Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Naravno da ne može ako ti nisu otključani kanali. Ovo što sam napisao je u slučaju da si pretplaćen na te kanale. Ja sam imao veliki paket u Kopernikusu i kad sam kucao 0000 pisalo je da pin nije validan. Tek na drugom tv-u sam uspeo da promenim PIN.

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka

Da li ima razlike u HDMI portovima kod A6100? Da li radi Enhanced (HDMI 2.0) na HDMI1 portu? Pitam zbog PS4 Pro.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

zar ne piše koji je koji port? na A6500 piše lepo

Kad je Benchmark radio radio recenzije za N modele Hisensa oni su podržavali Enhanced, i rekli su da u naprednim podešavanjima treba da se uključi ta opcija kada je povezan PC (za ps verovanto isto, ne znam..)

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Uključio sam tu opciju u podešavanjima. Nego sam pitao da li možda ima određeni HDMI port na kome radi Enhanced? Ili radi na sva tri? Kod nekih modela znam da postoji ograničenje (HDMI1+2 ili HDMI2+3).

PS4 Pro prijavljuje da je slika u 3840x2160p, YUV420 sa podržanim HDR-om. RGB nije podržan iz nekog razloga.

Poslednja izmena:
PS4 Pro prijavljuje da je slika u 3840x2160p, YUV420 sa podržanim HDR-om. RGB nije podržan iz nekog razloga.
to je to. HDR nije podržan preko RGB (to je do PS, ne do TV-a)

trebalo bi da pozadi piše HDMI 2.0 ili 4K 60Hz ili tako nešto. e, na njima bi trebalo da radi Enhanced

H50A6500 iskočila poruka o dostupnoj nadogradnji odmah po uključivanju uređaja. ničim izazvana pojavila se nadogradnja. javiću ako bude problema

H50A7500 upgrade I0511 J0211.jpg

Poslednja izmena:
@momsab Meni to iskočilo još početkom aprila, pisao sam ovde. Javi ako primetiš neke promene, ja nisam.

Ima li negde spisak svih koji će izaći?

EDIT: Našao, vrlo zanimljivo će biti. Vredi sačekati te modele

Poslednja izmena:
kol'ko vidim, još uvek ništa za Evropu. H8F je model za Severnu Ameriku

što se spomenute nadogradnje za H50A6500 tiče, jedino novo je on-line usluga Film Box (ne sećam se da je tu bio ranije). ostalo i dalje isto fercera (mada, nisam probao player, da li je MEMC poboljšan i slično)

p.s. ova tema sada, za manje od godinu dana od pokretanja, ima preko 1000 poruka

Ima li neko iskustva sa h43n5700? Kakva je razlika u odnosu na neki samsung ue43nu7020 ili 7092 koji su za par hiljada skuplji? Pikirao sam h43a5600, mogu za 33k da ga dobijem, isao bi eon box na njega, i video sad 43n5700 za malo vise para tj 40k, a onda se tu ugura i samsung i tako to ojda ide u nedogled. Koliko sam televizora "promenio" od kad sam poceo da planiram kupovinu ne znam ni sam, ali znam da moram da presecem... Tako da full hd 43a5600 kakva su iskustva sa njim i n5700? I koja je razliia izmedju a5100 i a5600?0

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

nemam iskustva sa ta 2 modela ali mogu da ukažem na sledeće:

N5700 je godinu dana starija i serija klase (možda i 2) iznad u odnosu na A5600
A6500 nasleđuje N5700
modeli A6500 dijagonale ispod 50" imaju lošiji zvuk u poređenju sa 50-icom ili iznad (u ovoj temi je to neko javio na osnovu svog utiska)
A6500 je bolji od A5600 :)

Poslednja izmena:
Odabrao H43A5600, sutra ujutru stize u radnju i nadam se u sredu da he kod mene. Smart mi nije toliko bitan, imacu eon i sve naslove iz njihovig kluba plus uvek mogu sa kompa ili flesa da pustim. Zalim najvise za hbo go ali *mjau**mjau**mjau*.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

utisci člana nocniduh o modelu H39A5600

Bas mi se svidja. Koliko moze cena da se ocekuje kod nas?

mislim da neće ni biti kod nas jer za ovo područje idu modeli za Evropu.

Jel probao neko da preko ssiptv pusti 4k ili 1080p
H265(hevc) kanale? Imam neku plaćenu listu koju uglavnom koristim na boxu na drugom tv-u. I padne mi na pamet da vidim kako izgleda taj bein sports 4k na velikom tv-u, ali neće, slika non stop treperi. Box pušta najnormalnije.

Evo sad kao radi, ali sinoć ni drc, a na boxu radilo sinoć. Dobar je net, kabl ide u tv, sbb 150mbit. Nisam probao da isključim tv iz struje, a brisanje aplikacije ovde mislim da nema poente, jer je ovo valjda web based OS. Očigledno je bilo nešto do TV-a/aplikacije, hvala na pomoći.

Ali opet ne radi [emoji16] Tj kao radi ali posle minut kreće da smrzava i štuca do neupotrebljivosti. Prebacio box na veliki tv zbog utakmice, ali moraću da kupim još jedan za ovde, i ovako sam planirao. YT i deezer rade super, radio i ssiptv do sada, ali očigledno se ne snalazi dobro sa h265

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno