Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A6Q se pokazala kao dobra ili kao loša serija?
Dvoumim se izmedju 55 i 58 incha.

@Generator kupio sam ja Hisense 55" 55A6Q 4KS u oktobru i imam samo pozitivna iskustva.

Na mom U7Q iskače ova verzija update-ali je za sada je izbegavam jer sam čuo da ima neke bagove pa ne bi da rizikujem, osim ako neko odavde potvrdi da je bezbedna pa bi je onda prihvatio Kad sam kupio i pokrenuo tv uradio sam update pre 1 mesec, tv radi fluidno i glatko.
Jel ima neko iskustva sa ovim update-om

Ps
Vidim jedan kolega ovde pominje ips horor glow. Ja iskreno nemam I ne primećujem taj problem na 75e7nq pro u velikoj dnevnoj sobi u kojoj dnevna svetlost u njega tuče iz 5 prozora sa svih strana. Jedino imam odsjaj o velikih balkonskih vrata koja su tačno preko puta tv - a, ali to u trenutku rešim kad spustim trakaste zavese.

Inače ovaj model tv - a je i nahvaljen da se odlično nosi sa takvim problemima u osvetljenim sobama zbog svog odličnog brightnees a ( vršna osvetljenost) koju ima ovaj model
Inače radio sam u Tehnomaniji kao prodavac na odeljenju televizora i bele tehnikePogledajte prilog 519528
Pardon
Ovaj update mi je izašao za75e7nq pro , ne za u7q

Ciao! Imam novi 55u7q pro. Pokušavam već desetak dana darešim jedan problem sa slikom, ali ništa ne pomaže. Naime, kada je ljudsko lice u krupnom planu, na koži se pojavljuju izvesne svetlije površine koje izgledaju kao da osoba ima vitiligo. Odvratno izgleda. Naročito na čelu, nosu i jagodicama. Da li neko ima ideju kako ovo da rešim? Mnogo bi mi značilo i bio bih vam prezahvalan.

Ciao! Imam novi 55u7q pro. Pokušavam već desetak dana darešim jedan problem sa slikom, ali ništa ne pomaže. Naime, kada je ljudsko lice u krupnom planu, na koži se pojavljuju izvesne svetlije površine koje izgledaju kao da osoba ima vitiligo. Odvratno izgleda. Naročito na čelu, nosu i jagodicama. Da li neko ima ideju kako ovo da rešim? Mnogo bi mi značilo i bio bih vam prezahvalan.
Moraš da slikaš da pogledamo šta može biti
Napisi i koja su ti podešavanja slike

da li je neko uzimao 75U8NQ sa ananasa, vidim da imaju "dobru" cenu 139.990RSD pa me interesuju iskustva i sa TV-om i sa njima?

da li je neko uzimao 75U8NQ sa ananasa, vidim da imaju "dobru" cenu 139.990RSD pa me interesuju iskustva i sa TV-om i sa njima?
Ananaas je najpouzdaniji internet prodavac, iz vise razloga
Kupovao sam od više njih i najbolja iskustva su upravo sa Ananasom
Vrlo, vrlo ekspeditivni !
Najbolja stvar kod njih je što u zakonskom roku od 14 dana za povrat ne plaćate vi kurirsku sluzbu za povraćaj robe nego oni

Inače navedenil tv-a je odličan model u ponudi Hisensa. Slobodno ga kupi, bićeš garantovao zadovoljan
Ako bi kupovao u radnji jednom mesečno imaš penzionerski popust , ako imaš nekog u Mup-u da kupi za tebe takodje imaš popust od 16% ako nije na sniženju, ukoliko je na akciji imaš 6% ali u tom slučaju nemaš pravo na povrat na nezadovoljstvo proizvodom u roku od 14 dana

• Like
Reagovanja: ZAP
Pisao sam ranije da sam sredio sliku na 55E7NQ, ali jednu stvar ne mogu nikako.
Nije da mi nesto smeta preterano, ali kada pogledam stari, bas mi bude bedak.
U nekim tamnim scenama izbija ova plava boja, ne u svim, samo u nekim.

1000007185.jpg

Pisao sam ranije da sam sredio sliku na 55E7NQ, ali jednu stvar ne mogu nikako.
Nije da mi nesto smeta preterano, ali kada pogledam stari, bas mi bude bedak.
U nekim tamnim scenama izbija ova plava boja, ne u svim, samo u nekim.

Pogledajte prilog 519674
Istu tu scenu pustiti na drugom modelu tv-a da bi se dobio identičan AB test
Ali
Vrlo verovatno je da je do ulaznog signala
Generalno ne treba da očekuješ od 55e7nq čuda u slici. To je odličan model za te pare, i ako ima malo probijanje svetlosti to je zato što nije mini led ili FALD što je jako slično
Od sledećeg modela nq pro raste cena ali kreće nativ panel 120Hz, FALD ( Full local area diming) , zatim e8q ( mini led), u7q isto mini led pa na dalje skuplje i bolje , pro procesori za obradu slike itd itd
Tvoj model ima odličan kontrast 4000:1 , panel je 60 hz, cena veoma ok, 39.990 rsd
Uživivaj, imaš 5 god garancije i veoma solidan tv
Ako ti nije prošlo 14 dana i nisi zadovoljan možeš da ga vratiš i poručiš jači model .
Čim se pomeriš od njega
Doplata je izmedju 15 i 20.000 rsd za one navedene sledeće modele u 55 inča

• Like
Reagovanja: ale
Ljudi, jedno vreme sam se premišljao za 65u8q i na kraju se sad premišljam za 75u8q ali vidim da je on ips panel za razliku od 65 koji je va. Da li neko može da mi kaže kakav je taj ips, tv će uglavnom da se koristi za serije i filmove i malo ostale upotrebe, možda je na kraju krajeva to i bolji panel za tu veličinu?

Videh juče uživo U7Q, fino fino to izgleda iskreno, mada opet nisam video TV kanale već onaj izložbeni video, ali opet dobar.

E sad me zanima koja je razlika izmedju U7Q i U7Q pro i da li vredi juriti pro?

Videh juče uživo U7Q, fino fino to izgleda iskreno, mada opet nisam video TV kanale već onaj izložbeni video, ali opet dobar.

E sad me zanima koja je razlika izmedju U7Q i U7Q pro i da li vredi juriti pro?
To je sve od coveka do coveka. Ja imam 75u7q pro i prezadovoljan sam, ali verovatno bih bio i sa obicnom varijantom.
Na papiru za 75 razlike su velike, a kakve su uzivo i da li ces ih realno primetiti u svakodnevnom koriscenju subjektivno je pitanje kao i vecina odluka u ovoj grupi.

Postavi slike da vidimo o čemu se tacno radi.

Napisi sta si sve pokušavao da podesavas (pozadinsko, kontrast, dinamicki kontrast ?)
Jel se to desava u svim modovima slike (standard, film, sport...?)
Kakca je situacija sa youtubom i usb playbackom?
Vidjao sam ovakve situacije kod nekih televizora sa defektom, ali ne mora da znaci.

Napisi sta si sve pokušavao da podesavas (pozadinsko, kontrast, dinamicki kontrast ?)
Jel se to desava u svim modovima slike (standard, film, sport...?)
Kakca je situacija sa youtubom i usb playbackom?
Vidjao sam ovakve situacije kod nekih televizora sa defektom, ali ne mora da znaci.
Ja nisam ništa podešavao u okviru “naprednih podešavanja”. Dešava se u svim modovima slike, ali sam primetio da je izraženije kada je slika svetlija. YT sam gledao, deluje mi ok. Usb nisam koristio. Uglavnom gledam Tv kanale i sadržaj preko aplikacija. Ono što me još nervira je da jako “secka” kada gledam kanale preko EON-a, koji mi je instaliran na yettel box. Prethodni tv Hisense 40”, star 6 godina nije imao taj problem, nikad nije ni “štucnuo” dok gledam preko EON-a.

Pa potrudi se malo. Relativno lako mozes da nadjes izvor problema. Ako samo na hdmi imas problem onda podji odatle. Proveri sva podesavanja na boxu. Pusti youtube ali preko boxa. Probaj sa drugim hdmi kablom. Probaj na drugom hdmi ulazu na tv-u. Podesi hdmi na tvu na full pojacan ili sl
.
Za seckanje slike probaj razne postavke za smooth motion na tvu, ali pre toga stavi box output na 1080p 50hz za probu.
Iskljuci svuda dinamicke ili adaptibilne kontraste gde nadjes. Iskljuci svakakve konverzije slika koje nadjes u opcijama (hdr, sdr).

Jel poseduje neko A7Q da podeli svoja iskustva 😃

Da li je neko vlasnik Hisense 55U7Q PRO modela? Zanimaju me utisci posto se na ovoj dijagonali koristi IPS-ADS ekran a meni bas treba TV sa IPS ekranom a sem LG-a u nizim kategorijama, kod ostalih proizvodjaca je lutrija sa ekranima.

EDIT: Ko nije znao, na Spanskom sajtu Hisense-a, u specifikacijama lepo pise tip ekrana i broj dimming zona za odredjen model: https://www.hisense.es/televisores/...-led-pro-tv-55u7q-pro-con-quantum-dot-colour/

Sad se postavlja pitanje, zasto je tesko takvu informaciju staviti i u drugim zemljama...

1766838492311.png

Poslednja izmena:
ovo je ADS Pro a ne ADS, zbog kontrasta
1000013599.png

Jos bolje. Problem je sto ovog modela (u ovoj dijagonali) skoro nema u prodavnicama a ni na zvanicnom sajtu Hisense Srbija. Moguce da nije toliko popularan zbog tipa ekrana.

Nazad
Vrh Dno