Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Kad pogledam sve ovo potpuno sam zadovoljan sa mojim h65u9a. Za 126 000 din i pet godina garancije(iako su mi uvalili tv koji je bio kod njih u radnji kao demo tv) ni sad ne bih imao šta bolje da kupim.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
To je odlicna cena, uzeo si ga maltene upola cene?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

To je bas bas dobra ponuda..

Koji od ovih ?
Hisense H40B5100 za 28.500
Hisense 43A5600 za 30.000
Hisense 43A5100 za 31.000
Na prvom mestu je kvalitet slike tv programa na kablovskoj / Iptv.
Da li neko ima neki od navedenih modela, kakva su iskustva ?
Hvala unapred.

Koji od ovih ?
Hisense H40B5100 za 28.500
Hisense 43A5600 za 30.000
Hisense 43A5100 za 31.000
Na prvom mestu je kvalitet slike tv programa na kablovskoj / Iptv.
Da li neko ima neki od navedenih modela, kakva su iskustva ?
Hvala unapred.

Sto se tice panela, A5600 je bolji od B5600 (verovatno je isti i u B5100, razlika je u smart-u), i to primetno.
Sto se tice kvaliteta slike na SBB-u (D3), ne mogu nikako da je svarim. Probao sam 50B7100 i dosta sam se razocarao, a bio sam prilicno zagrejan za kupovinu.
Ista je prica i sa 43A5600.
Nadao sam se da ce biti bolja slika, jer je manji ekran i pre svega FHD, ali ima iste mane kao i 50B7100.
Izgleda da skripi negde u procesiranju signala. Jednostavno, previse se vide "kockice" u tamnim scenama, sa bilo kojom varijantom podesavanja i ne mogu da se otmem utisku da slika "zacepljena".
Sad sam u rebusu da li da predjem preko toga, s obzirom da ili gledam nesto preko Kodi-ja ili neke rip-ove sa neta, pa da se pomirim da je kablovska takva kakva je...

Za sebe sam kupio LG43UK6300MLB i bio razocaran ostrinom slike na sd. Hteo da ga prodam, kad sam uzeo HD paket druga pesma.
Sad pokusavam da pomognem u izboru a budžet je ogranicen pa racunam da je u tom rangu Hisense bolji od Fox i Vox itd. Tako suzih na ova tri. I 40 inca bi bio dovoljan ekran ako ce nedostaci na njemu biti manje primetni pa sam nekako najblize da preporucim njega.

Sto se tice panela, A5600 je bolji od B5600 (verovatno je isti i u B5100, razlika je u smart-u), i to primetno.
Sto se tice kvaliteta slike na SBB-u (D3), ne mogu nikako da je svarim. Probao sam 50B7100 i dosta sam se razocarao, a bio sam prilicno zagrejan za kupovinu.
Ista je prica i sa 43A5600.
Nadao sam se da ce biti bolja slika, jer je manji ekran i pre svega FHD, ali ima iste mane kao i 50B7100.
Izgleda da skripi negde u procesiranju signala. Jednostavno, previse se vide "kockice" u tamnim scenama, sa bilo kojom varijantom podesavanja i ne mogu da se otmem utisku da slika "zacepljena".
Sad sam u rebusu da li da predjem preko toga, s obzirom da ili gledam nesto preko Kodi-ja ili neke rip-ove sa neta, pa da se pomirim da je kablovska takva kakva je...

Tu imas vise varijacija zasto je slika losa!!!, Ako ti losa slika na kablovskoj, a recimo gledas HD kanal, velika verovatnoca je da sam uredjaj D3 pokusava da napegla sliku , a obzirom da se radi o vrlo jeftinim komponentama kod SBB-a, tvoj tv moze dobiti vrlo los ulazni signal i slika ce biti katastrofa!
Evo kod mene na b7500, licno sam testirao, HD kanali izgledaju fantasticno, ulazni signal je 8 bita , rezolucija je 1080i, ovo I na kraju znaci da je video interlejsovan , tj. sastoji se ne iz celih slika vec iz poluslika, sto je stari standard, a provajderima odgovara jer ima manji bitrate od recimo 720p!!!
Iako slika na HD kanalima izgleda odlicno, slika koja je SD rezolucije je muljava, gledljiva, ali nije ostra i daleko je od HD kanala!
E sad u pitanju su manje rezolucije negde cak i 720x576 pa ih recimo SBB reskalira, ali obzirom da se radi o interlejsovanom videu slika je kao sto rekoh ispodprosecna, ali kad preko USB -a pustim seriju koja je jos manje rezolucije 420P, televizor kad je apskejluje na 4k slika prsti, 420P je po kvalitetu jednak 1080i HD-u sa kablovske!
Zato neke americke televizije umesto 1080i emituju 720p , iako je manja rezolucija sluka jednostavno ubija zato sto emituju progresiv video.
Drugo treba obratiti paznju i na podesavanje samo risivera, u tvom slucaju D3 uredjaja, kod mene na MTS optici , uredjaj je iz nekog razloga bio podesen da prikazuje 84% ekrana!!!
Sto znaci da se tv dodatno mucio da pravilno razvuce sliku, kad sam stavio 100% pokrivenosti ekrana, cini mi se da je slika bolja, ali mozda je to placebo efekat.
Znaci prvo kod tvog tv-a obrati paznju kako radi zavisnosti od ulaznog signala, kakva je slika preko USB kad pustis neki video manje rezolucije, ne moras da pustas 4k, dovoljno je recimo 720p, ili 1080p i vidi podesavanja za D3!

Pitanje:

Kod 65 inčnih Hisence TVa, koje su najniže Hisence serije TVa koje podržavaju HDR10+ standard,
a koja Dolby Vision HDR standard?

Molim za preporuku za 32 inčni TV koji će mi davati dobru sliku na kablovskoj TV, jer će služiti samo za to.
Ta dimenzija mi treba za stavljanje u otvor-policu radne sobe.

Pozdrav , treba mi pomoc oko izbora TV-a, potreban mi je tv za malu sobu , a ne bih da dam previse novca , najvise ce se koristiti youtube,netflix i IPTV. e sad ima tu kod mene 3-4 tv na akcijama za 350€ , pa me interesuje koji od njih je najbolji izbor:
hisense h55be7000
medion x15560
Thomson 55UD6326
Tcl 55ep644
to je otprilike to , budzet je oko 350€ .
Trenutno koristim LG 55lf652v , sa njim sam skroz zadovoljan, ako je neki od ovih navedenih bolji od Lg-a , onda ce Lg u malu sobu..

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Finalni izbor se sveo na Hisense H65A6500 i Hisense H65U7B.
Cena im je skoro ista - oko 85.000din

Molim za preporuku za konačni izbor.

Ako možete, obrazloženu preporuku.

Poslednja izmena:
Vredi, al i cena je pristojna. Jedva cekam recenziju

U8B ima 120Hz panel, zar ne?

Tako je..

Imas na ekupi cenu za 4 radnje, od 85 do 95 000

Pa nije, 65 je 120-130k, a 55 od 85-95k