Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
@ MarkoZ

Opet trolujes temu, jasno sam napisao kako je nastalo zapucavanje!
Sto se tice mreze i to sam testirao, ako se gleda neki film i namerno mu iskljucim modem, zapuca sve dok se modem ne probudi sto zna da potraje, i prebrzo skakanje sa medija na medij preko mreze zna da sludi , pogotovu u kombinaciji sa brazuerom kad skaces naprimer sa gledalice na Eon , ispise poruku da je memorija prepunjena, ali u opcijama ima da mu se stavi da cisti kesiranje, mada je do sada nisam koristio!
Ono sto je doziveo Dovlapig je katastrofa, ali na svu srecu ove ispravke OS-a su zakrpile te nedostatke!
@sinda
Coveku se H43B7500 zapucavao dok salta kanale!!
O toj katastrofi sam pisao na Vidaa 3.0!

Poslednja izmena:
@ MarkoZ

Opet trolujes temu, jasno sam napisao kako je nastalo zapucavanje!
Sto se tice mreze i to sam testirao, ako se gleda neki film i namerno mu iskljucim modem, zapuca sve dok se modem ne probudi sto zna da potraje, i prebrzo skakanje sa medija na medij preko mreze zna da sludi , pogotovu u kombinaciji sa brazuerom kad skaces naprimer sa gledalice na Eon , ispise poruku da je memorija prepunjena, ali u opcijama ima da mu se stavi da cisti kesiranje, mada je do sada nisam koristio!
Ono sto je doziveo Dovlapig je katastrofa, ali na svu srecu ove ispravke OS-a su zakrpile te nedostatke!
@sinda
Coveku se H43B7500 zapucavao dok salta kanale!!
O toj katastrofi sam pisao na Vidaa 3.0!
Da,to svakako jeste katastrofa,i sto se mene tice,isao bi na reklamaciju u tom slucaju bez pogovora.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

@drakula

ne trolujem vec iznosim cinjenice koje tebi iz nekog razloga smetaju. Ne mozes tvrditi da je nesto ispravljeno ili da radi bez greske, a da nije tako kao sto i sam potvrdjujes. I to je ono sto sam pisao da o svakakvim manama za sve proizvodjace mora da se zna jer je nekom odlucujuce u kupovini, a ti i dalje ne zelis da prihvatis cinjenice. Za sada greske koliko vidimo nisu ispravljene u vidaa 3 ali se mozda manje desavaju. Evo ja sam testirao upravo tvoju "extremnu" situaciju koja se moze svakome desiti (nastane prekid u hdd-u, nestane mreznog signala, resetuje se modem, promeni se izvor signala...) dakle prekid mreze i cupanje hdd-a tokom filma, na oba tv-a samo prijavi da je doslo do greske medij nije dostupan i da proverim vezu, klikne se ok i tv nastavi normalno sa radom, za par sekundi. Nije svakome ni modem ni uticnica ni ostalo pri ruci i da mu resetovanje modema, cupanje tv-a ne predstavlja nikakav problem.

Kod mene se spucao dok sam drndao film sa mreze,tj saltao izmedju filma i drugih izvora kao manijak to je bio jedan jedini put,do sad. I pored toga,smatram da sam napravio dobru kupovinu.

bitno je da si zadovoljan, to je ipak presudno kod kupovine :) jos par korisnika je prijavilo da najcesce zapuca kada se saltaju izvori signala ali to bi onda znacilo da ni android box nece pomoci da se tv ne cupa povremeno iz struje. E sad valjalo bi da ukoliko neko ima android box ovo testira. Jer bi onda pored android boxa trebalo kupiti i wifi uticnicu.

Poslednja izmena:
Koliko cesto se to desava, ja sam mislio da je to nesto retko, fazon jednom u godinu dana...???

