Šta je novo?

Hocu da se prikljucim na SBB... ali...

Bane87

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2007
Poena
319
Kao sto pise u imenu topic-a... Cuo sam da je setup za 2-3 dana, prost je (ne kao 12312312 dana da provere tehnicke mogucnosti itd itd). Svestan sam fantasticnih ponuda i mogucnosti od strane SBB-a i zato hocu da se prikacim, ali postoji problem.

Naime, prikljucen sam na SBB kablovsku TV. I od kad su uveli, nikada nisam placao racun, nije ni dolazio, znaci to je neki bag u njihovom sistemu. E sad, kada ja budem trazio da uvedu i internet, proverice ko sam i sta sam i de sam prikljucen, a da li ce videti i da nisu stigli i racuni?? Dal bre moz to nekako da se zaobidje a???:trust:

E,sad... Ti bi da se je..., a da ti ne udje...:d

nemoj ti posle ovog topica stignu racuni!!!!!

ja vratio modem kod mene ne radi u stanu B jekovic
kod kuma u medaku radi
kod suraka na lionu radi
kod komsije vrata do mene NERADI
kod drugog lika neradi
sta reci bolje nastavi ti po starom

ja vratio modem kod mene ne radi u stanu B jekovic
kod kuma u medaku radi
kod suraka na lionu radi
kod komsije vrata do mene NERADI
kod drugog lika neradi
sta reci bolje nastavi ti po starom

Kakav post. O cemu pricas?:) Sta ne radi ili radi?:type: Pretpostavljam da mislis na internet
ali kako to da toliko "NE RADI"? Sad ispade da kod 50 % ljudi radi a kod ostalih ne radi.

@Bane87

uzmi ADSL, ovako ce te kabal kostati min 1900 din, kabalovska + net :)

@stoske: A ADSL ce da bude bez locala tj minus minimilanih 512kb/s a da ne pominjem veci ping, manji upload...
Kad smo vec kod placanja ADSl ima, cini mi se, obavezno placanaj svaki mesec. Nisi tu mesec dana, moras da placas neko mirovanje ili sta vec..

Da,ali će ovde gotovo sigurno početi da mu naplaćuju i kablovsku pa plus net...Imaće uštedu od 500-600 dinara.Nije za baciti.

Kolko-pare toliko muzika
Ne mora da slusa najgoru mogucu muziku :)

Uzmi ADSL512 umesto kabel256+tv pretplata. Šta ćeš bolje od toga. Gledaj na to kao da ti SBB finansira onih 256 razlike :D
Šta uopšte imaš da razmišljaš? cccc :cigar:

Ijao prica sto puta prepricana
Ako imas mogucnosti da uzmes SBB uzmi bez razmisljanja
Procesljaj malo forum.
ADSL se uzima samo ako se nema mogucnosti za SBB.

Nije tačno.

Bolje ti proveri kako ostalima u tvom kraju radi SBB internet pre nego što se zezneš..

Poz. Moja iskustva sa sbb.- om :TEST_DATE,DOWNLOAD_SPEED,UPLOAD_SPEED,LATENCY,SERVER_NAME,DISTANCE "5/7/2007 8:32 PM GMT","1553 kb/s","732 kb/s","450 ms","Budapest","~ 200 mi" "[U]5/31/2007 6:48 PM GMT","1952 kb/s","818 kb/s","480 ms","Budapest","~ 200 mi" Okolina sdadiona Partizana

Poslednja izmena:
erm, izvinte, nisam pitao dal treba il ne treba na SBB da se prikljucim, nego kako da zaobidjem problem naveden u 1. postu... thx

erm, izvinte, nisam pitao dal treba il ne treba na SBB da se prikljucim, nego kako da zaobidjem problem naveden u 1. postu... thx

A kako da ga zaobidjes kad oni treba da dodju instaliraju modem i puste net ? Ajde stavi malo prst na chelo pa razmisli !!!

Problem je u tome sto uvek kada ides da platis net oni provere da li si platio kablovsku. Tako je bar u Nisu. Ako nisi platio npr mesec-dva onda te zezaju i kazu da mora prvo kablovska da se plati.

Ne mozes da zaobidjes placanje ni mesec dana kasnije ako hoces net kod sbb-a, a kamoli sa starim dugom.
A sto se tice kvaliteta istog,zavisi gde si.Od sjaja do ocaja,u zavisnosti od lokacije.Kao sto je neko rekao proveri prvo u komsiluku kako radi.

Pazi, proces je ovakav (selio sam se skoro, k***o se nedelju dana sa njima pa znam ceo postupak):
MORAS da imas sve placene racune za TV, inace ce ti kurvinski primiti pare ali nece aktivirati nalog uz komentar "kad platis TV".
Ako ti nikad nije stizao racun, moj savet ti je da uvedes ADSL i ne placas tih 455din mesecno TV, a silno gresis za te fantastisne mogucnosti (vise ljudi je nezadovoljno nego odusevljeno), hehe...
Ili varijanta se registruj opet legalno kod njih i uvedi internet...
Mojne ti naplate sve racune do sada koje nisi placao :))
BTW. ako vec hoces da uvedes SjeBB proveri da li ti je velika crvena razvodna kutija iz koje ti idu kablovi (mrzi me da kucam, ako te bas interesuje objasnicu ti).
To ti je valjda konkretan odgovor :)

E ovako, posto sam radio u sbb-u: nadjes komsiju koji placa tv redovno i ne treba mu net ( penzioner neki) i lepo na njegov broj ugovora trazis net. On lepo placa tv i niko ga ne pita nista za net a ti lepo placas net i niko te ne pita za tv! Tako sam radio drugu koji je na divlje prikacen..Samo pssst..

Aha, naravno, to sam i ja pomislio da bih mogao da uradim, ali komsija mi nije penzioner. Neka debilna porodica zivi iznad mene. "Glava" porodice je master-***** i kada bi cuo da mi ne placamo sbb Tv on bi reko "a kako ja da ne placam?? ?Pa ne moze tako..."

Al ti si pomenuo da dam njegov broj ugovora... Pa gde bih prikacio modem onda???

Pa gde bih prikacio modem onda???

DiY! Zvanicno bi ti se vodio na komsijinu adresu, ali nema pojma modem gde se on nalazi. Licno iskustvo; sad sam se preselio i nisam prijavio selidbu modema (***, ustedeo 10E :d ); sam razvukao kablove i evo me vidis pisem ovde :d. Jedini problem je ako ne umes da preseces kabl i stavis spliter (a verujem da mali broj ljudi to ne zna da uradi).

Aman kod tebe u stanu stavljas spliter, jedan kraj u modem a drugi za TV-e. U principu treba ti samo neciji ugovor iz zgrade, snimi negde krisom i potpisujes Anex ugovora na tvoje ime, niko ne cima pravog vlasnika ugovora. Samo pazi da bude redovan platisa da ne bi od tvoje uplate neta pokrivali njegove dugove za Tv...

^^^ Da li moze biti jasnije :d ?
Frostonja, dobro si mu skrenuo paznju za redovne platise; hehe, zamisli varijante on placa net a ovi sve to lepo preusmeravaju za komsijin tv a ti vidi kome ces da se zalis :d
Ali kad si vec uveo ADSL zasto se toliko cimas oko SjeBBa?

Ili brate uzmi od nekog modem i uplacuj na njegov racun (naravno, ako imas od koga). Kazem ti to jer ja znam bar 3-4 coveka koji su presli na ADSL i iz principa nece da vrate modeme SjeBBu (ili hoce ali kroz prozor :d ). Ja trenutno imam 2 modema (moj je aktivan, drugi uzeo od ortaka), treba nabavim jos jednu mreznu i da nakacim taj drugi modem (experimentisem malo, ***...)
Ma imas dosta varijanti, ali najsigurnija ti je da ostanes na ADSLu i ne placas TV pretplatu ;)
Mislim da ti je sada sve jasno...

Ovo sa nekim je izvodljivo. Ja sam prebacio modem na drugi kraj grada i radi, a i dalje placam na kucnoj adresi. Jer ovde na poslu komsija u susednom lokalu ima i kablovsku i 2 modema. I odemo mi u SBB da on meni da ovlascenje da koristim i ja njegovu kablovsku, kažu oni ne može, ima on vec 2 modema... Ja vec racunam da koliko moram da dam za nov prikljucak, kad eto ga moj drug ispred, i kaže mi: ma ko im hebe kevu, sredicemo. Dodje ovde, poneo jedan razdelnik, izbušismo zid, provukli kabl, namestio mi i net i još sam dokupio TV karticu i gledam kablovsku na PC-u, a net i dalje placam na kucnu adresu... Tako da to ne mora da bude komsija, ako imas nekog rodjaka negde, bilo gde, odneses tvoj PC, oni dodju, nameste, konfigurišu, srede, i ti samo pokupiš to od njega, i vratiš kući, secneš tvoj kabl, namestiš taj svičer - razdelnik koji si dobio (zapamti gde je TV a gde je PC, ima veze) i teraj bato, placaj samo net i uživaj... Ja sam kuci dao mom ocu dozvolu, i sad imam net i kuci kod njega i ovde na poslu... za iste pare...

Vrh Dno