Šta je novo?

Hladjenje Q6600..

Koju plocu imas rekako si mi da imash Gigabyte?Na mom starom PC nije davao tacnu temperaturu!Proveri po netu!I ja imam q6600.Meni je u idelu 20 do 30c,ako everest ne laze!A kad udjem u bios ista temp :D
i to sa box coolerom :)

I ja imam q6600.Meni je u idelu 20 do 30c,ako everest ne laze!A kad udjem u bios ista temp :D
i to sa box coolerom :)

Takodje. Imao sam Q6600 G0 na par dana i temperatura je bila 24C na idle, a pod max opterecenjem do 60C. I to sa neprovetrenim kucistem i box kulerom. Sada sa Element S-om bi sigurno temperature bile za makar 10C nize.

Mislim da nisi lepo namontirao kuler. Nema druge. :/

Evo skinuo sam kuler, ochistio prashinu, pastu, stavio novu, i onda primetim da se moze skinuti ventilator i sva ona plastika (sto ne rekoste, ja se prvi put ubi da namestim na slepo :d), pa je neuporedivo lakshe montirati sam hladnjak, i tu provalim da nijanse odluchuju o tome da li je lepo leglo ili ne. Sve sam mnogo brze vratio i sada u leru imam 36-37 stepeni, pri maksimalnom iskorishcenju sva chetiri jezgra na istoj sobnoj temperaturi kao ranije, ne prelazi 56 stepeni :)

Sad ispade u ovom threadu ima josh nekih sa problemima hladjenja klokovanog Q6600 a misle da tako treba :)

Evo skinuo sam kuler, ochistio prashinu, pastu, stavio novu, i onda primetim da se moze skinuti ventilator i sva ona plastika (sto ne rekoste, ja se prvi put ubi da namestim na slepo :d), pa je neuporedivo lakshe montirati sam hladnjak, i tu provalim da nijanse odluchuju o tome da li je lepo leglo ili ne. Sve sam mnogo brze vratio i sada u leru imam 36-37 stepeni, pri maksimalnom iskorishcenju sva chetiri jezgra na istoj sobnoj temperaturi kao ranije, ne prelazi 56 stepeni :)

Sad ispade u ovom threadu ima josh nekih sa problemima hladjenja klokovanog Q6600 a misle da tako treba :)

poteraj ti OCCT linpak test :)
meni sa everestom ide do 80C sa neprovetrenim kucistem
e da na 3Ghz i dosta nizom volatzom verovatnop bi islo 10C manje jer ga ja bas przim na 1.406V u biosu :)

Poslednja izmena:
Shta je OCCT ? :) Shta je Everest ? :)

Pratim zauzece i temperaturu dok se radi renderovanje 1080p videa i sva cetiri jezgra su skoro sve vreme zakucana, sigurno da ne moze jache od toga, a ako moze 5% jache, shta mi to znachi kada program koji koristim to ne moze :)

Ma nije ti ni bitno sta je, radi to sto radis, resio si problem u svakom slucaju. Jedino ne znam sto ti je trebalo par meseci da se zapitas da li su temp. bile normalne :)

P.S isla bi temperatura dosta vise od tih 5% ali nije to tebi ni bitno, Zeljko je hteo da te isproziva sto ti ne prelazi 56c :d

Ali stvarno chemu ti neki sintetichki testovi ako ni jedan program to ne moze da iskoristi :) Probao sam u par zahtevnih programa i u jednom mi recimo koristi mozda 50-60% svakog jezgra, ali mogu da mu stavim da radi 4 threada istovremeno i onda se zakuca, jedva da mogu bilo shta drugo na kompu da radim, a temperatura i dalje ne prelazi tih 55-56 :)

Valjda je reallife i ono shto radish bitno, a ne da li neki Everest moze da zakuca 100 stepeni :)

Ali stvarno chemu ti neki sintetichki testovi ako ni jedan program to ne moze da iskoristi :) Probao sam u par zahtevnih programa i u jednom mi recimo koristi mozda 50-60% svakog jezgra, ali mogu da mu stavim da radi 4 threada istovremeno i onda se zakuca, jedva da mogu bilo shta drugo na kompu da radim, a temperatura i dalje ne prelazi tih 55-56 :)

Valjda je reallife i ono shto radish bitno, a ne da li neki Everest moze da zakuca 100 stepeni :)

Pa poenta je u poredjenju, jer bi takav test identicno opteretio i moj i tvoj CPU, ovako sve zavisi od postavki pa dobijamo nerealne razlike u temperaturama... :)
PS: ja koliko se secam x264 encodiranje je za nekih ~10c bilo nize od linpak testa

Pa ja ne radim x264 enkodovanje, radim renderovanje i enkodovanje u AVCHD ili H.264, ali zar je bitno shta radish ako je zauzece sva 4 jezgra sve vreme do daske ? :) Kako se razlikuje 100% zauzece kod X264 ili kod igranja ili kod 3D renderovanja :)

Cak i kada bi u nekom sintetichkom testu bilo 10 stepeni vishe, to je opet daleko ispod tvojih 80 :d

Ima zahtevnijih stvari od encoding software-a tako da je jako korisno opteretiti procesor necime sto ga udara u pravo mesto i to radi maximalno. Kada taj test prodjes, sit back and relax, CPU ti se u zivotu nece pregrejati niti ce ti se masina resetovati sta god mu radio.

Ako ti komp radi samo jednu stvar i to radi kako treba, nema potrebe da ga mucis testovima.

Shta znachi to zahtevnija stvar od encodinga softvera ? :) Pa to zavisi od samog softvera, ako neki program moze da optereti 100% ili blizu 100% sva jezgra, kakve veze ima shta on radi, pitanje je samo optimizacije.

U svakom sluchaju ja ne znam shta to moze da mi sada zagreje procesor na 80 stepeni, ne znam kako se ti programi u OS X zovu pa da probam merenje sa komshijom :d

Cak i kada bi u nekom sintetichkom testu bilo 10 stepeni vishe, to je opet daleko ispod tvojih 80 :d

Moj na 3Ghz cini mi se ide sa default voltazom al za 3.2 (400FSB) moram da ga przim na 1.406V iz biosa dok je idle 1.34V iz cpuz-a, zato mi je zagrevanje u odnosu na 3Ghz dostaaa vece...
na 3.6Ghz sam probao ali linx ni sa 1.5V iz biosa nije stabilan a temperatura tek onda ide do limita :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno