Šta je novo?

Hitachi 2 TB problemi .... :( :(

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
HDD, serverski (šta god to značilo) sam nabavio da zamenim moj hard.

Juče instalirao sistem , napravio jednu particiju, i ostavio ga da kopira sa mog na drugu particiju.

Pisalo mu je health 99 %.

Jutros upalim monitor, 96 posto.... :( :( :(

Šta se dešava, šta da radim?

hdsentinelpic1.png

hdsentinelpic2.png

hdtunehealthhitachihua7.png

hdtuneerrorscanhitachih.png

pa imas rallocated sectore... tj. krenuli su ti bad sectori. diskovi dolazi sa odredjenim brojem "rezervnih"sektora, i kada se pojavi prvih nekoliko "bad", oni te bad sektore iskljucuju iz upotrebe, a umesto njih krecu da koriste ove iz rezerve. e sad, tebi ocigledno jako brzo napreduje bad sector count, tako da vrlo lako moze da se desi da ti disk(vrlo uskoro) crkne.

A ovo što piše, da ima samo 40 dana korišćenja, da li to može da se "šteluje" ? Ili je onda ovo očigledno neka serija "pod manom!" .... ?

Ovaj moj prvi, koji hoću da zamenim, ima preko 600 danakorišćenja, i sve je tip top, osim one greške zbog kabla, koja stoji godinu dana.....

Bre, kod mene mu se ništa nije desilo, a i stvarno je došao ekstra zapakovan i zaštićen.

Ali me čudi što on to nije odmah pokazao.

Juče bilo sve OK.

Pa to samo meni može da se desi, celog života sam maler .....

Ne mora to da znaci nista. Aki nemas nikakvih problema u radu nastavi da ga koristis normalno i mani se te dijagnostike.

Ma sve OK, ne mora, ali kod mene će da mora ... ja sam maler. Jer ja ne znam da li imam smetnje, jer sam ga tek juče dobio. Evo kontaktirao sam čoveka, rekao da mu pošaljem nazad, da je on radio 20-30-dana kod mene, pa OK. Ali juče ništa, danas ovo, kako je krenulo ....

Ali izgleda da je čovek OK. Puko sam za slanje, i to je to .... j3bi ga ....

Ja recimo imam Samsung 1,5 TB disk za koji SMART javlja da je sve zeleno, ali imam na njemu 170 KB bad blokova koji se i dalje množe...

Vrh Dno