Branko Petrovic
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 02.10.2020
- Poena
- 95
Koristio i kalorifer 3KW i sa meraka sam grejao jednu prostoriju ali racun za struju...ubija.
Koristio i kalorifer 3KW i sa meraka sam grejao jednu prostoriju ali racun za struju...ubija.
Čuj "veliki minus". Fujitsu 12LTCA grejala ko trofazni kalorifer, a ni nema grejač u tacni. Kakvi glupi izgovori za neispravnu klimu...Danas sam uspeo da ostvarim kontakt sa serviserom koji je montirao klimu.Njegova prica se svela da je bio veliki minus i da je zamrzo kompresor i cevi unutar klime. Rekao je da je i sam gas promenio svoju ulogu u grejanju.Kaze da ljudi mnogo ocekuju od invertera i da nisu bas idealni za grejanje?Rekao sam i da oko mene trojica komsija imaju iste klime i on je montirao i da rade normalno bez buke koja je slicna sledanju i uzledanju aviona.Resio sam da ovih dana napisem reklamaciju jer mi u februaru istice garancija.
Dodaj jos 25 %. Preko toga i to je potrosnjaDa li je realno da trosi 0,3kwh ili 0,4kwh, temperatura na pro x modelu 22 ili 23 stepena, 28m² bez izolacije... Spoljna 5⁰C
Pogledajte prilog 523815
Hisens laze sa temp nekima +3 nekima -3 stepena. Uzmi stavi termostat na metar i po negde u sobi pa nasteluj temp.Pozdrav, nadam se da tema nije zamrla. Potreban mi je savet.
Energy pro plus ugradjen pre mesec dana. Od starta temperatura izduva oko 46-47 stepeni. Na istoj lokaciji imam najjeftiniju teslu inverter koja izduvava na oko 53 stepena, osetno toplije i bez merenja termostatom.
Pozvani Hisense serviseri, zamerili sto cevi nisu odvojeno izolovane, ostalo ok. Pozvao majstora, ispravljeno sve kako treba.
Upalim klimu, duva na 45 stepeni.
Iskljucim je iz struje i ostavim pola sata.
Krene da duva na 60 stepeni, medjutim posle 5-10 minuta vrati na 45.
Probao sam ifeel takodje, nema razlike. Na kraju sam stavio daljinski u frizider na ifeel, opet isto 😅
Jel ima neko ideju, predlog pre nego sto je razlupam čekićem?
Probao sam i to. Samo videh sada na temi da daljinski mora da bude uperen u klimu. Mozda je tu greska.Hisens laze sa temp nekima +3 nekima -3 stepena. Uzmi stavi termostat na metar i po negde u sobi pa nasteluj temp.
to kad zeza najcesce je problem do hisense servera koji memorisu te podatke. obicno samo crkne i dodje kad oni rijese problem. ako se u medjuvrmenu izgubi nesto zapisa samo izignorisiLp
Imam Hisense Energy Pro Plus i zadovoljan sam sto se tice klime, uzela je nekih 40-50 eura klime grije 40 ak izolovanih kvadrata jos pritom u Sarajevu gdje su temperature u datom periodu bile bas niske+magla. Medjutim, pojavio se problem sa energy monitorom, jucer je oko 10h stao i vise nikakvih podataka ne daje. Jos jednom je se to desilo, medjutim sutradan je opet poceo raditi normalno. Resetovao sam klimu i daljinski i aplikaciju i opet nista. Zna li neko kako se to da srediti? Pozdrav svima
Pozdrav, nadam se da tema nije zamrla. Potreban mi je savet.
Energy pro plus ugradjen pre mesec dana. Od starta temperatura izduva oko 46-47 stepeni. Na istoj lokaciji imam najjeftiniju teslu inverter koja izduvava na oko 53 stepena, osetno toplije i bez merenja termostatom.
