Šta je novo?

Hitno! Problem: nova 7850 a felericna?

Karta je dresh to stoji, a ovo za kurira, meni je emmi slao post exp. na adresu da pokupi artikal koji sam javio da hocu da vratim...znaci oni platili dostavu i jednu i drugu..

Seizmos odakle ti to da je 7850 karta dres ? Znam jos 3 coveka koji su pazarili kartu kao i ja (njima treba za rudarenje) i nikome nije uleteo los primerak. Hladne, tihe i solidni klokeri, sve to za 150e koliko kosta nova u radnji na slovo E.
Po meni veci fail je ona serija 7950 Safirki sto su se naponske grejale do bola, pa su bukvalno SVE karte menjali i bez provere dal je karta ispravna ili ne. Ovo kod 7850 serije je do lose kontrole kvaliteta, uletelo nam je u Srbiju vise komada neispravnih kartica i to je to. Ono sto je cinjenica to je da je ova karta najjeftinija od svih 7850 kartica i tu nema zbora. Zakljucak - nisu sve karte ove serije falicne, ima ih dosta koje rade besprekorno (kao ova moja recimo) i jos od ova 3 lika koja sam spomenuo.

Upravo vracam i drugu takvu,prva bila isto ns,i doplaticu za bolju. Extra kartica ali je cela serija,cast izuzecima,losa.

MSI 7850 sa 1GB....vratio licno 3 komada do sada....znaci ko kupi ....neka mu je Bog upomoci....umesto toga uzeo Sapphire...i sve rade....

Ako ste kupili preko web-a, prodavac sam, organizuje preuzimanje i vraćanje kartice.

@duls
Kupio i vratio 3 komada, sve tri ja naceo, znaci bile nove, uzeo pare nazad pa posle toga uzeo asus kartu...
Ne pisem samo ja o tom modelu, citaj forum pa vidi.

uh....znachi ipak je problem u serijama.
ja znam da su je uzeli duls, lazni kazanova, ja i mislim josh po neki poznanik u razmaku od 7 dana i sve su bile dobre.
verovarno su te sve bile iz normalne serije.
na kraju ispade da je manji % loshih medju p-repariranim sh-karticama, nego sa msi 7850 :D

Ovako ...firma sa losim banerom :-devil-:.....ih prodaje....posle ih vraca u MP ....ni ne gledajuci...onda im se opet vracaju u radnje....i tako ukrug...vec 3 meseca....neka me zgazi tramvaj ako nije istina !

Kako mi sa adblock-ovima da znamo na koju si firmu mislio? :D

Google : "firma sa ocajnim banerima" ......i eto ih :-devil-:
ma salimo se naravno .....bilo je i gorih no propali su ....a nadamo se svi da ce i ovi....grobari IT u Srbiji....
no elem vratimo se na AMD problem... kako sto sa i pisao u raznim temama....serija 7xxx je postala definitivno serija za izbegavanje.....unazad 10 godina sam imao i Nvidiu i ATI/AMD...no ne secam se da je bio bash ovoliko felericnih kartica... sto je mnogo ...mnogo je....i nije to samo jedan brand....znaci da su nesto debelo zeznuli .....zato i ne sumnjam da ce sa serijom 8 ispraviti sve ovo ...a stizhu i nove igre...te ce se isprsiti u vidu bar 50% skoka sto se tiche performansi u rezolucijama 1080p i vece...

Ja takođe uzeh tu MSI 1GB 7850 OC, i radi besprekorno... na 1160MHz rudari dan i noć bez da štucne. Izgleda da je postojala neka felerična serija koju su eto neki uboli...

Elem, još ne razjasnih oko tih 14 dana... Da li je bitno da poručiš on-line ili baš da platiš on-line (ljudi uglavnom ne plaćaju online već kuriru)? Ako ja poručim on-line a preuzmem u prodavnici (dakle zaobiđem kurira), da li takođe imam tih 14 dana da vratim ako proizvod ne ispuni očekivanja?

Red bi bio da se i ja javim:

Ova druga kartica za sad radi bez problema. Odmah cim sa je stavio u masinu testirao sam je oko 45min MSI Kombustorom i sto je zanimljivo temperatura nije presla 50°C a u sobi je bilo prilicno toplo. Ona stara falicna je isla do oko 78C pre nego sto je failovala.

