Šta je novo?

Hitno! Problem: nova 7850 a felericna?

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Juce sam za drugara u emmi shopu uzeo MSI 7850 OC 1GB DDR5 koja ispada da je neispravna. Pored nje uzeo sam sve komponente za komp osim kucista kod njih ukupno oko 51k RSD.

Uglavnom grafika radi u 2D ali cim se pokrene neka 3D igra ili benchmark test grafika ugasi monitor ( pojavi se crna ili plava slika) a na monitoru i dalje sija kontrolna sijalica kao da je upaljen. Nista osim reseta kompa ne pomaze. Pokusao sam i da pokrenem MSI Kombustor i on "ubije" graficku u roku od 2-3min. 3D igra obicno izdrzi duze.
Ostatak kompa je TermalTake Lite power 500W, MSI 970 ploca, FX4130, HDD 500GB, 8GB Patriot 1866MHz.

Graficku sam probao i u mom kompu ovom iz potpisa posto sam prvo sumnjao na napajanje u drugarovoj masini ali i kod mene se pojavljuju isti simptomi a imam solidno jace napajanje. Tako da sam zakljucio da je graficka neispravna.

Sad mene interesuje da li ja imam pravo na zamenu graficke po nekom clanu zakona o zastiti potrosaca na licu mesta odnosno kad graficku odnesem u radnju ili moram da cekam maximalnih 15 dana nek se oni smiluju i zamene mi graficku?

Nesto sam na brzinu pregledao zakon o zastiti potrosaca (preko moba) ali ne mogu da nadjem taj clan a znam da je neko na forumu pomenuo da imas pravo zamene u roku od 7 dana od datuma kupovine.

Imas 14 dana od preuzimanja fore da je vratis i da ti vrate novac ili zamene za drugu istog momenta, bez cekanja da se salje na servis i bla bla ostalo smaranje.
Tako je po zakonu.
Jel je nisi kacio na onaj 6pin to molex kablic sto dolazi sa njom???

Imas 14 dana od preuzimanja fore da je vratis i da ti vrate novac ili zamene za drugu istog momenta, bez cekanja da se salje na servis i bla bla ostalo smaranje.
Tako je po zakonu.
Jel je nisi kacio na onaj 6pin to molex kablic sto dolazi sa njom???

A jel mi mozes naci taj clan napismeno posto sam zvao njihov call centar i kazu mi da moram doneti pa je posle onda oni salju na testiranje u njihov servis.

A nisam kacio onaj 6pin connector posto taj TT 500W ima dva 6pin connectora a kod mene na Antec TP trio 650W ima cak 2x8PCI-e i 2x6PCI-e pa nevidim poentu da kacim taj molex to pci-e konektor kad napajanje ima i viska tih konektora.

Uglavnom evo sta se desava (skinite video i pogledajte)

http://db.tt/Z0ryizVA

Odnesi kartu, objasni situaciju i pokazi video koji si napravio. Siguran sam da ces dobiti drugu kartu bez problema.

Rece mi turok upravo, nisam ni znao da je taj zakon promenjen, tih 14 dana ti vaze ako si kupio komponentu online, tj na nevidjeno i pod uslovom da fizicki komponenta nije ostecena uvazice ti zamenu komponente ili povracaj novca istog trenutka.
A ako si normalnim putem pazario komponentu, ipak ces morati da cekas na njihov servis i odgovor.

Kao sto kazu ljudi, bez ikakvog razmisljanja, prvac nazad radnja i uzmi drugu

Juce sam za drugara u emmi shopu uzeo MSI 7850 OC 1GB DDR5 koja ispada da je neispravna. Pored nje uzeo sam sve komponente za komp osim kucista kod njih ukupno oko 51k RSD.

Uglavnom grafika radi u 2D ali cim se pokrene neka 3D igra ili benchmark test grafika ugasi monitor ( pojavi se crna ili plava slika) a na monitoru i dalje sija kontrolna sijalica kao da je upaljen. Nista osim reseta kompa ne pomaze. Pokusao sam i da pokrenem MSI Kombustor i on "ubije" graficku u roku od 2-3min. 3D igra obicno izdrzi duze.
Ostatak kompa je TermalTake Lite power 500W, MSI 970 ploca, FX4130, HDD 500GB, 8GB Patriot 1866MHz.

Graficku sam probao i u mom kompu ovom iz potpisa posto sam prvo sumnjao na napajanje u drugarovoj masini ali i kod mene se pojavljuju isti simptomi a imam solidno jace napajanje. Tako da sam zakljucio da je graficka neispravna.

Sad mene interesuje da li ja imam pravo na zamenu graficke po nekom clanu zakona o zastiti potrosaca na licu mesta odnosno kad graficku odnesem u radnju ili moram da cekam maximalnih 15 dana nek se oni smiluju i zamene mi graficku?

Nesto sam na brzinu pregledao zakon o zastiti potrosaca (preko moba) ali ne mogu da nadjem taj clan a znam da je neko na forumu pomenuo da imas pravo zamene u roku od 7 dana od datuma kupovine.

Ja danas uzeo Sapphire HD7950 i totalno ista stvar se dešava ali samo kad instaliram AMD drivere. Čim ih obrišem u Safe Modu, win instalira onaj generički driver i kartica radi. Kad sam nakon toga skinuo regularni sa AMD sajta, nakon instalacije i boot-a u roku od dve sekunde se pojavio zeleni ekran sa nekim uspravnim svetlo-zelenim linijama na svaka tri cm. Imam super napajanje od 650W, ploča je M5A99X Evo r2.0 i CPU FX8350 - to sam sve danas pazario.

Imao sam i ja isti problem kao ti kada sam uzeo drugu 7950 ali se ispostavilo da je graficka skroz ispravna ali da se win izbagovao. Na kraju mi je ssd odlepio odlepio skroz pa sam morao secure erase da radim. Reinstalacija sistema mi je pomogla. E sad ne znam dali je isti problem s onom 7850, ja bi je ipak reklamirao.

Probaj cisto radi testa da je downclock-ujes za 50-100 mhz za gpu i za memoriju...Vidi da li ce i tada da puca...

reinstaliraj sistem, ako kartica i dalje brljavi na zamenu

reinstaliraj sistem, ako kartica i dalje brljavi na zamenu

Imao sam i ja isti problem kao ti kada sam uzeo drugu 7950 ali se ispostavilo da je graficka skroz ispravna ali da se win izbagovao. Na kraju mi je ssd odlepio odlepio skroz pa sam morao secure erase da radim. Reinstalacija sistema mi je pomogla. E sad ne znam dali je isti problem s onom 7850, ja bi je ipak reklamirao.

Vas dvoje niste dobro procitali moj prvi post. Napisao sam da je graficka probana u dva kompa - onom novom sto sam naveo i u mom ovom iz potpisa a rezultat je isti - zabaguje ceo komp i samo reset pomaze.

Uglavnom dao sam drugaru moju 4890 posto jedva je docekao da kupi novi komp a on ne radi. 4890 u njegovom kompu radi bez problema a zakljucak je jasan - 7850 je felericna.

Sutra je nosi na reklamaciju pa javljam sta je zavrsio.

PS: sad kad ja nemam komp dobro dodje Note sa MHL kablom i 24" monitor :)

Nebitno je sto je probana u dva kompa. Ja sam vec imao imao Gigabyte 7950 u masini i radila je savrseno. Kada sam ubacio Asus 7950 DC2 otislo je sve dodjavola, pucao je driver kao lud svakih 10 sekundi i cekao sam 8 da uradi recovery. Nikakva reinstalacija drivera i ciscenje nije pomoglo. Kada je ta karta bila u masini jednostavno nije htelo da radi. Kada probam sa starom radi sve savrseno. Apsolutno nije bilo logike da jedna radi a druga ne. Reklamirao sam graficku ali na svu srecu probali su je odmah i ljudi me zovu i kaze radi.
Izvinem se ljudima, odem po tu grafiku i onda reinstaliram sistem nakon cega je sve radilo kao zmaj.

@Pablo Savrseno sam dobro procitao sve. Onaj post sam napisao i nadovezao se na post iznad mog isto vezano za 7950. Hteo sam samo da kazem da svasta moze da se desi i da nema veze s mozgom bas svakog puta.
Isto tako sam rekao da bih je ipak reklamirao, najvise iz razloga sto je sve novo samim tim i sistem je sveze instaliran ;)

Vec nekoliko puta sam procitao/cuo da se ljudi zale na te msi 7850, dal je moguce da su toliko lose tj crkavaju? Sto ih onda drze i dalje u prodaji nije mi sasvim jasno...

Danas u 11h je drugar otisao za NS da zameni karticu i u 15 do 12h me zove da su mu zamenili karticu bez problema. :) Cak mi je rekao da je nisu ni testirali. Posle je pitao prodavca dali ima puno reklamacija na taj model i ovaj mu je odgovorio da ima vise nego na druge graficke. Cak mu je i rekao da odmah cim dodje kuci da testira graficku isto kao i prethodnu i ako bude problema moze da zameni za jacu ili drugi model 7850 uz doplatu. Jeste da ga svaki odlazak u NS kosta oko 1k rsd ali barem su ispali korektni...

Vec nekoliko puta sam procitao/cuo da se ljudi zale na te msi 7850, dal je moguce da su toliko lose tj crkavaju? Sto ih onda drze i dalje u prodaji nije mi sasvim jasno...

Pa zato i jesu na nasem trzistu da se uvali :d gde da se baci to, greota ...:d

Ko zna, mozda su imali neku gresku na proizvodnoj liniji pa je bas zakacilo ovaj model toliko.

Rece mi turok upravo, nisam ni znao da je taj zakon promenjen, tih 14 dana ti vaze ako si kupio komponentu online, tj na nevidjeno i pod uslovom da fizicki komponenta nije ostecena uvazice ti zamenu komponente ili povracaj novca istog trenutka.
A ako si normalnim putem pazario komponentu, ipak ces morati da cekas na njihov servis i odgovor.

Ispada da si nekako zaštićeniji ako kupuješ online?

A šta ako poručiš online, a izbareš da je preuzmeš u prodavnici i tamo i platiš?

Ispada da si nekako zaštićeniji ako kupuješ online?

A šta ako poručiš online, a izbareš da je preuzmeš u prodavnici i tamo i platiš?

pa, sto se zakona tice, ako kupujes online, onda moze da se desi da proizvod nije ono sto si hteo...
porudzbina online a licno preuzimanje ne spada u to, jer u zakonu je "ugovor sklopljen na daljinu", a sama porudzbina nije potpuni ugovor. tako da zakon sa time pokriva samo online kupovinu, gde ti se roba sa racunom isporucuje...

A ako mora da se reklamira, da se salje nazad prodavcu preko kurira, ko placa tu uslugu kuriru ?

Sto bih ja morao da placam ? Nisam ja kriv sto je karta felericna, recimo .

Kriv si sto si malerozan, nemoj sad tu da se pravis lud :d

:D

Pa to ti pricam

Vec nekoliko puta sam procitao/cuo da se ljudi zale na te msi 7850, dal je moguce da su toliko lose tj crkavaju?

Apsolutno tacno, radim preko 20god. u it sektoru i vece smece ne videh :) Znas ono ne pitaj prodavce koliko je roba dobra, pitaj servisere ;)
Ja upozoravam ljude mesecima unazad..ili da odmah vrate ako je ikako moguce ili da doplate za drugi model!

Sto covek rece:

*P*A*B*L*O*
Cak mi je rekao da je nisu ni testirali. Posle je pitao prodavca dali ima puno
reklamacija na taj model i ovaj mu je odgovorio da ima vise nego na druge
graficke
. Cak mu je i rekao da odmah cim dodje kuci da testira graficku isto kao
i prethodnu i ako bude problema moze da zameni za jacu ili drugi model 7850 uz
doplatu.

dulsrules:
Pa to ti pricam

Nije nikako fer da se pojavljujes u ovakvoj temi, ti koji navodno posedujes
doticnu kartu i sebicno si i nevesto ubedjivao druge da slobodno i bez straha
uzimaju bas ovaj model i da je super.

Da li to radis jer si ne mocan da sam resis svoj problem ili te neko "veci"
nagovara, nije bitno, ali stvarno dosta ljudi je nadrljalo zbog ove kupovine.
Znas, najblaze receno nije kul:D

Hahahaha .!. Pazi sad, ljudi koji imaju problem sa najjeftinijom karticom na trzistu sa tim gpu-om u sebi ... Dakle nema egal alternativu, ako cemo da gledamo cenu. Zapadne felerican primerak, i sta onda ? Prodavac pita hoces li istu takvu da ti damo ili ces neku drugu ? Normalno, ljudi hoce neku drugu. Al fora je sto za bilo koju drugu 7850 mora da se doplati. Onda im je jos manje popularna ta akcija. Ljudi hoce jeftino i jako. To ja koliko znam ne ide tako. Moja radi bez ikakvih problema od prvog dana.

Koliko znam prva serija tih MSI 7850 je bila baš problematična. Mislim da karte iz novog uvoza nemaju više taj problem. Tako da ti je verovatno zapala neka sa starog lagera.

Generalno treba je izbegavati u širokom luku.

Nazad
Vrh Dno