To sto ti imas 4k 60Hz OLED ne menja nista da su nabacali samo i da nista nije sredjeno. Seti se samo 3090 i Forze mislim da je Markez igrao u 8K i imao 55-60 fps. To je bilo pre 2 godine... Znaci moze se, samo mislim da su se mnoge dev kuce opustile i boli ih uvce da rade optimizaciju, grunu DLSS ili FSR i kao eto mozete da igrate u 100fps, a ono rendering 50% rezolucije.
Iskreno mislim da je za sad FSR DLSS unistio kvalitetnu gaming iskustvo, ali to je vec neka druga prica.
Za tebe se isplati vise konzola, nego komp
Pa da, kazem ja da su im performanse veliki problem, ja samo rekoh da na taj nacin radi meni dovoljno lepo i da tako mogu da igram, ne da ne bi trebalo bolje

Veci problem je sto je neigrivo na dosta kompova na kojima bi moralo da leti u nekim nizim rezolucijama.
A mislim da je RT unistio gaming, jer sada igre bez RT izgledaju znatno losije nego ranije jer nece da trose pare ako ne moraju kada imaju RT koji je dosta jeftinije implementirati.
A toliko je zahtevno da ne vidim da ce biti upotrebljivo kako treba jos barem 2 generacije GPU-ova, a tada ce verovatno opet da sve poboljsaju, pa ce opet biti nategnuto
Ne mozes porediti Forzu gde je dosta toga niskog kvaliteta, dosta toga ne renderuje pri voznji i nema tako detaljnog sveta, sa ovako opsirnom i bas detaljnom igrom.
A ako Forza 5 na 4090 i 4k radi na ~90fps sa ogranicenim RT, skroz mi je ok da Hogwarts sa full Ray Tracingom na 4k radi na ~50fps, cak sta vise, ocekivao bih vecu razliku.
Svakako nije problem samo zahtevnost igre kada treba da bude zahtevna, nego prosto kada vidis da bez razloga GPU pada na 50-60% i fps pada na 35-40...a da ne pricam sto se ljudima zabode i ne dize vise cak i tamo gde su imali duplo veci fps.
Kao sto rekoh, igra je zaista super, bas uzivam igrajuci je, ali jedino to sto bez razloga stuca nekada, a trebalo bi da ne pada ispod 80fps ni sekunde sa DLSS Q.
Pa konzola se generalno svima vise isplati

Imas 120fps na konzoli, pa udri