Sad ja nisam detaljno pratio HW vec neke dve godine (eto zilion mojih postova u podforumu mobilni telefoni - to trenutno pratim) pa nisam znao kolika je normalna temp graficke... Kontao sam da je to normalna pa nisam puno obracao paznju a i sto bi - graficka je nova.

Ali samo pogledajte u podforumima "sta kupiti..." svi preporucuju bas ovu 7850... Jos se drugar ljuti na mene - kao ti to pratis trebao si da znas da ima puno skarta dodao bih 2-3k i uzeli bi drugu... A ima covek para to nije problem ali je rekao da sastavim nesto do 55k i tu bas upala ova kartica...

Ali samo pogledajte u podforumima "sta kupiti..." svi preporucuju bas ovu 7850... Jos se drugar ljuti na mene - kao ti to pratis trebao si da znas da ima puno skarta dodao bih 2-3k i uzeli bi drugu... A ima covek para to nije problem ali je rekao da sastavim nesto do 55k i tu bas upala ova kartica...

Ne preporučuju svi. Samo neki nisu mogli da dođu do izražaja od ovih što viču za tom MSI karticom. :p

Da si mene pitao ja bih ti preporučio ovu moju. :)

Imam i ja doticnu MSI 7850 1GB, sljaka vec 2-3 meseca bez ikakvih problema klokovana.

Safir dolazi sa godinu dana manjom garancijom a cena je reko bi se ista ;)

Jos gore, skuplji 3k a sa godinu dana manjom garancijom. :D

Fanbojizam se nikad nije isplatio, pa ni ovde ;)

LOL ! Kakav crni "fanbojizam".

Ima ona izreka koja kaže: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.".

Treba racionalno kupovati a ne juriti najnižu cenu. Realno za dve godine ta karta treba da se zameni za novu. Ako za dve godine ne budem imao 200 € da je zamenim onda ću debelo da se zapitam kuda to ide moj život. ;)

Kao što sam rekoa već, nije sve u garanciji. Tebi kad se za dve godine, da ne pričam o tri, pokvari taj MSI šta misliš da će da dobiješ kao zamenu. Ne misliš valjda da ćeš da dobiješ kartu u istom cenovnom rangu?

Poslednja izmena:
Kartu iz aktuelne ponude iz srednjeg ranga kartica (gledajuci cenu u evrima).

Od sada bar ja cu tako, ne gledam vise da to bude neki brend pri kupovini graficke kartice tipa Asus, XFX i ostala cuda, koji samo dizu cenu zbog dodatnog pakovanja, evo sta sam doziveo sa DirectCU GTX460 koja kao vazi za neki kvalitet i jako dobrog OC i sta se desi da jedno pola godine od kad je izasla iz garancije, crkne bez razloga. Tako da od sad kupovati sto jeftinije, i prodati cim istekne garancija jer u ovo vreme se sve pravi sa kratkim rokom trajanja, nema vise onih komunistickih proizvoda da kad kupis da si miran ceo zivot :D Evo sad bas picim dulsovu 7850 i bruka je kartica, 30 stepeni u kucistu pri mirovanju, kad se malo zaigram bude nekih 40 i koji stepen vise, jako jako hladna kartica sto mi se bas svijda :)

Ja sam takodje srecni vlasnik doticne MSI 7850 1GB karte,kupljene pre par dana u e``i-u,i nemam nikakvih problema sa karticom.Klokovana na 1050/5000 nijedno mi se nije desio black or blue screen.
Drajveri 13.2

Bio skuplji za 3K od MSI-a kada sam ga ja kupio. Nije sve u garanciji. ;)

Da, tako sam i ja mislio dok nisam dobio crkenzi karticu u kutiji. Baš sam ciljao Sapphire i nisam od onih sa predrasudama ali teško da ću ikad više njihove uzimati uopšte u obzir. Garancija je tu, ali trauma :D koju ostavlja činjenica da su ubacili neispravnu karticu od 30k u kutiju je ipak jača. bye bye Sapphire.

"Posto su vam ove 7950???"

- "Tri za 30k!"

"Daj ceo kontenjer!"

:D :D :D

Zato sam ja pet puta pitao preko koga ide uvoz kartice za koju sam zainteresovan ... I redovno citam forum i nema glava da me boli ...:)

Naravno, slazem se.
Takodje treba biti obazriv i u kojoj radnji kupujes. ;)

Moze neko konkretno da kaze preko koga treba da ide uvoz i gde da ne kupujemo? Sutra sam hteo da odem do pcpract*c da kupim kartu ovu msi 7850 1gb

Vrh Dno