mi105
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 01.09.2021
- Poena
- 75
Navedene nisam koristio, koristio pro verzije Pluralsight, Linkedin Learning, te pretplatu na O’Reilly ( ugl. plaćali poslodavci). Najbolji mi je O’Reilly, izdaju verovatno najbolje knjige i sve su dostupne uz pretplatu.Koristio sam free verzije sajtova kao što su Codecademy, Sololearn i još neki.
Interesuje me da li se isplati PRO nalog na nekom od tih sajtova, konkretno na Codecademy jer mi on najbolje leži.
No za početnika ima toliko resursa dostupnih i besplatnih online, da mislim da je apsolutno nepotrebno prvih par meseci.
Jedino ako ti treba motivacija za učenje u vidu “Neću da mi propadne 1000e, mogao bih da se potrudim kad sam već dao te pare”. I u tom slučaju nije bitno da li je Comtrade ili xyz kurs.Ili platiti 1000+ e za Comtrade kurs na primer.
Za frontend ti je apsolutno svejedno Windows ili Ubuntu ( jedina stvar koja tu može da se potencijalno razlikuje je instalacija nodejs-a).I može li se adekvatno učenje postići na Linux-u ili su Windows alati ipak neophodni?
Nedavno sam prešao sa Win 10 na Kubuntu i zadovoljan sam.
Za backend može biti razlike ako hoćeš da pokrećeš razne servise nativno na računaru (tipa baze podataka, servere i sl.) - no ako se navikneš na docker i tu ti je svejedno.
Android nisam dotakao nikad, tako da ne bih znao.
Što se tiče samih resursa i neke mape šta se valja obraditi od tema i u kojem redosledu, a zavisno od role , baci pogled na roadmap.sh.
Poslednja izmena: