Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Upitno je koliko kvalitetan zvuk može da se dobije preko tih jeftinijih soundbarova. I ja imam onaj budžet vivax sp-7080h soundbar i nije to neki mnogo kvalitetan zvuk. Ali u odnosu na ugrađene zvučnike vidi se razlika.

Ne može. Jedino na neki android box.

Moze, od juce... Preduslov je da bude VIDAA 6, sa cijim upgrade-om se dobija ORION TV App ( sto je jako iznenadilo moju baku kada joj je izasla notifikacija da je spreman sf update 🤣 ) i da je podesena zemlja Srbija.

Radi korektno, ako se izuzme da pri menjaju kanala izlazi video player loading koji traje sekundu i onda krene stream... Verzija je 4.3.2 i meni je prosla registracija na oriontv putem koda i pored toga sto je maximalni broj uredjaja iskoriscen, pa je sad za jedan vise ali samo izlazi upozorenje, radi normalno na svim uredjajima...

Zanimljivo je da model TV u app nije ispravan, prikazuje neki drugi...

Bas sam hteo juce da napisem ali zaboravih...

Preduslov je da bude VIDAA 6
generacija H (2022. godina) je na VIDAA U 6, koliko vidim. kako stoje stvari sa prethodnom generacijom (G), eventualno F? tj. koji model ima tvoja baka?

kad smo već kod generacija, kad se očekuje ovogodišnja (K?) u ovom delu sveta?

Poslednja izmena:
generacija H (2022. godina) je na VIDAA U 6, koliko vidim. kako stoje stvari sa prethodnom generacijom (G), eventualno F? tj. koji model ima tvoja baka?

kad smo već kod generacija, kad se očekuje ovogodišnja (K?) u ovom delu sveta?
Ima 55U7QF, dosao sa VIDAA 5, sad izasao update na 6 i sa tim se pojavio i Orion...

Takodje, bitno sa novim OS updatovala se i EON App pa vise nema podesavanje kvaliteta slike od 7 i preko wifi, sad je novija verzija aplikacije koja ima do 4 preko wifi a 7 samo preko kabla...

Jako korisna informacija, doduse meni je kabl odmah tu bio pa sam utakao, ali lepse je kad ga nema, ja bas ne volim kablove... hvala...

možda dobijaju noviji primerci koji su na 5-ici. F je u početku bio na 4-rci.

Siguran, licno ga instalirao... pise i u info o tv... Nije ni ovde bilo update pre ovoga

Kod mene piše ovo. 55U7QF

Prilozi

• IMG_20230409_093726.jpg
    IMG_20230409_093726.jpg
    195.4 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Kao da je bitno koji je, loš je sistem svakako.

Svakako za korisnike Hisense i ostalih marki sa ograničenim sistemima preporučujem neki solidan android box/stick (npr. Mi box s, mi stick 4k i sl).
Ja imam stick 4k, i na Vidaa ponekad samo koristim youtube, za ostalo stick.

Poslednja izmena:
Kome ne treba Orion App, a koristi EON neka preskoci update, kaze mi baka da EON sada bas lose radi, cesto bude slika crna na par sekundi kod promene kanala, ne radi lepo premotavanje a jednom joj se zabagovao skroz x265 kodek, pa nije hteo da pusta ni eon ni yt ni sa usb, morao je power cycle da se radi da bi se povratio... doduse, desilo se to jednom i na Vidaa 5 ali sa usb je film neki x265 pustila, pa sam mislio da je do loseg fajla...

A nema boljeg recezenta od nje, njoj je TV ukljucen stalno 🤣

Takodje, ovo za EON i kabl ne radi, odnosno ista su podesavanja kao i preko wifi, 4,2,1 i najvisi dostupan... 7 nema uopste, da li je nestalo u medjuvremenu ili sam ja istripovao da je ostalo kao pre pojma nemam ali ga nema vise...

edit: evo ladjon je okacio...

Pre par meseci sam podešavao bratu na njegovom tv-u, i dok ga nisam povezao kablom nije uopšte nudio najviši kvalitet videa kao ni CBR video enkodovanje. Čim sam ga povezao na lan pojavile su se opcije u podešavanjima. Nakon što sam isključio kabal, podešavanja su ostala. Ako je to sad promenjeno onda se izvinjavam na dezinformaciji. Baš ću ovih dana kad budem išao kod brata da proverim da li stoje podešavanja još uvek, i da mu kažem da ne radi apdejt.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno