Šta je novo?

HomePod mini iskustva

zaduleza

Poznat
Učlanjen(a)
25.10.2022
Poena
35
Pozdrav svima,voleo bih cuti iskustva na temu Homepod mini zvucnika.Imao sam prilike cuti i pozitivno sam iznenadjen.Uskoro stizu dva za stereo par :)

Pozdrav!

Jesi li uspeo da ih konfigurišeš?
Imam jedan već godinu dana i u Home aplikaciji piše “Configuring” i tako stoji večno. Zbog toga ne mogu da koristim većinu funkcionalnosti koje ima. Svašta sam probao ali bez uspeha.

Ja ih imam već nakoliko godina. Da bi sve radilo kako treba moraš da ih uparis sa telefonom koji ti je na ne-domaćem nalogu jer HP nije zvanično podržan kod nas. Tek kad sam upario sa U.S nalogom sve radi kao sat tj kao Apple ekosistem. Ja sam uradio ovako na U.S iP sam napravio Apple Home i povezao HP. Onda sam u taj home kao guest ubacio svoj primarni iP koji je na RS nalog tako da normalno sa njega puštam. Ako te još nešto zanima, pitaj.

Pojasni malo ovo U.S iPhone , je l to u stvari misliš na U.S apple ID? I šta je onda primarni iPhone? Je l tu misliš na srpski apple ID?
Sutra sam bas planirao da uzmem HP ali ako ne šljaka u Srbiji onda ništa. Inače imam i U.S i naš apple ID

Da prvo odgovorim na pitanja: da i da. Ne brini sve radi super, samo traži mali work around. Moj primarni iP je na RS nalogu, kao i mojih troje ukućana i organizovani smo u family. Da bi upario HP sa iP, taj iP treba da ti bude na recimo U.S nalogu. Sa tim nalogom napraviš home i u nju kao guests pozoveš sve svoje iP sa RS nalozima.

Zapravo poziv se šalje apple id nalozima, ako sam te dobro razumeo, a da budemo precizni?

Da napišem i ja update, danas sam se zezao oko ovoga.
Prvo, hvala @varicak, imaš pivo.

Nedavno sam uzeo novi iPhone a nisam prodao stari (XR), tako da sam na tom starom kreirao US nalog nakon full reset-a. Naravno resetovao sam i HP i nakon toga se uspešno konfigurisao.
Nakon toga sam uradio full wipe homekit-a na RS apple id-u, za svaki slučaj, i na kraju poslao invite sa US na RS i to je to.

Povezao sam YT music premium na HP koji sad radi umesto apple music-a.

Napokon ima smisla ova kupovina. Hvala još jednom.

Ja danas uzeo HP mini u Apple store-u u Parizu i kod kupovine, tačnije prilikom aktivacije u radnji, izasli su moji podaci sa iphone-a koji je podrazjmevano podešen na srpski Apple ID. Pitao dečka da li će to sa pravi problem kaže ne, HP je globalno podržan. U svakom slučaju videću sutra kad dodjem kući.

Samo da potvrdim, aktivirano po uputstvu koje je dao @varicak
Sve OK

Ne znam za ostale, ali otkako je zimus Apple ukinuo podršku za stari HomeKit, nema više potrebe za jurnjavom US naloga da bi HomePod radio u nepodržanim zemljama. Uspešno aktivirao i podesio sve još letos na svom srpskom Apple Account-u, evo downloaduje se HomePodOS 26 sasvim uredno, 0 problema.

Čisto ako se neko bude dvoumio da li da uzima zvučnike negde napolju, od pre ~6 meseci sve radi savršeno i kod nas po defaultu.

Hvala ti na ovoj informaciji, ja sam skoro morao da ga resetujem, pa onda kombinovanje US i SRB naloga, admini i own-eri...mada iskreno, nisam zadovoljan mogućnostima. Između ostalog, iako sam omogućio YT music i dalje ga ne vidi u HomePod-u. Ideja mi je da umesto alarma pokrene YT sa mojih plejlista, a ne apple music za koji ionako nemam pretplatu pa po automazimu pokreće apple Radio...
Inače, što se zvuka tiče, nemam zamerke.

Da, 3rd party integracije su ostale ogromna rak rana, ali ništa neočekivano od Apple-a. Ja plaćam godišnju pretplatu na Apple Music doduše, kvalitet zvuka u odnosu na Spotify ne može da se poredi, naročito kad imaš AirPods, tako da u mom slučaju šljaka fenomenalno, i konačno sve radi sa srpskim nalozima tako da je super što ne moramo više da izvodimo bilo kakve vratolomije sa stranim nalozima.

Okej su zvučnici za apple uređaje dušu dali. Ono što ću samo dodati kolegama iznad je vezano za konfiguraciju.
Inače godinu dana sam se drkao sa apple podrškom da mi to proradi regularno ali se ispostavilo da je zaobilaznica zapravo lagana samo treba biti precizan u koracima i evo već godinu plus dana rade super osim u situaciji kada ih prebacim u stereo mod tada često pesme pucaju u smislu da jednostavno muzika stane i neće da radi dok ih ne restartujem pa sa digao ruke od stereo pair opcije.

Elem meni je Srb apple id i uopšte ne moraš da se sa fejk us nalogom uloguješ u telefon već samo u apple store. Posle toga pokreni povezivanje HP i za par minuta će konfigurisanje biti rešeno.

Posle toga je potrebno da u Home aplikaciji odeš u podešavanja homepod -a deo sa: Music & Podcasts klikneš na Primary user i tu:
Kod homePod Account klikneš na Sign Out i prijaviš se sa Srpskim Apple nalogom a u sekciji iznad gde ti piše When homepod mini recieves request from voice it doest recoginise, play from: Tu štikliraj svoje ime tj svoj Srpski nalog. Jer sam primetio da ako tu štikliram Homepod Account ako resetujem Homepod mini opet ne mogu da ga uparim tj. završim konfigurisanje.

Posle toga sam otišao u Home Settings (one tri tačkice u gorenjem desnom uglu) i tu proverio da li sam primary owner za dom i da li sam uredno štikliran za apple music i ostalo.

Jedna napomena doduše: Ako te pita tel hej imaš 3 meseca gratis apple musica ili ako hoćeš da migriraš bilo šta na novi apple store nalog u koji si se ulogovao otkazuj ili odbij ako se homepod mini veže sa ,,kupovinama,, tu nastane ***** posle da sada ne pišem esej ovde. Bitno je da otkažeš to i odbiješ svaki vid transfera ili čega već ne sećam se tačnih detalja sada.

To tu moja iskustva za sada posle ono već godinu dana +- sa 3 homepod minija 2 kupljena sa tržišta hong konga (***** ti debila mene gde ne pogledah prilikom kupovine odakle su ih dovukli) a treći iz Austrije i iz nekog razloga taj manje puca kad ih uporedim sa ova dva.

Prilozi

• sssss.jpg
    sssss.jpg
    280.6 KB · Pregleda: 33
  • usss.jpg
    usss.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 37
Hajde sada da rezimiramo, ako hoću da povežem normalno na RS nalog svoje HP, samo treba da ih rasparim sa US naloga, uradim hard reset i onda ih regularno uparim na RS nalog? Sada kad pogledam stoji mi "configuring".

Da, meni su bili par godina zaglavljeni u Configuring ali je osnovna funkcionalnost radila uprkos svemu tome, i otkako je stara HomeKit arhitektura izbačena iz iOS-a, samo sam se probudio jednog jutra i zatekao oba zvučnika kako su najnormalnije iskonfigurisani sa punom podrškom a nikada ih nisam kačio na bilo koji ne-srpski Apple Account. Pobrišeš ih sve iz Home aplikacije i otkačiš iz iClouda, izloguješ se iz US naloga, odradiš hard reset kroz USB port, taman staviš novi HomePodOS usput i upariš ih opet sa srpskim nalogom, šljaka provereno sve

Sređeno, radi! Uradio sam hard reset jer su mi oba HP već bila na OS 26 i ovezao ih na primarni RS nalog. Još mi je ostalo samo da vidim da li će da radi i temperatura i vlažnost jer piše da se senzori još uvek kalibrišu, a ne znam da li je neki bug ili im stvarno treba neko vreme. Uzeo sam i ovaj probni mesec za Apple Music i mislim da je ova kombinacija stvarno vrhunska. Sad radi i onaj hand over ili kako ga već zovu kad ti muzika ide na iPhone i prisloniđ ga na HP i muzika se prebaci na zvučnike.

Sad moram i ja 😀
Nego me buni ovo resetovanje kroz USB port? Kakav USB port?

OK radi, osim senzora koji su calibrating. Nažalost i dalje nisam rešio problem sa YT Music aplikacijom, da se aktivira po automatizmu u određeno doba dana.
edit: radi i temperatura i vlaga

Opet ja 😀
Pokušavam da nađem rešenje da mi pusti bilo šta osim Apple Radio1 (imam Spotify i YT Music). Napravio sam shortcut da pokrene određenu plejlistu a onda dodao automatizaciju da to pokreće u željenom trenutku (ideja mi je plejlista sa Spofitaja umesto alarma). I sve to radi s tim da kad izaberem Bedroom (Homepod) pokreće Radio 1, a ako ostavim iphone ili iPad uredno pokrene Spotify. Da li su stvarno tolika đubrad😀 da na taj način blokiraju sve sto nije Apple Music

Proradili senzori i kod mene. Dugo sam se lomio oko Apple Music, ali sad kad hp radi kako treb i uz novi Apple car, nemam više dilemu. Imam YT premium i atvio sm ranije YTM ko primarni izvor, ali nikad nije proradilo kako treba. Znam ako podignem i spustim zvucnik, pusta Apple radio.

Samo kupite pretplatu na Apple Music i uživajte u vrhunskom korisničkom iskustvu :)

Meni nije jasno zašto bi iko koristio Spotify sa OGG Vorbis kodecima ako je već uložio tolike pare u Apple hardver, Apple Music je em jeftiniji na mesečnoj bazi, plus ima i godišnju pretplatu pa izađe još jeftinije, plus je kvalitet zvuka primetno bolji, ko baš hoće ima i Lossless uključen u cenu, bukvalno ne može da se poredi sa bilo kojim drugim servisom za te pare.

Pa sad ulazimo u offtopic ali ukratko: za Spotify imam familiju, ali na stranu i to, imam veliku bazu plejlisti koje ne mogu da importujem na apple music. Negde sam video da je sam apple implementirao tu mogućnost u okviru podešavanja za apple music aplikaciju, ali kod mene ta opcija ne postoji.
Edit probao sam prethodno sa nekim aplikacijama, doduše besplatnim, ali to je samo delimično uspešno

Poslednja izmena:
Ja nemam transfer u opcijama
Jesi li se već pretplatio na Apple Music?

Vrh Dno