Šta je novo?

HL2 episode 1 ... pozlatio se.

Je l' to kod mene nesto nije u redu ili je zvuk iz pocetnog menija i na pocetku prvog nivoa neka psihodelija, neki uvijajuci zvuk koji izludjuje !??

Recimo da sam zadovoljan igrom, samo zbog toga što sam ovako nešto i očekivao. Svakako, daleko je to od oduševljavanja istom. Rekao bih prosek, kojeg iz istog izdižu dobar zvuk, zanimljivo dobra grafika i ime. Ostalo je stvarno sasvim bzvz.

Znaci li to da mene zvuk zeza?

Je l' to kod mene nesto nije u redu ili je zvuk iz pocetnog menija i na pocetku prvog nivoa neka psihodelija, neki uvijajuci zvuk koji izludjuje !??

Vidim da je na nebu neki pakao pa mi ta muzika deluje adekvatno ali nisam siguran.

Ajde bre neka neko kaze kakva mu je muzika, sta vam je? :guitar:

Poslednja izmena:
Kako da unistim bre ono ****** na vrhu citadele, onu kao neku vatrenu loptu, sta li je?

Inace, ne znam da li ste primetili da se Gordon bukvalno KLIZA a ne hoda. Nebrojeno puta sam pao u provaliju. Uzas.

Poslednja izmena:
Bolje da kliza nego da mi pripadne muka. ;)

Poslednja izmena:
Yeah, sto volim ovaj "Steam" net :d :d .
Napokon je stigla igra i kod mene .
Imate teaser video za Ep2 - pogledajte !!

Gordon je "klizao" još i u prvom Half-Life, instaliraj drugi deo, takođe je tako. A i u Sin:Episodes je takođe klizavo. Vole ljudi inerciju... još ako je uključen smooth mouse, ja se skroz pogubim. Zato makar to isključim.

Ti kao da igraš avanturu, a ne FPS.

Imaš tri ili četiri velika laserska pištolja koje trebaš uključiti. A upotrebi one energetske kugle. Mislim da znaš koje, kada si došao dotle.

Ocigledno je da tako nesto mora da se uradi ali ja blage veze nemam sta.

Prilozi

• hl2.JPG
    hl2.JPG
    186 KB · Pregleda: 99
Kraj igre je mnogo logičniji od prethodnog dela (Half-Life 2) i generalno je ovo bolja igra. Na žalost, ideja da sve ide u serijama mi se ne dopada, jer mi nikako ne prija da igru pređem za jedan vikend i to umereno je igrajući, ali dobro...

Sledeće svima preporučujem:

http://en.wikipedia.org/wiki/Half-Life

Sadrži mnogo podataka o neprijateljima, priči, NPC-ovima... obavezno pogledajte (posebno obratite pažnju na pojmove na dnu strane).

Da li možda priželjkujete da se Adrian Sheppard pojavi u nekom narednom nastavku? Ako je mogao Barney, zašto ne i Sheppard? Takođe, nedostaju mi neki protivnici iz prvog dela, kao što su Tentacle ili Gonarch.

I više neću da "otaljavam" pucačine, jer sam tek sada video da u HL2 postoji lik pod nazivom "The All-Knowing Vortigaunt", koji mnogo toga otkriva o svemu što se dešava putem dijaloga u samoj igri.

Pažnju mi je privuklo još nešto:
"Director Quentin Tarantino (who is said to be a Half-Life fan) has reportedly considered the possibility of directing a movie adaptation."

Poslednja izmena:
Igra je na normal nivou smesno laka, bar ovaj prvi nivo. Maltene je ne igram vec trcim kroz nivo. A i nervira me to sto se Freeman kliza. Meni se svidja da igra izlazi u epizodama. Bolje to nego da izadje jedan deo pa da cekamo 5 godina do sledeceg. Ovako, svakih par meseci po malo. I tako do sledeceg HL3 ako tako necega bude bilo.

Ma Wikipedia rulez. Nego bre, ja sam stigao malo da se poigram (mora vise da se testira, a manje da se igra:)) i cini mi se da je Episode One i bolji od HL2 (pocetak u Citadelu malo smara)... Mislim, jeste da je u medju vremenu posle HL2 izaslo dosta toga sto nam je postrozilo kriterijume, ali ok, i dalje je zabavno igrati... Očekujem više od narednih epizoda. Da ne bude tako cartoonish i dečije, nego da ga malo uozbilje, da odu u pravcu FEAR-a i da se ugledaju na Noir igre kao Condemned (naravno da ne može HL da bude isto kao Condemned, ali neke elemente mogu da pokupe). Da bude gnusnije, mračnije, sporije... ovako samo protrčiš, pobiješ ih lako i ajd dalje... Pogotovo onaj deo na početku, nisam zaginuo nijednom...

1. nadam se da buđavi Tarantino neće režirati film :vomit:

2. nadam se da nikada neće napraviti ono što max želi, odnosno da ga pretvore u noir fazon. Da bi mogli da uozbilje igru i naprave je tako da ne deluje kao da je za decu - to stoji, ali već je previše igara kao što su Condemned, Fear, uskoro i Bioshock - ne treba nam i Half Life u tom maniru. Treba nam jedan ozbiljan Half Life, sa sobrom fizikom (a ne ovim klizanjem kao sa playstationa), dobrom grafikom, dobro osmišljenim nivoima (koji se neće svoditi na 1 uzani hodnik koji ne izgleda tako, ali je suštinski upravo to) i dobro osmišljenom pričom koja se mora kreirati pažljivo i koja mora da prati gejmplej i obrnuto, umesto ovakvog sistema "E sada trebamo da napravimo nešto kul...pa smo rekli daj da alyx ovde napravi neki razgovor, da bi monitor blještao ka njoj i video se hdr efekat. Izuzetno smo zadovoljni kako je to kul ispalo". Drugim rečima, priču ni nemaju nego ubacuju u hodu ono što zamisle kao dopunu nečemu što misle da bi bilo dobro uraditi.

P.S. da li ste vi normalni, kakve bre WIkipedije? Hoću da mi sama igra prezentira priču na adekvatnom nivou, a ne da ja zamišljam šta je to sve oko mene, ili pak da čitam šta su drugi zamislili, naklapali i ustanovili da misle da postoji. To je kao Biblija - zar i ovde treba da sedne njih 100-200 i zamišlja šta je to zajednički minimum oko kojeg bi se svi složili, i da to postane zvanična verzija? Nije tu više bitno što nema veze sa istinskim zamislima, niti sa kreatorom. Bitno je da su se njih 100-200 složili šta je pisac hteo da kaže. How yes no.

Naracija kroz samu igru je tužna, to stoji. Ali da sam se zainteresovao i našao "The All-Knowing Vortigaunt", jesam. Šteta što su ga ovako sakrili, nije mi jasan taj potez.

Nego, da li vas Alyx nervira? Odnosno, želite li da umre u nekoj od narednih epizoda? Šteta što Gordnon ne govori, jer igra odaje neki utisak da ga Alyx mnogo nervira, kao i mene...

Poslednja izmena:
Takve su zene u pocetku slatke i drazesne, a kasnije je kasno za :smash:

Ja povremeno uperim gravity gun i pucam u nju ali nikako da umre :D.

Gadjao sam je i onim bocama ali je neunistiva...

Zesca smaracica.

Totalno je smorila kada je počela da se šali. Ali sigurno ste primetili kada je zombi-kombajne nazvala Zombajni, njena reakcija na Gordonovo ćutanje bila u fazonu "i nije neka fora, jel da"... kao da su i sami autori skapirali da će Alyx smarati igrače!

Neka je ubiju! Ako već rade priču "u letu", kao što Filipenko kaže, onda im neće biti problem.

