Šta je novo?

Hogwarts Legacy

Ja uzeh danas preorder za xbox, nedavno sam se prebacio sa ps na xbox, ali ne kapiram tu ekskluzivnost misija za jednu nextgen konzolu a odsustvo na drugoj, je l warner bros ima neki poseban deal sa sonijem?

Verzija za last gen konzole će kasniti par meseci. Verovatno svi vide da stari hardver ozbiljno koči razvoj i da se više ovako ne može.

Vas "preorderaše" pozivam na oprez. Daj Bože da mi dobijemo vrhunsku igru. Razumem vas i sam sam izuzetno nahajpovan ali...

Verzija za last gen konzole će kasniti par meseci. Verovatno svi vide da stari hardver ozbiljno koči razvoj i da se više ovako ne može.

Vas "preorderaše" pozivam na oprez. Daj Bože da mi dobijemo vrhunsku igru. Razumem vas i sam sam izuzetno nahajpovan ali...

Kasnjenje igre za oldgen je nesto drugo, ne pricamo o tome, vec o ekskluzivnom sadrzaju u vidu dodatnih misija samo za PS5 a ne za Xbox ili PC : )

Sony platio za ekskluzivni sadržaj.

Samo da nije navlakusa kao u RDR2 i premium verzija za 30e vise, gde se dobija samo jedna misija od 10ak minuta, 1-2 dodatna kampa za raid i par itema...
Sto nikako nije opravdavalo cenu.
Ekskluzivna misija se dobija i u standardnoj verziji, nema potrebe uzimati Deluxe zbog nje. Već sam pisala šta je uključeno u nju, ali ajde da ponovim - uključuje dodatnu tamnicu, kozmetički set Shopkeeper i prodavnicu u Hogsmidu. Onyx Hippogriff Mount i Felix Felicis se isto dobijaju u obe verzije ako se igra kupi u pretprodaji, s tim što je Felix Felicis ekskluzivan za PS5.
Deluxe verzija ukljucuje:
-Thestral Mount
-Dark Arts Battle Arena
-Dark Arts Cosmetic Set
-Dark Arts Garrison Hat
-72 Hours Early Access for PS5™ only
-PS4™ and PS5™ Digital Versions
Vala, ja sam se mnogo trudio da budem skeptičan i sumnjičav prema igri, ali ima da poručim deluxe digital edition čim bude dostupna za poručivanje preko turskog PSNa :D
Možda bude, možda ne bude.

Poslednja izmena:
Bice u Turskoj, mislim da je problem samo oko cene na store-u. Nema ga ni na EPIC-u, tj. ima sa abnormalnom cenom.

Ako ste poručili digitalnu Deluxe verziju za PS5, pogledajte da li je vam stigao mejl od Sonija, traže da se potvrdi kupovina jer je pomeren datum izlaska za PS4, a digitalno Deluxe izdanje uključuje i verziju za PS4.
image-2022-12-15-222216762.png

btw, radiću share za ovo za deluxe - pa ako nekoga bude zanimalo, gost i nosilac za ps4 su slobodni.

Bas sam uporedjivao cene danas, i najjeftinije je ovo uzeti na Ukrainskom Epicu - 20e izadje kad se preracuna.
Turski Epic izadje oko 35e

Ja sam iznenadjen što čujem da u Srbiji ima fanova Gari Potera.
I užasnut.

Misliš Harisa Lončara?

Zaslužili smo da nam se rugate. Jer ovo više nije samo sramota vaše,
Već poraz naše generacije.

Oficijalnim zahtevima se odavno ne može verovati. Međutim nije ovo nimalo bezazleno premda igra jeste u cross genu. Pitanje koje ostaje jeste kako će raditi na PS4/XBO, ako uopšte dođe na te platforme...

Izgleda da će i Series S da se pomuči ..
Ako se tradicija nastavi ne bi trebalo biti ozbiljnijih problema. Postojaće valjda 60 fps mod (na X/PS5 to ne bi smelo biti upitno), ali sa verovatno smanjenim grafičkim parametrima što je složićemo se sasvim u redu.

Po zahtevima bih rekao da ce igra bas lepo da izgleda obzirom da po svemu sto sam video nece biti nekih kompleksnih scena za renderovanje ala Spiderman.
Kao PC korisnik sve mi privlacnije deluju streaming servisi.

Ako se tradicija nastavi ne bi trebalo biti ozbiljnijih problema. Postojaće valjda 60 fps mod (na X/PS5 to ne bi smelo biti upitno), ali sa verovatno smanjenim grafičkim parametrima što je složićemo se sasvim u redu.
Biće 60fps režim. Evo obaveštenja sa sajta Portkey Games:
qtrcwttojnba1.png

A evo i još jedne ekskluzivne funkcije za PS5, tj. DualSense:
Capture.png

Ma kakva analiza, ja ovo igram čim izađe. 😂

Pa njihova analiza će biti verovatno par dana/nedelju pre launch-a, zavisi od embarga, ako nije neki težak krš od optimizacije za Series X svakako ću i ja tada da kupim kod Argentinaca.

Doslo je vreme da se nadamo da ps5 igra radi u 60fps :D Po meni ne treba ni razmatrati o kupovini igre koja nema 60fps mod, dokaz lenjosti developera.

Iskreno, pošto su rekli da 30fps i 60fps neće biti jedine opcije, nadam se 40fps + VRR režimu. Bio bi to dobar balans između grafike i fps-a.

Dodatne informacije za PC igrače:

Vrh Dno