Pazi, nije ni ovaj ADS Pro ekran bez mana. Svaki IPS(like) ekran ima karakteristican IPS glow (potrazi slike na netu) efekat, neki manje neki vise. Da uzmes 5 istih televizora sa IPS ekranom i stavis ih jedan pored drugog, svaki ce imati IPS glow u nekoj meri i na drugacijim mestima. Ima ga moj 34" monitor na poslu i dva-ipo puta skuplji ThinkPad Laptop...
Dobro je sto se IPS Glow vidi bas u situacijama kad se IPS ekran i nebi trebao koristiti (jer je tu VA mnogo bolji) a to je jako osvetljenje na tv-u tamne scene i mracna prostorija.
Medjutim, pojavom mini LED i local dimming tegnologija, ovaj problem se skoro u potpunosti otklanja. Ovaj Hisense, naravno, ima IPS glow i cim se ukljuci local dimming, makar na low, taj problem u potpunosti nestaje i ja sam fasciniran kako to dobro radi. LG sa IPS ekranom se i dalje koristi i navikavsi se na ovaj Hisense, sada cesto primecujem IPS glow na LG-u iako, dok sam samo njega koristio, nisam vise primecivao, navikao se tokom godina...
Tako da ja uvek preporucujem IPS ekrane za TV koji se koristi za sve i svasta i to u razlicitim uslovima osvetljenja i gledanja iz kojekakvih pozicija, odnosno kao porodican tv. Za tv u sobi koja je pripremljena za gledanje filmova (tamna, sedi se ispred tv-a) preporuka je VA a za sve ostalo IPS.
Naravno tu je i OLED ali on je mnogima preskup pogotovo u situacijama, kupicu OLED da gledam kablovsku, moras bas imati viska para za koje te boli briga...