Poslednja izmena:
Da li znas da mozes da odgovaras za podstrekavanje ubistva jednog neduznog, lepog, milog, pametnog, saljivog.......... zenskog bica :d :d

Poslednja izmena:
Sto, meni se ona bas svidja... super je ribica... moj tip. :D

Izašao review na GG Maniji.
http://www.ggmania.com/full.php3?show=5795

Evo i šta misle ljudi o igri:

Based on a group of people I know that bought this expansion and the fact they all said "It sucked" I'm not interested. No thanks. Funny you mention gfx and stuff are 5/5 yet everyone that I know that played it said, gfx were no better except the addition of fake HDR which is way overused. You mention the mouthes moving and stuff and how good they were, well how was it any different that how it was in the original HL2? Seems more you were stretching on this review to give it a +80 mark.. Again, another expansion sold off as 5-6 hours of play when in reality it's just a little more than 2.5 hours... like Sin.

Here's my guess, HX is an avid HL2 gamer and as such that's why he was so gracious with his scores. Right or wrong? This isn't a flame, this is a 'realists' view of a mediocre and uninspiring and lackluster storylined Expansion.

Check all over the web, the views from people are 'this expansion is BS and doesn't answer anything and instead is an excuse for Valve to throw more questions in to sucker more kids to buy the followup expansions'.

Oh can you feel the hate in here? It's not hate, it's common sense and rationale behind a crock of an excuse to put out an expansion. Does this expansion add to HL2 in any way? No..just another cheap excuse to sucker fans into buying it..

Again, I'm waiting for Sin MP patch and that's ALL I care about in terms of Source... oh wait, and that Might and Magic..I don't think Sin is 'all', but in terms of a playable, not cheat infested, bunny hop loser DM world that is HL2DM(which has a more and more vanishing community daily).

Valve can soak the HL2 BS as much as they want, but as far as creativity and imagination, you have to look elsewhere. Valve is so imaginative and creative they bought up the 2 mods that honestly made valve what they are today. If it weren't for CS and DOD, HL2 would have never seen the day of light.

Drago mi je da su PC igrači zrela populacija koja ne može baš stalno da prihvata prodaju muda za bubrege. Mislim da je ključan faktor u svemu ovome to što su upravo oni koji su počinjali sa igranjem od neke 95. godine odrasli i imaju svoje kriterijume, da ne pominjem one starije, mada su ti stariji raspolućeni između onih koji vole stare besmislene igre poput platformica i avanturica sa omiljenih ZXeva i Amiga, i one koji su pratili PC gejming do sada i sada već predstavljaju prekaljene veterane.

Ipak se slažem sa onim da je HDR overused. I jeste fake, jer je 8-bit integer HDR, sto znači da radi na nvidiji sa AA. Takođe, priča je bre bleda do jaja, gore od najgorih epizoda Zone Sumraka. Ok, ima fun momenata, ali bre, kad se malo setim koliko je intense i zanimljiv bio HL (do onog Xen sveta koji je bio smor), dodje mi da plačem.

Meni je Episode 1 sasvim lepo popunila slobodan vikend, u to nema sumnje. Više od toga ne. Za takvu kratku sesiju mi je sasvim ok legla. Inače, nakon izlaska iz tornja, sve je znatno zanimljivije (izuzev mračnih tunela, koji bezuspešno kopiraju Doom3). Nema smornih vožnji iz HL2, što je takođe za pohvalu.
Najveća zamerka, pored buđavog AI-a, za sada je priča. Ništa novo se nije saznalo. Zato sam i potegao Wikipediu, koja je prepuna teorija. Sve u svemu, priča je ili grozna, kako sada stoje stvari, ili sjajna, kako ćemo, a možda i nećemo saznati.
Ma samo da ubiju Alyx.
filipenko je napisao(la):
mada su ti stariji raspolućeni između onih koji vole stare besmislene igre poput platformica i avanturica sa omiljenih ZXeva i Amiga, i one koji su pratili PC gejming do sada i sada već predstavljaju prekaljene veterane.
Opet ti nešto na račun Giana Sisters??? :whip:
byMaX je napisao(la):
Takođe, priča je bre bleda do jaja, gore od najgorih epizoda Zone Sumraka. Ok, ima fun momenata, ali bre, kad se malo setim koliko je intense i zanimljiv bio HL (do onog Xen sveta koji je bio smor), dodje mi da plačem.
Zar nisi baš ti veličao priču u HL2 zato što ima neki X-files feeling. E pa uživeli se ljudi još malo :)

Poslednja izmena:
Da se razumemo, meni je HL2 kad je izaŠao bio do jaja, čak sam krenuo još jednom da ga prelazim. Ali to je bilo tada, kad nisam igrao ono što se pojavilo u međuvremenu.

Nije valjda da ti se F.E.A.R. ili Q4 vise svideo od HL2, jer je ovo jedino vredno pomena sto je izaslo posle HL2?

Naravno da su obe bolje od HL2. Kod FEAR-a je dovoljan samo AI, pa da HL2 ne uzimaš više za ozbiljno (na stranu što izgleda mnogo bolje, upečatljivije i ima bolje razrađenu priču).
A Quake4? Pa to dođe kao malo drugačiji žanr, brza, žestoka pucačina, teško je porediti. Samo što je onima koji shvataju šta Quake4 treba biti, jasno da igra i nema neku manu.

A ovo je priča o HL2 Episode 1, pa nećemo o drugim igrama. Da dodam, Epizoda je bolja od HL2, barem što se same pucačine, odnosno akcije tiče.

Nije to baš za poređenje. Od Q4 se upravo i očekivalo da bude to što je bio, dok je za Fear malo ljudi (osim, neskromno rečeno, nas mlaobrojnih upućenih :d) uopšte znalo, te je imajući to u vidu igra ekstremno dobro ispala na kraju. Od hl2 je dosta ljudi očekivalo više. Naravno, uvek ima vas par kojima je hl2 dobar jer radi na mx-u i jer ima dosta vožnje :D Meni je hl2 delovao kao gomila nabacanih elemenata koje smo videli u najuspelijim fps naslovima koji su izašli pre njega (puno toga probam, pa mislim da mogu to da tvrdim), koji su bacani po nivoima, tako da jedan liči na CoD, drugi na D3, treći na nešto treće...a pri tome je najmanje bilo onoga što me podsećalo na hl2. Pride su to tanko povezali pričom, a sada kada sam saznao na koji način oni uopšte pričaju priču (prvo osmisle šta žele grafički na nivou i kakav efekat žele da prezentiraju pa onda smišljaju kako da popune nekom pričom) potpuno sam ubeđen da sam u pravu kada kažem da su jednostavno bacali elemente i onda ih ovlaš povezivali.

Agilni je napisao(la):
A Quake4? Pa to dođe kao malo drugačiji žanr, brza, žestoka pucačina, teško je porediti. Samo što je onima koji shvataju šta Quake4 treba biti, jasno da igra i nema neku manu.

Pa ja to shvatam i meni je q4 dobra igra, ali mi je HL2 bio bolji.

Sto se tice HL2: EP1 ako je istina ovo sto prica filipenko onda ce me igra razocarati jos vise nego sam HL2.
Iako me je i HL2 razocarao u odnosu na HL1 opet sam ga presao 2 puta i kupio kupon...

The pocetnik je napisao(la):
Iako me je i HL2 razocarao u odnosu na HL1 opet sam ga presao 2 puta i kupio kupon...
Hehe, kupon je druga priča, nisi jedini koji je tako postupio :) Multiplej segment je nešto sasvim drugo i njega igrati je drugačije nego igrati samu igru. Ah, često zanemarujemo taj aspekat po navici iz prošlih vremena pre broadbanda :D PC igrači, a među njima i ja, ne mogu više bez multipleja. Šteta je samo što stalnim dodavanjem sadržaja ispada da za igranje na nivou u multiju treba sve više i više vremena...

Nazad
Vrh Dno