Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

• Začetnik teme Začetnik teme LukasP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas sam uspeo da ostvarim kontakt sa serviserom koji je montirao klimu.Njegova prica se svela da je bio veliki minus i da je zamrzo kompresor i cevi unutar klime. Rekao je da je i sam gas promenio svoju ulogu u grejanju.Kaze da ljudi mnogo ocekuju od invertera i da nisu bas idealni za grejanje?Rekao sam i da oko mene trojica komsija imaju iste klime i on je montirao i da rade normalno bez buke koja je slicna sledanju i uzledanju aviona.Resio sam da ovih dana napisem reklamaciju jer mi u februaru istice garancija.
Čuj "veliki minus". Fujitsu 12LTCA grejala ko trofazni kalorifer, a ni nema grejač u tacni. Kakvi glupi izgovori za neispravnu klimu...

Jos jedna bruka za Hisense.Tri dana stoji moja reklamacija prihvacena i sa dobijenim generisanim odgovorom.Posto svi cute pozvao podrsku i na srecu dobio sam operatera koji nema pojma da je reklamacija stigla preko mog emaila.Kada sam procitao broj pod kojim je zavedena reklamacija odjednom su sve pronasli adresa,telefon,produzena garancija itd.I poslali odmah moj zahtev odredjenom ovlascenom serviseru koji je montirao klimu.Pitam sada vas kada se pojave strucnjaci na cemu da insistiram i da zahtevam proveru.Po svemu sto sam uspeo da procitam je gas najcesci problem?

Kazes da je 5 god garancije, sada gledam moju, ta garanicja je samo na kompresor valjda? Inace meni je 2 god isteklo pred novu godinu, a klima mi je bukvalno isto radila kao tvoja. Ispod minus 5-6 katastrofa...

Da li je realno da trosi 0,3kwh ili 0,4kwh, temperatura na pro x modelu 22 ili 23 stepena, 28m² bez izolacije... Spoljna 5⁰C

1000017203.jpg

Pozdrav, nadam se da tema nije zamrla. Potreban mi je savet.
Energy pro plus ugradjen pre mesec dana. Od starta temperatura izduva oko 46-47 stepeni. Na istoj lokaciji imam najjeftiniju teslu inverter koja izduvava na oko 53 stepena, osetno toplije i bez merenja termostatom.
Pozvani Hisense serviseri, zamerili sto cevi nisu odvojeno izolovane, ostalo ok. Pozvao majstora, ispravljeno sve kako treba.
Upalim klimu, duva na 45 stepeni.
Iskljucim je iz struje i ostavim pola sata.
Krene da duva na 60 stepeni, medjutim posle 5-10 minuta vrati na 45.
Probao sam ifeel takodje, nema razlike. Na kraju sam stavio daljinski u frizider na ifeel, opet isto 😅
Jel ima neko ideju, predlog pre nego sto je razlupam čekićem?

Energy pro plus ugradjen pre mesec dana. Od starta temperatura izduva oko 46-47 stepeni. Na istoj lokaciji imam najjeftiniju teslu inverter koja izduvava na oko 53 stepena, osetno toplije i bez merenja termostatom.
Pozvani Hisense serviseri, zamerili sto cevi nisu odvojeno izolovane, ostalo ok. Pozvao majstora, ispravljeno sve kako treba.
Probao sam ifeel takodje, nema razlike. Na kraju sam stavio daljinski u frizider na ifeel, opet isto 😅
Hisens laze sa temp nekima +3 nekima -3 stepena. Uzmi stavi termostat na metar i po negde u sobi pa nasteluj temp.

Hisens laze sa temp nekima +3 nekima -3 stepena. Uzmi stavi termostat na metar i po negde u sobi pa nasteluj temp.
Probao sam i to. Samo videh sada na temi da daljinski mora da bude uperen u klimu. Mozda je tu greska.
Prostorija je generalno hladna i slabije izolovana. Tako da mi ne treba nista da modulira, nego da duva tih 60 stepeni i to je to.

Na ifeel losije radi. Jesi probao nastimati na 32 i soustiti fan na 1 pa mjeriti nakon 15-20 minuta. S cime tačno mjeris izduv

Lp
Imam Hisense Energy Pro Plus i zadovoljan sam sto se tice klime, uzela je nekih 40-50 eura klime grije 40 ak izolovanih kvadrata jos pritom u Sarajevu gdje su temperature u datom periodu bile bas niske+magla. Medjutim, pojavio se problem sa energy monitorom, jucer je oko 10h stao i vise nikakvih podataka ne daje. Jos jednom je se to desilo, medjutim sutradan je opet poceo raditi normalno. Resetovao sam klimu i daljinski i aplikaciju i opet nista. Zna li neko kako se to da srediti? Pozdrav svima

Lp
Imam Hisense Energy Pro Plus i zadovoljan sam sto se tice klime, uzela je nekih 40-50 eura klime grije 40 ak izolovanih kvadrata jos pritom u Sarajevu gdje su temperature u datom periodu bile bas niske+magla. Medjutim, pojavio se problem sa energy monitorom, jucer je oko 10h stao i vise nikakvih podataka ne daje. Jos jednom je se to desilo, medjutim sutradan je opet poceo raditi normalno. Resetovao sam klimu i daljinski i aplikaciju i opet nista. Zna li neko kako se to da srediti? Pozdrav svima
to kad zeza najcesce je problem do hisense servera koji memorisu te podatke. obicno samo crkne i dodje kad oni rijese problem. ako se u medjuvrmenu izgubi nesto zapisa samo izignorisi

Jel ima neko ideju, predlog pre nego sto je razu

Stavi na daljinskom SUPER mod.Neka duva desetak minuta pa onda meri na izduvu,ispred krilca.

Na ifeel losije radi. Jesi probao nastimati na 32 i soustiti fan na 1 pa mjeriti nakon 15-20 minuta. S cime tačno mjeris izduv
Stavljao sam na aplikaciji 32 stepena, nema neke razlike. Imam dva termostata sa sondom, ali nisu ni potrebni. Osetio sam odmah rukom da nije vruc vazduh u poredjenju sa teslom. Temperaturu merim na middle low brzini na obe klime.
Unutrasnja jedinica je blizu plafona, mozda je to problem? Ili je senzor neispravan. Izgleda da moze da postigne temperaturu ali je brzo obori. Probacu i reset u ponedeljak, to mi je kancelarija.

Stavi na daljinskom SUPER mod.Neka duva desetak minuta pa onda meri na izduvu,ispred krilca.
Nisam probao super, uradicu i to.

Ne bih preporucio super jer super isto stavi 32 stepena kao i rucno a stavi ventilator na nesto jace od maksimalne brzine, iako je dobra opcija da brzo zagrije ishladjen prostor na jakom ventilatoru je izduv hladniji za par stepeni zboh upravog tog duvanja

Komentar u vezi potrosnje, poredjenjem januara 2025 i januara 2026 u chatGPT izracunao potrosnju 400kwh za 27m² prostora, soba u kuci koja se greje, spoljnog zida 9m neizolovanog i sprat koji se ne greje.
Izuzetno korektna potrosnja, cak i odlicna, nije slucajno energy u nazivu klime.

Prilozi

• Screenshot_20260208_181022_com_openai_chatgpt_MainActivity.jpg
    Screenshot_20260208_181022_com_openai_chatgpt_MainActivity.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 34
Evo dosadasnje potrošnje za ovu zimu. Ovo mi je do sada najveca potrosnja za 1 mjesec sto sam ikada imao za 4 godine grijanja.
35 kvadrata, izolacija samo plafon, vanjski zidovi, pvc stolarija

Prilozi

• Screenshot_2026-02-08-18-36-30-888_com.tuya.smart.jpg
    Screenshot_2026-02-08-18-36-30-888_com.tuya.smart.jpg
    42 KB · Pregleda: 33
Ovako je kod mene, prizemna kuća sa 12 cm izolacije na zidovima (bez izolacije plafona) u neposrednoj okolini Niša. Energy Pro+, grejala je ~28m² uvek, a često i kuhinju (neka bude ~7m², ne znam tačno).

Prilozi

• Screenshot_20260208-213521.eWeLink.png
    Screenshot_20260208-213521.eWeLink.png
    60.5 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20260208-214024.ConnectLife.png
    Screenshot_20260208-214024.ConnectLife.png
    85.4 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20260208-214020.ConnectLife.png
    Screenshot_20260208-214020.ConnectLife.png
    85.3 KB · Pregleda: 20
Dva dana ne radi preko ConnectLife Monitor Energije?Da li imate i vi isti problem?Imate li neki savet ili da cekam da naucnici rese problem?

Upravo se azurirao na danasnji dan.Nije ovo brljanje prvi put.Zato imam pametne uticnice Prosto(Tuya) pa mnogo realnije i trenutno mogu da pratim potrosnju.

Probao sve sto sam mogao, ne vredi. Cak sam kupio i smart uticnicu da ispratim potrosnju, da vidim da li modulira. Trosi 1300w a na izduvu 42-45 stepeni. Tako da refundiram novac. Ne bih menjao za istu, ne igra mi se lutrija ponovo.
Sta uzeti u slicnom rangu: Aehi ili Clivia?

Budi oprezan kada trazis povracaj novca.Poslace ti prvo nekog strucnjaka da konstatuje to sto tvrdis.Pa ako bude dovoljno strucan i razume problem morace da napise izvestaj koji ti treba da potpises.Tu nije kraj,sve ide na neki vislji nivo koji treba da odluci o reklamaciji.To zna da potraje i pitanje kakva ce odluka da bude.Budi uporan i uporan i dosadjuj stalno.Malo telefon,malo e-mail.Trazi za sve potvrdu tvoje reakcije na reklamaciju.Koliko vidim iz N.Sada se javljas.Tu ti je glavno sediste za Hisense pa mozes i da zakucas na vrata.Savet koju drugu klimu da kupis ne mogu da ti preporucim,jer sam se i sam zaj... pa kupio jos jednu ProPlus.Mozda ti se javi LukasP da ti da zavet oko kupovine.

Probao sve sto sam mogao, ne vredi. Cak sam kupio i smart uticnicu da ispratim potrosnju, da vidim da li modulira. Trosi 1300w a na izduvu 42-45 stepeni. Tako da refundiram novac. Ne bih menjao za istu, ne igra mi se lutrija ponovo.
Sta uzeti u slicnom rangu: Aehi ili Clivia?
Meni to lici kao da nema dovoljno gasa

LukasP,kolika temp.treba da bude na izduvu i kako najpreciznije izmeriti?Imam dve klime i sa mojim merenjima pokazuju razlicite temp.Starija na SUPER pokazuje 48C a novija mnogo brze dodje do 50C.Mozda bi obe pokazale i malo vise ali nisam mogao vise da stojim na merdevine i jos ruke u vis.ChatGP kaze jedno a majstor nema pojma?Kaze da u servisnom uputstvu za montazere ne postoji taj podatak.

LukasP,kolika temp.treba da bude na izduvu i kako najpreciznije izmeriti?Imam dve klime i sa mojim merenjima pokazuju razlicite temp.Starija na SUPER pokazuje 48C a novija mnogo brze dodje do 50C.Mozda bi obe pokazale i malo vise ali nisam mogao vise da stojim na merdevine i jos ruke u vis.ChatGP kaze jedno a majstor nema pojma?Kaze da u servisnom uputstvu za montazere ne postoji taj podatak.
kada nastimam na 32 i stavim ventilator na drugu brzinu nakon 15tak minuta nagura na 60 stepeni. Tako sam mjerio jer sa brzim ventilatorom izabacuje za po koji stepen nizu temperaturu. Sa onim laserskim mjeracem pokazuje vecu temperaturu ali sam kasnije mjerio sa sondom i termalnom kamerom, imam kuci snimak pa okacim kasnije. Cime mjeris = naljbolje priljepi onom zidnom trakom za krecenje termostat i ostavi ga par minuta. Pazi da ne uguras unutra da ti ne zakaci lopaticu, zna se desiti, dovoljno je na izlazu iz otvora

Nazad
Vrh Dno