Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Pitanje za vlasnike U7QF.Da li mozete da gledate,trenutno na programu,tenis preko SBB Eurosport 4K?Posle svih podesavanja i podrske SBB enkodovanje itd slika je izuzetno losa,tamna i mutna?Isgleda da tu nema pomoci.Program gledam bez EON boxa direktno preko VIDAA zicano ili WiFi.
Slika preko Eurosporta 1 je korektna u sport modu u full hd rezoluciji.

Već smo duskutovali na tu temu, moguće u nekom drugom topicu. Problem je u HDR formatu (HLG) koji koristi eurosport 4k. Očigledno da se hisense tu ne snalazi baš najbolje. Kod mene na u7b, i preko kartice i na eon boxu, slika jeste tamna, ali nikako nije mutna, oštrija je nego na običnim ES HD kanalima.

• Like
Reagovanja: mon
Nema tu mnogo sreće, čini se da hdr hlg mogu da izguraju televizori sa 1000 nita, svi ostali imaju tamnu sliku. Generalno hdr i sport se slabo slažu, ista situacija sa RG je i preko satelita na ESP 4k...

• Like
Reagovanja: mon
u vezi Eurosport 4K (gledam direktno preko kabla, SBB D3cam kartica), na mom matorom H50A6500 jedino valja HDR Dynamic. HDR Day i HDR Night priguše (potamne) sliku

Pozdrav drustvo, jel ima neko iskustva sa modelom HISENSE TV 50E76GQ i kako se pokazao u praksi? Btw, koristim i EON pa ne znam da li sve ok radi, posto razmisljam da ga kupim

Ovih dana imao sam jako dobre i strucne razgovore sa SBB podrskom oko losek 4K Eurosport kanala i SK 4K .Posle njihovih sugestija nista posebno nije se promenilo.Predlozili su da slikam Eurosport 1 bio je tenis i 4K Eurosport isto je bio tenis.Uverili su u drasticnu razliku u slici i poslali su njihovim softverasima koji ce verovatno nesto da urade i da ce me obavestiri.Za sada toliko.Ako budu neke novosti obavesticu forum.
u vezi Eurosport 4K (gledam direktno preko kabla, SBB D3cam kartica), na mom matorom H50A6500 jedino valja HDR Dynamic. HDR Day i HDR Night priguše (potamne) sliku
I kod mene je HDR Dynamic.

Prilozi

• sbb1.jpg
    sbb1.jpg
    179.7 KB · Pregleda: 91
  • sbb2.jpg
    sbb2.jpg
    190.4 KB · Pregleda: 90
  • sbb3.jpg
    sbb3.jpg
    246 KB · Pregleda: 89
  • sbb4.jpg
    sbb4.jpg
    191.1 KB · Pregleda: 88
Ovako imam nekoliko pitanja. Naime, otac zeli da uzme novi TV (neki od 32") videli smo Hisense sa Vidaa OS (32A4BG Smart). Imam nekoliko pitanja:
1. Da li ima mogucnost da se instalira Kodi/EON/Iris?
2. Jel neko koristi ovakav ili slican model pa da napise utiske?

@a24 razmotrite Android TV modele 32-jke. spomenuti su neki već u ovoj temi

Kakav apk, nije ti to Andorid tv :D

Uzeo je otac za sebe ovaj od 32" sa Vidaa sistemom. Zanimljivo mi je bilo da su neke aplikacije vec instalirane tipa Netflix, EON, YT, pa cak i Disney+ koji je tog dana krenuo kod nas sa radom. Takodje nema Kodija, Irisa, Move, kao ni HBO Max-a, ali ima Plex ako nekom znaci. Sistem kao sistem je ok. Ne znam jel neko pokusao preko Browsera da otvori HBO Max?

Plex kriminalno radi, samo da napomenem.

Je l zna neko kako da na Hisense tvu namestim da imam srpska laticna slova kad pustim film preko usba. Svaki put kad dodje do đ č š itd nestane prevod do kraja recenice?
Da nije do samih titlova da treba da se prebace na unicode ili tako nesto

Ima podesavanje za to.
system, advanced, power on mode.

Koristim U7QF od marta ove godine i skoro da nemam neke posebne probleme.I dalje je komunikacija sa SBB oko 4K dva programa i stvarno moram da kazem da su se ozbiljno zainteresovali oko resavanja jer smo u stalnoj komunikaciji na nedeljnom nivou.
Problem se pojavio od pre nekoliko dana sa zvukom.Trenutno je zakacen sound bar preko optike.Desava se povremeno da u jednom trenutku zvuk se promeni,postane nerazuman govor .Promenim kanal zvuk se vrati na normalan.Kada se vratim na predhodni kanal bude sve u redu.I tako u toku gledanja od vise sati desi se da 1-2 puta moram da menjam kanal i da vracam.Da li neko ima slicno iskustvo i savet?

Jel ima neko iskustva sa Hisense 43'' 43A6BG Smart UHD TV skoro da nema nikakvih informacija o njemu. Ono sto mi se svidja je garancija od 5 godina operativni sistem mi nije bitan posto cu ga povezati sa kompom. Od bitnijih stavki mi je kvalitet slike posto cu ga koristiti samo za filmove i serije.

firma koja stoji iza vewd-a, osnove za VIDAA U, je proglasila bankrot krajem prošle godine i sad je preuzeta od strane druge koja drži TiVo. znači li ovo da će ubuduće biti (u ovom delu sveta) 4K modela sa Android TV-om umesto VIDAA U-om?

Imam problem sa MOVE boxom supernove...pa vas molim za pomoc!Nisam što se ovoga tiče uopšte potkovan...pa mi treba dataljnija pomoć...iako sam video da je još neko imao sličan problem!
Kupio sa skoro TV Hisense A7GQ i prezadovoljan sam TV-om...medjutim SUPENOVIN MOVE BOX mi daje sliku u HDR-u!Ja udjem u podešavanja TV-a i stavim HDMI Standarno,podesim na box-u rezoluciju 1050i na 50 hz...restujem BOX i on nakon par uzastopnih reseta da normalnu sliku bez HDR-a. Medjutim nakon prvog gašenja TV-a...i sutradan nakon paljenja...slika je opet u HDR-u!Obzirom da sam se smorio od svakodnevnog restartovanja MOVE box-a po 3,4 ili 5 puta da bih imao normalnu sliku...da li postoji trajno rešenje problema i da li mi ga neko može detaljnije objasniti...pošto sam totalni laik uz vezi ovoga? Hvala svima unapred...

problem je do MOVE Box-a. poznat problem kod nekih set top box-ova poput tog. namešteno da uvek daje HDR čak i kad materijal nije HDR (a retko koji kanal je HDR). ako se ne varam, to je tako samo kod Telekoma (mts, Supernova)

najbolje videti/pitati ovde https://forum.benchmark.rs/forums/internet-provajderi.58/

firma koja stoji iza vewd-a, osnove za VIDAA U, je proglasila bankrot krajem prošle godine i sad je preuzeta od strane druge koja drži TiVo. znači li ovo da će ubuduće biti (u ovom delu sveta) 4K modela sa Android TV-om umesto VIDAA U-om?

Bilo bi sjajno ako bi se svi modeli prebacili na Andorid TV. Sledece godine mi je na redu menjanje TVa, tako da fingers crossed da do toga dodje.

problem je do MOVE Box-a. poznat problem kod nekih set top box-ova poput tog. namešteno da uvek daje HDR čak i kad materijal nije HDR (a retko koji kanal je HDR). ako se ne varam, to je tako samo kod Telekoma (mts, Supernova)

najbolje videti/pitati ovde https://forum.benchmark.rs/forums/internet-provajderi.58/
Hvala ti puno.Pokušavao sam sve,ali ne uspevam da rešim problem...nažalost!Ovaj MOVE box Supernove je najlošiji uređaj na tržištu i šire...!Mnogo njih se žali na iste i druge probleme...

Koristim U7QF od marta ove godine i skoro da nemam neke posebne probleme.I dalje je komunikacija sa SBB oko 4K dva programa i stvarno moram da kazem da su se ozbiljno zainteresovali oko resavanja jer smo u stalnoj komunikaciji na nedeljnom nivou.
Problem se pojavio od pre nekoliko dana sa zvukom.Trenutno je zakacen sound bar preko optike.Desava se povremeno da u jednom trenutku zvuk se promeni,postane nerazuman govor .Promenim kanal zvuk se vrati na normalan.Kada se vratim na predhodni kanal bude sve u redu.I tako u toku gledanja od vise sati desi se da 1-2 puta moram da menjam kanal i da vracam.Da li neko ima slicno iskustvo i savet?
Ja imam i bez Soundbar-a taj problem, i to samo na Eon-u na Sportklubovima. Random se desi nekad tako da promeni skroz zvuk i počne to da zuji/mrmlja, i kad okrenem kanal nestane problem. Tv imam malo duze od 1god i samo sa Sk kanalima se dešava.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno