Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma jok bre rodjo, sve u redu realnije i to, ovo je tuga bila, pa prelivi crne boje, kao da razmazujes temperama, ma bre haos. I to je verovao ili ne ispravan tv. Odmah mi je drugar iz servisa pored mene pogledao iza SN, ukucao u njihov servisni neki program Hisense i video da je od 4 panela taj najgori, znaci nema dalje, fox i vox imaju bolje panele 😀
Kako ja ako budem uzimao ovaj U7Q 50-55'' da budem siguran da je u njemu panel najbolji a ne neka krš zamena kao što vidim da neki od vas imaju taj problem da su dobili loš panel i da tv bude ******? Kako proveriti to

Kako ja ako budem uzimao ovaj U7Q 50-55'' da budem siguran da je u njemu panel najbolji a ne neka krš zamena kao što vidim da neki od vas imaju taj problem da su dobili loš panel i da tv bude ******? Kako proveriti to
Ovaj serviser je proverio odmah preko nalepnice iza na TV u. Doduse ima neki program Hisense u servisu i tu ga ukuca i dobije info. Ajde pitacu ga sutra pa ti pisem brat.

meni je to čudno, da za jedan model koriste nekoliko panela pa koji se zalomi. ima n serija, ima m dijagonala, grubo rečeno ima n x m modela (u stvari ima manje, pošto nemaju sve serije svaku dijagonalu), i onda za određeni model nekoliko modela panela. jasno je da za određenu dijagonalu postoji više modela panela, jer se oni određuju u skladu sa serijom. može da se desi da je korišćena falična nedeljna proizvodnja nekog modela panela pa su se našli u nekim primercima odgovarajućeg modela televizora

Nije im valjda to postala praksa i za višu klasu?
Naravno da nije, i da su sve to mitovi, kao sto rece neko gore. Postoje paneli za odredjenu seriju i za odredjenu dijagonalu. A to da bilo koji proizvodjac koristi isti na primer VA panel za 55 inca u 5 razlicitih verzija rangiranih "po kvalitetu" od dobrog ka losem, to je mit, i nikad nije potvrdjeno, nego subjektivni osecaj koji proizilazi iz ocekivanja neceg sto u je u praksi nemoguce za taj cenovni rang.
Ljudi kupe neki od ulaznih modela za 55 inca na primer i ocekuju neke funkcije, odzive, ili boje koje su na oled seriji LG-a za 55 incha, itd.
Pogotovu uslede kukanja i drama kada naravno puste neki od slabijih izvornih kvaliteta, tipa neki film na eonu iz 1995-e, i onda na ipsu dobiju onaj horor ips glow, i odmah misle da im je uvaljen kineski panel, ili sta god.
Koliko para toliko muzike, prostije receno.

Naravno da nije, i da su sve to mitovi, kao sto rece neko gore.
To ti baš i nije tačno... Još pre 15-ak godina, samsung je imao tu praksu kod ulaznih modela. Razlike nisu bile tako drastične, ali se preko servis menija moglo proveriti koji panel je ugrađen.

Naravno da nije, i da su sve to mitovi, kao sto rece neko gore. Postoje paneli za odredjenu seriju i za odredjenu dijagonalu. A to da bilo koji proizvodjac koristi isti na primer VA panel za 55 inca u 5 razlicitih verzija rangiranih "po kvalitetu" od dobrog ka losem, to je mit, i nikad nije potvrdjeno, nego subjektivni osecaj koji proizilazi iz ocekivanja neceg sto u je u praksi nemoguce za taj cenovni rang.
Ljudi kupe neki od ulaznih modela za 55 inca na primer i ocekuju neke funkcije, odzive, ili boje koje su na oled seriji LG-a za 55 incha, itd.
Pogotovu uslede kukanja i drama kada naravno puste neki od slabijih izvornih kvaliteta, tipa neki film na eonu iz 1995-e, i onda na ipsu dobiju onaj horor ips glow, i odmah misle da im je uvaljen kineski panel, ili sta god.
Koliko para toliko muzike, prostije receno.
Ja sam kupio 55E7NQ koji nije bas ulazni model, ali tu je negde, i ocekivao sam da ima bolju sliku od starog H43A5100.
Gledam samo Netfliks, HBO i YT.
Jos nisam naisao na film ili seriju koja bolje izgleda na ovom novom modelu.
Naravno da cu kukati i pljuvati, jer najobicniji tv, bez ikakvih savremenih tehnologija u sebi, ima daleko lepsi i prijatniji prikaz.

Kakav je ovaj heisense oled? Ima li nekog ko se osmelio da ga kupi, vidim 119000 za 65".

To ti baš i nije tačno... Još pre 15-ak godina, samsung je imao tu praksu kod ulaznih modela. Razlike nisu bile tako drastične, ali se preko servis menija moglo proveriti koji panel je ugrađen.
Tako je, ali ne postoje dokazi da su razlike u tim panelima bile u tom kontekstu koji se ovde koristi, nego su se narodski prisvajale u smislu meni je crkao posle godinu dana, to ti je taj "lošiji" panel. Al ajde, da ne davimo, svakako su one slike glow-a, ranije iz teme ocekivane za ips entry levele.

Da li si dobio informaciju?

I koji panel je najbolji od tih koji mogu da te zadese
Prastaj, u guzvi bio. Ujutru odmah proveravam i javljam ti tacno. @Simstagram90 brate, 65E7NQ Pro - 4 panela za isti model televizora. Potvrdjeno licno od Hisense ovlascenih servisera.

1. BOE (kineski gigant – VA paneli) - OVAJ je najgori, ali proveravam sutra
  2. CSOT / TCL Display (VA paneli, često jako dobri)
  3. AUO (tajvanski proizvođač – VA)
  4. LG Display (ADS / IPS varijanta) – ređe, ali postoji

Šta je lite u toj verziji, tj. šta nema?

Prastaj, u guzvi bio. Ujutru odmah proveravam i javljam ti tacno. @Simstagram90 brate, 65E7NQ Pro - 4 panela za isti model televizora. Potvrdjeno licno od Hisense ovlascenih servisera.

E ***, taman se nameračio da pazarim 50U7Q i šta ima da pročitam ovde, lutrija sa panelima. A deluje mi kao odličan tv.

65E7NQ Pro - 4 panela za isti model televizora. Potvrdjeno licno od Hisense ovlascenih servisera.

mislim da serviser nije najbolje upućen. naime, taj model ima IPS/ADS tip panela tako da teško da je ređi. koliko znam, ADS i ADS Pro panele pravi BOE a ne LG.
(engleski)
(srpski)

proveri nam kod servisera u kojim aktuelnim modelima se koriste paneli koje je proizveo sam Hisense. hvala unapred

Nevidjeni krs od panela je u ovom Hisense 55E7NQ modelu.
Stavio sam pored njega matori H43A5100, najobicniji tv sa VA panelom, i nekoliko ljudi se slozilo da im vise prija slika na njemu.
Sve sam zivo probao sa podesavanjima, ne vredi.
Zao mi je sto sam cekao ovoliko dugo sa cackanjem, trebalo je da to odradim u prvih 15 dana i kraj.
Ne znam da li je update popravio, ili sam konacno pronasao odgovarajuce podesavanje, ali slika je sada dosta bolja.
Povlacim da je krs 😁

I ja sam pisao da mi je na sličnom, pro modelu, sve se masu popravilo apdejtom.

• Like
Reagovanja: ale
Ne znam da li je update popravio, ili sam konacno pronasao odgovarajuce podesavanje, ali slika je sada dosta bolja.
Povlacim da je krs 😁
Možeš da podeliš podešavanja? Ako nije problem slikaj kako si korigovao kroz podešavanja.
Moze i ja PM.. Ja se i dalje patim sa TV kod oca.

Poštovani, planiram kupovinu televizora pa bih zamolio za pomoć. Dvoumim se između Hisense 55E7NQ i 55E7Q u čemu je razlika.

za početak, NQ je iz prethodne a Q iz aktuelne generacije

Poštovani, planiram kupovinu televizora pa bih zamolio za pomoć. Dvoumim se između Hisense 55E7NQ i 55E7Q u čemu je razlika.
I cini mi se da stariji model NQ ima i vufer a noviji nema.

nema nijedan od njih vufer. 55E7NQ Pro ima.
jedna od razlika između ta dva navedena je što stariji ima jači kontrast

Ja sam kupio 75e7nq pro sa ips/ads panelom za veliku osvetljenu dnevnu sobu
Potpuno sam impresioniran kvalitetom slike
Slika je posle kalibracije odlična
Med i mleko
Ne zamara oči ni posle par sati gledanja
I da dodam, crna i nije baš tamno siva , već je solidno crna za ips zahvaljujući FALD
Tonalitet i balans boja na ovom tv-u je vrh, obrada i skaliranje slike takodje vrh. Nema bagova. Zadnji upadate sam odbio jer sam čuo da ima nekih bug - ova
U spavaćoj koja je dosta manje osvetljena pre 20 ak dana sam kupio 55u7q VA panel
Za jedno koplje bolja slika od 75e7nq pro, s tim što za ips panel sa FALD dajem prednost za dugotrajno gledanje filmova koji su med i mleko 😊😊

Veoma, veoma je bitno za koju i kako osvetljenu sobu se kupuje tv.

Pre 55u7q kupio Tcl 55c6k
Vratio ga u zakonskom roku od 14 dana zbog wifi bug koji posle mukotrpnog istraživanja nije uspeo da se reši u podešavanjima
Tv ima fabričku manu, zaobići ga u širokom luku
Slika na tv kanalima puna blura sa zrnom
Nakon kupovine Hisense 55u7q sve perfektno

Crna boja ždere sve tamnije boje

Oba modela su za apsolutnu preporuku

Juce mi na U7Q iskocio poveci update , jel jos nekom stigao?
Na mom U7Q iskače ova verzija update-ali je za sada je izbegavam jer sam čuo da ima neke bagove pa ne bi da rizikujem, osim ako neko odavde potvrdi da je bezbedna pa bi je onda prihvatio Kad sam kupio i pokrenuo tv uradio sam update pre 1 mesec, tv radi fluidno i glatko.
Jel ima neko iskustva sa ovim update-om

Ps
Vidim jedan kolega ovde pominje ips horor glow. Ja iskreno nemam I ne primećujem taj problem na 75e7nq pro u velikoj dnevnoj sobi u kojoj dnevna svetlost u njega tuče iz 5 prozora sa svih strana. Jedino imam odsjaj o velikih balkonskih vrata koja su tačno preko puta tv - a, ali to u trenutku rešim kad spustim trakaste zavese.

Inače ovaj model tv - a je i nahvaljen da se odlično nosi sa takvim problemima u osvetljenim sobama zbog svog odličnog brightnees a ( vršna osvetljenost) koju ima ovaj model
Inače radio sam u Tehnomaniji kao prodavac na odeljenju televizora i bele tehnikeIMG_20251221_114730.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno