Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

@dzonibegood kako se pokazala klima posle nekoliko dana koriscenja, da li sta krcka ili zuji, svidja mi se izgled klime, a pa bih moju prebacio u poslovni, a umjesto nje stavio ovu.

Kad ste se dotali Gree klima ovo sto pisete nema smisla jer po ovome ispada da Gree lomo eco koji nema eev, je ekonomicniji od Gree amber premiuma jer on ide najnize do 200-250W

kako se pokazala klima posle nekoliko dana koriscenja, da li sta krcka ili zuji, svidja mi se izgled klime, a pa bih moju prebacio u poslovni, a umjesto nje stavio ovu.
Nisam dzoni ali cu ti odgovoriti :D
Ja svoju koristim u spavacoj sobi i sa njom sam se i grejao i hladio i mogu ti reci da na hladjenju je apsolutno besumna, nema krckanja, fijukanja itd.
Na grejanju zna da krcka plastika ako se ohladi klima dok je iskljucena pa kad krene da greje plastiku zna da krcka malo.
To nije nista strasno i desava se nekoliko puta dnevno na mozda 20tak sekundi, verovatno se ne bi dešavalo da je soba veća pa da radi sve vreme tj da modulira duze.
Kod drugara energy x je doduse samo na hladjenju testirana ali apsolutno isto, hladi ledi, ne cuje se.
Zujanja nema, vibracije i ostalih pratećih zvukova nema.
3 metra instalacija i antivibracione gume na obe klime.

I ja cu verovatno jednu x da pazarim ove ili sledece nedelje za nekih 36m2 sa 3m visinom plafona.

Pozdrav, odlučio sam se za kupovinu Hisense Energy Pro X 12K (QH35XV3AG) klime ali sam u Hisense Studio radnji video da je Hisense Fresh Master 12K (QF35XW0EG) klima na akciji i košta isto koliko i Energy Pro X model (70000 dinara). Koja od njih dve bi bila bolji izbor? Po specifikacijama mi izgledaju dosta slično samo je Fresh Master par godina stariji model sa većom i težom unutrašnjom jedinicom kao i crevom za uvlačenje svežeg vazduha. Klima bi se koristila prvenstveno za hlađenje prostorije površine od oko 35m2 i visine 3m. Hvala!

Ista spoljasnja, razlika u unutrasnjoj koju si vec naveo.

Evo da uskocim i ja sa informacijama.
Koristim X pro nekoliko dana i utisci su sjajni.
Rashladjujem stan od 50kvm klima je postavljena u dnevnoj sobi, prvih par dana potrosnja je bila oko 500w ako je verovati aplikaciji, juče pri spoljnoj temperaturi od 30 stepeni za 11 sati je potrošila 3.87Kw sto je sasvim pristojno cini mi se. U celom stanu je prijatnih 25 stepeni.

Evo da uskocim i ja sa informacijama.
Koristim X pro nekoliko dana i utisci su sjajni.
Rashladjujem stan od 50kvm klima je postavljena u dnevnoj sobi, prvih par dana potrosnja je bila oko 500w ako je verovati aplikaciji, juče pri spoljnoj temperaturi od 30 stepeni za 11 sati je potrošila 3.87Kw sto je sasvim pristojno cini mi se. U celom stanu je prijatnih 25 stepeni.
Da li je tiha unutrašnja jedinica?

Dal je realno da na ovoj klimi nije moguće zadati postavke na daljinskom upravljaču pre nego što se klima upali već se postavke mogu menjati tek nakon što se upali klima?? To je prva klima koju sam video da tako funkcioniše i to je baš loše. Ne znam zašto je tako urađeno?

Na mom modelu Wings funkcionise ako nije uperen daljinski....

Kada drzim QUIET tipku 5 sekundi izbacuje mi neke procente na ekranu od daljinskog, 75%, 55%, 35%....sta je to, nema u uputama.

Moguce da ima.ogranicavanje snage...mogao bi neko ko.prati potrosnju preko uticnice da nam kaze.

Dal je realno da na ovoj klimi nije moguće zadati postavke na daljinskom upravljaču pre nego što se klima upali već se postavke mogu menjati tek nakon što se upali klima?? To je prva klima koju sam video da tako funkcioniše i to je baš loše. Ne znam zašto je tako urađeno?
Zasto je ovo bitno?
Mozes na aplikaciji da napravis scenarije i da na klik aktiviras svaki.

EEV zapravo utice indirektno na modulaciju, odnosno efikasnost sistema.

Za razliku od kapilare i TEV, EEV omogucava preciznu i brzu kontrolu protoka rashladnog fluida.
Da bi EEV prilagodio protok, potrebno je merenje i regulacija. Ugrubo, na osnovu merenih vrednosti temperature i pritiska kalkulise se i optimalan protok. Za sve to je potreban jedan kontroler, kao i firmware koji ce na osnovu izmerenih vrednosti da regulise EEV - dakle jedan mali sistem automatskog upravljanja (SAU). U zavisnosti od toga koliko je dobro napravljeno kolo kao i programiranje kontrolera (firmware), utoliko brzo ce EEV da reaguje i da radi regulaciju protoka rashladnog fluida (impulsnu ili konst.)

Sa druge strane inverter kompresor prilagodjava svoju brzinu rada kako bi odgovorio potrebama (opterecenja) za grejanje ili hladjenje. Sa promenom brzine rada kompresora menja se i potreban protok rashladnog fluida, te EEV moze dovoljno brzo da odgovori na takve promene. Upravo ta sinergija izmedju EEV i kompresora daje rezultat bolje efikasnosti sistema - ili ono sto se ovde naziva modulacija, odnosno "meni trosi 200W". Sprega EEV i inverter kompresora omogucava sistemu da radi izuzetno efikasno i pri niskom opterecenju.
Bez EEV ni kompresor ne bi radio optimalno, sto implicira i losiju modulaciju.

Dakle, EEV ne diktira brzinu kompresora ali ce brzo odgovoriti regulacijom protoka fluida da bi zadovoljio potrebe sistema shodno brzini rada kompresora. Sve zajedno u celini cini bolju efikanost, kao i bolji COP, a ujedno i manju potrosnju el. energije.

Vec se previse otislo u off u temi koja je za Energy Pro X klimu...
EEV najveći uticaj ima upravo na grejanju pri niskim temperaturama. Bez EEV dolazi do većeg pada kapaciteta na debelom minusu

Ne znam koliko cesto menjas sa grejanja na hladjenje itd da bi ti to bilo toliko bitno.
U svakom slucaju neces je za tih sekund koliko ti treba da izaberes mod oštetiti na bilo kakav nacin.
Imas cak i onaj AI mod koji sam lista modove u zavisnosti od temperature i vlaznosti vazduha.

Ima li negde neko video uputstvo ili pisano korak po korak kako povezati na WIFi?

Ima li negde neko video uputstvo ili pisano korak po korak kako povezati na WIFi?
Preuzmi aplikaciju ConnectLife na kojoj se nalazi uputstvo u četiri koraka kako se povezuje Wi-Fi modul sa smart telefonom.
Obrati pažnju na dve stvari:
Telefon treba da je povezan u toku uparivanja na Wi-Fi internet 2.4 GHz
Dugme na daljinskom upravljaču koje višestruko puta treba pritisnuti, treba počni pritiskati čim upališ klima uređaj dok se krilca još uvek otvaraju.

Preuzmi aplikaciju ConnectLife na kojoj se nalazi uputstvo u četiri koraka kako se povezuje Wi-Fi modul sa smart telefonom.
Obrati pažnju na dve stvari:
Telefon treba da je povezan u toku uparivanja na Wi-Fi internet 2.4 GHz
Dugme na daljinskom upravljaču koje višestruko puta treba pritisnuti, treba počni pritiskati čim upališ klima uređaj dok se krilca još uvek otvaraju.
Ma probao preko 10-ak puta i opet nista.

Ma probao preko 10-ak puta i opet nista.
Na smartlife aplikaciji moras prvo da kreiras ili izaberes sobu i das ime klimi. To radis na tri tackice na pocetnoj strani aplikacije. Ja sam se ubio dok sam spojio Venting klimu a ima uputstvo na srpskom. Mozda je u tome fora. I da treba da stiskas odredjeno dugme nekoliko puta da klima pocne spajanje sa ruterom- telefonom.

Na smartlife aplikaciji moras prvo da kreiras ili izaberes sobu i das ime klimi. To radis na tri tackice na pocetnoj strani aplikacije. Ja sam se ubio dok sam spojio Venting klimu a ima uputstvo na srpskom. Mozda je u tome fora. I da treba da stiskas odredjeno dugme nekoliko puta da klima pocne spajanje sa ruterom- telefonom.
Koristim ConnectLife aplikaciju,i pratim uputstvo ali nista,nece da prepozna uredjaj.

Koristim ConnectLife aplikaciju,i pratim uputstvo ali nista,nece da prepozna uredjaj.
Ista situacija je bila kod mene. Nece da prepozna uredjaj dok nisam dodao sobu i dao ime klimi. U uputstvu koje je na srpskom jeziku tog koraka nema.

Prilozi

• IMG_20240809_165220049.jpg
    IMG_20240809_165220049.jpg
    75.5 KB · Pregleda: 31
  • IMG_20240809_165211694.jpg
    IMG_20240809_165211694.jpg
    87.2 KB · Pregleda: 31
Ista situacija je bila kod mene. Nece da prepozna uredjaj dok nisam dodao sobu i dao ime klimi. U uputstvu koje je na srpskom jeziku tog koraka nema.
Ja sam kao dodao sobu,ali negde zapinje ili mi nesto promice.

Pa kod mene je pomoglo ono sa prebacivanjem postavki sigurnosti u opcijama rutera, ovdje negdje sam i citao o tome

Koristim Hisense energy pro black već par dana i primetio sam da ponekad pucketa plastika prilikom rada,uglavnom kada se upali i to traje nekih 20 sekundi.
Danas sam prvi put radio Clean i to pucketanje se dosta jače i intenzivnije čulo i duže pa me zanima da li zna neko dal je ovo normalno?

Hladi se i zagreva plastika pa otud i pucketanje plastike, ništa čudno.

Koristim Hisense energy pro black već par dana i primetio sam da ponekad pucketa plastika prilikom rada,uglavnom kada se upali i to traje nekih 20 sekundi.
Danas sam prvi put radio Clean i to pucketanje se dosta jače i intenzivnije čulo i duže pa me zanima da li zna neko dal je ovo normalno?
Ja je koristim od cetvrtka i nema nikakvog puckanja,samo moja je bela.

Meni se krilca ne pomeraju u desno već su fiksirana na levu stranu. Jel mogu da reklamiram ovo?

Nazad
Vrh Dno