Šta je novo?

Homeworld: Deserts of Kharak

Ma da se sam presao, imam 200 igara na Steam nalogu, plus PS4. Nisam presao 15 sve zajedno.
Igra mi se kao i uvek neka dobra strategija

Gde je žurba? Prvih 6 meseci popravke i prepravke, balansiranje, rešavanje tehničkih problema. Posle toga prvi sale 50% off. Nemoj mi samo reći da si odigrao SVE igre koje su do sada izašle pa nemaš šta drugo da igraš?

Po meni vredi preorder. 20% popusta za sve koji imaju Homeworld Remastered je sasvim fer. A ako im igra uspe, verujem da ce to biti dobar znak da su ljudi zeljni jos Homeworlda i mozda i HW3 postane realnost :)

Ko kupi igru dobija remastered collection za dž. Taman da može da pređe sve :)

Da nemam Remastered pa bi možda i uzeo, ovako se čeka neki sale.
Nadam se da igra neće biti bug fest jer nisam siguran koliko je dugo bila u razvoju, tek sam skoro uopšte i čuo za igru

Jel valja remastered? Ako si ga prešao.

Pazi kec nema onu taktičku dubinu jer formacije ne rade i mislim da je AI malo čudan. Kec je prerađen u Homeworld 2 enginu, valjda dvojka nije ni imala formacije. Uglavnom neke ne toliko bitne sitnice.
Uživao sam u oba dela, spržio sam 40,50h, nisam toliko igrao nešto godinama. Nije mi ni malo žao što sam uzeo.

[YOUTUBE]Rf3zx_P2vHo[/YOUTUBE]

deluje odlicno :)

Odigrah tutorial i prve dve misije. Ovo je 80% HW, 20% Ground Control. Atmosfera, prezentacija i zvuk (radio chatter!) su vrhunski i skroz u HW stilu. Igra je vešto "prizemljena" i skoro u potpunosti je zadržan gameplay karakterističan za serijal.

Jedina negativna stvar koju sam pročitao je da je kampanja jako kratka.
Ko će igrati i MP njemu to verovatno neće previše smetati.

u takvoj igri bi ionako sp kampanja trebalo da bude tutorijal, mada priča koja prati hw ima svoju težinu, nosi posebnu atmosferu i bila je onomad jedan od top detalja koji su igru učinili legendom. lično bih ipak više voleo da igra ima nekakav random generator mapa (zapravo terena).

Hahahahahha al me nasmejase pc requirements za ovu igru!

Homeworld: Deserts of Kharak Recommended Requirements
CPU: Intel Core i7-950 (3.0 GHz) / AMD FX-4300 (3.8 GHz)
CPU Speed: Info
RAM: 8 GB
Video Card: GeForce GTX 770 (2048 MB) / Radeon HD 7770 (1024 MB)
Free Disk Space: 12 GB

Pa ljudi moji gtx 770 je bar za 50% jaca od hd 7770 ako ne i vise... Ja imam amd 280X i znam da su nju cesto poredili sa gtx 770... u cemu je fora???

Sigurno greška.

Jok...na svim sajtovima pa i na Stimu je tako...Kakva je ovo reklama za AMD kad neko ko se ne razume pogleda ovo...

Palim igru, obradujem se tom nekom poznatom smeku Homeworlda. Pocetni cinematic lepo uvede u pricu i moj kez samo raste :) Vizuelno simpaticno i dosledno stilu prethodnih igara iz serijala. Prvih par misija bude malko cipavo dok se ne skupi kinta a onda polako povecavas svoju flotu i ... pa, postajes potpuno nedodirljiv. Svaka misija me je cinila toliko jakim da je izazov nestao vec posle 6. misije. Cak i na najtezem setovanju. Jednostavno, ako ne rush-ujes kroz misiju i na tenene pokupis sve resurse na mapi (a potpuno je nebitno da li je neka velika frka ili je bleja), do pred kraj igre stizes sa ogromnom rezervom para i svim upgrade-ima koji su ti ponudjeni. Samo trosis na izgradnju light attack bagija jer oni generalno najbrze poginu. Vec posle polovine misija sam upao u stos sa hakovanjem jedinica i kad otkljucas battlecrusere(?!?) u kombinaciji sa cruse missile sa carrier-a svaka misija je decija igra. Zbog toga igra postane prekratka. Ovog puta mi je zao love al' dobro, platio sam cenu hypa... Ovako necemo dobiti novi Homeworld u svemiru.

pa iskljuci opciju da ti se prenosi flota iz misije u misiju i eto ti zanimacije :) - opcija moze da se ukljuci/iskljuci izmedju svake misije

ja citah utiske i mnogi kukaju kako je igra preteska :) ja sam tu negde na 5-6 misiji, i ok mi je i taj problem sa resursima i prenosenjem flote je bio i u originalima, tj onim koji su vicniji igranju to predstavlja OP momenat, onima koji nisu toliko snalazljivi to samo malo pomaze ali oni u glavnom to ne znaju da iskoriste :)

Ne vidim logiku u tome da ne mogu da prenesem flotu iz prethodne misije? Sve vreme putujes od tacke A do tacke B i gradis flotu. Zasto ne bih prenosio jedinice?
Ono sto vise nervira su cut scene u toku misije za neke ultra banalne momente.
Sto se tezine tice, ne znam sta je problem. Ja sam daleko od dobrog rts igraca i ovo sam presao zaista lagano na najvecoj tezini. Mozda sam sveukupno 4 puta resetovao neke misije jer bih se previse opustio pa bih se zaletao na protivnika i uludo gubio jedinice.

ne vidim ni ja logiku, samo kazem da imas opciju da igru ucinis tezom ako ti nije dovoljno teska

u današnje vreme kukaju da je preteško ako ne uspeju "iz prve"

ne moram ni da gledam, sve mi je jasno :)

Je l' ima još neko probleme tipa da mu grafička radi sa 3% opterećenja u igri? Cpu ide do nekih 30-40%. Zbog ovoga sada imam frejmove od oko 6-10 tokom singleplayer misija.

Guglao sam i osim što oni sa laptopovima te probleme rešiše prebacivanjem sa integrisane na neintegrisanu grafiku, ne nađoh ništa pametno.

mjok

kod mene radi kao podmazano
jel se igras na masini iz potpisa?

Da. Prve 2 misije lepo radilo na 50-60 fps na high (spadne ponekad na 40-ak frejmova kad je veliki fajt), ali sada, ako pređem 10 frejmova, da pevam. Ne pomaže ni da menjam low, medium, high, rezoluciju na 720p... ništa. Grafika se bukvalno ne aktivira i gpu usage se vrti oko 3 do 5%. Video sam i na steam-u da ima još ljudi sa istim problemom koji imaju i7 58xx i 980, ali njima padne na 20-25fps (verovatno zbog jačeg procesora).

Zaboravite na Homeworld. Stiže Homeworld Done Right MuddaFukka.

@battlefleet
homeworld je ispred ovog mnogo mnogo svetlosnih godina (po ovome sto se moze naslutiti iz ne tako informativnih trejlera)

koliko god se trudio meni ovaj dizajn je jednostavno previse kicerajski (sto mi apsolutno nece predstavljati nikakav problem ako je gejmplej zadovoljavajuci). ako je i kamera ovako zakucana necu se ni truditi da probam iso :p

@muzzy meni je kataklizma bila odlicna, sa mnogim impozantnim detaljima koji su nazalost zanemareni u dvojci ( dvojka je posle svega bila razocaravajuca, tada u tom periodu, sada i ne bas tako :) )

ne znam da li je zbog toga sto sam bio mladji ali prvi homeworld je bio zakon.sa svim bagovima i pucanjem igre koje je bar kod mene bilo prisutno igra je bila umetnost i za klasu iznad djubreta koje se danas pravi.sta reci kada u danasnje vreme nisu u stanju da naprave verodostojnu remaster verziju.znaci imas bukvalno sve samo treba da izlepis lepse teksture.cak i da nije to "samo" homeworld zasluzuje da se napravi od nule ako treba a ne da se samo bedno prenese u homewoirld 2 koji je tri klase ispod i kojeg sam veci deo igrao iz sensor managera jer je tako bilo najpreglednije.

u homeworld-u 1 bio sam vezan za svaki malo veci brodic i bilo mi je zao kad ga izgubim kao da je stvarno bio ziv.vec u dvojci bilo je: je8es brodic napravicu drugi.mislim da taj momenat odvaja dobre igre,koje se pamte od losih koje se predju i zaboravis na njih.ova igra je jedna od onih koje su imale dusu <3

u dašnje vreme je jako teško objasniti tvoj (a bogami i moj) problem novim naraštajima. ljude smaraju velike mape (!?!?!), preozbiljni gameplay i sve što makar iz daljine podseća na hard core. bitnije je da se trava talasa na vetru.

Ne samo to, u Homeworldu 1 sam salvadžovao sve što se moglo salvadžovati od neprijateljskih brodova kako bih imao što veću i jaču flotu za naredne okršaje. Sećam se misije (pradavno sam igrao) otprilike 3. pre kraja, kada neprijatelj ima na desetine, ako ne i stotine krstarica raspoređenih u sferi oko neke stanice ili baze. I onda ajde, izmami po 3-4-5-6 krstarica iz formacije, pa ih zarobi, pa to sve ponovi. Mislim da sam tu misiju igrao satima. Naravno, posle se isplatilo kada je na moj matični brod krenuo onaj ogroman meteor, a ja sa stotinama novih i gomilom starih brodova po njemu :)

Time rečeno, moram priznati da sam cenio i poštovao Homeworld kao genijalan naslov koji jeste doneo toliko toga novog, ali mi se nije nužno to sve dopadalo koliko drugima. Recimo, ma koliko za svoje vreme bio dobar i napredan, nikada nisam imao poriv da ga opet igram. Niti sam želeo da ga iskusim u multipleju, jer sam kontao da tek tu nemam šanse protiv nekoga ko iole poznaje mape i ko zna milion i jednu caku kako da mi doskoči, kao Starcraft samo što se braniš u svim prostornim dimenzijama i mogućnost da slučajno izgubiš toliko vojske da nepovratno gubiš partiju je dignuta na n-ti stepen...

Eh...

Poslednja izmena:
Vrh Dno