Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Netflix ga inace poznaje kao proslogodisnji model b7100. Mozda bi tu mogla jedna tuzba da se lansira.
Ne znam samo kome bi ga tužio? I od kada je Netflix softver za procenu hardvera. Obzirom da koristi isti chipset kao i b7100 možda ga zbog toga tako Netflix prepoznaje.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Zdravo drugari.
Kupio sam danas 58A7100F pa me zanima da li moze da se spoje TV i PC putem Wifi, tj. Da se namesti da TV bude Wireless display kompjutera.
Pozdrav

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Moze mala pomoc? Ko ima od 50 inca da mi izmeri razmak nogica ali sa spoljne strane, znaci koliko treba da bude dugacka(minimalno) komoda na kojoj bi stajao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zdravo svima,
Da li postoji Hisense aplikacija za Windows i da li je neko uspeo da poveže TV sa PC kao Wireless Display preko WiFi?

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

F10 na Win i izaberi kako hoces da ti se prikazuje slika, kao duplikat, kao dodatak kompu ili samo na tv. Bitno je samo da su na istoj mrezi

Može se li se na uređaje sa Vidas 4.0 instalirati neki app van njihovog storea? Najvise me zanima stremio i kodi
Na VIDAA U imaš SS IPTV aplikaciju koja funkcionalno ima istu svrhu kao i Kodi. Nisam koristio Kodi pa da ih uporedim koja je bolja, ali meni ova vrši posao. Učitaš u nju listu i gledaš tv program.

[emoji3]

Nema ništa slično kodiju na VidaaU.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Poslednja izmena:
[emoji3]

Nema ništa slično kodiju na VidaaU.

Pa koliko sam skapirao Kodi služi za gledanje internet televizije. Ovaj program radi to isto. Verovatno je Kodi napredniji i ima veće mogućnosti. Nisam ga koristio tako da to ne znam. Svakako, ako hoće Kodi i zna sa njim da barata neka kupi TV koji ima android OS.

Nisi dobro razumeo, tj. to mu je jedna od mogućnosti, a čak i nije nešto uspešan u tome. Svakako mu to nije primarna namena, ali toliko se na benču piše o kodiju svaki dan da nema smisla i ovde pisati o tome.

Moze mala pomoc? Ko ima od 50 inca da mi izmeri razmak nogica ali sa spoljne strane, znaci koliko treba da bude dugacka(minimalno) komoda na kojoj bi stajao.

53cm sa prednje i 77cm sa zadnje strane, znači 80cm kao minimum.
Od tih nogara tv viri još 18cm sa obe strane, imati u vidu, ako imate nešto levo i desno.

Hvala ti puno. Nije problem sto ce viriti nego sam imao samo95cm za nogice.

Ma znam ali je ovaj model ono sto su trazili, ja sam samo izvrsilac radova[emoji16]

Na VIDAA U imaš SS IPTV aplikaciju koja funkcionalno ima istu svrhu kao i Kodi. Nisam koristio Kodi pa da ih uporedim koja je bolja, ali meni ova vrši posao. Učitaš u nju listu i gledaš tv program.

Ma više mi je zbog filmova i serija, to je svrha Kodija. Hvala na odgovoru svejedno.
Neki savjet, da li se isplati dati 200-njak eura više za 55u8qf u odnosu na u7qf? Jel toliko bolji?

Pozdrav svima, podelio bih svoje utiske posle 2 meseca od kupovine novog H43B7100.
Mogu reći da sam zadovoljan, ali ima i manjih zamerki a o njima ću na kraju.

- Slika je odlična i tu nema šta da se novo kaže ali naravno kada je i izvor dobar. Kablovska mi je Orion optika i mogu reći solidni su, neki kanali su baš dobri a ima i loših... Signal je 1080p 50Hz, boja 8 bit RGB (BT.709) preko njihovog stb-a. Kao monitor za igrice nisam probao. Najveći deo gledanja su filmovi ali iz moje baze preko usb-a jer volim dobar kvalitet slike. 4k odrađuje odlično, ali to su filmovi od 5-8gb što nije pun potencijal. Na YouTube klipovi u 4k 60fps sa HDR-om rade odlično, bez seckanja i sa brzim učitavanjem. HDR sam prepozna, vidi se u postavkama a inače sam podesio (za moj ukus) na dinamično, isključio sam pozadinsko da mi sam ne zatamnjuje sliku, a gama je na maksimalnih 2.6 jer tada su mi crno/sive boje najbolje itd...

- Prevod za filmove može da se podešava po želji (veličina, položaj, boja itd.)

- Zvuk je ok, ništa spektakularno a inače postavio sam na "pozorište" jer tako mi deluje najbolje. Ponekad koristim i 3.5mm izlaz i 5.1 zvučnike za filmove, muziku...

- Cast sa telefona radi odlično u svim varijantama (svi u kući imamo Xiaomi), a koristimo i Remote Now za gledanje slika, klipova itd...

- Browser slabo koristimo (nije mi baš praktično premda može lepo da posluži Remote Now) a iznenađujuće je brz i bez zastoja.

- VIDAA je 3.0 a softver je sam ažurirao po paljenju na K0616 a vidim da do proleća nema novijeg. Region je na Srbija a probao sam i ostale i sem Alexe ništa novo [emoji1]

- Daljinski sasvim ok, plus za mekane tastere

E sad malo i zamerke [emoji3166][emoji849]

- Prvo paljenje i primetio sam blago jače osvetljenje po ivicama ali ne u svim bojama, najviše na sivo plavoj i beloj ali dok je fiksna slika ili neka pozadina npr. meni za postavke itd...

- Uglovi gledanja nisu za pohvalu jer slika osetno izbledi ali uvek sedimo ispred tako da može da prođe...

- Nedostaju mi opcije da brišem fajlove sa fleša i da ubrzavam/usporavam prevod u toku filma. Inače ne podržava titlove u .sub formatu a ne znam zašto zablokira se ceo kad se pusti film sa takvim titlom i pomaže samo čupanje iz struje... Jednom mi se i zaglupeo iz čista mira na gledanju tv-a ne vezano za titlove

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ako treba neka informacija stigao mi je juce 65u8qf,EON aplikacija je tu radi normalno isto kao i box jedina razlika mozda sporije menja kanale ,slika je SD onako HD lepo ostalo necu kometarisati extra.Nisam zahtevan korisnik filmovi ,serije i sport.

Ako treba neka informacija stigao mi je juce 65u8qf,EON aplikacija je tu radi normalno isto kao i box jedina razlika mozda sporije menja kanale ,slika je SD onako HD lepo ostalo necu kometarisati extra.Nisam zahtevan korisnik filmovi ,serije i sport.
Kakav je hdr sadrzaj? Kakav je prikaz u tamnim scenama? A sto se tice rada eona pokusaj da iskljucis u opcijama mislim da su to napredne animacije. Nisam skoro koristio eon ali kad sam te opcije iskljucio (na mi boxu) eon je radio fluidnije. Probaj mozda ces imati bolji odaziv prilikom menjanja kanala.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno