style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 885
Sto ce biti toplije vreme?Zvao sam servis kazu bice bolje od sutra
Poslednja izmena:
Sto ce biti toplije vreme?Zvao sam servis kazu bice bolje od sutra
Februara sam je kupio.Prosla zima i nije bila neka.Posteno nisam primetio DF.Pocelo je sa prvim mrazevima i temp.oko 0C.Sto je veci minus cesce ide u DF(kontrolni) ali cinimi se da pauza krace traje.Primetio sam da i kada je temp. +2,3C ide u kontrolniDF.A brate prosle god jel isto tako radila?
Tada ih mora i biti, sto je veci minus vazduh je suvlji i ima ih sve manje i manje.Februara sam je kupio.Prosla zima i nije bila neka.Posteno nisam primetio DF.Pocelo je sa prvim mrazevima i temp.oko 0C.Sto je veci minus cesce ide u DF(kontrolni) ali cinimi se da pauza krace traje.Primetio sam da i kada je temp. +2,3C ide u kontrolniDF.
Imam ja takvu, dobra je. A mozda kad vec kupujes da kupis onu pametnu sto se poveze na wifi pa pratis preko telefonaDa li kupiti pametnu uticnicu?Kontrolisao bih potrosnju klime.U ponudi je Qoltec PM0626 oko 1500din.Pored uobicajenih funkcija displej je sa pozadinskim svetlom sto mi odgovara oko citanja podataka.
i ja sam ovo zaključio posle čitanja svega na ovom forumu. pošto polaniram da dodam još jednu klimu bio sam ubeđen da je neki japanac najbolji izbor i da će sve biti super. iskreno komentari su me baš razočarali. može da ispadne da je ovaj moj Nordic bolji od svih tih japanaca sa normalnom i malo većom od normalne cene. one preskupe ne računam.Dobices skoro isto, samo sa vise nervoze jer si uvalio vise para, barem sto se defrosta tice😆
Posao sam nabrajti sta mi je sve na wifi i tacno me sramota, preko 20 uredjajaFrizider,tv,preciscivac vazduha,klima a sada i uticnica.Sta cu da radim po kuci sa tolikim wi-fi signalima.
Otvori solarium kuci 😂Frizider,tv,preciscivac vazduha,klima a sada i uticnica.Sta cu da radim po kuci sa tolikim wi-fi signalima.
I meni je fascinantno, prethodnih dana od -2 do -8 potrosnja od 700-900w, danas od nula do 4 i potrosnja zakucala na oko 400wBas dobro greje ova nasa klima.Idealna temp.van +5 ili vise.Fan tri crtice set na 22C meri 23C na termometru.Potrosnja 430w.Nema DF .Ima da kupim jos jednu
Neka samo ovako potraje do kraja zime.Posle lako ce mo.🙃
Moze nordic da bljuje vatru i na -5 pre neko vece sam dobio temp i pustio fast heeting preko app ona izbaci 32 stepena i konstatno radi na 1600w znas kako tad duva toploje li ovo ironija ili ste stvarno zadovoljni?
mislim da, dosta klima je baš efikasna već na +5. kod mene Nordic bljuje vatru kad krene iznad +5
Bljuje ona i vatru na -19, ja sam imao prije 2 godine 7 dana i grijala je uredno ali pricam o potrosnji, da sa 400w grije 35 kvadrata, slabije izolacije na temperaturi od oko 2, 3 u plusuje li ovo ironija ili ste stvarno zadovoljni?
mislim da, dosta klima je baš efikasna već na +5. kod mene Nordic bljuje vatru kad krene iznad +5
Malo ima ironijeJeste efikasna na + i dobro greje.Meni treba klima koja ce da greje na minusu a da nema "kontrolni"DF na svakih 30-40min.Nordic je mnogo bolja sto se tice DF.Kada sam resio da kupim klimu Nordic nije bio u ponudi.Zvanicno su mi rekli da prestaju sa proizvodnjom i da je "bolji"naslednik Energy Pro.Tako je bilo pocetkom prosle godine.Medjutim nesto kasnije su ga ponovo vratili u ponudi i verovatno i danas moze da se kupi.je li ovo ironija ili ste stvarno zadovoljni?
