Sylvester
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.05.2004
- Poena
- 620
Da li je moguce da je SVAKI cooler za GPU neizdrzivo bucan? Za godinu i po dana, koliko imam Gigabyte-ov Radeon 9200 promenio sam nesto vise od 5 coolera (naravno - svi aktivni jer pasivnih kod nas jednostavno NEMA u prodaji) i svaki od njih je leteo iz masine zbog neverovatnog nivoa buke koju proizvodi. Juce sam kupio Spire CF201-NBL (slika uz poruku), koga proizvodjac hvali da proizvodi samo 23 dB buke ("And at only 23dBA you don’t have to pay the noise penalty for good cooling" :wall: ). Inace, bucniji je od ventilatora na CPU i na NB zajedno - tacnije oni se vise ni ne cuju od njega. Pre Spire-a mog RV280 hladio je Titan koji je ispustao zvuk nalik onome sto ispusta pumpa za vodu. U potrazi za pasivnim hladnjakom naisao sam na CoolerMaster CoolViva koga ne mogu da montiram jer je graficka kartica na veoma malom rastojanju od coolera za NB (ABIT IC7). ThermalTake Schooner ne bi bio los, ali cena je sky high, a opet nisam siguran da ga mogu ispravno montirati iz razloga zbog kog ne mogu montirati ni CoolVivu. :crash:
Help? :bottle:
Help? :bottle:
Poslednja izmena: