Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako je, 55".

Pa meni treba samo za kanale (sport najviše) i ponekad za filmove i youtube. Znači ništa specijalno.

A kako su se pokazala oba ova modela? Ako neko ima pa da napiše
Ima par stranica iza vise o utiscima ali ukratko, koristim u7q pro 75icu, i prezadovoljan sam.
Koristim 80% vremena za filmove, 20% za sport.

Sto se tice gejminga, vuklo me je prvih 10 dana da ga isprobam posto imam jacu masinu, dovukao sam u dnevnu ceo komp i gejmovao par dana na njemu sa jakim podesavanjima i prezadovoljan sam bio, doduse, dok me supruga nije "ljubazno zamolila" da sklonim skalameriju od kompa i kablova nazad u svoju radnu sobu. 🙂
Ceo zivot sam neko ko gejmuje na pc-u, nisam kupio konzolu od kad sam bio mali i igrao ps1 i ps2, ali ovo kad sam video koliko je lepo/dobro, me je nateralo da se razmislim i planiram da kupim ps5 pro pred izlazak Gta6.
Sve preporuke

Iskustva sa U8Q? Da li ima EON i Iris?

Eon ima svaka vida u zadnjih 5-6 godina minimum, a za Iris pojma nemam, znam da move ima.

Koristim Vidaa app za kontrolu telefonom i evo kojih app ima, dok sam zaboravio model tv-a(kupljen u akciji pred EURO, dobio sb gratis)

Prilozi

• Screenshot_2026-02-13-00-01-03-058_com.universal.remote.multi.jpg
    Screenshot_2026-02-13-00-01-03-058_com.universal.remote.multi.jpg
    93.3 KB · Pregleda: 204
  • Screenshot_2026-02-13-00-01-12-457_com.universal.remote.multi.jpg
    Screenshot_2026-02-13-00-01-12-457_com.universal.remote.multi.jpg
    85.9 KB · Pregleda: 147
Koristim Vidaa app za kontrolu telefonom i evo kojih app ima, dok sam zaboravio model tv-a(kupljen u akciji pred EURO, dobio sb gratis)

Може ли side load за хплоре тв апп некако? Прошле године сам је избрисао и сад сам хтео да пробам дал ради али нема је више у Видаа апп продавници…

Може ли side load за хплоре тв апп некако? Прошле године сам је избрисао и сад сам хтео да пробам дал ради али нема је више у Видаа апп продавници…
Ne bih znao, ali postoji i tema o xplore app gde se i dev javlja, pa možda tamo pitati

Uzet U7Q za 49k , za sada oduševljen slikom za ovaj novac, primetna razlika u odnosu na Samsung Q60BAU u slici, jedino što se u nekim trenucima dešava blagi lag , nadam se da je do interneta...

Prilozi

• 20260215_232643.jpg
    20260215_232643.jpg
    132.1 KB · Pregleda: 116
Poz. Razmisljao sam o eventualnoj kupovini a6q ili e7q modela (50 inca najverovatnije).. procitah dosta nekih kritika na racun ovog e7q modela vezanih za sliku, a ova a6q serija je pretpostavljam basic serija pa je logicno nivo ispod ovog.. samo sam hteo da vidim vasa iskustva sa ova dva modela i isplati li se uzimati ih (namena TVu bi bila za stan povremene upotrebe)

I da, razmatrao sam i samsung u8092 (isto 2025.) pa me zanima kakav je nasprem ova dva modela

Hvala unapred! 🙂

Da li se mozda nekome pre neki dan pojavila aplikacija irisa i hbomax i isti dan ih ukonili?Zna li neko o cemu se radi?Model jeu8qf

Ima par stranica iza vise o utiscima ali ukratko, koristim u7q pro 75icu, i prezadovoljan sam.
Koristim 80% vremena za filmove, 20% za sport.

Sto se tice gejminga, vuklo me je prvih 10 dana da ga isprobam posto imam jacu masinu, dovukao sam u dnevnu ceo komp i gejmovao par dana na njemu sa jakim podesavanjima i prezadovoljan sam bio, doduse, dok me supruga nije "ljubazno zamolila" da sklonim skalameriju od kompa i kablova nazad u svoju radnu sobu. 🙂
Ceo zivot sam neko ko gejmuje na pc-u, nisam kupio konzolu od kad sam bio mali i igrao ps1 i ps2, ali ovo kad sam video koliko je lepo/dobro, me je nateralo da se razmislim i planiram da kupim ps5 pro pred izlazak Gta6.
Sve preporuke

Eon ima svaka vida u zadnjih 5-6 godina minimum, a za Iris pojma nemam, znam da move ima.
Pozdrav ovaj je va panel ako se ne varam dok je prethodni u7 imao ips u 75 inca verziji, jel smetaju losi uglovi gledanja ili se i ne primeti?

