Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne koriste taj glavni baner za reklame ali imaju ih takodje na glavnom meniju, tako da oni svi imaju neki vid reklama samo je pitanje da li je centralizovano kao kod Hisense-a ili je razbacano svuda po interfejsu. To im je svima nacin da dodatno zarade...

Onaj ko koristi neki android box, te reklame nikad ni ne vidi, televizor se odmah pali vec prebacen na odredjen HDMI izlaz.

Inace svakome preporucujem da koristi neki Android box i da isti muci sa aplikacijama, jer pojedini televizori znaju dooobro da se zagreju ako se na njima pokrecu kojekakve aplikacije.

Steta sto vise ne proizvode 'glupe' a kvalitetne televizore, da tv sluzi samo da prikaze sliku koju dodatno ispegla za razliku od obicnog monitora...

Toliko pogrešna izjava da ne vredi uopšte ulaziti u polemiku s ljudima ovakvog stava.

Dao bi ja vama reklamu od 3 minuta svaki put kad upalite TV.
ja kad upalim TV pali se i box, tako da dok niste pomenuli reklame iste nisam ni primećivao. Samo kad želim da prčkam po TV ili promenim ulaz imam dodira sa istima i ne vidim nikakav proiblem. Kome smeta ima toliko drugih proizvođača pa izvolite birajte

Dao bi ti meni ali se ne pitaš, e to je tvoj problem

Daleko naprednija slika i napredniji generalno televizor u U7Q u odnosu na A7KQ a isto kostaju u odnosu na 2 god razlike. Da li to proizvodi i nudi LG, Samsung, Sony u istoj klasi? TCL isto postujem...

U7 i A7 su različite klase i oduvek je U7 primetno bolji od A7. sad mi nije jasno kako imaju istu cenu A7 i U7, pri čemu je A7 stariji dve generacije u ovom slučaju

Ne koriste taj glavni baner za reklame ali imaju ih takodje na glavnom meniju, tako da oni svi imaju neki vid reklama samo je pitanje da li je centralizovano kao kod Hisense-a ili je razbacano svuda po interfejsu. To im je svima nacin da dodatno zarade...

Onaj ko koristi neki android box, te reklame nikad ni ne vidi, televizor se odmah pali vec prebacen na odredjen HDMI izlaz.
Ja ti kažem da nemaju nigde u okviru interfejsa bilo kakav vid reklame niti bilo čega. Dva različita proizvođača, iz dva različita perioda, sa dva različita OS, jedino zajedničko im je da nema nikakvih reklama - ni kad se uključi TV, ni kada se šaltaju kanali, ni kada se uđe u meni, ni kada se bira koja aplikacija će da se koristi...

Nemam razloga da hvalim bilo koji brend, niti da kudim neki drugi, jednostavno kažem kako jeste kod mene na modelima drugih proizvođača.

• Like
Reagovanja: Gox
U7 i A7 su različite klase i oduvek je U7 primetno bolji od A7. sad mi nije jasno kako imaju istu cenu A7 i U7, pri čemu je A7 stariji dve generacije u ovom slučaju
Stvarno zanimljivo, daleko bolji u7, a ista cena, i 2g razlike, verovatno je ostao negde po lagerima da nije prodat.

Ne ne, niste razumeli poentu. Pre 2 godine je A7KQ placen identican iznos kao danas U7Q , znaci U7Q ( sasvim dobar televizor) je spustena cena na slabiju klasu, znaci pristupacniji je dobar televizor u odnosu na solidan. A da li je to uradio neki drugi zvucniji proizvodjac, ne racunam TCL mada je i TCL globalni monstrum.
Koliko sam gledao cene, ne postoji televizor za tu smesnu cifru za takav kvalitet.

Ne ne, niste razumeli poentu. Pre 2 godine je A7KQ placen identican iznos kao danas U7Q , znaci U7Q ( sasvim dobar televizor) je spustena cena na slabiju klasu, znaci pristupacniji je dobar televizor u odnosu na solidan. A da li je to uradio neki drugi zvucniji proizvodjac, ne racunam TCL mada je i TCL globalni monstrum.
Koliko sam gledao cene, ne postoji televizor za tu smesnu cifru za takav kvalitet.
Razumeli smo mi, ali van pameti je da i danas imaju istu cenu sto je nebulozno. Zato sam napisao da je ostao po lagerima.

Ja sam ga razumeo drugačije, tipa pre dve godine je A7KQ bio recimo 70000 dinara a danas, dve godine kasnije je U7Q koji je znatno bolji i napredniji model ista cena od 70000 koliko je A7KQ bio pre dve godine.

Možda i grešim ali...

Ja sam ga razumeo drugačije, tipa pre dve godine je A7KQ bio recimo 70000 dinara a danas, dve godine kasnije je U7Q koji je znatno bolji i napredniji model ista cena od 70000 koliko je A7KQ bio pre dve godine.

Možda i grešim ali...
U pravu ste, moja greska, ja gledao neke cene ali nema ga u prodaji, izvinjavam se.

drago mi je da smo razjasnili.

zanimljive su ove novine predstavljene na CES 2026, na prvom mestu RGBY MiniLED

izgleda da se za ovu godinu koriste dva slova, ne jedno: R i S. tj., opet menjaju pravilo za dodeljivanje slova, jer bi sad trebalo da bude T

zanimljiva tvrdnja na singapurskom sajtu: Hisense je drugi na svetu (pročitati šta piše sitnim slovima)
1000015460.png

Poslednja izmena:
Pa naravno da je broj 1 za onu cenu sto daju a ta cena je znacajno NIZA nego pre godinu dana recimo. E sad sta je RGB Mini Led to je opet pitanje i po kojoj ceni. Da imas da gledas HDR i DV za 50 hiljada din u 55 inca ?! To je suludo niska cena. Sta daje Sony i koju cenu? LG ? Samsung ne bi ni dzabe

RGB mini LED će biti u startu znatno skuplji od klasičnog mini LED jer je to prvo sasvim nova tehnologija a drugo jer je kvalitetniji od klasičnog mini LED tako da ih uopšte ne treba stavljati u isti koš i porediti sa proizvodom bilo kog drugog proizvođača.

Pored Hisense i TCL i Samsung i Sony su duboko u razvoju i proizvodnji te tehnologije samo što će se kod Samsunga to zvati Neo RGB a kod Sony True RGB, dok je kod LG još uvek u eksperimentalnoj fazi kao Micro RGB međutim ovi veliki brendovi još ne žure jer su cene trenutno takve da mali broj ljudi može da ih priušti (116" ide preko $30k) i dok se to ne spusti na neku razumnu cenu i uvede u masovniju proizvodnju i prodaju proći će još dosta godina još uvek će se birati između mini RGB i OLED televizora.

drago mi je da smo razjasnili.

zanimljive su ove novine predstavljene na CES 2026, na prvom mestu RGBY MiniLED

izgleda da se za ovu godinu koriste dva slova, ne jedno: R i S. tj., opet menjaju pravilo za dodeljivanje slova, jer bi sad trebalo da bude T

zanimljiva tvrdnja na singapurskom sajtu: Hisense je drugi na svetu (pročitati šta piše sitnim slovima)
Pogledajte prilog 534474
Da tako sam i ja citao po stranim sajtovima, uvode S i R, tako da ce premium modeli biti UR8S/UR9S,a srednja klasa biti U7SG/U7SE.

Ja ti kažem da nemaju nigde u okviru interfejsa bilo kakav vid reklame niti bilo čega. Dva različita proizvođača, iz dva različita perioda, sa dva različita OS, jedino zajedničko im je da nema nikakvih reklama - ni kad se uključi TV, ni kada se šaltaju kanali, ni kada se uđe u meni, ni kada se bira koja aplikacija će da se koristi...

Nemam razloga da hvalim bilo koji brend, niti da kudim neki drugi, jednostavno kažem kako jeste kod mene na modelima drugih proizvođača.
Toliko o tome da LG nema reklame:

Post in thread 'LG Televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/lg-televizori.480245/post-7707891

Ja sam govorio u svoje ime i na osnovu svog iskustva i ovo što vidim kod sebe na TV (go to Apps I filmove/serije na streaming platformama poput Netflix i sl.) uopšte ne vidim kao reklamu, naročito ne u poređenju sa onom odvratnom i iritirajućom reklamom za Orbit...
Zamisli reklame za filmove Sam u kući i Bambi - ubitačne...

Prilozi

• IMG_20260411_105724.jpg
    IMG_20260411_105724.jpg
    232.9 KB · Pregleda: 50
Ma naravno da ima svuda reklama, pobogu, to cak i nije diskusija. Najbolje da ce Samsung ili za koga god mislite da nema reklame da kaze, neee, necemo da zaradimo dodatno novac na reklamama da bi neki ljudi tamo u Srbiji hvalili nas jer nemamo reklame.
Budite srecni dok je jos uvek samo na tom home page-u 😀

Ja sam govorio u svoje ime i na osnovu svog iskustva i ovo što vidim kod sebe na TV (go to Apps I filmove/serije na streaming platformama poput Netflix i sl.) uopšte ne vidim kao reklamu, naročito ne u poređenju sa onom odvratnom i iritirajućom reklamom za Orbit...
Zamisli reklame za filmove Sam u kući i Bambi - ubitačne...
Koji ti je ovo Hisense tv, koji model i od koliko inči si se odlučio?

Kod roditelja Hisense 40A4k, nema reklama.

to je 2, tj. realno 3, generacije staro. osnovni Full HD model, nije interesantan za reklame zbog matore verzije VIDAA operativnog sistema

Pitao sam negde pre za hisense e7q ali posto niko nije odgovorio reko da pitam opet 🙂
Ako neko ima taj model neka napise iskustva.. za netflix nemam sumnje da je brutalan s obzirom da je Qled, ali me zanima kako se snalazi u sportu (kanali arenesport, koji su u mom slucaju 1080p kablovska).. i da li VIDAA daje osecaj OSa koji je barem nalik tizenu i webOSu?

E7Q redovan ? Mada ni Pro nije neko jako osvetljenje ima ga kolega u 75 inca. Koju dijagonalu hoces da uzmes i koja je cena?
Vidda je za standard koriscenje popularnih platformi odlicna, sve radi bez kasnjenja i brzo. A i za Mrezni uredjaj radi odlicno sve preko Serviio.

Treba mi pomoc da izaberem izmedju 55" U7Q i E8Q.

cena priblizna ali uopste ne mogu da provalim razlike. da je proslogodisnja E serija pa i ok, ali sa ovom novom e8q deluju poprilicno isto kao U7q? ili gresim, ne znam, pretrazio sam sve i samo nailazim na neke polovicne informacije.

Jedno pitanje vezano za e7q i iris tv.
Desava mi se da prilikom prebacivanja inputa, na hdmi na kom je povezan iris tv bude crna slika - ali bez obavestenja "no signal". Desi se cesto, svako peto-sesto prebacivanje inputa (na primer sa drugog hdmi gde je ps5 na taj sa irisom, ili kad prebacim iz neke aplikacije na iris). Pretpostavljam da nije problem sa televizorom i da je u pitanju komunikacija tv-iris uredjaj, ali da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? Da li treba smanjiti rezoluciju u Irisu?

Treba mi pomoc da izaberem izmedju 55" U7Q i E8Q.

cena priblizna ali uopste ne mogu da provalim razlike. da je proslogodisnja E serija pa i ok, ali sa ovom novom e8q deluju poprilicno isto kao U7q? ili gresim, ne znam, pretrazio sam sve i samo nailazim na neke polovicne informacije.
U7Q 55 ja imam, vrhunski je, Pro verzija je za nijansu svetlija. Za platforme i igrice je odlican U7Q. Ja ne bi E seriju

Jedno pitanje vezano za e7q i iris tv.
Desava mi se da prilikom prebacivanja inputa, na hdmi na kom je povezan iris tv bude crna slika - ali bez obavestenja "no signal". Desi se cesto, svako peto-sesto prebacivanje inputa (na primer sa drugog hdmi gde je ps5 na taj sa irisom, ili kad prebacim iz neke aplikacije na iris). Pretpostavljam da nije problem sa televizorom i da je u pitanju komunikacija tv-iris uredjaj, ali da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? Da li treba smanjiti rezoluciju u Irisu?
Jesi probao da promenis Hdmi input? Probaj pa javi

Prebacio iris sa prvog na drugi hdmi port, desilo se isto - samo crni ekran, bez obavestenja da nema signala. Medjutim, cim sam ugasio pa upalio iris uredjaj (na daljincu, ne na dugmetu sa zadnje strane uredjaja), slika se odmah pojavila. To me je i navelo da pomislim da nije do tva nego do uredjaja. U podesavanjima irisa (inace to je onaj hp4024) smanjio sam rezoluciju sa 2k (ta je bila automatski namestena) na 1080i50hz, za sada je sve okej, videcu za dalje pa javljam.

Nazad
Vrh Dno