Šta je novo?

HITNO potrebno resenje!!!

stevs986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
309
Написати програм на језику С који:
а) Чита са тастатуре низ реченица (реченица је низ који у овом случају може имати n
(n≤500) знакова и завршава се знаком тачка (.)). Крај уноса свих реченица је знак тачка
(.) уместо реченице.
б) Сваки задати низ знакова (реченицу) кодира тако што ASCII код сваког знака (сем
знака тачка) увећава за 1 и све тако измењене реченице пакује редом у низ x, чији
садржај приказује на екрану. За описано кодирање реченице програм треба да користи
одговарајућу функцију.
в) Формира и приказује на екрану нови низ y, који за сваки низ знакова учитан под а),
помоћу одговарајуће функције добија по један ASCII код: код слова ‘a’ (ако је највише
слова), код знака ‘*‘ (ако је највише осталих знакова) или код знака ‘_’ (ако је исти
број слова и осталих знакова).
За сваки потребан низ, програм треба да обезбеди динамичку доделу, измену величине
и ослобађање простора у меморији.

Jel' to domaći zadatak?

Nisi valjda mislio da ce neko da ti koduje tek tako a da se pri tome smatra normalnom osobom.
Da si pitao za neki savet ili slicno to bi bila druga stvar.

Nije domaci, ali je ispitni i sutra imam ispit a ne razumem ovaj zadatak....???

Hitno mi je potrebno milion evara! Molim postenog donora da se javi.
:d

Veoma duhovito...:trust:

Pa sta ti mislis covece? Prijavio si se pre dve nedelje na forum i sad bi da ti ljudi resavaju ispite, jesi ti normalan?

"HITNO potrebno resenje!!!" :zgran:

Izvoli pitaj sta ti nije jasno, a ne na ovakav nacin da trazis od nekoga da ti nesto uradi, umesto tebe. Ako ti nisi ucio na vreme ili pitao asistenta/profesora za pomoc, to nije razlog da ti ovde neko besplatno pise programe.
Ako pitas, mozda se nadje neko ko bi ti znao odgovoriti na pitanje i uputiti te ka resenju.

Pitaj asistenta da ti da resenje ali mislim da ces morati malo da ga podmazes ili da mu udovoljis na drugi nacin :whip:

Pa sta ti mislis covece? Prijavio si se pre dve nedelje na forum i sad bi da ti ljudi resavaju ispite, jesi ti normalan?

"HITNO potrebno resenje!!!" :zgran:

Izvoli pitaj sta ti nije jasno, a ne na ovakav nacin da trazis od nekoga da ti nesto uradi, umesto tebe. Ako ti nisi ucio na vreme ili pitao asistenta/profesora za pomoc, to nije razlog da ti ovde neko besplatno pise programe.
Ako pitas, mozda se nadje neko ko bi ti znao odgovoriti na pitanje i uputiti te ka resenju.

Pa ne pises mi ti program na kome cu ja da zgrcem milione, radi se o problemu za ispit. da ja znam da ga uradim svakako ne bih pisao ovakve teme. Ovde se radi o moralu ili hoces nekom da pomognes ili ne... Hvala ni na cemu...

Ja bih voleo da znam koja je to školica koja deci daje ispitne zadatke dan ranije?

Pitam zato što mi to deluje krajnje neprofesionalno, pa da znam da li je u pitanju neka ozbiljnija institucija ili neki kursić. Pored toga, postoji mogućnost da poznajem nekog tvog asistenta ili profesora, pa reko' da znam kome da prenesem da su provaljeni ispitni zadaci.:)

Pa ne pises mi ti program na kome cu ja da zgrcem milione, radi se o problemu za ispit. da ja znam da ga uradim svakako ne bih pisao ovakve teme. Ovde se radi o moralu ili hoces nekom da pomognes ili ne... Hvala ni na cemu...

1. Ne pise ti niko program niti se ikog tice da li ces zgrtati milione ili ne. Tako postaviti temu i na taj nacin traziti nesto je neverovatno...
2. Ovakav bezobrazluk i cinizam ja nisam u zivotu video. Ti prosipas price o _moralu_ a trazis da ti ljudi hitno napisu program koji si ti trebao da uradis i naucis! Mi smo sad nemoralni sto necemo da sednemo par sati da ti napisemo program a ti si moralan koji varas?!
3. Jos se raspravljas sa ljudima?

Decko ajde pali.

:mad:

Imas problem u pristupu, daleko od toga da ovde ima ljudi koji nece da ti pomognu, ja sam dosta programerskih problema resio na ovom forumu i to bas uz pomoc ljudi koji ga posecuju.

Tvoj post-pitanje treba da ima otprilike ovakav sadrzaj:
- Kratko ili opsirno objasnjenje u cemu je problem
- Deo i/ili delovi koda koji te bune i/ili ti nisu jasni
- Neki tvoj predlog kako bih mogao da resis

Ako ne znas ama bas nista iz tog zadatka mnogo je da ocekujes da ce neko da ti resi tek tako, sednes lepo i krenes da ucis i kad zapnes, dodji slobodno ovde i pitaj za pomoc oko problema.
Poenta je u tome da ljudi vide da se ti trudis, a ne da trazis od drugih da ti hitno rese zadatak ko da je to tvoje bogom dano pravo.

P.S. Jel to Laslov zadatak?

Poslednja izmena:
ili skraceno ovde niko ne zeli da ti da sharana vec da te nauci kako da ga upecas

Ajde pustite coveka. Mora da je bilo u proslom roku.
Rekao je da mu "nije jasno", mada ni ja nisam siguran sta treba da dobije na izlazu (izgleda kako pise ne original).
a) pravi petlju za unos charova, dok ne naidje tacka ".". Koristi getchar() i u niz stavljaj vrednosti uvecane za jedan (c=getchar(); niz[index++]=++c;
b) prodji od pocetka do kraja niza stampaj charove, putchar().
v) Ovde brojis koliko cega ima (slova ili ostalih znakova) pa ispisujes samo tri koda:, vise slova ('a'), vise ostalih '*' ili jednako '_' (naravno ispisujes ASCII kodove) a za brojanje iskoristi to stu su slova grupisana, ali ne znam napamet, na grupu malih i grupu velikih slova-odvojene su.
Sve ono sto upada u ta dva opsega ces brojati kao slovo, a ono se ne spada u "ostale znakove" i vodi racuna da si kodove povecao za jedan.
Malo rogobatno postavljeno, ali jednostavno, ako je kasno, sorry.

Ajde pustite coveka. Mora da je bilo u proslom roku.
Rekao je da mu "nije jasno", mada ni ja nisam siguran sta treba da dobije na izlazu (izgleda kako pise ne original).
a) pravi petlju za unos charova, dok ne naidje tacka ".". Koristi getchar() i u niz stavljaj vrednosti uvecane za jedan (c=getchar(); niz[index++]=++c;
b) prodji od pocetka do kraja niza stampaj charove, putchar().
v) Ovde brojis koliko cega ima (slova ili ostalih znakova) pa ispisujes samo tri koda:, vise slova ('a'), vise ostalih '*' ili jednako '_' (naravno ispisujes ASCII kodove) a za brojanje iskoristi to stu su slova grupisana, ali ne znam napamet, na grupu malih i grupu velikih slova-odvojene su.
Sve ono sto upada u ta dva opsega ces brojati kao slovo, a ono se ne spada u "ostale znakove" i vodi racuna da si kodove povecao za jedan.
Malo rogobatno postavljeno, ali jednostavno, ako je kasno, sorry.

Ma opusteno, drago mi je da jos uvek postoji neko ko hoce da pomogne... Hvala u svakom slucaju...

Nazad
Vrh Dno