Šta je novo?

Hisense televizori

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Koristim U7QF od marta ove godine i skoro da nemam neke posebne probleme.I dalje je komunikacija sa SBB oko 4K dva programa i stvarno moram da kazem da su se ozbiljno zainteresovali oko resavanja jer smo u stalnoj komunikaciji na nedeljnom nivou.
Problem se pojavio od pre nekoliko dana sa zvukom.Trenutno je zakacen sound bar preko optike.Desava se povremeno da u jednom trenutku zvuk se promeni,postane nerazuman govor .Promenim kanal zvuk se vrati na normalan.Kada se vratim na predhodni kanal bude sve u redu.I tako u toku gledanja od vise sati desi se da 1-2 puta moram da menjam kanal i da vracam.Da li neko ima slicno iskustvo i savet?
Ja imam i bez Soundbar-a taj problem, i to samo na Eon-u na Sportklubovima. Random se desi nekad tako da promeni skroz zvuk i počne to da zuji/mrmlja, i kad okrenem kanal nestane problem. Tv imam malo duze od 1god i samo sa Sk kanalima se dešava.

Da,i kod mene najcesce na SK.
Juce sam azurirao novu verziju softvera za U7QF.Sada ima oznaku V0000.01.00K.M0518.Nisam imao vremena da se mnogo bavim TV ali verovatno ovih dana sigurno.Interesuje me da li su i ostali ponosni vlasnici ovog tv dobili novu verziju?:cool:

Препорука за један од ова два модела
43A63H
43A6BG

класично гледање ТВа, по неки филм, Ф1 на спорт клубу и ту и тамо Сони плај стејшн 4 про.

хвала унапред, јер реално везе немам о телевизорима. Имам Еон Смарт уређај

Drustvo,jutros mi se pojavila ova fleka-probijanje svetla,izgleda kao rep komete :) i dosta je jace uzivo nego na fotkama....da li ovo podleze reklamaciji? TV je jos uvek u garantnom roku btw.U pitanju je H50U7B

Prilozi

• PXL_20220724_084648943__01.jpg
    PXL_20220724_084648943__01.jpg
    162.5 KB · Pregleda: 151
Ovako imam nekoliko pitanja. Naime, otac zeli da uzme novi TV (neki od 32") videli smo Hisense sa Vidaa OS (32A4BG Smart). Imam nekoliko pitanja:
1. Da li ima mogucnost da se instalira Kodi/EON/Iris?
2. Jel neko koristi ovakav ili slican model pa da napise utiske?
Prijateljski savet: Beži od Vidaa OS kao đavo od krsta. Izuzetno slaba/nikakva podrška sa aplikacijama za Srbiju, sistem bagovit, nadogradnja softvera retka ili nikakva. Podrška Hisense-a ravna nuli, pardon, -200...
Uzeo je otac za sebe ovaj od 32" sa Vidaa sistemom. Zanimljivo mi je bilo da su neke aplikacije vec instalirane tipa Netflix, EON, YT, pa cak i Disney+ koji je tog dana krenuo kod nas sa radom. Takodje nema Kodija, Irisa, Move, kao ni HBO Max-a, ali ima Plex ako nekom znaci. Sistem kao sistem je ok. Ne znam jel neko pokusao preko Browsera da otvori HBO Max?
Vidaa browser manje više neupotrebljiv za sve jače od teksta i slika...

Pozdrav ljudi, nisam siguran da li da pišem na ovoj temi ili na temi za Chromecast. Uglavnom, kupio sam Chromecast with Google TV i problem koji imam je da HDMI CEC ne radi, odnosno ne rade svi dugmići na Hisense daljinskom. Radi volume up, volume down, meni itd., ali ne radi channel up, channel down i dugmići sa brojevima (koji mi trebaju zbog EON-a). Da li znate kako ovo mogu da sredim, ako uopšte može da se sredi? Hvala unapred!

Mom drugu ne radi prodavnica aplikacija na tv.Samo vrti i nista ne prikazuje.Negde sam procitao da postoje neke neoficijalne stranice sa kojih mogu da se instaliraju aplikacija za vidaa os.
Potrebno je da mu instaliram neku aplikaciju za iptv.Jer moze neko malo da mi pojasni koje su adrese tih neoficijalnih prodavnica i kako se sa njih instalira.

Pozdrav ljudi, nisam siguran da li da pišem na ovoj temi ili na temi za Chromecast. Uglavnom, kupio sam Chromecast with Google TV i problem koji imam je da HDMI CEC ne radi, odnosno ne rade svi dugmići na Hisense daljinskom. Radi volume up, volume down, meni itd., ali ne radi channel up, channel down i dugmići sa brojevima (koji mi trebaju zbog EON-a). Da li znate kako ovo mogu da sredim, ako uopšte može da se sredi? Hvala unapred!

Rade samo bazicne stvari kad koristis Hisense daljinski za Chromecast. Cak ni Home dugme ne radi, u smislu da te vraca na VidaaU i nakon drugog pritiskanja u Chromecast, ali ne na Home nego gde si zadnje bio.

Jedini nacin je da povezes Hisense daljinski direktno na Chromecast kroz njegova podesavanja (zaboravio sam koje dugme treba drzati da udje u Pairing mode), ali onda ti nece raditi stvari vezane za sam TV, tipa meniji i slicno, cak mislim ni kontrola zvuka.

Meni je crko daljinski od samog Chromecast-a, pa se sad mucim isto kao ti, ali do tad sam koristio oba (Hisense daljinski samo za podesavanja TV opcija i menjanje HDMI inputa jer to ne radi na ovom malom)

Pozdrav drugari, zna li neko u zbog čega ne mogu da pustim ni jednu od ove prve tri verzije na mom hisense 50A7GQ ? Jel problem u x265 kodeku ili je nešto drugo u pitanju?
Screenshot_20220728_201707_com.sec.android.app.sbrowser_edit_77483616773072.jpg

ili Atmos ili HDR format koji nije podržan

prema ovome, podržan je Atmos. ne piše koji profili Dolby Vision-a su podržani

55u7qf za 63k ili 55u8qf za 76k ili nešto treće?
Pretežno gledanje kablovske i po nekada PS4

Za kablovsku i PS4 komotno jeftiniji.

Ima neko nekog iskustva sa Hisense 50A6BG?

Drugaru kome je crkao stari Hisense i nije zahtevan korisnik sam mislio da predložim to kao upgrade.
Bitno mu samo da radi YT app i da je interni video player koliko toliko pristojan u smislu podržanih kodeka/formata.

@Antara iskreno ne znam, skoro sam kupio tv, ali nisam obraćao pažnju na sve te kodeke. Ovo je prvi put da nešto neće da se reprodukuje. Baš sad skidam seriju koja je H.264, tako da ću da probam i to.

Hisense prepoznaje H.265 materijal, uključujući i onaj što je napravljen sa x265. mogao bi da postaviš MediaInfo za te fajlove

Ako nije to onda DVision profil. Provuci kroz MediaInfo što kaže @momsab

encoder nije x265, koliko vidim. u pitanju je neki drugi, takođe H.265/HEVC, koji striming platforma koristi.

Imam dosta pitanja za vlasnike U7QF:
1. Kako se ponasa na SDR sadrzaju? Da li ima gresaka sa bojama?
2. Da li neko pusta filmove na racunaru pa baca sliku preko hdmi na tv? Da li ima nekih seckanja? Da li normalno pusta fullhd?
3. Da li moze da se gasi MEMC? Da li onda secka slika?
4. Da li moze da se ugasi HDR? Da li ima gresaka sa bojama u HDR?
5. Da li moze da se ugasi local diming? Ako ne, da li cesto gresi sa prepoznavanjem sadrzaja? (mislim da upali ili ugasi pozadinsko kad ne treba)
Dosta cudnih pitanja, jer zadnjih 11+ godina koristim non smart plazmu.

Poslednja izmena:
Skini neki drugi dv fajl i profil(sve osim 5) pa probaj.

Nazad
Vrh Dno