Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Koliko sam gledao staticki kontrast i sto se boje tice rec. 2020, citao sam da nije isto. E sad, tu nemam nikakve podatke za b7100, b7300 je tipa na 52%, b7500 na preko 70%.
Nista, uzivo cu lepo da prosetam i vidim, kao i do sada, da li je to bilo sta bitno u praksi.

B7500 ima bolju sliku, takodje sam hteo da kupim 7100 pa sam se prosetao do Emmezete gde ih imaju sve izlozene, i razlika je bas primetna, isti snimak je bio u pitanju, boje su "isprane", uopste nije ni blizu prikazu na 7500. Samsung i Lg, Sony su standardno na vrhu, a od hisensa 7500 je neki minimum za dobar tv. U odnosu na njih, 6100 je tek katastrofa, 7100 je bolji ali opet nije dovoljno:)

I kod 7500 je truba slika dok je ne sredis, msm daleko je od mogucnosti tv-a, to je osnovni problem za Hisense u radnjama , jer ona setovanja + onaj tuzni video ne deluju obecavajuce.
Medjutim sa par malih podesavanja kod kuce , tv zablista, kao sto sam vec i pisao gama 2.4 ili 2.6, rezim standard, ugasiti procesiranje kroz game mod, i automatsko zatamnjivanje slike, koje negde radi odlican posao, a negde fejluje zestoko.
HDR filomve reprodukuje u mogucnosti i okvirima samog panela , sto zaista nije lose, 7500 doseze do 370 nita osvetljenje, za pravi HDR bi mu bilo potrebno jos oko 30 nita, ali je slika zaista fenomenalna.
Da ima microdiming, jeo bi sve u cenovnom rangu do 1000e!

Pravi HDR je tek od 1000 nita pa nagore...a to znači i 3-4 puta skuplji tv od tog Hisensa [emoji16] A cini mi se da ni ovi Hisense televizori za oko 1000eura nemaju 1000nita.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

po cemu? jer si ga kupio? i kazes 400nita pravi hdr :)

Mislio sam na kompatibilnost, 370 nita je premalo , bar da iskoci na 400 bio bi kompatibilan po minim minumuma specifikaciji koja ide od 400 do 1000 nita!!!
Mada i tu ima bar dva standarda:
STANDARD 1: More than 1,000 nits peak brightness and less than 0.05nits black level.

STANDARD 2: More than 540 nits brightness and less than 0.0005 nits black level.

i opet nijedan taj standard ne kaze da je 400 nita dovoljno :) hisense nikada (ili mozda nekada ali sada nikako) nece biti u rangu skupljih televizora iako je opste poznato da kada covek nesto kupi to postaje najbolje na svetu. Nema ni procesiranje slike, ni software, ni hardware da pridje jacim modelima ma koliko god pokusavali da 8bit+frc prodaju za 2000e+. ;) Po tvojim postovima mogu da zakljucim da si namestio sliku da bljesti (standard mod, gama 2.6...) sto je sve samo ne realisticna slika ali nekom je tako lepse. Shvatam ja da bi vecina volela da je jugo u stvari mercedes ali to jednostavno nije tako iako te oba odvedu od tacke a do tacke b.

U Benchmark review-u su spomenuli "bazični HDR400 standard". Zato dakula spominje tih 400 nita. I jeste, postoji HDR400 standard, kao što postoje i HDR600 i HDR1000.
Meni je sve to, kao bazičnom korisniku, glupost. Jasno je valjda da ako želiš odličan TV moraš da pukneš bar soma evra. No to ne znači da su i ovi iz niže klase baš "jugići".

Za Hisense je jasno da nisu najviša klasa, ali ne bih se ja baš kladio protiv njih da neće biti za nekih 4-5 godina. Posebno ako se velike marke ulenje.

Poenta mojih pitanja, jer ne uzimam samo za sebe, dakle nije samo jedan tv u opticaju, je da li realno postoji osnov platiti Samsung ili LG sa 2 ili 3 godine garancije 10-12 hiljada vise.