cudno je to sto su rekli jer prvo je nastao energy pro plus pa iza njega nordic pa pro xMalo ima ironijeJeste efikasna na + i dobro greje.Meni treba klima koja ce da greje na minusu a da nema "kontrolni"DF na svakih 30-40min.Nordic je mnogo bolja sto se tice DF.Kada sam resio da kupim klimu Nordic nije bio u ponudi.Zvanicno su mi rekli da prestaju sa proizvodnjom i da je "bolji"naslednik Energy Pro.Tako je bilo pocetkom prosle godine.Medjutim nesto kasnije su ga ponovo vratili u ponudi i verovatno i danas moze da se kupi.
moguce da su ga povukli iz nekog razloga, ali sigurno je prvo nastao energy pro plus pa sledece godine nordicRekli su da prestaju sa Nordicom i u ponudi samo ova nasa.I u tih 2-3 meseca Nordic nije bio nigde na stanju u Srbiji.U regionu mislim da je bilo u ponudi u Bosni i Sloveniji.U isto vreme i moj drugar koji je vec imao Nordic hteo je i drugu klimu Nordic da kupi.Odlucio se na Energy,jer nije bila u ponudi,mart,april.Koliko vidim i danas je u ponudi u istom cenovnom rangu sa pro plus i x.
Puno trazis, oces da se grijes na klimu, a defrosta da nema😂 Svi bi mi to voljeli. Sta bi da ti radi defrost na 50min, koji traje 15min?Malo ima ironijeJeste efikasna na + i dobro greje.Meni treba klima koja ce da greje na minusu a da nema "kontrolni"DF na svakih 30-40min.Nordic je mnogo bolja sto se tice DF.Kada sam resio da kupim klimu Nordic nije bio u ponudi.Zvanicno su mi rekli da prestaju sa proizvodnjom i da je "bolji"naslednik Energy Pro.Tako je bilo pocetkom prosle godine.Medjutim nesto kasnije su ga ponovo vratili u ponudi i verovatno i danas moze da se kupi.
obicno staje sa radom samo kada su temperature u plusu a tada nema defrosta.Da li vam Energy pro ide na kontrolne defroste i kada stane sa radom, jer pegreva pa se gasi? Na mnogim klimama kada su predimenzionirane za taj prostor defrosti su vrlo retki.
a mislim da osim izgleda unutrasnje jedinice razlike i nema, kod novijih su poceli stavljati opciju pregleda potrosnje u aplikacijiU čemu je razlika, ako su spoljne jedinice iste ?
isto tako funkcionise i energy pro plus, grijac radi ispod nule stalno, mislio sam da trosi manje ali trosi oko 160w a minimum klime je izmedju 350 i 400 bez grijacaNordic nema kontrolne df i njen algoritam je drugaciji od energy pro i pro plus. Nordic je znatno bolji za ljude koji nemaju izolaciju gde im treba non stop da greje sa manje df-a. Mana Nordic-a jeste ta da ako je neko kupi ko ima dobru izolaciju a dodju ovakvi ledeni dani kao sto su bili tad ona nije ekonomicna jer kada je temp oko 0 ili -1 po ceo dan njena modulacija je minimum 520w jer grejac radi non stop. Da taj grejac pomaze dosta u slucaju df da pomaze. Jer ja sam imao situaciju da je popodne kada je bila malgla 2 stepena 99% vlaznosti Nordic je isla u df vise puta a cim je pala temp i grejac se upalio df su perstali i tek prvi je bio sutra dan ujutru oko 6 kada je mraz.
Evo ti sinoc dva df jedan u 4 jedan u pola 7. Regularni df jer kod mene je bilo -2 i 99% vlaznost. Nikakvi kontrolni df. Ja sam jedino imao kontrolne df dok sam renovirao kucu i kad dodje u ledenu kucu i upalim da greje a napolju ladno ona odradi kontrolni samo da proveri dal se nije sj zaledila posto nije radila par dana.isto tako funkcionise i energy pro plus, grijac radi ispod nule stalno, mislio sam da trosi manje ali trosi oko 160w a minimum klime je izmedju 350 i 400 bez grijaca
Jedino sad ako je programirana drugacije i defrost ne ide na 45 min kao energy pro plus
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari