Druze moj, white balance na automatici kod Sonyja je jos veca katastrofa (to je tek neupotrebljivo u sirem spektru boja za postprodukciju), najgora stvar je sto zadovoljavajuce rezultate sa VX i DSR 1xx modelima ja ne mogu da dobijem ni sa manuelinim WB podesavanjima a da ne pominjem Warm Balance, (koji mi inace najvise koristimo za set-up), pa to je gore od automatike, bilo kako da manuelno namestis sony-ja on vuce na crveno...zato VX i DSR 1XX modeli tako "dobro" vide u mraku, skini samo crveni spektar za jedno 7-8% koliko pa ces videti da ti modeli i ne vide bas tako dobro u mraku (ali je definicija jos uvek tu, sa izuzetnim sumom ali je tu sto je ipak plus), suprotno od toga snimak po danu i pri vestackom osvetljenju je pravi; bingo, loto i grebgreb lutrija, zamisli kameru koja je i konstruisana da radi u low-light okruzenju kako se ponasa po dnevnom svetlu u punom volumenu ili jos gore pri volumenu vestackog osvetljenja, hoces automatiku...to ti je automatski lightshow jer ode jedna do dve blende preexponirano, hoces manuelno - to ti je cista zabava jer je nereflektivni lcd previse nereflektivan pa fino pokazuje tamniju sliku od stvarne (ne pominji zebra pattern prerano jer imam hiljadu primera gde zebra pattern kod sonija gresi u kalkulaciji preexponiranih delova lica ili predmeta), tako da u 90% slucajeva u montazi moram da sredjujem prvo lumu na snimcima pa onda da montiram, sa druge strane zuher je kod kamere u tom cenovnom rangu jednostavno bedan, sa minijaturnom rezolucijom (skini samo zastitnu kapicu i lupu) a sa druge strane bar da su i na vx modele stavili crno beli zuher pa da nema problema oko manuelnog fokusiranja. Opet kazem, VX i DSR 1xx su odlicne za svakodnevni ENG rad gde je potrebno polivanje na automatici + uzimanje izjava, o bilo kakvoj ozbiljnijoj produkciji sa tim kamerama nema ni govora.