Pozvani Hisense serviseri, zamerili sto cevi nisu odvojeno izolovane, ostalo ok. Pozvao majstora, ispravljeno sve kako treba.
Probao sam ifeel takodje, nema razlike. Na kraju sam stavio daljinski u frizider na ifeel, opet isto 😅
Jel ima neko ideju, predlog pre nego sto je razu
Stavi na daljinskom SUPER mod.Neka duva desetak minuta pa onda meri na izduvu,ispred krilca.Pozdrav, nadam se da tema nije zamrla. Potreban mi je savet.
Jel ima neko ideju, predlog pre nego sto je razlupam čekićem?
Stavljao sam na aplikaciji 32 stepena, nema neke razlike. Imam dva termostata sa sondom, ali nisu ni potrebni. Osetio sam odmah rukom da nije vruc vazduh u poredjenju sa teslom. Temperaturu merim na middle low brzini na obe klime.Na ifeel losije radi. Jesi probao nastimati na 32 i soustiti fan na 1 pa mjeriti nakon 15-20 minuta. S cime tačno mjeris izduv
Nisam probao super, uradicu i to.Stavi na daljinskom SUPER mod.Neka duva desetak minuta pa onda meri na izduvu,ispred krilca.
Isto.Dva dana ne radi preko ConnectLife Monitor Energije?Da li imate i vi isti problem?Imate li neki savet ili da cekam da naucnici rese problem?
Isto. Ucitao za neke prethodne dane gde nije belezio ali je uvek u zaostatku.Dva dana ne radi preko ConnectLife Monitor Energije?Da li imate i vi isti problem?Imate li neki savet ili da cekam da naucnici rese problem?
Probao sve sto sam mogao, ne vredi. Cak sam kupio i smart uticnicu da ispratim potrosnju, da vidim da li modulira. Trosi 1300w a na izduvu 42-45 stepeni. Tako da refundiram novac. Ne bih menjao za istu, ne igra mi se lutrija ponovo.Stavi na daljinskom SUPER mod.Neka duva desetak minuta pa onda meri na izduvu,ispred krilca.
Meni to lici kao da nema dovoljno gasaProbao sve sto sam mogao, ne vredi. Cak sam kupio i smart uticnicu da ispratim potrosnju, da vidim da li modulira. Trosi 1300w a na izduvu 42-45 stepeni. Tako da refundiram novac. Ne bih menjao za istu, ne igra mi se lutrija ponovo.
Sta uzeti u slicnom rangu: Aehi ili Clivia?
Pregledano sve 3 puta. Napisacu kako ispadne na krajuMeni to lici kao da nema dovoljno gasa
Ako nije proslo 6 meseci i nesto stvarno nije uredu sa klimu onda obavezno da napise serviser u radni nalogPregledano sve 3 puta. Napisacu kako ispadne na kraju
kada nastimam na 32 i stavim ventilator na drugu brzinu nakon 15tak minuta nagura na 60 stepeni. Tako sam mjerio jer sa brzim ventilatorom izabacuje za po koji stepen nizu temperaturu. Sa onim laserskim mjeracem pokazuje vecu temperaturu ali sam kasnije mjerio sa sondom i termalnom kamerom, imam kuci snimak pa okacim kasnije. Cime mjeris = naljbolje priljepi onom zidnom trakom za krecenje termostat i ostavi ga par minuta. Pazi da ne uguras unutra da ti ne zakaci lopaticu, zna se desiti, dovoljno je na izlazu iz otvoraLukasP,kolika temp.treba da bude na izduvu i kako najpreciznije izmeriti?Imam dve klime i sa mojim merenjima pokazuju razlicite temp.Starija na SUPER pokazuje 48C a novija mnogo brze dodje do 50C.Mozda bi obe pokazale i malo vise ali nisam mogao vise da stojim na merdevine i jos ruke u vis.ChatGP kaze jedno a majstor nema pojma?Kaze da u servisnom uputstvu za montazere ne postoji taj podatak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari