Šta je novo?

Hisense Fresh Master HiNano QF35XW0EG

Hepa menjaš, ali obavezno, pošto imaš model sa izmenom vazduha.
Ovaj trakasti možeš da ostaviš do kraja životnog veka klime u unutrašnjoj jedinici ili da ga izvadiš i baciš. Isto ti je i sa njim i bez njega.

Trebali su pre hepe da stave perivi predfilter, jer je ovo potpuno nelogično šta su uradili...

Inače Silver ion filteri su lifetime filteri, samo što u ovom slučaju ne vrši funkciju, jer da bi radio posao u suštini izmenjivač uj bi trebalo da bude prekriven srebrom, pa onda u kontaktu sa vlagom u režimu hlađenja dolazi do oslobađanja jona srebra koji ubijaju bakterije, viruse, buđ...

Ove ostale komponente su kao što i opisah...

Ja
Sledeci put kupite klimu sa elektrostatickim preciscivacem Ili jonizatorom.
To se ne menja, osim Ako ne crkne

Ne može čovek baš sve da uklopi... 😁
Filtere sam narucio i srizu u utorak. I Hepa i ovi trakasti za vazduh su identicni na slici sa ovim koje je proizvodjac ugradio. Pitanje: sta da radimo kada dodje vreme za zamenu filtera osim da stavimo ovakve?
Koliko $$$ za hepa?

Hepa menjaš, ali obavezno, pošto imaš model sa izmenom vazduha.
Ovaj trakasti možeš da ostaviš do kraja životnog veka klime u unutrašnjoj jedinici ili da ga izvadiš i baciš. Isto ti je i sa njim i bez njega.

Trebali su pre hepe da stave perivi predfilter, jer je ovo potpuno nelogično šta su uradili...

Inače Silver ion filteri su lifetime filteri, samo što u ovom slučaju ne vrši funkciju, jer da bi radio posao u suštini izmenjivač uj bi trebalo da bude prekriven srebrom, pa onda u kontaktu sa vlagom u režimu hlađenja dolazi do oslobađanja jona srebra koji ubijaju bakterije, viruse, buđ...

Ove ostale komponente su kao što i opisah...

Ja

Ne može čovek baš sve da uklopi... 😁

Koliko $$$ za hepa?
Ima perivu finu mrezicu, nije da je predfilter ali zadrzava dosta cestica iz vazduha (opet prva strana)

4-in-1 filter & active carbon filter

Prilozi

• 4-1 filter.jpg
    4-1 filter.jpg
    86.3 KB · Pregleda: 78
Zdravo svima,
zanima me ova Fresh Master posebno zbog funkcije da uvuce svez vazduh u prostorije. Jel moze ta funkcija da me oslobodi zimi od rucnog luftiranja?? Bzvz mi je da malo malo pa otvaram zimi prozore i pustam hladan, vlazan i smrdljiv vazduh u stan vec bih prepustio to klimi. Znaci da klima sama uvuce svez vazduh, zagreje ga i profiltrira kako se ne bi osetio smrad od raznih lozista u komsiluku, itd.

Nesto kapiram da tu fali prava izmena vazduha, s obzirom da klima ima samo dovod svezeg vazduha ali ne i odvod. Taj "suvisan" vazduh u prostoriji mora negde da ode, a to je vrv kroz male rupice prozora ili vrata koji slabo dihtuju i slicno. A na tim mestima bi topao vazduh naisao na hladan spoljni vazduh i dolazi do kondenzacije, krenulo bi da mi se budja oko prozora, vrata... Naravno samo zimi, leti to ne bi trebalo da je problem.

Voleo bih da cujem vase misljenje

Kupi Gree Freair, za nju pise da izvlaci stari vazduh i ubacuje novi.

Zdravo svima,
zanima me ova Fresh Master posebno zbog funkcije da uvuce svez vazduh u prostorije. Jel moze ta funkcija da me oslobodi zimi od rucnog luftiranja?? Bzvz mi je da malo malo pa otvaram zimi prozore i pustam hladan, vlazan i smrdljiv vazduh u stan vec bih prepustio to klimi. Znaci da klima sama uvuce svez vazduh, zagreje ga i profiltrira kako se ne bi osetio smrad od raznih lozista u komsiluku, itd.