Rekao bih svakako ne.

i opet nijedan taj standard ne kaze da je 400 nita dovoljno :) hisense nikada (ili mozda nekada ali sada nikako) nece biti u rangu skupljih televizora iako je opste poznato da kada covek nesto kupi to postaje najbolje na svetu. Nema ni procesiranje slike, ni software, ni hardware da pridje jacim modelima ma koliko god pokusavali da 8bit+frc prodaju za 2000e+. ;) Po tvojim postovima mogu da zakljucim da si namestio sliku da bljesti (standard mod, gama 2.6...) sto je sve samo ne realisticna slika ali nekom je tako lepse. Shvatam ja da bi vecina volela da je jugo u stvari mercedes ali to jednostavno nije tako iako te oba odvedu od tacke a do tacke b.

Obzirom da sam profesionalni montazer vrlo dobro znam sta su kvalitetni monitori i televizori!!
To sto pored 3 tv imam i Hisense ne znaci da sam neka sabancina koja ne zna kakvu sliku daju televizori od preko 2k evra!!!
Ovde se radi o low budget televizoru koji daje odlicnu sliku za te pare.
O standardima nemoj ti da mi pricas , proguglaj malo da se racuna HDR i od 400 nita pa navise, ja sam naveo dva stabdarda, a ima ih jos!!
Jos jednom se ponavljam, jer ocigledno pokusavas da teras mak na konac, pricamo o jeftinim televizorima za obicne nezahtevne korisnike, kako god za te pare kinezi su dali ok proizvod i odredjenom segmentu.

ma video sam da si pro cim si spomenuo hisense i televizore od 1000e, pravi hdr od 400nita, montazu i standard mod :d ko zna mozda yugo dobije novu sasiju pa bude yugo mercedes :D ne znam samo cemu hranjenje sujete toliko da se kaze da je celeron isti kao i7.

Poenta mojih pitanja, jer ne uzimam samo za sebe, dakle nije samo jedan tv u opticaju, je da li realno postoji osnov platiti Samsung ili LG sa 2 ili 3 godine garancije 10-12 hiljada vise.

Rekao bih svakako ne.

Po cemu ne vredi? ja bih iskreno voleo da znam pa bih voleo da objasnis, a koristice i drugima. to sto neko nema da kupi bolje (ne mislim na tebe) ne mora da znaci da mercedes ne vredi 10x vise od yuga. Kao sto rekoh oba te prevoze od tacke a do tacke b. A kostaju vise jer su bolji, bolji procesor, bolji hardware, vise nego duplo bolji software i generalno bolja slika i sto je najbitnije ne moras da ih cupas iz struje kada zabaguje ali mi srbi volimo mazohizam :) Budimo realni ne mora svaki konj koga smo kupili da se hvali ;) Ko nema za bolje zavrsavace mu posao i fox, tesla pa i hisense neka odabere sta mu odgovara.

i da pojasnim, ne postoji "bazicni hdr od 400nita", tj postoji ali to je izmisljeno kao marketinski trik za televizore koji ne premasuju 400 nita, a podrzavaju hdr, dakle mogu da ga puste ali ne i da ga prikazu u realnom svetlu. Kao Full HD i HD ready.

Poslednja izmena:
A odakle tebi da ja nemam za bolje? Kad smo vec nepristojni.
Ja prosto ne volim da placam nesto vise, ako to ne vredi i ako mi nesto zadovoljava potrebe. Jos ako je u pitanju ozbiljna svota, a ovde svakako jeste, h50b7500 je sa popustom, 14k manje od konkurentskog LG-a ili Samsunga, onda je tu meni no brainer.

