Šta je novo?

HITNA POMOC

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima.

Upravo mi je stigao i6700k + asus z170 A + mem...Sve ostale komponente su nove.
Sa starom konfiguracijom danas mi je sve radilo.

Sve sam lepo povezao.Kom se pokrene,ventovi rade,sve je ok ali ja nemam sliku na monitoru.

Sta god mu ka radio nece da baca sliku na monitor.

Tako da ne mogu ni do biosa da dodjem a kamoli do sistema.

Jel moze neko da pomogne?

Koji je bio stari sistem? Si ubo i 8pin struju na plocu osim onog od 24?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Evo sad sam sve isproveravao...

Nasao sam problem ali ne umem da ga resim....

Imam dva stika ram memorije od po 8gb...Nikako ne rade oba u paru...Tj rade mi samo prvi i drugi slot za ram memoriju...Ako ubacim u 3 ili 4 nece da se ukljuci monitor...Zavrti sve i onda mi resetuje racunar....

Nije valjda da su 3 i 4 slot za ram mrtvi?

U uputstvu stoji da 1 i 3 naravno 2 i 4...Sve samvprobao kombinacije i nece..Stiskao sam i ono dugme mem ok i to ne pomaze.
Jel ima neko predlog?

Evo kad ubacim u prvi i drugi pokaze mi 16 gb znaci rade obe memorije..Ali rade kao single chanel...Cim ubacim u 3 ili 4 nece se pojavi slika...

Poslednja izmena:
koje memorije su u pitanju ?

CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15R

Flešuj poslednji bios dok to daje sliku pa probaj posle dal radi.

Evo upravo ubacujem cist win10(postp mi prosli bio za amd)...Takodje tek treba da instaliram drajvere za mb(moguce je tu negde pobrljavilo).
Cim sve to zavrsim ubacujem zadnji bios pa javljam dal je resilo problem.

Prosto mi nenormalno da 3 i 4 ne rade a 1 i 2 rade bez problema.

Ne vredi..Ubacio sam nov win10,ubacio sve drajvere,ubacio sam najnoviji bios...I dalje rade samo 1 i 2 kanali...Cim prebacim u kanal 3 ili 4 monitor nece da se ukljuci...Zasvetli lampica pored memorije,posle toga zasvetli lampica pored cpu i komp se restartuje i tako u nedogled..

Jel ima neko neku ideju sta jos da radim?

Sad me bas brine posto citam po netu da moze da bude do iskrivljenih pinova ili do pregorelih pinove,stvarno ne znam sta da radim

Poslednja izmena:
Windows i drajveri nemaju veze sa tom stuacijom sa ramom.

Bios si ubacio najnoviji...
Ubaci oba modula tog rama u drugu mašinu (samo njih) pa vidi da li se uredno prepoznaju u svim kombinacijama i da li rade u dual chanelu.
A iz druge mašine uzmi dva modula (potvrdjeno ispravnog) rama pa ih na isti način isprobaj u svojoj mašini.
Posle toga će stvari biti jasnije.

Ne vredi..Ubacio sam nov win10,ubacio sve drajvere,ubacio sam najnoviji bios...I dalje rade samo 1 i 2 kanali...Cim prebacim u kanal 3 ili 4 monitor nece da se ukljuci...Zasvetli lampica pored memorije,posle toga zasvetli lampica pored cpu i komp se restartuje i tako u nedogled..

Jel ima neko neku ideju sta jos da radim?

Sad me bas brine posto citam po netu da moze da bude do iskrivljenih pinova ili do pregorelih pinove,stvarno ne znam sta da radim

Probaj da zameniš memoriju za neku drugu, istog kapaciteta.

Auuuuu ljudiiiii....
Sad citam na netu da moze da bude do iskrivljenih pinova na maticnoj.
Skinem kuler da proverim i evo sta nadjem

20160820_095242_HDR.jpg
20160820_095225_HDR.jpg

Kupio sam preko madjara.Sta sad da radim?Nisam nista kriv samo sam ubacio sve na mesto i ovo se dogodi.
Da li ce mi uvaziti garanciju itd:(((((((

Ako si uzeo od Fante sigurno hoće, a ako ne probaj pincerom da ispraviš. Šteta je već napravljena. Ako nisi siguran pošalji u neki siguran servis da ti to ugrade.

Ma uzeo sam od Fante ali cu poludeti.Sad sam mu poslao poruku.
Nije mi jasno kako je ovo moglo da se dogodi.
I kakvo je ovo ostecenje na procesoru????

Fanta mi je rekao da ostecenja tipa iskrivljenih pinova ne podlezu garanciji i da madjari to nece da uvaze.Tj da ima on lika koji ispravlja pinove.

Ispade da sam ja iskrivio pinove ?????Pa alo je neko pzaljiv ja sam.Bukvalno sam namestao 3 sata.Proverio dal je lepo leglo itd.

Sta sad da radim i sa ovim nagorelom dnom na cpu????

Kako ce mu priznati garanciju kad je to fizicko ostecenje?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Пинови могу да се искриве из више разлога а делује да се то десило па је процесор само преспојио шта није требало и испустио бели дим. ;) Требало је да добро погледаш плочу и пинове пре намештања, за ово неко може да ти призна гаранцију само ако је добро расположен и хоће да учини.

Na iskrivljene pinove garancija nece biti uvazena. Sigurno je tvoja greska u pitanju, iz fabrike sigurno nije izasla ploca sa pokrivljenim pinovima.
Za pocetak, nadji nekog da ti ispravi pinove i ocisto podnozje procesora - vjerovatno ce tad sve raditi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa sta sad da radim.Nemoguce da sam bacio 550 eur????
Jel moze neko da pogleda slike da li tu ima pomoci?
Procesor radi ali me brine ono oprljeno

Au , baš sam se smorio kada sam video.
Kako je moglo ovo da se desi?
Što više gledam sliku sve se vise čudim. Kako je moguće da se na centralnom delu iskrive. Da su po krajevima pa ajde ali ovo ne kontam.

Poslednja izmena:
Procesor radi ali me brine ono oprljeno
Ако ради, онда је све у реду, вероватно је било мало варничења па се упрљало. Као што је препоручено, ако ниси на ти са прецизним послићима, нађи некога да ти исправи пинове, очисти процесор и све ће да буде у реду.

Pinovi se odmah pregledaju kada se otpakuje roba.
Sada je kasno za to, ali makar imaš nauk za ubuduće (bilo da su takvi stigli, bilo da si ti nepažnjom iskrivio, dešava se i to...).

Nadji nekog ko će ih ispraviti, ne upuštaj se ti u ispravljanje, dovoljno si stresa imao.

20160820_095242_HDR.jpg
20160820_095225_HDR.jpg

Aj ako moze neko da baci malo bolji pogled na slike.
Fanta kaze da ima on nekog lika koji ispravlja pinove.Ali da je bitno da nisu otkinuti.Sto meni deluje da jesu.

Takodje bas bas me brine nagoreo procesor..Kako to mogu da ocistim.I kako da znam da li sigurno radi?

Ja sam sinoc normalno instalirao win10 ulazio u bios i sistem.Da li moze da bude da sam sprzio cpu ili neki njegov deo a da on normalno ulazi u sistem.
Kako da znam da li je ispravan 100%?

Verujte mi ja cu poludeti razbija me glava koliko me boli od nerviranja.

Najvise me brine procesor.

Poslednja izmena:
Sto se lezista za procesor na ploci tice, daj nekom ko stvarno ume da ispravlja pinove ili ako imas mirnu ruku probaj sa malim iglama. Sto se samog procesora tice, uzmi obicnu gumicu i lagano trljaj taj deo koji je nagoreo.

edit: Pinovi nisu otkinuti, samo su iskrivljeni zbog "grubog" ubacivanja procesora na leziste.

Poslednja izmena:
Nosi kod proverenog coveka, nisu mnogo iskrivljeni i nema ih puno.
Kako si uspe na tim mestima bas cudno?

Postavio sam pitanje na nekim poznatim pc forumima...Tamo mi ljudi kazu da se vidi da pinovi nisu iskrivljeni nego istopljeni.I da to nisam mogao ja da napravim nego da je neipravna ploca napravila kratak spoj i da je time ostetila i procesor i da se zato vide tragovi paljenja.....

Sad nije mi jasno nista,cak sam zvao i dva servisa i poslao im slike na mail i oni kazu da je to istopljeno....Da li ce da mi uvaze madjari garanciju...Jer nisam ja nista palio nego pri ukljucivanju se sprzilo...Kakva su vasa iskustva

Tesko, pogresna ugradnja na to lici bez obzira sto kazes da je sve bilo uredu.
Sad jedino da ocistis processor i da ga probas na drugoj ploci.
Sad sam i ja pogledao sa uvecanjem da vide se krateri ispod pinova od topljenja lezista.

Nazad
Vrh Dno