raspored kamera je bolji..... Da ne ispada da izmisljam toplu vodu ali evo izgubih grdno vreme citajuci i na kraju se opet svodi na ono sto si prvi put saznao da je najbolje za taj novac.

И поред тога што сам искључио аи као и све модалитете лепоте телефом зна са релативно добрим уличним осветљењем да измешта очи и остале делове лица. Резултати су језиви. Огроман минус за ово, просто недопустиво.
:eek: Nisam čuo za tako nešto ni kod jednog telefona.

:eek: Nisam čuo za tako nešto ni kod jednog telefona.
Пре куповине телефона сам прочитао једну такву жалопојку(додуше за м7 про). Али када сам видео моје слике све ми је постало јасно. Пробајте у условима слабијег осветљења да сликате друге особе.

Da li se meni čini ili ovaj telefon ima tako urađen softver kamere da previše zeleni travu kad je sunčano?

Gde uzeti ok zastitu za ekran osim mobile outfitersa da se ne odlepljuje po ivicama? Pravio se pametan i skinuo fabricku

Ta fabrička što si skinuo nije zaštita za ekran.

Ja 200pro koristim bez ikakve zaštite od kako sam ga kupio i na ekranu nema ni tačkice.Ta folija koju si skinuo toliko degradira performanse ekrana da sam se pokajao kada sam ga kupio dok negde nisam pročitao da Honor insistira na skidanju iste.Nego da li je naš region poslednji na svetu na listi za Android 15?

To niko ne zna. Juce pisao honor podrsci, rekose da se ocekuje u martu za neke uredjaje. Ja imam h200, rekose ne znaju konkretno. Baš sam ih kulturno izvredjao i u odnosu na mesecna security azuriranja.

Пре куповине телефона сам прочитао једну такву жалопојку(додуше за м7 про). Али када сам видео моје слике све ми је постало јасно. Пробајте у условима слабијег осветљења да сликате друге особе.

Naišao sam na Reitu na poruku u vezi tog problema i ne mogu vjerovati da je neko pustio takav telefon u upotrebu. Kad bi makar moglo da se isključi to neko AI izoštravanje lica.
Za mene "dilbrejker". A inače obećavao mi je.

Nazad
Vrh Dno