Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

Danas sam kontaktirao Hisense podrsku i po ko zna koji put ovlascen servis koji je montirao klimu.Lakonski odgovori sa obe strane.Tako ta klima radi,sve je u redu,nema problema itd.Nema greske,ne izbacuje gresku.I nakraju pitanje a na kojoj je strani klima?Jug,istok,sever,zapad.Ako je na severu e onda je ovo a ako je na jugu onda je ono a najbolje je ispod nadstresnice sa pogledom na istok.A ovaj drugi naucnik mi prica kako je vlaga visoka pa zato se tako ponasa??I sta cemo sad?Nista,belosvetski skart i dalje je dominantan na nasim prostorima.
To je test df nije pravi df ako traje 3 min. I Nordic zna da uradi to svremena na vreme. Kad traje 10-15 min to je pravi df i tad je bela napolju.
Da traje par minuta.Klima se ucuti i ne duva,krilca ostanu otvorena i pomalo klokoce spoljna jedinica.Kakav je to test df?Tacno je da "pravi"df traje 10-15 po Midea klimi.Ovakav df jos nisam primetio na Hisense klimi.

Poslednja izmena:
Danas sam kontaktirao Hisense podrsku i po ko zna koji put ovlascen servis koji je montirao klimu.Lakonski odgovori sa obe strane.Tako ta klima radi,sve je u redu,nema problema itd.Nema greske,ne izbacuje gresku.I nakraju pitanje a na kojoj je strani klima?Jug,istok,sever,zapad.Ako je na severu e onda je ovo a ako je na jugu onda je ono a najbolje je ispod nadstresnice sa pogledom na istok.A ovaj drugi naucnik mi prica kako je vlaga visoka pa zato se tako ponasa??I sta cemo sad?Nista,belosvetski skart i dalje je dominantan na nasim prostorima.

Da traje par minuta.Klima se ucuti i ne duva,krilca ostanu otvorena i pomalo klokoce spoljna jedinica.Kakav je to test df?Tacno je da "pravi"df traje 10-15 po Midea klimi.Ovakav df jos nisam primetio na Hisense klimi.
Nacunik do nacunika :) Jok najbolje podlozi uspod klime onda ce da radi najbolje :). Nordic bas retko ide u DF al zato kad ide cuje se posteno u na kraju DF-a lupi nesto imam osecaj da zid odvali :). Meni je nordic isao na 45min u DF u novebru kad je sam grejao 80 kvadrata i kad je radio na 1200w konstatno. Kad stigla druga klima odma druga prica. E sad ja uzeo japanca koji deklarisan do -15 i on cim krene u minus on sam radi na 45 min df al brzo nadomesti temp tako da nije strasno :)

Ne znam koliko pratite ostale pod teme foruma oko klima ali tako je kod dosta, ako ne vecine korisnika klima. Znaci nesto premium modela rjedje ide u defrost i to je to, kod svih ostalih je isto, i gore.

Ja sam ove zime ovu klimu premjestio u 35 kvadrata a bila je 2 godine u djecijoj sobi. Ovih 35 nema izolacije nikako osim ploče, vanjski zidovi + 6m zida u staklu, ispod se ne grije, prosjecan pvc star 12 godina ali u dobrom stanju. Ova zima u mom kraju dosta hladnija nego prethodne dvije, mislio sam da klima nece moci izgurati, medjutim unutra je 24 stepena konstantno, preko noci spuštam na 23, jedino sam morao ventilator stimati na 4-5 crtica.

Potrosnja i vise nego korektna za pomenute uslove, ja je ne bi mijenjao nizasta
1000002957.jpg

Ne znam koliko pratite ostale pod teme foruma oko klima ali tako je kod dosta, ako ne vecine korisnika klima. Znaci nesto premium modela rjedje ide u defrost i to je to, kod svih ostalih je isto, i gore.

Ja sam ove zime ovu klimu premjestio u 35 kvadrata a bila je 2 godine u djecijoj sobi. Ovih 35 nema izolacije nikako osim ploče, vanjski zidovi + 6m zida u staklu, ispod se ne grije, prosjecan pvc star 12 godina ali u dobrom stanju. Ova zima u mom kraju dosta hladnija nego prethodne dvije, mislio sam da klima nece moci izgurati, medjutim unutra je 24 stepena konstantno, preko noci spuštam na 23, jedino sam morao ventilator stimati na 4-5 crtica.