Mnogima sam preporucio Hisense kao solidnu low budget varijantu, a elektronika, pogotovo jeftina, ne trpi takvo zezanje dugo, pa da ne ispadne da sam lkidima oz najbolje namere uvalio jadac...pogotovo nekima kojima sam rekao da doplate oko 50% za Hisense u odnosu na Fox, bas zbog kvalitetnije elektronike...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imam godinu ipo dana TV, al nikako da provalim znog čega zabaguje. Npr. Radi par meseci dobro i onda u par dana zabaguje par puta... Sumnjao sam prvo da je zbog zagrevanja (na dodir iza on jeste poprilično topao, ali leti je radio ok kad je bilo vruće, a evo sad od skora posle jedno 2 meseca u par dana par puta zabagovao), smart opcije se skoro ne koriste(samo ja ponekad) , tako da ni to nije problem. I onda se desi da neće da se ugasi, ili da neće da se upali dok se ne isključi iz struje. Inače nonstop je nakacen na WiFi, probaću da ga skinem sa mreže.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Koliko cesto se to desava, ja sam mislio da je to nesto retko, fazon jednom u godinu dana...???

Mnogima sam preporucio Hisense kao solidnu low budget varijantu, a elektronika, pogotovo jeftina, ne trpi takvo zezanje dugo, pa da ne ispadne da sam lkidima oz najbolje namere uvalio jadac...pogotovo nekima kojima sam rekao da doplate oko 50% za Hisense u odnosu na Fox, bas zbog kvalitetnije elektronike...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Vidi buraz,dokle god mi je tv pod garancijom,moze komotno da crkne,ne potresam se previse....

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Ovde je veći problem što se to isto dešava i na televizorima iz nove serije, šta su oni tu skarabudzili samo oni znaju. Nije baš prijatno kad je učestalo pa moraš non stop da čupas iz struje.

nema pravila ali mislim da ukoliko se koristi vecinom jedan izvor signala kao npr tv da se nece desavati cestomozda jednom u par meseci ako se uopste i desi. Za to treba vremena i testiranja, a relativno su novi kod nas. Nije u pitanje elektronika vec ono sto upravlja elektronikom, e sad da li vredi 50% vise u odnosu na fox ili teslu je isto pitanje da li vredi "samo" 0-20% manje od boljih brendova u klasi. U oba slucaja, zavisno od koriscenja, vredi, i ne :)

@dejan7

a da li zabaguje ako ne koristis smart, a saltas izvore signala tj ako ne koristis smart gde zapuca?

Poslednja izmena:
meni se zabagovalo samo jedanput (spomenuo sam ovde) od jula 2018. kada je kupljen. H50A6500 je u pitanju, TV (D3Cam) i HDMI 1(računar) se uglavnom koriste.

@MarkoZ

Samo gledanje TV, kablovska (cam modul). Desi se da neće da se ugasi tj ne reaguje na daljinski, ili ako se ugasi onda neće da se upali. Npr. uveče ga ugasim i ujutro neće da se upali. Nisam pratio, jel ima neko sa ovim serijama što nisu smart da je zabagovao?

@drakula

ne trolujem vec iznosim cinjenice koje tebi iz nekog razloga smetaju. Ne mozes tvrditi da je nesto ispravljeno ili da radi bez greske, a da nije tako kao sto i sam potvrdjujes. I to je ono sto sam pisao da o svakakvim manama za sve proizvodjace mora da se zna jer je nekom odlucujuce u kupovini, a ti i dalje ne zelis da prihvatis cinjenice. Za sada greske koliko vidimo nisu ispravljene u vidaa 3 ali se mozda manje desavaju. Evo ja sam testirao upravo tvoju "extremnu" situaciju koja se moze svakome desiti (nastane prekid u hdd-u, nestane mreznog signala, resetuje se modem, promeni se izvor signala...) dakle prekid mreze i cupanje hdd-a tokom filma, na oba tv-a samo prijavi da je doslo do greske medij nije dostupan i da proverim vezu, klikne se ok i tv nastavi normalno sa radom, za par sekundi. Nije svakome ni modem ni uticnica ni ostalo pri ruci i da mu resetovanje modema, cupanje tv-a ne predstavlja nikakav problem.

bitno je da si zadovoljan, to je ipak presudno kod kupovine :) jos par korisnika je prijavilo da najcesce zapuca kada se saltaju izvori signala ali to bi onda znacilo da ni android box nece pomoci da se tv ne cupa povremeno iz struje. E sad valjalo bi da ukoliko neko ima android box ovo testira. Jer bi onda pored android boxa trebalo kupiti i wifi uticnicu.

Pa nisu cinjenice vec kampanja!!!To sto ti nazivas cinjenicama nema veze sa mozgom, vise puta mi je zapucao PC od TV-a za ova 3 meseca koriscenja, tv samo jednom i to sam objasnio kako, iako sam vise puta do sada cinio istu stvar, nije se zapucavao!
@Xepoj87
Nisi nikome nista uvalio, ovo sto se dogadja kolegi dejan#7 je zaista ekstreman slucaj, ja bih u njegovom slucaju ili vratio tv ili pokusao fabricki reset!
Mnogi od vas poseduju i tablete i smartfone pa se i oni zapucavaju, a ne jedan tv.
Jos jedan slucaj je bio sa ovako ekstremnim zapucavanjima, ali posle apdejta se kolega vise nije zalio!

i telefona i tableta ima raznih, nekom se zakucaju nekome ne. Kupis tv od 1000e npr i dobijes i kardio vezbe, setanje da iskljucis tv iz struje. I ne, to nije normalno niti preporucljivo da se tv povremeno zakucava. Znaci po tebi je sasvim normalno da tv povremeno blokira. Kao sto rekoh platis 500-1000e,2000e za tv ali moras da kupis i tv kit tj android box i wifi uticnicu da bi tv koristio i cak i to ne osigurava normalan rad. Neka bude da je normalno.

Samo gledanje TV, kablovska (cam modul). Desi se da neće da se ugasi tj ne reaguje na daljinski, ili ako se ugasi onda neće da se upali. Npr. uveče ga ugasim i ujutro neće da se upali. Nisam pratio, jel ima neko sa ovim serijama što nisu smart da je zabagovao?

a da mozda ne gubi konekciju sa daljinskim? Da li postoji fizicki neko dugme za paljenje/gasenje na tom modelu?

Gde si procitao da sam napisao da je normalno zapucavanje televizora???
Drugo delis savete i trolujes po temi non stop, a ne posedujes ni jedan model Hisensa!!
Ovde ljudi zbog tvojih komentara bukvalno crtaju garniture plaseci se da ako legnu na lenjivac nece nista videti!
Ajde malo oladi sa teme, ne postoji tv koji se sa vremena na vreme ne zapuca, ili mu se desi nesto neobicno.
Odmah opljunes po proizvodi ne znajuci ni kako i na koji nacin ljudi koriste iste, ili da li uopste imaju i normalan napon na mrezi.
Meni je SBB spalio dva LG-a, pa sta da pljujem LG zbog lose ploce???Necu, jer SBB nije ispostovao proceduru, kad okrenes LG servis odmah znaju sta je, ne moras ni da kazes, pa opet ne pljujem po LG-u, osim kad se ljudima savetuje da uzmu IPS rgbw panele , jer eto imaju extra OS jer ljudi nece gledati taj tv vec ga koristiti kao PC!

a da mozda ne gubi konekciju sa daljinskim? Da li postoji fizicki neko dugme za paljenje/gasenje na tom modelu?

Ne sa daljinskim je sve uredu, pošto tv inda ne reaguje ni na dugme za gašenje na samom televizoru. Tako da je to taj problem što svi imaju.

A na to je veoma teško garanciju ostvariti, mogu ja njima poslati tv i onda će oni testirati i tv će verovatno dobro raditi kao što radi i kod mene par meseci, pa mu onda dođe nešto, i onda ubaguje u par dana.

I verovatno da je kod ovih jačih modela taj slučaj dosta redji.

I1126 to je zadnje što nudi i instalirano je već pre oko 2 meseca, i nije bilo problema do skoro. Resetovanje nisam radio tako da ću i to probati, ali sad će on raditi oko 2-3 meseca, znam ga dobro haha

drakula oladi malo, opet nervoza, da ti nije zablokirao tv? :-devil-: ne valja to u novoj godini. Kao sto se ti trznes kada neko hoce da kupi bolji tv, tako i ja isticem mane osmog cuda sveta zvanog hisense ;) U svakoj temi preporucujes hisense bez da znas sta ljudi hoce i sta im smeta, kazes smetaju ti paneli, visoka cena... Da, dalim savete i ovde u temi da pomognem ljudima umesto da ih ubedjujem da je to normalno jer eto tebi je i pc zablokirao, i neki kineski tablet od 50e se isto zakucava. Ne pricam da je to ispravljeno, a da nije, da skrivam mane jer sam eto ja kupio... Meni se vala do sada nijedan tv nije zakucavao. Mozda neko hoce tv da koristi kao tv, a ne kao sprava za vezbanje nogu. I opet procitaj malo postove unazad gde ja to pjujem hisense, cak ga i preporucujem po nekad, a krenem suprotno kada ga preporucujete umesto boljih ili ih stavljate u isti kos samo jeftinije ;) ima ko hoce da ustedi, a ima i ko moze da kupi bolje. Evo iskljucujem se na neko vreme ide vikend, red je da se malo pogleda tv.

@dejan7

iskreno ja bih probao sa reklamacijom pa kako prodje. Pitanje je koje ce sve update-e dobijati ti stariji modeli i da li ce vremenom biti ispravljeno. E sad tu je i ono vreme koje ces biti bez tv-a dok se reklamacija resi. Kod drugih blokira dok se koristi, niko do sada, sem dovlapiq, se nije javio da ima problem da tv nece da se ugasi ili upali sto ne naci da ih nema. Jaci modeli redje blokiraju verovatno zbog jaceg hardware-a pa imaju veci prag tolerancije.

Eon u browseru radi na 40b5600, sad sam probao. UI je spor, stream radi glatko. Problem je što mi je posle nekog vremena ugasio aplikaciju uz poruku da nema više sistemske memorije, tako da ko planira da gleda eon, nije baš sjajno. Može da posluži za nešto unazad da se vrati, ali kao primarni plejer što se mene tiče jok.

Kod mene na 32a5600 ne može eon, hbogo, skoro ništa preko browser-a. Yt i cast rade ok. Imam jedno pitanje: Da li na Linux sistemu ima negde opcija za deljenje ekrana sa ovim tv-om? Jedino rešenje na internetu je kupiti chrome cast što i nije neko rešenje. Na w10 to ima. Treba mi da gledam hbo go na tv-u jer preko browser-a nema šanse.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

dakula74, aj pročitaj pažljivije za promenu. bojilica lepo kaže da Chromecast i nije rešenje.

Chromecast nije rešenje. Onda ću ostati pri tome da cast-ujem preko telefona. Učinilo mi se da nešto propuštam jer je na win10 to lepo odrađeno bez bilo kakvih dodataka.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Hisense je ponovo produžio akciju u kojoj daje 5 godina garancije, tako da produžena garancija sada važi za sve televizore kupljene do 30.06.2020: https://www.hisense.rs/home/petGodina

Dok na G* sajtu piše da produžena garancija važi za televizore kupljene do kraja 2020. godine, pa će verovatno Hisense nastaviti da je produžava i koristi kao štos kojim bi pokušao da privuče nove kupce.

sa francuskog i ruskog Hisense sajta :) nemam pri ruci linkove ali mislim da ćeš ih lako naći u temi (poslednji put su spomenuti pre najmanje 50-ak poruka) obavezno da flash bude na fat32

Poslednja izmena:
to ne radi uvek. to menjanje zemlje mi je zeznulo kanale (nestali su) pa sam morao opet da ih tražim (sam ih nađe nego je dosadna procedura)

Meni sve ok, posle vratim na Srbiju, i skeniram samo jednu frekvenciju i on vrati sve kanale kao što je i bilo. A i za svaki slučaj imam listu na USB.

Mnogo brži način za traženje kanala je da u opcijama izaberete skeniranje mreže umesto skeniranja frekvencija, bar je kod mene tako. Možda zavisi i od provajdera.
Sve kanale (u mom slučaju 392 digitalna) nađe za oko 2 minuta. A kad skenira frekvencije, treba mu 11-12 minuta.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno