Šta je novo?

Hisense Fresh Master HiNano QF35XW0EG

Kakva su iskustva za hladjenje i grejanje sa Fresh Masterom? Vidim da je nesto preko 60k sada, deluje dosta povoljno s obzirom na sve specifikacije.

Ne zanima me apsolutno nista osim osnovnih funkcija grejanja i hladjenja :)

Vidim to nego me zanima kako se pokazala, da li ima neke probleme? Ima brdo funkcija koje mi nisu potrebne, ali ima dobre specifikacije za hladjenje i grejanje.

Vidim to nego me zanima kako se pokazala, da li ima neke probleme? Ima brdo funkcija koje mi nisu potrebne, ali ima dobre specifikacije za hladjenje i grejanje.
Ja sam je kupio prošle godine nisam je ni gasio koristio sam za grejanje i hlađenje 50/60 kvadrata.dobro radi ,ekonomicna, i dotok svežeg vazduha radi ima razlike kad je uključeno i iskljuceno. za sad sam prezadovoljan.sad verujem da je pravi trenutak da se kupi ja sam prošle godine dao 86 na akciji a sada je jeftinija i malo je samo skuplja ugradnja naplaćuju dodatnu rupu što buše za dotok svežeg vazduha.

Ja sam je kupio prošle godine nisam je ni gasio koristio sam za grejanje i hlađenje 50/60 kvadrata.dobro radi ,ekonomicna, i dotok svežeg vazduha radi ima razlike kad je uključeno i iskljuceno. za sad sam prezadovoljan.sad verujem da je pravi trenutak da se kupi ja sam prošle godine dao 86 na akciji a sada je jeftinija i malo je samo skuplja ugradnja naplaćuju dodatnu rupu što buše za dotok svežeg vazduha.
Jel mozes odgovoriti na prethodno pitanje?

Imam je u kuci u selu.

Kod me greje nekih 60ak kvadrata, i nikada nisam uspeo da je oteram preko 25°, a u toku nahladnijih dana bilo je 22-23°. Jednostavno nema snagu za vise, iako je upaljen Super rezim rada.
Napominjem da je kuca neizolovana, nema parket vec plocice ispod, pa i to odvlaci temperaturu. Takodje, cini mi se da joj je i ventilator slab, ne izduvava bas vreo vazduh nekom velikom brzinom, vec vise mlak.
Potrosnja u tom rezimu rada je od 1.2 do 1.4 KW. Kada greje bez turbo rezima, trosi oko 0.7-0.8 KW.

Sto se hladjenja tice, tu nema greske, hladi bez problema, za 15ak minuta ohladi sve prostorije. Potrosnja kad odrzava tu temperaturu je oko 0.3-0.4 KW.

Ubacivanje vazduha spolja je korisna opcija, ali ne radi u svakoj situaciji, kada je recimo hladno spolja, nece da ubacuje vazduh da ne ohladi prostorije unutra.
Takodje, ima i HEPA filter koji treba da se menja, tako da moze da sluzi i kao precistac vazduha u nekim situacijama. Recimo duvanski dim brzo ocisti kad se ukljuci ta opcija.
Ima i senzor detektovanja osoba u prostoriji, pa moze da usmerava vazduh ka njima, ili da ne duva direktno u njih.

Generalno, neko iskustvo je ok, ali bih pre savetovao neku jacu klimu ukoliko ce biti primarno grejno telo, pogotovo za taj novac.

60kv neizolovanog objekta sa većim gubicima je sigurno ozbiljan zadatak za bilo koju normalnu 12 ticu da zagreje. Realno u takvim uslovima je optimalno da greje ne više od 30kvadrata.

Izvinjavam se, u drugoj temi sam postavio pitanje, prevideo sam da ima dve teme.

Pitanje je bilo da li krilca mogu horizontalno da se podesavaju.

Ja je imam od oktobra 2022 i za sada nikakvih problema. Sva moja očekivanja je ispunila. Imao sam pet razliitih modela i ova se za sada pokazala najbolje. Kao što sam napisao kada sam otvarao temu da podsetim da mi je sunčana strana od 12h pa do zalaska sunca, potkrovlje, beton a spoljna jedinica je skroz izložena suncu. Znači maksimalno opterećena. Hladi oko 45m2 izvanredno. Potrošnja struje je porasla na odnosu na račune kada klima ne radi za nekih 10_ak evra.
Izvinjavam se, u drugoj temi sam postavio pitanje, prevideo sam da ima dve teme.

Pitanje je bilo da li krilca mogu horizontalno da se podesavaju.
I horizontalno i vertikalno, kako želiš.

Pozdrav, koristimo model Frash nano 12K od septembra prosle godine. Pre desetak dana smo primetili kapljanje sa desne strane spoljne jedinice a u pitanju se bakarne cevi koje ulaze u jedinicu. Da li ovo treba tako? Saljem par slika da bih bio jasniji.

Prilozi

• 03.png
    03.png
    223.2 KB · Pregleda: 56
  • 01.png
    01.png
    213.9 KB · Pregleda: 49
  • 02.png
    02.png
    245.4 KB · Pregleda: 55
  • 04.jpg
    04.jpg
    87.4 KB · Pregleda: 56
ja nabavio ovu klimu. Dosta je tiha. Jedino što me nervira je to što ima gomilu opcija, a uputsvo ne objašnjava šta koja radi već daju neke šture podatke. Videćemo kako greje...
Kako se pokazala tokom zime? Jel greje dobro? Da nije bucna puno?
Planiram da uzmem isto i ja hisense fresh master!

Kako se pokazala tokom zime? Jel greje dobro? Da nije bucna puno?
Planiram da uzmem isto i ja hisense fresh master!
Ovo sam već pitam pa da ti copy paste odgovorim :)

Ova zima nije bila nešto hladna ali sam je koristio za grejanje. Bila je ok. Prilično je bila tiha a trošio sam u novembru 110 KW Decembru 99 Januaru 142 i Februaru 149 KW.
Pored nje sam koristio i TA peć od 2.5 KW, (Ja sam konzervativan pa verovatno nikada ako ne moram neću koristiti samo klimu za grejanje :) ).
Klima mi se nalazi u sobi od nekih 25 m2 stara gradnja iz sredine prošlog veka.
Eto nadam se da ti je pomoglo.

Ova zima nije bila nešto hladna ali sam je koristio za grejanje. Bila je ok. Prilično je bila tiha a trošio sam u novembru 110 KW Decembru 99 Januaru 142 i Februaru 149 KW.
Pored nje sam koristio i TA peć od 2.5 KW, (Ja sam konzervativan pa verovatno nikada ako ne moram neću koristiti samo klimu za grejanje :) ).
Eto nadam se da ti je pomog

Eto nadam se da ti je pomoglo.
Jesi drug, hvala puno. Reci mi molim te, posto je fresh master, sigurno ima te neke razne filtere u unutrasnjoj jedinici, kako se odrzavaju i na koliko? Jel to mozes sam ocistiti ili zoves servis?

Imam ja energy pro model.Svaka Hisense klima ima crni filter i neki kao 4u1 filter koji nosi predvidjeni da se peru.

Jesi drug, hvala puno. Reci mi molim te, posto je fresh master, sigurno ima te neke razne filtere u unutrasnjoj jedinici, kako se odrzavaju i na koliko? Jel to mozes sam ocistiti ili zoves servis?
Nema tu nekih pravila u principu optimalno je pranje ili zamena svake gode ili dve

Pozdrav ljudi. Montirali smo fresh master pre par dana, ali cuje se neko cangrljanje pored ujednacenog zvuka klime. Nije previse glasno, samo je iritirajuce jer nekako cvrci konstantno. Da li je to normalno i ima li neko slicno iskustvo?

Pozdrav ljudi. Montirali smo fresh master pre par dana, ali cuje se neko cangrljanje pored ujednacenog zvuka klime. Nije previse glasno, samo je iritirajuce jer nekako cvrci konstantno. Da li je to normalno i ima li neko slicno iskustvo?
Meni se čuju samo krilca što idu levo desno a to kad ugasim ne čuje se . Tako da i nije neki problem vidi da nije to?

Fresh master bi kao i svaka koja ima ventilaciju, morala da ima zaseban hepa filter kroz koji uvlaci spoljni vazduh.

Nema tu nekih pravila u principu optimalno je pranje ili zamena svake gode ili dve
OK, zanima me jel su te razne funkcije koje su implementirane u fresh master modelu i zaista ucinkovite u praksi, od tog vrejaca za spoljnu jedinicu koja sprecava smrzavanje, do prociscavanja vazduha od virusa itd...., pa do tog AI koji regulise sve i svasta. Jer jedno je teorija i sta pise na papiru, drugo je u praksa.

Ja od svega toga koridtim ubacivanje svezeg vazduha po nekada.

Fresh master bi kao i svaka koja ima ventilaciju, morala da ima zaseban hepa filter kroz koji uvlaci spoljni vazduh.
Tako je, pogledajte na prvoj strani kako izgleda. Ja sam ove sezone promenio i stavio nov. Stari se baš, baš zaprljao. Ne isplati se prati ih jer više nije to to a kupio sam na vreme nove dok su bili jeftini.

Ајде ви који имате Fresh Master пренесите мало детаљније искуства. Како хлади и греје и како се показала функција убацивања свежег ваздуха? Да ли је реално да може пуним капацитетом да греје када су температуре у минусу???

Ајде ви који имате Fresh Master пренесите мало детаљније искуства. Како хлади и греје и како се показала функција убацивања свежег ваздуха? Да ли је реално да може пуним капацитетом да греје када су температуре у минусу???
Sve je već opisano u prethodnim porukama tj. recenzijama za koje si pitali.
Prelistajte prethodne tri stranice ove teme, nije mnogo za čitanje i da se saznaju iskustva korisnika.

Nazad
Vrh Dno