Nesto kapiram da tu fali prava izmena vazduha, s obzirom da klima ima samo dovod svezeg vazduha ali ne i odvod. Taj "suvisan" vazduh u prostoriji mora negde da ode, a to je vrv kroz male rupice prozora ili vrata koji slabo dihtuju i slicno. A na tim mestima bi topao vazduh naisao na hladan spoljni vazduh i dolazi do kondenzacije, krenulo bi da mi se budja oko prozora, vrata... Naravno samo zimi, leti to ne bi trebalo da je problem.

Voleo bih da cujem vase misljenje
Ja sam ugradio ovu klimu u septembru, tako da mogu da podelim iskustvo. Ta opcija za osvezavanje vazduha je ok, ali nista spektakularno, ubaca svez vazduh cak i kada klima dostigne temperaturu koju si joj zadao, ustalom tada i moze da se vidi koliko jako upumpava. Znaci jer ne moras cesto otvaras prozor, ali opet postoji problem odvoda kao sto si pomenuo, tako da mora da se proluftira kad-kad.

Kakva je sa modulcijom na grijanju?
Nisam siguran da razumem pitanje. :) Ako mislis na to da li ubacivanje svezeg vazduha utice na grejanje prostorija, ne pravi nikakav problem, uspela je da ugreje 40-ak kvadrata bez problema, cak i kada je bilo jako hladno. Pritom je u pitanju stara kuca bez izolacije, sa jako starim prozorima, starim vratima gde ima lufta ne sve strane, itd...

Ja sam ugradio ovu klimu u septembru, tako da mogu da podelim iskustvo. Ta opcija za osvezavanje vazduha je ok, ali nista spektakularno, ubaca svez vazduh cak i kada klima dostigne temperaturu koju si joj zadao, ustalom tada i moze da se vidi koliko jako upumpava. Znaci jer ne moras cesto otvaras prozor, ali opet postoji problem odvoda kao sto si pomenuo, tako da mora da se proluftira kad-kad.
Hvala ti sto si podelio svoje iskustvo. Mislim da bi mi ipak vise odgovarala Gree Freair, jedino me malo brinu dve stvari. Pored napumpane cene Freair-a me cudi da je Gree uspeo iz nje da izvuce samo A+ sa nekim osrednjim SEER/SCOP-om. Tu mi tvoja Hisense deluje dosta bolje sa A+++

Hvala ti sto si podelio svoje iskustvo. Mislim da bi mi ipak vise odgovarala Gree Freair, jedino me malo brinu dve stvari. Pored napumpane cene Freair-a me cudi da je Gree uspeo iz nje da izvuce samo A+ sa nekim osrednjim SEER/SCOP-om. Tu mi tvoja Hisense deluje dosta bolje sa A+++
Zet mi je prošle godine kupio 2 Gree klime i prati forume vezano za Gree. Kaže da Gree po iskustvu korisnika te klime troši malo više struje od očekivanog.

Porasla cena na 79k. Na vreme sam je uzeo za 65 :D

Porasla cena na 79k. Na vreme sam je uzeo za 65 :D
Isti slučaj
+ ugradnja ovl.servisera 16.000 Za 12- tice je 15.000 a za ovu zbog trećeg creva hiljadarka plus
Serviser počeo da bogorada što je izlaz creva sa desne strane. Misli da je sa te strane malo prostora u klimi pa cela ta instalacija odbija klimu od zida. Malo mi je posekao izolaciju unutar klime da klima legne do zida. To mi nije bilo baš po volji ali on je ovlašćen a ne ja.

Ljudi generalno pricaju o stvarima o kojima pojma nemaju, pa misle da je niza modulacija isto sto i manja potrosnja.
Misle da ako klima moze da im radi na 200W umesto na 500W, da ce zaista manje struje da im potrosi, sto veze sa zivotom nema.

Meni su je danas ugradili i nista dodatno nije naplaceno zbog dodatne cevke.
2500 din demontaza stare , 9000 ugradnja nove + 3m instalacije 4500 din i 1500 din za gumene odbojnike.
Jel postoji mogucnost da se te dve cevi instaliraju i da idu sa strane?
Posto nisam u mogucnosti da klimu postavim
Tako da te cevi idu iza klime jer bi mi spoljasna jedinica bila na terasi, kad se gleda unutra levo od unutrasnje jedinice.

