Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, treba mi mala pomoc nekoga koje u materiji, kupio sam Hisense 50A63H, trenutno je na popusti za 44999 u Tehnomaniji, prvenstveno zato sto je 4k, 50 inca, i smart je, doduse Vidaa OS ali smart, e sad, kupio sam ga da bih mogao da gledam 4k filmove koje skidam sa YTS.MX (YIFY cuveni), njihovi 4k fajlovi su u 4k.bluray.H265.10bit, fajl skinem, prebacim na fles i tv jednostavno nece lepo da ocita, odnosno ima baga, pa zakuca i ne moze da se izadje iz filma, probao sam na kompjuteru da pustim pa sam primetio anomaliju da ako pustim film preko KM Player-a, CPU ode odmah na 100% upotrebe i ne radi lepo dok preko VLC media player-a radi super, CPU na 5-10% upotrebe, probao sam da nadjem neki drugi player na njihovoj prodavnici ali nema. Interesuje me da li ovaj Hisense podrzava uopste H265 codec (HEVC), citao sam da neki modeli Hisense nemaju to, H265 je izasao 2013 tako da mi je cudno da TV iz 2022 godine nepodrzava taj format, molim za bilo kakav savet, pomoc, sta god. Hvala puno unapred!

Nemoguce je da se tv muci sa "cuvenim" YIFY od 5-6 GB. Za pocetak probaj sa drugom fleskom. Pre dve godine majci sam uzeo neki hisense 32" takodje smart i preko plexa testirao gledanje videa u mrezi. Tv ti je sposoban ne za te ripove od par GB vec i za 4k ripove od 20-30 gb pa i prave remuxove od 50-60-70 GB. Imas temu o plexu na forumu:

Poslednja izmena:
Jednom kupih Hisense, i nikad više.
Daj neki detalj, zbog čega. Već duže vreme planiram da kupim neki TV od 65" za 80 - 90, max 100k. U početku nisam imao predstavu šta da kupim. Posle prelistavanja tema i tema, izbor mi je pao na Hisense. Sad kad pročitam ovako neki komentar, stvarno počinjem da se kolebam i da razmišljam dal da pljusnem 150k za neki Samsung/LG. Ali to će onda dobrano da mi odloži kupovinu tv-a, a posle toga i nekih drugih stvari. Uz Hisense drugi izbor mi je bio TCL, ali čitajući temu za TCL televizore došao sam do zaključka da njihovi vlasnici ne gledaju TV jer namaju kad od silnih ažuriranja sistema, a to ne nameravam da radim, da jurim apdejt po Telegram grupama. Jednostavno me to ne zanima. Od TV-a očekujem da ima lep dizajn, pristojnu sliku i zvuk, i što dužu garanciju. Smart funkcije me ne interesuju jer sve što mi treba od aplikacija imam instalirano na Eon (Kaon) boxu.
Nisam zahtevan korisnik. Da li bi neki model u cenovnom rangu 80-90k zadovoljio moje potrebe? Hisense po meni ima lep dizajn. Što se slike tiče, znam da za te pare nema Oled. Pitanje je da li ima neki pristojan IPS? Zvuk jeste bitan ali nije presudan jer može da se reši naknadnim ubacivanjem soundbara. Garanciju vidim daju 5 godina, da li je ostvariva, kakva su tu iskustva?

Nemoguce je da se tv muci sa "cuvenim" YIFY od 5-6 GB. Za pocetak probaj sa drugom fleskom. Pre dve godine majci sam uzeo neki hisense 32" takodje smart i preko plexa testirao gledanje videa u mrezi. Tv ti je sposoban ne za te ripove od par GB vec i za 4k ripove od 20-30 gb pa i prave remuxove od 50-60-70 GB. Imas temu o plexu na forumu:
Vazi probacu neki drugi fles, zaboravio sam da kazem da TV ima USB 2.0 dok mi je USB Flash 3.2, komptabilni su oni ali ne znam dal TV usb 2.0 moze da propusti 4k, dal jednostavno nije do toga, inace 1080p h265 radi odlicno, webrip neke verzije isto tako