Potrosnja i vise nego korektna za pomenute uslove, ja je ne bi mijenjao nizasta
Pogledajte prilog 476181
Isteklo vrijeme za edit

Ja sam bas pratio defrost i bas najvise utice vlaga vani. Evo nocas je bilo -6 i mozda je 2 puta isla u df, vani vjetar i bas suho oko 50% vlaznost. A prije nekoliko dana bilo 80-100% vlaga, na sat vremena je preko noci isla...

Medjutim pravi defrost kod mene traje bas 7 minuta (od prestajanja do pocetka grijanja)

Nije lijep osjećaj kada prestane puhati toplo ali ako vam na sat vremena 7 minuta pauze znacajno remeti temperaturu onda imate velike toplotne gubitke.

Posle vise pokusaja uspeo sam da prijavim kontrolu klime Hisense podrsci.Ocekujem servisera vrlo skoro.DF je danas bio na skoro svakih pola sata.Za to vreme Midea ukupno dva.

Posle vise pokusaja uspeo sam da prijavim kontrolu klime Hisense podrsci.Ocekujem servisera vrlo skoro.DF je danas bio na skoro svakih pola sata.Za to vreme Midea ukupno dva.
Javi sta si uradio definitivno nesto nije uredu. Znam da nordic ima malo razlike od tvoje ali evo zadnjih 24h kod mene iz minusa nije izlazilo samo jedan DF. Da midea radi isto df kao ta Hiseanse bilo bi ok do vremena je. Ovako definitvno nesto ti nije uredu.

Prilozi

• Screenshot_20250115-190629.png
    Screenshot_20250115-190629.png
    70.1 KB · Pregleda: 8
Javi svakako sta je bilo na kraju, kada je pogleda cika serviser, ali deluje kao da ostaje bez gasa...

Javi svakako sta je bilo na kraju, kada je pogleda cika serviser, ali deluje kao da ostaje bez gasa...
Al vidis imao sam situaciju da vidim uzivo kod nekog kad nije imalo dovoljno gas-a u pitanju je tesla. Klima samo nije htela da modulira vise od 400w i to je to i napolju je samo ledilo dva prsta na dnu izmenjivaca.

Naravno javljam.Bicete informisani do detalja.Jos jedno danasnje zapazanje.Midea sa strane na mrezici led i nema df a kod ove Hisense bez leda sa strane i df koliko hoces??

sta rece koliki prostor grijes i kakva je izolacija i stolarija ?
Grejem dve prostorije.Dnevna je 6x4x3.2m i spavaca 4x4x3.2m.Vrata izmedju soba su otvorena,Prozori su drveni dvokrilni 2x2m u solidnom stanju.Vrata na dnevnoj sobi su cetvoroo krilna sa tamponiranom izolacijom izmedju kri;a.Sa druge strane ovih vrata je prostorija koja se ne greje jer je hol,prolazna prostorija.Svojevremeno su ta vrata proveravana termo kamerom i 95%nije bilo disipacije toplotne energije.Izolaciju nemam na zidovima jer je kuca zidana punom ciglom duplo +sirina cigle.Na plafonu je ffolija + lamperija.Iznad je drugi sprat.

Grejem dve prostorije.Dnevna je 6x4x3.2m i spavaca 4x4x3.2m.Vrata izmedju soba su otvorena,Prozori su drveni dvokrilni 2x2m u solidnom stanju.Vrata na dnevnoj sobi su cetvoroo krilna sa tamponiranom izolacijom izmedju kri;a.Sa druge strane ovih vrata je prostorija koja se ne greje jer je hol,prolazna prostorija.Svojevremeno su ta vrata proveravana termo kamerom i 95%nije bilo disipacije toplotne energije.Izolaciju nemam na zidovima jer je kuca zidana punom ciglom duplo +sirina cigle.Na plafonu je ffolija + lamperija.Iznad je drugi sprat.
pa znas kako nije ti ni mala kavadratura, to je oko 40 kvadrata a na to izuetno visoki plafoni...po meni je to za 18ke ili jedne jace i jedne slabije 12ke

Kada zatvorim vrata,preko dana,izmedju dnevne i spavace klima se isto ponasa?Prosle godine januar,februar nije ovako radila.Mislim da df nisam ni jedan registrovao.

Majstor koji je montirao klimu iz ovlascenog servisa za Hisense klime upravo je zavrsio pregled.Prvo je unutrasnju jedinicu kontrolisao.Ustvari izmenjivac je proveravao nekiom naparavom slicnoj mob.telefonu sa displejom.Bez problema radi izmenjivac.Posle toga presao je na spoljasnju gde je skinuo oplatu i zakacio crevo sa valjda manometrom i tu je proveravao da li negde curi ili se smanjio prtisak gasa,ako sam ga dobro razumeo.I tu je bilo sve Ok.I na kraju je rekao da i mnogo skuplje klime idu u df i da se te pauze u grejanje ne mogu izbeci.Sto je veca vlaga vazduha cesce ide u df itd.Naravno to sam sve znao i zahvaljujuci vama sa foruma (pre svega LukasP) idemo dalje.Bice bolje grejanje i manje df ako bude jaci, minus,verovatno suvlji vazduh?A ja predlazem da neko napise knjizicu sa uputsvom za koriscenje inverter klime Hisense ili uopste.Naravno koristeci sva nasa pisanja na forumu.;)

Majstor koji je montirao klimu iz ovlascenog servisa za Hisense klime upravo je zavrsio pregled.Prvo je unutrasnju jedinicu kontrolisao.Ustvari izmenjivac je proveravao nekiom naparavom slicnoj mob.telefonu sa displejom.Bez problema radi izmenjivac.Posle toga presao je na spoljasnju gde je skinuo oplatu i zakacio crevo sa valjda manometrom i tu je proveravao da li negde curi ili se smanjio prtisak gasa,ako sam ga dobro razumeo.I tu je bilo sve Ok.I na kraju je rekao da i mnogo skuplje klime idu u df i da se te pauze u grejanje ne mogu izbeci.Sto je veca vlaga vazduha cesce ide u df itd.Naravno to sam sve znao i zahvaljujuci vama sa foruma (pre svega LukasP) idemo dalje.Bice bolje grejanje i manje df ako bude jaci, minus,verovatno suvlji vazduh?A ja predlazem da neko napise knjizicu sa uputsvom za koriscenje inverter klime Hisense ili uopste.Naravno koristeci sva nasa pisanja na forumu.;)
Ja bi tebi savjetovao (a mozda i jesam, sve mi se izbrkalo) da spustis malo plafon ili bar naljepis 10cm stirpora na plafon, dosta ce znaciti) jer su bas visoki plafoni.
Za tu kvadraturu bi preporučio svih 5 crtica i redovno ciscenje filtera sta vjerujem da vec radis

Grejem 50m2 sa istom klimom, bilo je pocetkom januara dana kada je isto radila kao navijena na svakih 50 minuta df od po 10 minuta, za to vreme temperatura ne opadne ni za ceo stepen. Ne vidim problem. Mene bi bilo sramota da zovem servis da mi provetava klimu, a klima greje ekstra.

Nerazumem te bas?Ja nikada nisam rekao da greje lose vec vrlo cesto ide u df.U jednom periodu na skoro svakih 15-20min.Posto je u garantnom roku sta je problem da provere klimu?

Da,da greje odlicno.Problem je sto vrlo cesto ide u df.Od jutros od 8h do sada skoro 10h dva puta u df.Prekid traje kratko 2-3 min,nekoliko kapi vode izbaci i nastavi grejanje.Van temp.-2 zadata temp 23 fan na 5 crtica.Unutra 22C.

Ne bi se ja tu puno sikirao, i kod mene je ove zime dosta cesci defrost nego prethodnih, mislim da je jednostavna takva kombinacija hladnoce i vlage, mahom se ljudi žale. Klime su izgleda tako programirane da naspram kombinacije paramtera temperature vani i vlage odredjuju kad ce defrost a ne naspram stvarnog leda ili mraza, po meni je 70% defrosta bilo bespotrebno ove zime...

Da nesto zaista nije ok ona ne bi dobro grijala. Pokusaj je jos resetovati za svaki slucaj, i nju i daljinski, iskljuci je i digni poklopac i imas desno gdje je elktronika rupicu i tu piše on/off uguraj nesto, npr ulozak od olovke da osjetis da si stisnuo dugme i drzi 10tak sekundi konstantno stisnuto, a iz daljinskog izvadi baterije i stisci par sekundi dugmice sa izvadjenim baterijama da se izvuce napon, pa vrati i upali klimu. Bice rezim hladjenja da znas pa odmah prebaci na grijanje.

Ako ti je dostupna vanjska mozes provjeriti iza klima u vrhu ima cjevcica mala sa senzorom temperature, da se nije tu nabilo prasine ili nesto, ovo se rijetko desava ali cisto vidi

Sa ovim pricama o defrostu i neko je spominjao na forumu da df kod hisensa ide na 45 min i evo od jutros pratim, znaci uredno ide svakih 45 min i traje 7min. Onaj kontrolni ebem li ga...traje 7 minua. Vani oko -5

Jel i kod vas na 45 ?

Ja sam kupio 3 hisense klime za kuci koja jos nije useljena. Ali sam testirao klime i obicno ih drzim na 16 stepeni da odrzavaju neku temperaturu. Nisam merio tacno vreme na koliko minuta se desava df, ali se ponavlja u jednakim vremenskim intervalima. Recimo da je na 40-45 min. Nebitno da li je temperatura podesena na 16 ili 23 stepena, i nebitna je brzina ventilatora, klime su rasterecene i nema leda na SJ. Df se uvek desava u jednakim intervalima kada je spoljna temperatura oko nule ili niza. Kada sam kupio klime preko aplikacije sam ih update-ovao na novi firmware. Jedino ako softverski nesto nije izmenjeno i podeseno da se df radi na jednake vremenske intervale, kada su ispunjeni vremenski uslovi za to.

Ja sam kupio 3 hisense klime za kuci koja jos nije useljena. Ali sam testirao klime i obicno ih drzim na 16 stepeni da odrzavaju neku temperaturu. Nisam merio tacno vreme na koliko minuta se desava df, ali se ponavlja u jednakim vremenskim intervalima. Recimo da je na 40-45 min. Nebitno da li je temperatura podesena na 16 ili 23 stepena, i nebitna je brzina ventilatora, klime su rasterecene i nema leda na SJ. Df se uvek desava u jednakim intervalima kada je spoljna temperatura oko nule ili niza. Kada sam kupio klime preko aplikacije sam ih update-ovao na novi firmware. Jedino ako softverski nesto nije izmenjeno i podeseno da se df radi na jednake vremenske intervale, kada su ispunjeni vremenski uslovi za to.
Nešto tu nije dobro. Hisense klime koliko sam ja pročitao do sad i iz iskustva sa jednom mojom ne rade DF bez potrebe, niti rade kako to ovde zovu 'kontrolne DF koji su normalni'. To pišu za japanske klime. Rade ih jako retko, primera najviše dva puta za dan kod mene kad su bili najgori uslovi za rad. Kad je bilo suvo vreme i do -10 moja nije radila ni jednom. Prvi DF od ove godine sam video noćas a onda sam odma kasnije čuo da napolju pada kiša.

Nešto tu nije dobro. Hisense klime koliko sam ja pročitao do sad i iz iskustva sa jednom mojom ne rade DF bez potrebe, niti rade kako to ovde zovu 'kontrolne DF koji su normalni'. To pišu za japanske klime. Rade ih jako retko, primera najviše dva puta za dan kod mene kad su bili najgori uslovi za rad. Kad je bilo suvo vreme i do -10 moja nije radila ni jednom. Prvi DF od ove godine sam video noćas a onda sam odma kasnije čuo da napolju pada kiša.
Rade bogami i to na 45 min, sve novije

Moja energy pro plus radi kontrolni DF na svakih 45min koji traje 3 min.

Nazad
Vrh Dno