Šta je novo?

Hogwarts Legacy

I ja isto igram balanced uncapped na Series X i C1. Mislim da je to najbolje od ponudjenog, 60fps performance mod značajno degradira grafiku,senke, daljinu, rezoluciju itd. za razliku od balanced moda. I zaključan balanced (40fps) na 120hz tv izgleda sasvim ok,za sve one sa vrr tv-om slobodno može da se otključa fps.
Da li taj balanced mod radi i na 60 Hz TV ili monitore, ili nam treba 120 Hz? Koliko vidim Series S isto podržava taj mod?
Inače ja bih igrao u 60 fps-a na Series S bez obzira na grafiku ;)

So far, so good. Polako ide igra i priča, ogroman je zamak, mogu da zamislim tek kad izađem u svet.
Grafika je dobra, međutim facijalne animacije su debilne... Tj. očekujem da budu mnogo bolje.

Stvarno jesu facijalne animacije preslabe, nivo PS 3.

Ali uvek ce neko da nadje neku zamerku. Nije dovoljno sto smo dobili najbolju igru iz ovog univerzuma i sto je skoro pa sve savrseno sada ne valja sto facijalne animacije nisu na nivou zivih ljudi. Da su isli na totalno savrsenstvo mislim da nikada ne bi dobili igru da igramo.

Facijalne animacije jesu bitne, ne volim da vidim retardirane glave a igra je nastrojena na single player-u kome su kontakt sa NPC-jevima jedan od glavnih faktora tokom igre, price, cinematica. Igra univerzuma, malo teze, vise je osrednja igra, samo sto je u Hari Poter svetu, koji jeste cool, ali nismo u 2002 godini. Najbitnije da ima optimizacije i da nismo dobili nedozvakani naslov, a sitni bagovi ce se ispraviti, nadam se.

Da li sam ja to dobro video, nemas uopste interakciju sa NPC sem sa onim koji su u misiji sa tobom? Katastrofa.

Meni lično te facijalne animacije nisu kraj sveta, kao što rekoh ovakva igrica se čekala od detinjstva, tako da ono. Ali ne mogu da se pravim slep kad vidim da je loše. :D

Da li sam ja to dobro video, nemas uopste interakciju sa NPC sem sa onim koji su u misiji sa tobom? Katastrofa.
Ne razumem, kako nema? Možeš da pomaziš mačku lutalicu, a koliko sam primetio do sad svaki prolaznik ima nešto da kaže.

Mislim na interakciju kao sto ima tipa CP2077??

Macku lutalicu sam jednom pomazio u CP iz fore i nikad vise.

U a Cyberpunk ima interakciju u vražju mater :D
Imaš talk opciju za rendom ljude koji blebeću iste rečenice. Jedino GTA i RDR2 imaju super interakcije s rendom ljudima, al oni su daleeko ispred svih ostalih. I tu je posle nekog vremena artificijelno.

Ali uvek ce neko da nadje neku zamerku. Nije dovoljno sto smo dobili najbolju igru iz ovog univerzuma i sto je skoro pa sve savrseno sada ne valja sto facijalne animacije nisu na nivou zivih ljudi. Da su isli na totalno savrsenstvo mislim da nikada ne bi dobili igru da igramo.
Zamerke su loše ili zabranjene jer…?
Rpg je u pitanju, ima non stop nekih cut scenes, gledam face svako malo - nije dobro.

Ne kvari utisak, ali ne može da se ne primeti.

Slaba je interakcija baš, Rdr2 je kralj po tom pitanju definitivno. Ima par gluposti, npr kad treba da se nađeš sa nekim likom on tu stoji i čeka te ali ti moraš da klikneš "X" da sedneš tu da sačekaš. Uglavnom su neki grafički bagovi ali su retki. Bilo je reklamirano da neće biti učitavanja kad izlaziš iz zamka u spoljni svet, realnost je da dođeš do vrata i neće da se otvore 2-3 sekunde dok ne učita...

Zamerke su loše ili zabranjene jer…?
Rpg je u pitanju, ima non stop nekih cut scenes, gledam face svako malo - nije dobro.

Ne kvari utisak, ali ne može da se ne primeti.
Slobodno ti kritikuj, samo na pogresno mesto iznosis kritiku. Ovde mozes da napises najvece odusevljenje i najvecu kritiku o nekoj igri a da li ce to da popravi nesto u igri, naravno da nece.

Da su developeri znali da bolje urade sigurno bi uradili ali se zapitaj da li bi onda neke druge stvari ispastale jer su se nekim drugim stvarim posvetili previse. Naravno ne moze se svima ugoditi i da ocekujemo da igre danas budu sto realnije ali zapitaj se da li svi to zele?

Da li je Hogwats Legacy biti bolji, sigurno da moze bolje ali kao sto napisah sigruno da bi onda bila jos koje okazivanje premijere i pomeranje datuma izlaska a to bi napravilo daleko vecu stetu nego facijalni problem. Jer sada kada je igra napolju mogu da se posvete sminkanjem i sredjivanjem stvari u igri koje ce kroz raznorazne update da ubacuju pa ko zna mozda i ovo srede u skorijem vremenu.

Real Housewives Reaction GIF

Ja nisam za to da se od mrava pravi slon. Ok mi je da diskutujemo i o vrlinama i o manama igre, nije kraj sveta.

Sto da se potrude kad ce ionako da prodaju milione 😄 elem koliko vam rama i vrama koristi igra? Nesto mi se ne kupuje dodatnih 16gb zbog jedne igre.

0E428667-9DF2-461F-A440-12DED1D22ABD.png

Ja sam još pre izlaska na osnovu ranijih video-gameplay-a govorio da facijalne animacije malo odudaraju ali Bože moj. Ne zaboravite da ova igra mora da se vrti na mašinama starim 10 godina. Zašto su odgodili verziju za stare konzole oni znaju, ali tu nešto očigledno ne štima. Ko zna da li je loading na starim verzijama zapravo i duži? Malo nas je Witcher tu razmazio još 2015. ali šta je tu je.
Elem, drago mi je da svi hvale igru te da ona definitivno nosi krunu najbolje u ovom univerzumu. Da je moglo bolje sigurno je - ali hej - ovo je tek početak, nadamo se jedne izuzetne dugogodišnje franšize.

Da li se nešto zna, hoće li biti dlc-ova, možda pravih ekspanzija?
U kom engine-u je razvijana ova igra? UE4?

Sto da se potrude kad ce ionako da prodaju milione 😄 elem koliko vam rama i vrama koristi igra? Nesto mi se ne kupuje dodatnih 16gb zbog jedne igre.
Jede RAM i to prilicno. Ja sam danas presao na 32GB i vidim da je odma napunilo 20-tak GB kada sam loadovao igru. I to 1440p, kada prebacim na 4K na TV-u verujem jos i vise.

Elem, drago mi je da svi hvale igru te da ona definitivno nosi krunu najbolje u ovom univerzumu.
I nije neka konkurencija. Dosta se lutalo sa ovim univerzumom tokom godina. Da bi na kraju probali i da bude shooter lol. Jedino što vredi pomena od tih starih igrica su peti i šesti deo jer si mogao da lutaš Hogvortsom iz filmova. Ovo ostalo je sve samo nostalgija, a najgori mi je definitivno četvrti deo. Koliko je sve bilo loše osim Turnira tu...
HP_goblet_of_fire.png

Ja po netu citam da ljudi koji nisu HP fanovi i nisu nesto odusevljeni igrom, ima li ovde ljudi koji nisu hardkor fanovi i sta kazu?

Pa bas los primer si dao jer je to finale sa uzbudjenjem gledala i moja zena koju fudbal apsolutno ne zanima, toliko je dobro bilo.

I sam sam fan ali mislim da je pitanje skroz legitimno, da li je igra objektivno dobra ili moras bas da budes u tom svetu da bi ti bilo zanimljivo.

Pa šta znam, ja npr. ne volim superheroje i ne igram takve igrice, prosto ne znam zašto bi neko ko nije bar ljubitelj filmova kupio ovo.

Pa bas los primer si dao jer je to finale sa uzbudjenjem gledala i moja zena koju fudbal apsolutno ne zanima, toliko je dobro bilo.

I sam sam fan ali mislim da je pitanje skroz legitimno, da li je igra objektivno dobra ili moras bas da budes u tom svetu da bi ti bilo zanimljivo.
Pa i nema baš veze sa HP, osim škole naravno. Drugi likovi skroz... Ja sam skoro počeo Witcher3 ali batalio posle 2 sata. Ovo mi je mnogo zanimljivije

Pa npr. Witcher je baziran na serijalu knjiga pa apsolutno ne da ne mora da budes fan knjiga da bi uzivao u igri, nego ne moras ni da znas da postoje knjige. Jer igre i price u igri su dobri i dovoljni sami za sebe.

Da ne pricam za druge igre gde apsolutno mozes isto da uronis u svet bez ikakvog predznanja.

Ali ok ako ovde nije tako, nisam to ni ocekivao od HL, nema nista lose ni u tome da je pravljen za fanove, zasluzili su jednu solidnu igru. Samo pitam za utiske iz prve ruke.

Kao što reče Miloš, nema veze sa HP filmovima i knjigama, "samo" je iz tog univerzuma. :D Sigurno će se naći neko kome će biti igra zanimljiva sama po sebi, ali trenutno mi zvuči neverovatno da neko ko nije fan tog univerzuma da te pare za igricu.

Vrh Dno