Prvo, to mi je po malo i posao.
Drugo, imam nekoliko uređaja sa hepa filterima, pa znam kako izgleda hepa filter, koji volumen i površinu mora da ima, kao i od čega je napravljen.
Treće, sličan set filtera imadoh i na nekim klimama. Služili su za ukras. Kao i čuveni filter sa vitaminom C.
Četvrto, sve da prikazani filter i jeste true hepa filter, on bi filtrirao manje od 1 % vazduha koji prođe kroz klimu. Takođe, zbog površine i volumena, rok trajanja bi mu bio jedno popodne.
Konkretno, ovaj set filtera sa fotografije služi da se uzme novac od naivnog naroda, a cena istog ne bi smela da prelazi 50 dinara.
Redom su postavljeni, šatro hepa, pa filter od plastičnih vlakana, silver ion filter i ne znam šta je ovaj poslednji (možda antiformaldehid ili vitamin C ili nešto treće).
Ni jedan ne radi ono što bi trebalo da radi, jer hepa nije hepa, plastični filter već imaš na klimi, silver ion treba da uz pomoć vlage emituje jone srebra i da ubija bakterije koje prođu kroz filter ili se zadrže na njemu, a ovaj poslednji valjda da budeš zdraviji zimi.