Daj neki detalj, zbog čega. Već duže vreme planiram da kupim neki TV od 65" za 80 - 90, max 100k. U početku nisam imao predstavu šta da kupim. Posle prelistavanja tema i tema, izbor mi je pao na Hisense. Sad kad pročitam ovako neki komentar, stvarno počinjem da se kolebam i da razmišljam dal da pljusnem 150k za neki Samsung/LG. Ali to će onda dobrano da mi odloži kupovinu tv-a, a posle toga i nekih drugih stvari. Uz Hisense drugi izbor mi je bio TCL, ali čitajući temu za TCL televizore došao sam do zaključka da njihovi vlasnici ne gledaju TV jer namaju kad od silnih ažuriranja sistema, a to ne nameravam da radim, da jurim apdejt po Telegram grupama. Jednostavno me to ne zanima. Od TV-a očekujem da ima lep dizajn, pristojnu sliku i zvuk, i što dužu garanciju. Smart funkcije me ne interesuju jer sve što mi treba od aplikacija imam instalirano na Eon (Kaon) boxu.
Nisam zahtevan korisnik. Da li bi neki model u cenovnom rangu 80-90k zadovoljio moje potrebe? Hisense po meni ima lep dizajn. Što se slike tiče, znam da za te pare nema Oled. Pitanje je da li ima neki pristojan IPS? Zvuk jeste bitan ali nije presudan jer može da se reši naknadnim ubacivanjem soundbara. Garanciju vidim daju 5 godina, da li je ostvariva, kakva su tu iskustva?
Slicnih smo zahteva pa mogu da ti preporucim Hisense tv.Jos danas imas na Shop....vikend popust za 65inca.Odlicna cena i jos na 24 rate.U kuci imam jos dva tv(Lg i Sony).Za novac koji sam dao U7QF mogao bih pola Sonya da kupim.Tv ima lep dizajn,slika je za klasu kojoj pripada iznad,instalirao sam sound bar i ton je odlican.Garancija je 5 godina a saradnja sa podrskom je vrlo efikasna i na visokom tehnickom nivou.Za moje potrebe VIDAA je dovojna .Moj tv ima VA panel tako da mi je bilo potrebno da se malo naviknem na uglove gledanja.Sony i Lg imaju IPS panele.Po meni VA panel daje kvalitetniju sliku u odnosu na IPS.Na kraju ti sam odluci.U komercijalnoj tehnologiji(elektronici) nista nije savrseno tako da je sve to na klackalici.
Sa srafovima na nogicama imao sam i ja probleme na LG.U ovlasceno servisu dali su mi bez razmisljanja dva srafa sa nekog valjda spremnog tv za slanje u Bg ili preko.

Šrafovi na nogicama su najmanji problem. Svakako će tv da ide na nosač pa na zid. Ma i ja mislim da je Hisense za nas manje zahtevne korisnike više nego dobar. S obzirom da sad imam neki Fox full HD od 43", smatram da će Hisense 65" 4K biti odličan apgrejd. Video sam ovaj popust na Shop.... na rate, nego još uvek ne zadovoljavam kriterijum (12 meseci sbb korisnik).

Da li neko ima ili je uopznat sa Hisense 43A7GQ modelom televizora, da li ima probleme sa HDR-om na Irisu, probija li svetlost led dioda na ram TV-a?
Koji se panel bolje pokazao na ovom modelu VA ili IPS (VA bi trebao biti do 43" ili 50", a 55"+ je valjda IPS)?
Je l ima neki bolji TV za sličan novac?
I ja imam problem sa 43a63h isto kad ukljuci hdr slika bije na crveno i bude blur

Postovani i dragi ljudi pozdrav svima,

izvinjavam se ako sam promasio temu ,nov sam na forumu a ima mali milion tema mozda sam pogresio mesto ali bih bio jako zahvalan da me neko usmeri na pravo mesto ili jos bolj da mi pomogne. Uglavnom problem je sledeci:

Imam total tv i uz njega imam eon aplikacije na 3 (2/3 aktivno) uredjaja. Aplikacija radi najnormalnije, na starom tv-u koji ima chromcast jer nije smart, radi castovanje bez problema.

Telefon koji koristim za to je Xiaomi Mi 11i sa android 13 i MIUI 14. Na njemu imam i Netflix aplikaciju i castovanje takodje radi bez problema.

Sad nastaje problem: Uzeo sam juce novi televizor, HISENSE 58A7GQ. Povezao ga na lan, povezao ga kasnije i na WIFI. Total tv radi naravno, Netflix aplikacija u samom tv radi a i castovanje sa Netflix aplikacije iz telefona radi. Youtube cast isto radi. E sad EON smart TV aplikacija u tv-u da bi se registrovala mora da se ode na SBB korisnicki servis da se unese kod sa tv ali ja kao korisnik Total TV nemam pravo,licensu sta god da koristim EON SMART TV sto je ordinarna glupost meni nepojmljiva ali tako je kako je. (provereno kod operatera). Ok kazem sebi castovacu eon sa aplikacije u mobilnom ali ona ko za inat ne moze da se poveze sa tv-om. Vrti finding device i ne ide dalje od toga. Puko castovanje ekrana mobilnog kad izaberem deli ekran opciju na tv radi ali to nije castovanje kao sto radi netflix aplikacija ili youtbe. Da li ima resenja? Da li ga mozda EON SMART TV aplikacija blokira jer nije registrovana, da li mogu da je obrisem ako je tako,Ili da ubodem chromcast u novi TV i castujem na chromcast sto mi je enormna glupost kad sam vec kupio TV koji je smart. Sve je probano i na lanu i na wifi mrezi.

Ukoliko treba jos neka informacija tu sam.

HVALA SVIMA UNAPRED!!!

podržano je nešto što se zove screen mirror: ono što je na ekranu uređaja (u ovom slučaju samrtfon) bude i na televizoru

VIDAA U ima neka ograničenja, o kojima je već bilo reči u temi) i tako je kako je.

Postovani Momsab,
to znaci da ja se na tom tv-u eona necu nagledati osim ako ga ne spojim kablom ili ubodem u njega chromcast ili slicni stick. Da, screen mirror radi ali tu gubim na kvalitetu drasticno toliko da je negledljivo? I to je ogranicenje OS-a tv-a? 🙁 Ima li neko resenje drugo? Samo da nije IRIS GO 😀

Na 40a5720fa instalirao Stremio, e sad, meke filmove i serije mi pusta bez problema, a neke pista samo zvuk bez slike. Pre nego sto pusti, pise mi neka greska ali nisam upecao tacno sta pise, mislim da ima veze sa playerom.

@ssrki možda ne podržava audio kodek. tipa Dolby Atmos
jesi li probao sa VLC, pošto je u pitanju Android TV?

@mladen87ns jedno od rešenja je Android (ne Android TV) box na koji se stavi EON za mobilne uređaje i koristi se preko air mouse-a. više o tome recimo u ovoj temi

Poslednja izmena:
permutovao sam, izvinjavam se. moguće ili da je video kodek (AV1?) ili HDR (recimo, Dolby Vision)

Ja sam istu dilemu imao kada sam kupovao nov tv.Odluka je pala na 55U7QF.Na testovima imao je uglavnom od pet zvezdica sigurnih cetiri.I na Benchmark testu bio je nahvaljen.E sada uvek u tehnici postoji vecita dilema sta kupiti i biti baram godinu dana ispred.Meni je bitno da taj tv koristim pre svega cemu je namenjen a posle sve ostalo sto smart pruza.I jedno i drugo je ispunilo moje zelje.Veoma sam zadovoljan sto veoma elegantno bezicno zakacim mob.tel.,lap top itd.Aktivirao sam Remote Now i sada i na mobilnom imam daljinski.
Na kraju je bitno koji panel odgovara tvom oku.U7QF ima VA a GQ valda IPS.

U7QF u 4. godinu svog postojanja i dalje se razmatra kao opcija, strašno.

Hisense 32" Android - sve aplikacije rade savršeno, slika odlična, prezadovoljan, imam ga već 3 godine. Ali (mora očigledno da ima "ali" sa ovim wannabe kompanijama) oba HDMI porta otkazala! U istoj sobi imam Tesla i Hisense TV, tu dolazi kabl od SBB-a za D3Mini - ubodem u Teslu i radi kako treba, ubodem u Hisense i dobijem poruku "no signal". Isti kabl, isti D3Mini. Kada isključim iz struje pa probam opet, krene D3 logo na Hisense televizoru i onda se vidi neko paljenje i gašenje ekrana i "no signal". Isto na oba HDMI porta. Opet povežem na Teslu - radi kako treba. Dakle, softver Hisense-a mi je extra i radi savršeno, smart sa 2gb (valjda, mrzi me da proverim) gura TiviMate, HBO, EON, KODI (sa preko 200 serija i 1000 filmova) bez ikakvih problema, nema seckanja nikakvog. I onda se usere ugođaj zbog HDMI-a. Verujem da nema pomoći, da su stavili neke najbednije priključke ali eto, čisto da mi lakne i da se još neko ne *****e.

Vazi probacu neki drugi fles, zaboravio sam da kazem da TV ima USB 2.0 dok mi je USB Flash 3.2, komptabilni su oni ali ne znam dal TV usb 2.0 moze da propusti 4k, dal jednostavno nije do toga, inace 1080p h265 radi odlicno, webrip neke verzije isto tako
Mogu da dodam ako ti znaci, od kad sam kupio 55u7qf, konstantno koristim eksternu memoriju za reprodukciju filmova kojih nema na Netfliksu, Dizniju i ovim platformama. Sve Remuxe cak i ove od 80+ gigabajta pustam najnormalnije. Pustao i Jifi i ostalo, i zaista nisam imao problema nikad. A zaista dosta gledam filmove i stvarno mnooogo koristim to, tako da ili je do primerka televizora ili do fleša. 🙂 I mislim, da ne smaram previse, ako vec imas normalan net, i koristis trnt greota je pustati te Yifijeve ripove od 5 giga, kad vec imas luksuza da gledas bar za klasu bolji snimak, ako ne i za dve. 🙂

Samo da se požalim da mi je danas stigao update na hisense 50A7GQ i da mi je nakon njega eksterni hdd (wd elements) postao neupotrebljiv. Ni jedan folder sa hdd neće da otvori. Samo vrti kružic minut - dva i nakon toga tv potpuno zablokira, ne reaguje na komande sa daljinskog, čak ni dugme na tv-u ne reaguje.

Probao sam vraćanje na fabrička, i nije rešilo problem.

Može li tv nekako da se vrati na stariju verziju softvera (downgrade) ?

Pre ovog ažuriranja je sve radilo normalno, unazad 6 meseci od kad imam tv.

Pitanje za vlasnike U7QF tv.Da li ste zadovoljni reprodukcijom zvuka?Bez obzira da li slusali preko ugradjenih zvucnika ili SoundBar zvucnika.Nisam primetio da postoji neka razlika izmedju kablovskih kanala(SBB)ili YT-4K sadrzaja ili filmova.SoundBar(Sony)zakacio sam preko optike jer nema druge konektore.Tv je podesen na SPIDF .
Zvuk je bolji preko SoundBar ali efekat stereo zvuka ili Surround je skoro nepostojeci.

da li si probao nešto sa DTS (običan, ne DTS-HD MA i koji još) ili Dolby (AC-3 ili E-AC-3)?
EON zna da pretera sa kompresijom zvuka pa nije baš validan uzorak

da li si probao nešto sa DTS (običan, ne DTS-HD MA i koji još) ili Dolby (AC-3 ili E-AC-3)?
EON zna da pretera sa kompresijom zvuka pa nije baš validan uzorak
Vise koristim EON APP,bezicno povezan sa UBEE.Od ovoga sto si mi napisao nisam nista probao.Interesantno da na drugom kucnom tv koji je stariji model i nije smart sa Eon boxom zvuk je mnogo bolji nego na pametnom tv.

Koji soundbar si povezao, koji model?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno