Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
U sustini hisense je softverski dosta losiji od LG i samsunga, ali opet je bolji od sve ostale boranije, tako da je po meni i dalje hisense na nekom trecem mestu ili ako kupujete na rate definitivno na prvom mestu :)

Ova njihova remote aplikacija dosta vadi stvar u smislu da se manje primete softverski nedostaci.
Ono sto mi najvise smeta kod hisense UHD modela vece dijagonale je sto je slika na SD kanalima dosta mutnija nego na LG uhd modelima, ne znam sta mu LG radi ali razlika je jasno vidljiva.

bolji procesor slike i upscaling engine, sto je i normalno za ozbiljnije marke. Tesko da je na trecem mestu pored ostalih dobrih modela (sony, panasonic...) ali trenutno ja bih pre izabrao philips i android nego hisense i bagovanje tj tu su negde. Nekome i fox radi odlicno.

philips i sony da, panasonic nisam ali verujem da je kvalitetniji od hisense (sva tri verujem da imaju bolji procesor slike), e sad smart njihov nisam isprobao pa to ne znam. Na stranu bagljivog software-a (ti prvi pricas da tv nije samo panel) svaki uredjaj koji moras vaditi iz struje da bi se povratio je za mene no no, sto me i trenutno odbija od hisense.

Poslednja izmena:
2 philipsa i 1 Panasonic praktično sva tri su nepopravljiva.

Softver Philips i Panasonic smart su tiha jeza ne znam šta bih sve loše mogao o njima da napišem.

Jedino nisam probao Philips android, ali android u TV aparatu koji treba da koristiš niz godina nikako ne može da bude pametan izbor jer će brzo zastariti i hardverski i softverski.

Hisense ovi non Smart su odlična kupovina

uhd su svi Smart pa tu nema izbora, ja nisam iskusio neko zakucavanje bar za sad jedino što je moj konačan utisak da je dosta to nedovršeno i sporo u odnosu na lg i Samsung ali oni ipak više i koštaju.

Od jeftinijih uredjaja on najviše vredi, i biće od te marke sigurno mnogo boljih modela u buducnosti.
Najviše trebaju da porade na softverskoj platformi inače nema ništa od njih.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

MarkoZ, otkako dam pre oko 10 meseci ubacio utikač od naponskog kabla u utičnicu, nijednom nije izvađen (reč je o modelu H50A6500). radi uređaj, ne zaglupljuje se.

Od jeftinijih uredjaja on najviše vredi, i biće od te marke sigurno mnogo boljih modela u buducnosti.
Najviše trebaju da porade na softverskoj platformi inače nema ništa od njih.
već je pao sa 4. na 5. mesto globalno. pretekao ga je SONY (koji u svojim LCD modelima gornje klase ima pravi 10-bitni panel)

Poslednja izmena:
zavisi, vidis i sam ljudima u temi koliko se zaglupljuje, a u premium rangu sa bagovitim software-om i 8bit+frc panelom od preko 2000e ja ne znam koji mozak je to smeo da izbaci.

Bas tako, kakav crni hisense i premium

to je vise neka budzet varijanta.

Mogu oni da ugrade i najskuplji hardver na svetu kad ce opet da skripi prilikom upotrebe.
da bi uredjaj bio premium mora sve do jaja da bude upeglano.

Pojavio se jedan model iz 2019. Reč je o H43A6140 koji je identičan kao H43A6100, sa još slabijim osvetljenjem od 200 nita i dual core procesorom. Ewe nabavna 46.000 sa pdv! Kakav hoćeš Samsung i Lg uzimaš za te pare. Realno je da takav TV košta u nabavci jedno 32-33.000

Kažu jun/jul još modela, cena astronomska naravno :)

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ja planiram detetu za sobu da uzmem H39a5100, ne može veći da stane, i neki android box. Ima ga za nešto ispod 30.000. Ima li šta pametnije za te pare? Ili da uzmem h39a5600, u principu mu treba za YT, gejming i sbb. Brine me što se ti jeftini smart modeli nisu nešto pokazali, ima li ko taj H39a5600? Kako mu radi YT?

Ja planiram detetu za sobu da uzmem H39a5100, ne može veći da stane, i neki android box. Ima ga za nešto ispod 30.000. Ima li šta pametnije za te pare? Ili da uzmem h39a5600, u principu mu treba za YT, gejming i sbb. Brine me što se ti jeftini smart modeli nisu nešto pokazali, ima li ko taj H39a5600? Kako mu radi YT?
Imam ja, bolja je kombinacija sa boxom.
YouTube radi normalno nisam imao problema sa tim, ali jednostavno sam njihov taj smart je bagovit, jednostavno se zaglupljuje.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

šta bi sa 5 godina garancije?

hvala za info. ja mislio da traje do kraja maja

Eto ga ko nije video
025a73db604461af6f1f359c8ab149b1.jpg

Imam sad jedan "problem" sa H43A5600, naime kad sam pretražio ponovo kanale zbog Supernova madnessa, lista je katastrofa, tj kanali su poređani abecednim redom. Ima li neki način da to ispravim i da lista bude iole normalna? Nemam karticu u tv... Nemam nameru da sad 300 kanala razmeštam ručno, nisam više toliko mlad :)

Možeš da prebacis listu kanal na USB i onda na kompjuteru preko ChanSort programa sebi rasporedis/obrišes/sakrijes kanale, i onda opet samo prebacis sa USB na tv.

Znam za to ali prosli put kad sam to uradio tv je poludeo, pogotovo favoriti, nisam mogao nista dda ubacim ili izbacim u listu, hocu da pomerim kanal on ga obrise i sl. Nisam mnogo izbirljiv ali makar kad bi predvojio domace/filmske/doku kanale bio bih zadovoljan. Nesto sam video u drugoj temi da uspeva da se dobije lista sa sajta Supernova kad se region prebaci na neki drugi ali nisam siguran da je to za Hisense..?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno