Šta je novo?

Hisense Fresh Master HiNano QF35XW0EG

Nisam ja dzabe okacio link instalacionog uputstva.
Naravno da moze, klima ima izrez sa obe strane za cevi. Da ne moze, ne bi imalo poente da to postoji.
Posto vas mrzi da citate, evo slike :)
Мени одговара ситуација као на сл.3 само још да и довод свежег ваздуха буде са ове друге стране, где је и остала инсталација. Мислим да је то изводљиво са оном дужом цеви за свеж ваздух, јер иде цев на страну, и савије се да изађе, као и ова друга инсталација...

Samo ovaj beli deo je nešto što liči na hepa filter. Kažem liči, jer se ne radi o pravom hepa filteru.

Ti filtercici su glupost, jedini bitan je ovaj sto je Milan originalno okacio, HEPA filter koji filtrira svez vazduh spolja.

Za Gree Freair je taj filter(samo sa ugljem) 900 dinara.
Nedelju dana sam smarao uvoznika da otkriju da li prodaju to kao rezervni deo, jer nisu znali o cemu pricam uopste i morao sam sliku filtera da im saljem, pa oni cimali Gree direktno, da bi mi na kraju odgovorili da ipak imaju taj deo i kosta 900 kinti.

Samo ovaj beli deo je nešto što liči na hepa filter. Kažem liči, jer se ne radi o pravom hepa filteru.
Kako znate da nije, da li ga imate ili je to vase proizvoljno misljenje ?, stvarno ne treba ko nema ili samo nesto misli da zbunjuje ljude. Ovu temu sam otvorio da upoznam buduce korisnike o ovoj klimi jer sam je kupio odmah u startu cim se pojavila i dovoljno sam informisan da mogu nesto napisati. Sada nastupa treca grejna sezona kako radi kod mene i bez jedne greske sa svim prednostima koje je proizvodjac i naveo.

Ako mislite na ove filtere koje ste okacili u gornjem postu, nema sanse da je to hepa filter.
Hepa filter bi valjda trebao da, sav ulazni vazduh koji dolazi u prostoriju, mora da prodje preko njega.
Ovaj filter u 4 boje nema tu finkciju, tu mozes jedino da kapnes na zuto aromu limuna, na zeleno lavandu itd. Nema sanse da on nesto prociscava.

Kako znate da nije, da li ga imate ili je to vase proizvoljno misljenje ?, stvarno ne treba ko nema ili samo nesto misli da zbunjuje ljude. Ovu temu sam otvorio da upoznam buduce korisnike o ovoj klimi jer sam je kupio odmah u startu cim se pojavila i dovoljno sam informisan da mogu nesto napisati. Sada nastupa treca grejna sezona kako radi kod mene i bez jedne greske sa svim prednostima koje je proizvodjac i naveo.

Prvo, to mi je po malo i posao.
Drugo, imam nekoliko uređaja sa hepa filterima, pa znam kako izgleda hepa filter, koji volumen i površinu mora da ima, kao i od čega je napravljen.
Treće, sličan set filtera imadoh i na nekim klimama. Služili su za ukras. Kao i čuveni filter sa vitaminom C.
Četvrto, sve da prikazani filter i jeste true hepa filter, on bi filtrirao manje od 1 % vazduha koji prođe kroz klimu. Takođe, zbog površine i volumena, rok trajanja bi mu bio jedno popodne.

Konkretno, ovaj set filtera sa fotografije služi da se uzme novac od naivnog naroda, a cena istog ne bi smela da prelazi 50 dinara.
Redom su postavljeni, šatro hepa, pa filter od plastičnih vlakana, silver ion filter i ne znam šta je ovaj poslednji (možda antiformaldehid ili vitamin C ili nešto treće).
Ni jedan ne radi ono što bi trebalo da radi, jer hepa nije hepa, plastični filter već imaš na klimi, silver ion treba da uz pomoć vlage emituje jone srebra i da ubija bakterije koje prođu kroz filter ili se zadrže na njemu, a ovaj poslednji valjda da budeš zdraviji zimi.

Imam problem sa klimom, nikako ne mogu da je povezem sa aplikacijom, nece da udje u pair mode. Da li je neko imao slican problem?

Prvo, to mi je po malo i posao.
Drugo, imam nekoliko uređaja sa hepa filterima, pa znam kako izgleda hepa filter, koji volumen i površinu mora da ima, kao i od čega je napravljen.
Treće, sličan set filtera imadoh i na nekim klimama. Služili su za ukras. Kao i čuveni filter sa vitaminom C.
Četvrto, sve da prikazani filter i jeste true hepa filter, on bi filtrirao manje od 1 % vazduha koji prođe kroz klimu. Takođe, zbog površine i volumena, rok trajanja bi mu bio jedno popodne.

Konkretno, ovaj set filtera sa fotografije služi da se uzme novac od naivnog naroda, a cena istog ne bi smela da prelazi 50 dinara.
Redom su postavljeni, šatro hepa, pa filter od plastičnih vlakana, silver ion filter i ne znam šta je ovaj poslednji (možda antiformaldehid ili vitamin C ili nešto treće).
Ni jedan ne radi ono što bi trebalo da radi, jer hepa nije hepa, plastični filter već imaš na klimi, silver ion treba da uz pomoć vlage emituje jone srebra i da ubija bakterije koje prođu kroz filter ili se zadrže na njemu, a ovaj poslednji valjda da budeš zdraviji zimi.
A kako znate koji je volumen ovoga ?, ne zelim da ulazim u raspravu pa hvala na vasem misljenju.

Imam sličan filter na klimi.
Vidim sa slike.

Kada se on nafalta, treba da ima "debljinu" od par cm. Time se dobija na volumenu. Sam materijal je na ovom filteru isuviše tanak, pa bi i on trebalo da bude deblji. Ovo jeste najverovatnije materijal od koga se pravi hepa filter, ali nema potrebnu debljinu samog materijala da bi to i bio.
Čak i da ima potrebnu debljinu, opet nema dovoljan volumen da pruži bilo kakvu bitnu filtraciju vazduha koji klima provuče kroz sebe.
Recimo, hepa filter iz ćomijevog prečišćivača vazduha ima površinu kao čitav izmenjivač unutrašnje jedinice klima uređaja i to kada je nafaltan. Kada bi ga ispeglali, to bi bilo višestruko veće. Inače, sam filter i na usisivaču i na prečišćivaču je debeo oko 3 cm.

Ako mislite na ove filtere koje ste okacili u gornjem postu, nema sanse da je to hepa filter.
Hepa filter bi valjda trebao da, sav ulazni vazduh koji dolazi u prostoriju, mora da prodje preko njega.
Ovaj filter u 4 boje nema tu finkciju, tu mozes jedino da kapnes na zuto aromu limuna, na zeleno lavandu itd. Nema sanse da on nesto prociscava.
Hepa filter nije ovaj sa 4 boje. Nesto ste pomesali.

Nismo pomešali ništa. Prvi segment ovog filtera mnogi reklamiraju kao hepa

Ti filtercici su za marketing, kroz njih ne prodje ni 3% vazduha koji prodje kroz klimu.

Šta reći...

A da li je teško pročitati i razumeti ono što sam napisao?

Čekaj, idemo zajedno... vreme je.

Zar niko ne glada celu temu, na prvoj strani postavio sam slike filtera koji idu u ovu klimu, Hepa filter, filter vazduha ide na usisnu granu svežeg vazduha spolja. Zadržava čestice od PM2.5. Njegove dimenzije su 150mm x 120mm x 20mm. Ostala dva ugljeni i trakasti sa 4 boje (neki bio) filteri.
Slažem se sa "maxy" i "Milan1970".

Klikni na strelicu posle sboban said: pa će ti se kazati samo

Evo da ti pomognem

A možeš da pročitaš šta je sboban napisao iznad mog posta

Pa komentarisao sam ja ovaj filter 4 u 1. Jer da sam komentarisao ovaj hepa sa slike na strani 1, njega bih i tagovao , a s obzirom da sam odgovarao na poslednji post, isti nisam ni tagovao jer se odgovor odnosi na njega.

A komentarisao sam ga jer sličan postoji u različitim klimama i reklamira se onako kako sam i opisao.

Pa komentarisao sam ja ovaj filter 4 u 1. Jer da sam komentarisao ovaj hepa sa slike na strani 1, njega bih i tagovao , a s obzirom da sam odgovarao na poslednji post, isti nisam ni tagovao jer se odgovor odnosi na njega.

A komentarisao sam ga jer sličan postoji u različitim klimama i reklamira se onako kako sam i opisao.
Filtere sam narucio i srizu u utorak. I Hepa i ovi trakasti za vazduh su identicni na slici sa ovim koje je proizvodjac ugradio. Pitanje: sta da radimo kada dodje vreme za zamenu filtera osim da stavimo ovakve?

Sledeci put kupite klimu sa elektrostatickim preciscivacem Ili jonizatorom.
To se ne menja, osim Ako ne crkne

Nazad
Vrh Dno