Jel postoji mogucnost da se te dve cevi instaliraju i da idu sa strane?
Posto nisam u mogucnosti da klimu postavim
Tako da te cevi idu iza klime jer bi mi spoljasna jedinica bila na terasi, kad se gleda unutra levo od unutrasnje jedinice.
Može, nije problem. Tako je kod mene montirano jer nisam želeo da buše još jednu rupu pa jedna ostane a da je zakrpim ne mogu jer je četvrti sprat.

Prilozi

• IMG_20231023_180050_edit_32375968735684.jpg
    IMG_20231023_180050_edit_32375968735684.jpg
    235.3 KB · Pregleda: 61
Može, nije problem. Tako je kod mene montirano jer nisam želeo da buše još jednu rupu pa jedna ostane a da je zakrpim ne mogu jer je četvrti sprat.
Ufff hvala bogu, umalo odustao jer sam mislio da nije moguce, hvala ti brate, isto i meni bi isla creva-cevi tako sa leve strane ali vani pa na terasu, tu bi stavio spoljasnu jedinicu. Kazi mi molim te kakvi su utisci? Od kada je imas? Jel si je koristio zimi? Kako greje, jel se ne cuje puno?

Ufff hvala bogu, umalo odustao jer sam mislio da nije moguce, hvala ti brate, isto i meni bi isla creva-cevi tako sa leve strane ali vani pa na terasu, tu bi stavio spoljasnu jedinicu. Kazi mi molim te kakvi su utisci? Od kada je imas? Jel si je koristio zimi? Kako greje, jel se ne cuje puno?
Može montaža levo desno i iza klime.
Što se tiče montažera, levo i desno im je lakša varijanta dok u desnoj montaži imaju problema da spakuju creva u samoj klimi (barem je kod mene tako bilo)
Kod povezivanja sa aplikacijom na mobilnom male komplikacije jer sam očekivao da se na klimi, kao što je u upustvu, pojavi znak da je klima spremna za umrežavanje.
To nisam uspevao da dobijem a onda sam proverom kućne mreže video da se klima pojavljuje u dostupnim mrežama.
Bilo je hoće - neće. Zašto neće pojma nemam zašto posle hoće isto. Uglavnom je aplikacija proradila.

Posto je jedna rupa. Jel tu ide i ta dodatna cev za dotok svezeg vazduha?
Kod mene je majstor radio sa dve burgije većeg i manjeg prečnika ali su te dve rupe naslonjene jedna na drugu pa se formirala jedna rupa nepravilnog oblika. Sva creva je sjedinio nekom lepljivom trakom ali crevo za vazduh prolazi tamo gde je širi deo rupe u zidu.

Kod mene je majstor radio sa dve burgije većeg i manjeg prečnika ali su te dve rupe naslonjene jedna na drugu pa se formirala jedna rupa nepravilnog oblika. Sva creva je sjedinio nekom lepljivom trakom ali crevo za vazduh prolazi tamo gde je širi deo rupe u zidu.
Kupljena drug, danas dolaze da mi instaliraju klimu🙂👍

Ok drug, danas sam je instalirao, pitaj boga koliko muke, zanima me to crevo za svez vazduh gde su ti ga stavili vani, u kom polozaju i mestu?

Ok drug, danas sam je instalirao, pitaj boga koliko muke, zanima me to crevo za svez vazduh gde su ti ga stavili vani, u kom polozaju i mestu?
Crevo za scež vazduh izlazi iz rupe na zidu otprilike 15 cm i završava se plastičnim štitnikom koji je oko 10 cm.Sve ukupno oko 25 cm . Spoljna jedinica je montirana na 15 cm od zida pa crevo dođe pored nje sa strane.

Koliko vam cesto klima ide u defrost? U zadnjih par dana otkako je zahladilo, meni klima ide u defrost na svakih 40-ak minuta, i to traje 10-15 minuta. Da li je to normalno ponasanje?

Procitaj malo, defrost zavisi od spoljnih uslova ali i unutrasnjih, koliko je klima opterecena itd. Moze biti da je klima preslaba za tvoj prostor i da zato upada u df na 40min. A moze biti i da je nesto drugo, odnosno neispravna klima ili losa montaza pa je gas iscureo...

Nazad
Vrh Dno