Šta je novo?

Honor 200 Pro

Imam problem koji možda ima veze sa mojim postom od ranije u vezi sa kvalitetom kamere.
Opet je u pitanju kamera. Mnogo loše radi. Npr sedim kući na kauču, snimam ćerku koja đuska a snimak secka kao da je 1995 godina. Podešavanja su na 30fps i 1080. Sve one pametne opcije su na off. Snimak je toliko loš da je strašno. Drugar mi je rekao da je moguće da telefon ima problem sa ram memorijom što ima smisla.
Postoji li način da nekako testiram hardver, neko benchmark pre nego što odem u mobi pro?
Ako ne upali nista od ovoga sto su kolege napisale, pokusaj da u podesavanjima kamere nadjes "vrati na fabricke postavke" i izbrisi kes iz aplikacije kamere.
Telefon ima 8 do 12gb,morao bi da snima bez seckanja, ako upalis ram plus mislim da nista specijalno neces dobiti.

Ako ne upali nista od ovoga sto su kolege napisale, pokusaj da u podesavanjima kamere nadjes "vrati na fabricke postavke" i izbrisi kes iz aplikacije kamere.
Telefon ima 8 do 12gb,morao bi da snima bez seckanja, ako upalis ram plus mislim da nista specijalno neces dobiti.
Nije to do rama.

I, jel proradio?

Čini mi se da jeste. Mada nisam imao prilike da snimam u nekim zahtevnijim uslovima ali sam snimao radnike napolju po suncu u 4k,60fps i sve je teklo besprekorno.
Videću da negde nakačim video

Da li mislite da ova zastita za kameru moze da smeta kod slikanja?

Prilozi

• Screenshot_20241222_115131_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20241222_115131_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    85.7 KB · Pregleda: 60
Imam par komada, stigli mi zajedno sa folijom. Jedan upotrebio i probao, nisam primećivao razliku, ali ....

Ma znam, ali i nerviraju me aliekspres i temu futrole. Najbolja mi je original, a ona je otvorena. Ali ok, hvala na savetima

Prilozi

• Screenshot_20241222_130408_com_google_android_googlequicksearchbox_GoogleAppActivi.jpg
    Screenshot_20241222_130408_com_google_android_googlequicksearchbox_GoogleAppActivi.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 46
Stigla decembarska zakrpa.

Prilozi

• Screenshot_20241224_122410_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    Screenshot_20241224_122410_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    58.2 KB · Pregleda: 37
Bice do marta Magic OS9 za Honor 200 seriju

Čovek je mator i poluslep. 30+ godina je u IT priči pa misli da ga svi razumeju. Morao bih da pišem eseje, pokušavam da skraćujem. To često izgubi smisao. Uživajte u telefonima, patkometriji...
Pro je prvi telefon, u mom životu, koji radi sve kako treba. Dobre fotografije iz ruke, ne baguje. Jedina primedba je agresivan pauermenadžment -PM. Gasi pozadinske procese za neke aplikacije, koje po mom mišljenju ne treba da dira. Neprijatno je kad čekaš važan mail a mail klijent ubiVen. Rešiće to... Odjavljujem se, nije mi do nadmudrivanja.
Ovo mi se ne sviđa ako se ne može riješiti. Ne volim se oslanjati na to šta hoće ili neće ispraviti putem update.
Kad su se prije 3-4 godine žalili da tako pozadinske aplikacije gase Xiaomi telefoni (kasnile su Viber, WhatsApp poruke i slično) trebalo je dvije postavke za bateriju namjestiti kod aplikacija koje ne želimo da gasi. Pa je bilo sve ok.

Sinoc mi je tel bio na 18%, stavim da ga punim samsung punjacem 25w. Proverim i pise mi supercharge i 56 minuta do 100%. Tako isto mi piše i sa punjacem honor 66w. Kako?

Verovatno ti je uključen neki Smart charge koji pamti tvoje paterne punjenja pa ne forsira. Žena stavi desetak minuta svako drugo jutro Honor 200 + 100w punjač.

Tako i ja. Nema više punjenja celu noć. Ujutru se probudim, stavim na punjenje i dok se spremim, za jedno pola sata telefon je na 100%
Kako si zadovoljan telefonom? Danas sam imao prilike da ga čačkam opet, deluje fenomenalno i fluidno, ja sam se naoštrio za nadolazeći Honor 300 Pro, planiram da to bude sledeća mašina, pa me zanima dugoročno iskustvo za 200 serijom? Kakva ti je autonomija baterije itd?

Baterija je top, ne igram igrice ali nekad dam ćerki da igra i opet na kraju dana ima minimum 20%. Imao sam problema sa kamerom ali resetovanjem na fabrička podešavanja se sve sredilo. E, čini mi se da nije toliko fluidan koliko sam očekivao. Verujem da honor nešto nije uklopio dobro hardver i softver. Čekam ažuriranja pa ću da vidim. A možda je i do mene.
Telefon je 200 pro.
Ipak to nije flagship i ako su ga reklamirali kao flagship killer :)
Treba biti realan

Aha, a jesi uzeo uredjaj u slobodnoj prodaji ili kod operatera?

Tako i ja. Nema više punjenja celu noć. Ujutru se probudim, stavim na punjenje i dok se spremim, za jedno pola sata telefon je na 100%
Isto tako punim OnePlus 13, em ima gigantsku bateriju em je dopuni za čas. Stavio sam limit na 80%.

Provalio sam da telefoni kupljeni u slobodnoj prodaji imaju neuporedivo više problema nego oni kupljeni kod probajdera, pitam se zašto?
E ***, nemam pojma. Svašta sam pazario u Gigatronu i nikad problem nije bio. U yetelu imam 50% popusta na pretplatu pa ne mogu ništa da pazarim na rate

Uvek su bolji kod operatera. I oni uvek prvi dobijaju azuriranja, iz iskustva.
Znači najbolja opcija je kupiti preko KP od ljudi koji uzmu na račun pa prodaju odmah ili? I šta rade oni tim telefonima, jel ubacuju neke kernele ili šta? Jer dodje u neotvorenoj kutiji.

Vrh Dno