Elem, sinoc sam otisao u radnju i stavio podesavanja gore za gamu i pogasio sve sto je navedeno vezano za procesiranje, auto zatamnjivanje, itd.... Slika je vrh, bas se vidi razlika u odnosu na default na kome je ok za taj novacu najbolju ruku, ovako bas klasa iznad. Pored je bio Sony od 65k (na akciji) nikakve ja razlike nisam video, opet nisam ni neki expert ali za osnovni 2160p snimak meni odlicna oba. Samo je hisense skoro 20k manje. Sto se tice softver, pardon duplo goreg softvera kako kaze covek gore.....Realno jeste nesto pregledniji na Sony modelu, LG je tu jos sredjeniji, ali realno sta god, meni treba Hisense, Youtube (ponekad) i SSIPTV (s`vremena na vreme), to radi, pokrece se na jedno dugme na daljincu i to je to. Imam u kuci za matorce stariji model Hisense tv-a sa starijim softveraom i ovaj 3.0 na ovo novom je dosta bolji, ali opet sve to radi posao za prosecnog korisnika, tako da je konstatacija duplo bolji softver smesna, krajnje smesna. O tome se moze pricati ako TV ima Android, ovako... Pa ne koristim ja taj tv kao PC i ne koristim svakodnednevno sve njegove funkcije. A to dal ili koliko ima aplikacija, nebitno, kazem koristim 3 i to tu i tamo zbog nedostatka vremena....Kao i svaki pismen i radan svet, za razliku od besposlicara.
Ono sto je posteno govoreci moglo biti bolje i to sam osetio odmah je CPU, radi to sve ok za mene, ali eto tu ima prostora za napredak u buducnosti. Opet u odnosu na Philips koji i dalje imam, gde je bilo laga katastrofa, ovo je super. A opet ni na tom Philipsu mi nije smetalo, tako da sta god.

Sve u svemu, ovaj Hisense ide u moju dnevnu sobu, taman sada kad zamenim namestaj/komode.

Poslednja izmena:
Ima li ko iskustva sa H65B7500, i ocekuje li se za Crni Petak bolja cena od trenutne - 85.491 RSD?

Oekuje li se uskoro kod nas (i kada) neki bolji 65" Hisense TV po umerenoj ceni ?

Očekuje li se kod nas Hisense 65H8F, kada i pošto ?

Poslednja izmena:
Serija H je samo za USA trziste, nece je nikada biti ovde..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ima li ko iskustva sa H65B7500, i ocekuje li se za Crni Petak bolja cena od trenutne - 85.491 RSD?

Oekuje li se uskoro kod nas (i kada) neki bolji 65" Hisense TV po umerenoj ceni ?

Očekuje li se kod nas Hisense 65H8F, kada i pošto ?

Obziromd aje H507500 sisao sa cenom na 46k, realno bi bilo ocekivati taj po nekoj ceni od 65k.
H8F koliko sam ja cuo nije za nase trziste.

A odakle tebi da ja nemam za bolje? Kad smo vec nepristojni.
Ja prosto ne volim da placam nesto vise, ako to ne vredi i ako mi nesto zadovoljava potrebe. Jos ako je u pitanju ozbiljna svota, a ovde svakako jeste, h50b7500 je sa popustom, 14k manje od konkurentskog LG-a ili Samsunga, onda je tu meni no brainer.

Elem, sinoc sam otisao u radnju i stavio podesavanja gore za gamu i pogasio sve sto je navedeno vezano za procesiranje, auto zatamnjivanje, itd.... Slika je vrh, bas se vidi razlika u odnosu na default na kome je ok za taj novacu najbolju ruku, ovako bas klasa iznad. Pored je bio Sony od 65k (na akciji) nikakve ja razlike nisam video, opet nisam ni neki expert ali za osnovni 2160p snimak meni odlicna oba. Samo je hisense skoro 20k manje. Sto se tice softver, pardon duplo goreg softvera kako kaze covek gore.....Realno jeste nesto pregledniji na Sony modelu, LG je tu jos sredjeniji, ali realno sta god, meni treba Hisense, Youtube (ponekad) i SSIPTV (s`vremena na vreme), to radi, pokrece se na jedno dugme na daljincu i to je to. Imam u kuci za matorce stariji model Hisense tv-a sa starijim softveraom i ovaj 3.0 na ovo novom je dosta bolji, ali opet sve to radi posao za prosecnog korisnika, tako da je konstatacija duplo bolji softver smesna, krajnje smesna. O tome se moze pricati ako TV ima Android, ovako... Pa ne koristim ja taj tv kao PC i ne koristim svakodnednevno sve njegove funkcije. A to dal ili koliko ima aplikacija, nebitno, kazem koristim 3 i to tu i tamo zbog nedostatka vremena....Kao i svaki pismen i radan svet, za razliku od besposlicara.
Ono sto je posteno govoreci moglo biti bolje i to sam osetio odmah je CPU, radi to sve ok za mene, ali eto tu ima prostora za napredak u buducnosti. Opet u odnosu na Philips koji i dalje imam, gde je bilo laga katastrofa, ovo je super. A opet ni na tom Philipsu mi nije smetalo, tako da sta god.

Sve u svemu, ovaj Hisense ide u moju dnevnu sobu, taman sada kad zamenim namestaj/komode.

znaci da tebi ne vredi jer prakticno i ne koristis tv, a ne kao sto si rekao generalno ne vrede, a videcemo kad budes poceo da cupas kabal da bi tv proradio ;) Koliko ubedjivanja samo zbog pravdanja kupovine losijeg. Hisense ce raditi posao tu nema sta, isto kao i vivax, fox, tesla... Nekome i to zavrsava posao, a kosta manje od hisense pa se postavlja pitanje sto ne kupiti njih kada je sve to isti i zavrsava posao? Ali reci da je sve to isto je u krajnju ruku neozbiljno i moze se smatrati trolovanjem :)

Hvala momci.

Hisense H65B7500 ili Hisense H65U7B?

Pošto im je razlika u ceni mala, koji od ova dva TVa ima bolju sliku i načelno je bolji
za 99% korišćenja na kablovskoj i filmovima sa USBa.

Gde očekujete najbolje cene ovih TVa za Crni Petak?

Poslednja izmena:
Hisense je bar ovaj h50b7500 svetlosnim godinama iznad pomenutih marki.
Uz redovno azuriranje sofvera nema nikakvih problema sa VIDAA U3.0 OS-m , po prvom paljenju tv se sam apdejtuje i to je to.
Ja sam propisno izmaltretirao u svim rezimima rada, bez ikakvih problema pusta sta god i sa kog god medija mu utrpas, bio to flesh, hard disk, ili preko mreze kad serujes folder na PC.
Ima bubica u smislu da nece kroz mrezu da pusti prevod sa serovanog diska, dok preko USB taj isti prevod pusti bez problema, prepoznaje i nasa slova promenom podesavanja podnaslova. Jedno sto nije hteo da mi pusti je bluray iz foldera sa m2ts fajlovima verovatno sto su zasticeni kodom za regione, bluray u ostalim oblicima pusta tecno bez seckanja, HDR sam testirao sa vise filmova i uredno ih prijavljuje podrzava i pusta kao i Dolby, naravno da se moze malo osetiti doza HDR-a, u tom rezimu softver menja postavke slike i tv se mora posebno stelovati za HDR sadrzaj, mada tu nema sta da se dira slika je odlicna.Od modova najpriblizniji realnosti je standard, dok su ostali modovi po mom misljenju bez veze, hvaljeni cinema noc mod je truba.Povecanjem game dobija se odlicna crna boja, na zeljenom primerku proveriti probijanje slike , obicno desna ivica ili leva dosta manje, na mom primerku nema probijanja, neki koje sam gledao imaju, veoma malo i u realnom programu je nevidljivo, ali eto da napomenem.Va paneli nisu iniformni po pitanju slike tzv prljavi ekran efekat, mada u normalnom gledanju se to ne moze primetiti, ali je vidljivo u recimo meniju televizora, sad da li je do slike ili je meni sa nekom gradient efektom, nisam previse obracao paznju. Sve u svemu za malo para dobije se nesto prihvatljivo i dosta bolje od pomenutih Vox Fox i ostalih tricarija.
Dali ovaj Hisense po slici moze da parira poznatim brendovima, odgovorno tvrdim da, uzimajuci u obzir raspon cena i sta veliki nude i za koje pare kinezi nisu uopste naivni.

Hvala momci.

Pošto im je razlika u ceni mala, koji od ova dva TVa ima bolju sliku i načelno je bolji

Hisense H65U7B je mnogo bolji izbor, jedino pazi da ti ne daju vec izlozene modele

Hvala momci.

H65U7B
89.987 RSD

Hvala momci.

Hisense H65U7B je bolji izbor, jedino obrati paznju na probijanje slike, jer je Edge led!!!

Cena za H65B7500 je jako prebudzena, taj tv mora dole bar 20k, Hisense H65U7B bar 10k na dole.

Kad pogledam sve ovo potpuno sam zadovoljan sa mojim h65u9a. Za 126 000 din i pet godina garancije(iako su mi uvalili tv koji je bio kod njih u radnji kao demo tv) ni sad ne bih imao šta bolje da kupim.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno