Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas bio da narucim imaju samo 3 komada u 3 radnje u celoj Srbiji.(75u7nq).Verovatnoca da je radio je 99 posto verovatno, ne znam sta da radim, da li da rizikujem ili ne.
naruči slobono, znaćeš po pakovanju kad dođe da li je otvaran ili ne, tj da li da ga primiš ili ne.

Imam neku staru viduu, nema još uvek strimio lite, a hbo max i iris se opet pojavili na 1 dan i nestali.. nikako da nameste

Pozdrav jel zna neko zasto tv nece da cita č ć đ dž, i to nema onih cudnih znakova nego samo izostavi ta slova, to je na videima sa vec ugradjenim razlicitim titlovima na raznim jezicima pa su tu i srpski i hrvatski, a cirilicu sa eksternih titlova prikazuje sa velikim razmacima izmedju slova.
nema rešenja za razmake
ja imam razmake između slova sa kvačicama i ćiriličnih slova

dosta još mora da se radi na sređivanju sistema

A6Q ima bolji kontrast i bolju obradu slike uopste, konkretno HDR10 i takodje mozda malo bolji ugao gledanja. Ostalo manje vise isto tj slicno.

naruči slobono, znaćeš po pakovanju kad dođe da li je otvaran ili ne, tj da li da ga primiš ili ne.
Narucio na radnju, ali cim sam video pakovanje, shvatio sam da je vadjen(sto mi je i potvrdilo otisci od prstiju na plastici i negde po ekranu) , odustao i narucio 75e8q za 99999, kolko sam pogresio ili ne videcu, ali vidim da hvale ovaj model.

Zdravo, planiram da kupim neki televizor na kome bih 90% vremena igrao igre na ps5 pro. I tako u moj neki uzi izbor padne model Hisense 55U7Q PRO. Slucajno uporedim tehnicku dokumentaciju ovog modela sa obicnim modelom 55U7Q, pa sa 65U7Q PRO i na kraju sa modelom 55U7NQ koji sam hteo da kupim jos ranije ali nikad nije doslo do te kupovine. Primetim da je kontrast na modelu 55U7Q PRO 2000:1 dok je na svim ostalim navedenima 5000:1. Ne da to meni mira i skinem tehnicku dokumentaciju sa nekoliko trzista evrope i svuda je isto samo je prevedeno. Moze li mi neko objasniti jel to neka greska ili sta god, nema mi smisla da jaci model ima losiji kontrast od jeftinijih modela.

Zdravo, planiram da kupim neki televizor na kome bih 90% vremena igrao igre na ps5 pro. I tako u moj neki uzi izbor padne model Hisense 55U7Q PRO. Slucajno uporedim tehnicku dokumentaciju ovog modela sa obicnim modelom 55U7Q, pa sa 65U7Q PRO i na kraju sa modelom 55U7NQ koji sam hteo da kupim jos ranije ali nikad nije doslo do te kupovine. Primetim da je kontrast na modelu 55U7Q PRO 2000:1 dok je na svim ostalim navedenima 5000:1. Ne da to meni mira i skinem tehnicku dokumentaciju sa nekoliko trzista evrope i svuda je isto samo je prevedeno. Moze li mi neko objasniti jel to neka greska ili sta god, nema mi smisla da jaci model ima losiji kontrast od jeftinijih modela.
Moguce je, nije greska, ima ovde dosta poruka na tu temu, u 55 i 65 varijanti, u7q pro ima IPS-ADS panel, nema VA, tako da je znatno drugaciji i kontrast. To ne znaci nuzno da je losiji panel, ali za kontrast je tako kako je. 🙂

Da li neko mozda zna koji lan usb/ethernet 3.0 adapter radi sa u8q? Plan je da povecam wired brzinu koju trenutno imam preko max wired tv konekcije od 100 na 500 mbps koje imam od sbb-a?
Ili je osakaćena vidaa problem?
Odgovori sa vise strana:
Recommended ethernet adapter chipset:
1.Ugreen ASIX AX88179A or
2.Realtek RTL8153/RTL8156
“Not official info…”
Ako je neko probao, da ne bacam bzv pare,
Vec sam probao sa dva no name adaptera-nista.

USB to Ethernet adapter sa Realtek cipom - Ugreen i Cable Matters sad videh da su neki ljudi koristili i da je nekome radilo u vecini slucajeva, ali bilo je i kome nije radilo😄znaci 50/50 da ce raditi brate.

Ali ako imas opciju zasto ne ides preko wi fi? To je kod ovog tv a savrseno odradjeno i u kombinaciji sa wi fi 6 meni izbacuje svih 500 mb gotovo 🙃

Sve tacno za wifi. Old school- preferiram kablić
Mada sada i sa tih žičnih 100mbps radi sve ok.
S tim sto sam na Sony pre koju godinu sve resio sa izborom wired adaptera za 5 min. I tada izvlacio konstantnih 600 mbps (a sbb paket je bio jaci).
Sa hisensom ipak ne ide glatko.
Wifi imam u svakom slucaju i tv lan od 100mbps,
tako da ne gori.
Cisto ako je neko probao, ima ih gomila na aliiju

Imam 55u7q pro, ads pro tip ekrana i neces pozaliti ako uzmes za igranje jer IPS ekran nema karakteristicnih problema koji se pojavljuju kod VA ekrana kad je u pitanju gaming (ghosting i smearing/black smearing) a i skoro svi gaming monitori su IPS. Zgodnije je i zbog ogromnog ugla gledanja, ako vise vas igra i gleda tv tokom igranja pa neko sedi sa strane.

Pre ovoga tv-a sam imao TCL 55C6K sa HVA panelom, i kod igrica mi se cinilo da je sve ok, sve dok se , zbog reklamacije istog, nisam vratio na stari LG IPS TV i sad na ovaj Hisense, gde sam skontao da sam na TCL-u imao smearing tj razmazivanje pri brzom okretanju kamere u tamnijim scenama (poceo da igram Resident Evil igre).

Imam 55u7q pro, ads pro tip ekrana i neces pozaliti ako uzmes za igranje jer IPS ekran nema karakteristicnih problema koji se pojavljuju kod VA ekrana kad je u pitanju gaming (ghosting i smearing/black smearing) a i skoro svi gaming monitori su IPS. Zgodnije je i zbog ogromnog ugla gledanja, ako vise vas igra i gleda tv tokom igranja pa neko sedi sa strane.

Pre ovoga tv-a sam imao TCL 55C6K sa HVA panelom, i kod igrica mi se cinilo da je sve ok, sve dok se , zbog reklamacije istog, nisam vratio na stari LG IPS TV i sad na ovaj Hisense, gde sam skontao da sam na TCL-u imao smearing tj razmazivanje pri brzom okretanju kamere u tamnijim scenama (poceo da igram Resident Evil igre).
Hvala na odgovoru, nisam znao da isti model u razlicitim dimenzijama ima razlicite panele, televizor nikad nisam kupio da mi treba namenski za nesto jer ga koristim jednom u nikad i to da pustim muziku na yt. A sad hocu da igram igre na njemu jer sam uzeo ps5 pro. Definitno sam zagrizao da kupim ovaj hisense 55u7q pro, nadam se da cu podeliti svoja iskustva.

Pazi, nije ni ovaj ADS Pro ekran bez mana. Svaki IPS(like) ekran ima karakteristican IPS glow (potrazi slike na netu) efekat, neki manje neki vise. Da uzmes 5 istih televizora sa IPS ekranom i stavis ih jedan pored drugog, svaki ce imati IPS glow u nekoj meri i na drugacijim mestima. Ima ga moj 34" monitor na poslu i dva-ipo puta skuplji ThinkPad Laptop...

Dobro je sto se IPS Glow vidi bas u situacijama kad se IPS ekran i nebi trebao koristiti (jer je tu VA mnogo bolji) a to je jako osvetljenje na tv-u tamne scene i mracna prostorija.

Medjutim, pojavom mini LED i local dimming tegnologija, ovaj problem se skoro u potpunosti otklanja. Ovaj Hisense, naravno, ima IPS glow i cim se ukljuci local dimming, makar na low, taj problem u potpunosti nestaje i ja sam fasciniran kako to dobro radi. LG sa IPS ekranom se i dalje koristi i navikavsi se na ovaj Hisense, sada cesto primecujem IPS glow na LG-u iako, dok sam samo njega koristio, nisam vise primecivao, navikao se tokom godina...

Tako da ja uvek preporucujem IPS ekrane za TV koji se koristi za sve i svasta i to u razlicitim uslovima osvetljenja i gledanja iz kojekakvih pozicija, odnosno kao porodican tv. Za tv u sobi koja je pripremljena za gledanje filmova (tamna, sedi se ispred tv-a) preporuka je VA a za sve ostalo IPS.

Naravno tu je i OLED ali on je mnogima preskup pogotovo u situacijama, kupicu OLED da gledam kablovsku, moras bas imati viska para za koje te boli briga...

Uzeo sam 55e7q pro za matorce.
Gde mogu da nadjem uzeo bi ga kao monitor.
Ako je isti va panel kao na ovom 55.

@LEASO šta gde da nađeš? koji je tip panela može se zaključiti prema kontrastu, ako je barem 1:3000 onda je VA, ako je manje onda je IPS ili ADS. specifikacije pišu na sajtu Hisense-a

Prilozi

• Screenshot_2026-01-21-08-37-29-195_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2026-01-21-08-37-29-195_com.opera.browser.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 98
Stigao 75e8q,kolika kutija, Bog te tvoj, morao sam da jurim neki pikap da ga prebacim od radnje, ali izuzetna slika i svaka preporuka,.
Pozdrav ovaj je bese ads panel, jel moze malo utisci kakav je sto se tice local dimminga kakve su crne, jel ima puno bloominga, dal je ovo bolja opcija ili na primer u7n.

nema rešenja za razmake
ja imam razmake između slova sa kvačicama i ćiriličnih slova

dosta još mora da se radi na sređivanju sistema

aha ok bar da znamo da je sa njihove strane problem, danima pokusavam da namestim kako treba i ne vredi, jedan konkretan titl file proradio kako treba i od tad nista ne prikazuje slova i pravi razmake, a ima i problema sa interpretacijom samog titla pa se desava da samo prikaze html tagove kao <i> za italic umesto da primeni, kapiram da i formatiranje samog titla trigeruje te greske iz update-a pa nastaju problemi, a verovatno se drugacije manifestuje i u zavisnosti od modela, nadam se da ce uskoro srediti ali evo ovo sa redita pre 5 meseci i idalje nista, malo neozbiljno za brend sa takvim renomeom.

Pozdrav ovaj je bese ads panel, jel moze malo utisci kakav je sto se tice local dimminga kakve su crne, jel ima puno bloominga, dal je ovo bolja opcija ili na primer u7n.
Model je mini led (75e8q),pa je crna mnogo dublja a kontrast bolji, za gledanje filmova u mraku, gledam Netflix. Konzole je milina igrati, ima hdmi 2.1 portove koji podrzavaju4k pri 144 hz
Zvuk je odlican
Zvuk je 2.1sistem(40w).Ima poseban zvucnik za bas na poledjini, pa zvuci punije od standardnih tankih tv a.
Nesto osnovno i na brzinu i za 99999,rekao bih, svaka preporuka.

Pozdrav
Jel ima neko iskustva sa Hisense 32 A4Q i sa 40A4Q?
Treba mi za Youtube i za gledanje tva preko mts a

Vozi li ko 65U8Q? Gledao sam neki review i zbunilo me sto kazu da je najbolji za svijetlu sobu, zbog jakog osvetljenja.

Model je mini led (75e8q),pa je crna mnogo dublja a kontrast bolji, za gledanje filmova u mraku, gledam Netflix. Konzole je milina igrati, ima hdmi 2.1 portove koji podrzavaju4k pri 144 hz
Zvuk je odlican
Zvuk je 2.1sistem(40w).Ima poseban zvucnik za bas na poledjini, pa zvuci punije od standardnih tankih tv a.
Nesto osnovno i na brzinu i za 99999,rekao bih, svaka preporuka.
Preporuka za 75E8Q, slika odlicna i lepo se prikazuje i HD i 4K sadrzaj, ali je zvuk nesto sto je bas osetno bolje nego na standardnim Hisense televizorima. Brzina softwarea je isto bas dobra jer na njemu vrtim i EON i SkyShow time i HBO . Bas topla preporuka.

U7Q je 60.000din a U7Q Pro 69.999 din.

Da li je vredno doplatiti tih 10k za Pro?

Me treba mi za gejming

pretpostavljam da je u pitanju 55".
Pro je teži, ima bolje ozvučenje, ADS (verovatno ADS Pro) tip panela, brže osvežavanje ekrana, jače osvetljenje, veći broj zona, jači čipset. "običan" ima VA tip
ja bih rekao da vredi te razlike u ceni. a da li tebi vredi, uporedi karakteristike i izvagaj

Tako je, 55".

Pa meni treba samo za kanale (sport najviše) i ponekad za filmove i youtube. Znači ništa specijalno.

A kako su se pokazala oba ova modela? Ako neko ima pa da napiše

Nazad
Vrh Dno