To ti ne moze niko reci jer ne zna pod kojim uglovima planiras da gledas TV. Neki VA paneli pocinju sa promenom slike vec kad je ugao gledanja veci od 30° i kako povecavas ugao gledanja, slika sve vise degradira (na razne nacine). Takodje, mnogi VA paneli imaju opet raznih problema prilikom igranja igara.

Pozdrav ovaj je va panel ako se ne varam dok je prethodni u7 imao ips u 75 inca verziji, jel smetaju losi uglovi gledanja ili se i ne primeti?
Da, u7q pro u 75 je VA panel, i nema razlike u gledanju iz ugla, bukvalno je neprimetna razlika, često gledam tokom obroka, a sto mi je pod 45stepeni ako ne i više i trunke razlike nema, mogu i da ti slikam za par dana kad se vratim kuci, pa da oceniš. Što se tiče panela i samog ekrana, neces naci ni jednu jedinu mogucu zamerku, i bice ti najbolje nesto sto gledas.
Ali, sistem ima nekih gluposti, za razliku od u7qf starog 7 godina interni media plejer ne cita bas uvek sve formate, ne mogu da izvalim sta je problem i koja kombinacija ali desavalo mi se da bukvalno dva remuxa od lupam 75-100 gb, jedan radi a drugi ne. Msm da ga muče remuksi sa atmos trakama u zvuku i da procesor ne moze da izgura, al eto ima takvih nekih retkih sitnica, sto je kapiram i normalno.

Od skoro je dostupna i neka beta stremio verzija koja uz RD radi stvarno odlično, plus u aplikacijama imas sve sto ti padne na pamet uz dosta iptv programa ako koristis nesto tog tipa. Ja imam i xiaomijev neki box noviji ali uz stremio na tv-u i bukvalno dobru pokrivenost nisam ga ukljucio vise od 2 puta u zadnjih 5 meseci.

Lokalna Hisense kancelarija uopste ne odgovara na mejlove sa upitom kad (i da li) ce se 43E7Q PRO pojaviti kod nas. Ogranicen sam prostorom i ovo je jedan od retkih 144Hz TVa u toj dijagonali, a na sajtu stoji "USKORO" vec mesecima.
U HR ga ima za od 300EUR...

Da, u7q pro u 75 je VA panel, i nema razlike u gledanju iz ugla, bukvalno je neprimetna razlika, često gledam tokom obroka, a sto mi je pod 45stepeni ako ne i više i trunke razlike nema, mogu i da ti slikam za par dana kad se vratim kuci, pa da oceniš. Što se tiče panela i samog ekrana, neces naci ni jednu jedinu mogucu zamerku, i bice ti najbolje nesto sto gledas.
Ali, sistem ima nekih gluposti, za razliku od u7qf starog 7 godina interni media plejer ne cita bas uvek sve formate, ne mogu da izvalim sta je problem i koja kombinacija ali desavalo mi se da bukvalno dva remuxa od lupam 75-100 gb, jedan radi a drugi ne. Msm da ga muče remuksi sa atmos trakama u zvuku i da procesor ne moze da izgura, al eto ima takvih nekih retkih sitnica, sto je kapiram i normalno.

Od skoro je dostupna i neka beta stremio verzija koja uz RD radi stvarno odlično, plus u aplikacijama imas sve sto ti padne na pamet uz dosta iptv programa ako koristis nesto tog tipa. Ja imam i xiaomijev neki box noviji ali uz stremio na tv-u i bukvalno dobru pokrivenost nisam ga ukljucio vise od 2 puta u zadnjih 5 meseci.
hvala na iscrpnom odgovoru, brate ako budes imao vremena slobodno slikaj, mislim da ce i drugima na forumu biti od koristi, za remuxe mislim da je gotovo uvek audio u pitanju tv ne moze da obradi truehd ili dts hd kroz interni player i aplikacije mozes kroz mkvtoolnix program da izbacis visak audio traka i ostavis samo eac3 tj dd+ atmos koji lagano radi pa da probas.

Ako budes slikao, obavezno jedna slika tacno ispred televizora, tj idealan ugao kao referenca a onda istu sliku iz raznih uglova. Nazalost, u jednom trenutku ce VA panel poceti da pokazuje svoju manu, osvetljenje i kontrast ce početi da degradira kako povecavas ugao gledanja.

Ja imam VA Panel u mom 75Q8, sad sam na brzinu bukvalno slikao iz nekih amaterskih uglova i pozicija. Da napomenem, da su svi AI servisi ukljuceni, sva pametna osvetljenja i potrosnje takodje i da je slika na standard podesena. Ogromne su svakako razlike kada se sve ovo menja ali smo mi navikli ovako i savrseno dobro radi. Sama slika i hdr i osvetljenje vrlo se osetno menja kada pustamo 4k filmove i kada menja hdr/hdr10+, dolby vision signale. Evo i slika 😀 meni je iz svih uglova top i ne zamerite na ove dve linije led ogledala, zab da iskljucim 😀

Prilozi

• IMG_3771.JPG
    IMG_3771.JPG
    214.9 KB · Pregleda: 79
  • IMG_3772.JPG
    IMG_3772.JPG
    224.5 KB · Pregleda: 67
  • IMG_3777.JPG
    IMG_3777.JPG
    238.8 KB · Pregleda: 72
  • IMG_3776.JPG
    IMG_3776.JPG
    248.5 KB · Pregleda: 69
  • IMG_3775.JPG
    IMG_3775.JPG
    229.2 KB · Pregleda: 68
  • IMG_3774.JPG
    IMG_3774.JPG
    203.7 KB · Pregleda: 70
  • IMG_3773.JPG
    IMG_3773.JPG
    224 KB · Pregleda: 114
Uzmi nesto.sa crvenom bojom, kako napustas sredinu postaje narandzasto... To sam ja primetio na mom TV (nije Hisense, ali jeste VA).

Nakon 2 godine, malo jace , A7KQ u servisu. U ovlascenom servisu Gorenje na N Naselju .

Prilozi

• IMG_20260205_074931.jpg
    IMG_20260205_074931.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 83
  • IMG_20260205_074924.jpg
    IMG_20260205_074924.jpg
    177.8 KB · Pregleda: 113
Otisao je panel. Podnet je zahtev za povrat novca u toku sledece nedelje. Sta uzeti ? Neki savet ljudi? Mini Led Hisense, TLC neki ? 67 hiljada

postoji podforum "šta da kupim". ovo je tema samo za televizore marke Hisense, kao što i piše u prvoj poruci

Jel uvodi ovaj forum Ai moderatore? Bilo bi vrlo zgodno. Znaci samo hladno i koncizno preferiram.
Nebitno je sto je riknuo tv.
Ima ovaj novi film Milost, mozda je neko gledao...

hvala na iscrpnom odgovoru, brate ako budes imao vremena slobodno slikaj, mislim da ce i drugima na forumu biti od koristi, za remuxe mislim da je gotovo uvek audio u pitanju tv ne moze da obradi truehd ili dts hd kroz interni player i aplikacije mozes kroz mkvtoolnix program da izbacis visak audio traka i ostavis samo eac3 tj dd+ atmos koji lagano radi pa da probas.
Naravno, izvini na cekanju, ne znam jel i dalje sluzi icemu, evo dve slike poredjenja, pravo i 45, neko pomenu spojnice. 🙂
Ignorisi blur, slikao sam sa dji kamericom iz ruke, pa malo drhti ruka dok stisnem ono tvrdo dugme 😀 . Ako treba jos nesto, reci.
Ps. imaj u vidu da je ovo najgori moguci primer jer na ovolikom ekranu, slika rts-a na eonu izgleda bas onako pff. Na boljim kvalitetima sto sa striminga, sto sa eksternih medija, to izgleda savrseno.

Prilozi

• spojnice1.jpg
    spojnice1.jpg
    243.6 KB · Pregleda: 73
  • spojnice2.jpg
    spojnice2.jpg
    168.7 KB · Pregleda: 70
Odlicni uglovi. Kod mene vec na pola ovog ugla crvena gubi saturaciju.

Poručio sam 55u7q pro, valjda se nisam zeznuo. Inače sad je na akciji za 61500 rsd. Dvoumio sa se izmedju njega i TCL ck7 ali je ovaj dosta skuplji barem kod nas.

Nazad
Vrh Dno