Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

• Začetnik teme Začetnik teme LukasP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja jednostavne stane ,krilca ostanu otvorena.Kratko spoljna klokoce i ispusti kao neki gas.Nekoliko kapi vode izbaci spolja.Posle se krilca pritvore i pocinje duva lagano,otvara krilca i duva na zadatoj brzini.Itako na svakih 45-50min.kada je temp.- ili oko 0.I po meni ovo nije normalno mada majstori iz servisa kazu suprotno?Tako inverter klime rade pa i skuplje?Ne mogu da zamislim kako bi radila da je -10 ili malo vise ili malo nize.
Radi li kada zatreba stvarni defrost umesto tog kontrolnog? Ili radi po satnici kontrolni defrost plus dodatno uradi i stvarni defrost?
"Pravi"DF nisam imao prilike da vidim i cujem jer ga izgleda i nema.Sta je taj "kontrolni"DF"?U upustvu isto tako ne postoji a i serviseri neznaju.
Pravi DF moja druga klima "Midea"radi jednom ili dva puta dnevno i traje cak i 10min.Odrmzne sa strane led,izbaci na crevo i nastavlja sa radom.

Poslednja izmena:
Pravi defrost je taj duži koji se obavlja po potrebi i traje po potrebi.
Ako ga ne budeš video na Hisensu ni tad kada budu najgori uslovi (100% vlažnosti vazduha) to onda znači da ovi programirani na 45 minuta obavljaju posao.
Ali začudilo bi me da je tako, svakako pratite pa javite.

Prestane da duva krilca ostanu u polozaju u kom su bila, blinka power indikator, ovih dana je temp preko noci isla do -6 -7, isto je radila DF na svakih 45min u trajanju od 3 min, na klimi uopste nema leda niti se zabeli isparivac, prosle god kad je temp isla do -15 -16 isto je radia DF na 45min ali je trajao 5-7min i isto se nije ledila niti se zabeleo isparivac.

Moja jednostavne stane ,krilca ostanu otvorena.Kratko spoljna klokoce i ispusti kao neki gas.Nekoliko kapi vode izbaci spolja.Posle se krilca pritvore i pocinje duva lagano,otvara krilca i duva na zadatoj brzini.Itako na svakih 45-50min.kada je temp.- ili oko 0.I po meni ovo nije normalno mada majstori iz servisa kazu suprotno?Tako inverter klime rade pa i skuplje?Ne mogu da zamislim kako bi radila da je -10 ili malo vise ili malo nize.

"Pravi"DF nisam imao prilike da vidim i cujem jer ga izgleda i nema.Sta je taj "kontrolni"DF"?U upustvu isto tako ne postoji a i serviseri neznaju.
Pravi DF moja druga klima "Midea"radi jednom ili dva puta dnevno i traje cak i 10min.Odrmzne sa strane led,izbaci na crevo i nastavlja sa radom.
Da rade i skuplje 18kmta Fujitcu za 24h odradi minimum 11 Df-a 7-15 min u zavisosti koliko je zaledjeno napolju. Ali meni Hiseanse Nordic max dva za dan sad po ovom ladnom vremenu.

Prilozi

• Screenshot_20250120-190035.png
    Screenshot_20250120-190035.png
    91.8 KB · Pregleda: 47
Radi i pravi defrost ali dosta rijetko ja sam ga hvatao prosle zime kada je bilo par dana -19, traje minut dva duže i vidno bude bijela vanjska jedinica

Po ovoj karti klima nije bas pogodna za ove krajeve ako sam dobro shvatio.

Prilozi

• hisense.jpg
    hisense.jpg
    121.8 KB · Pregleda: 45
to definitivno nije nešto normalno. moja Hisense Nordic 12 je uradila prvi defrost od ove godine noćas kad je padala kiša. to sam negde napisao možda i u ovoj temi ali se više ne sećam. kod mene je vreme bilo suvo non stop. pre toga su se DF dešavali kad je bio onaj veliki sneg i vlaga pre NG. tad je uvek bilo leda na klimama. sad nije bilo moguće videti led ni na onim malim klimama kod komšija koje i oni koriste za grejanje. takvo vreme bilo bar kod nas u zapadnoj srbiji. i sad je suvo ponovo.
ovo znači da kod nas nema podataka

To su ti samo referentne vrednosti za merenje scop-a samo nisu odlucili da rade za hladnu zonu. svi oni stimaju to da im klima bude u a++. Ono sto mogu da ti kazem je da negde optimalno ta tvoja klima kad je napolju -7 moze da daje 2.6kw grejne snage. Sto znaci ako ti je izolovan prostor moze da greje i preko 26 kvadrata. Ako imas mnogo toplotnih gubitaka kad je -7 malo ce se muci da ti greje sve preko te kvadrature.
to definitivno nije nešto normalno. moja Hisense Nordic 12 je uradila prvi defrost od ove godine noćas kad je padala kiša. to sam negde napisao možda i u ovoj temi ali se više ne sećam. kod mene je vreme bilo suvo non stop. pre toga su se DF dešavali kad je bio onaj veliki sneg i vlaga pre NG. tad je uvek bilo leda na klimama. sad nije bilo moguće videti led ni na onim malim klimama kod komšija koje i oni koriste za grejanje. takvo vreme bilo bar kod nas u zapadnoj srbiji. i sad je suvo ponovo.

ovo znači da kod nas nema podataka
Mi smo izgleda imali srece sa nordic da ima redje df u odbosu na nove modele energy pro plus.

Da rade i skuplje 18kmta Fujitcu za 24h odradi minimum 11 Df-a 7-15 min u zavisosti koliko je zaledjeno napolju. Ali meni Hiseanse Nordic max dva za dan sad po ovom ladnom vremenu.
Iz iskustava mnogih Nordic model radi redje DF cikluse nego Energy Pro Plus / X

Kad se vratim sa puta objavicu nastavak price oko moje Energy Pro Plus i dijagrame DF. Takodje radi kontrolni defrost svakih 45-60 min u trajanju od 2-3 min. Po meni je to sasvim ok i ne vidim problem u tome.
Kao sto je vec neko napisao, ako u tih par minuta osetite toliki pad temperature onda imate vecih problema od ucestalog DF na klimi...

Mi smo izgleda imali srece sa nordic da ima redje df u odbosu na nove modele energy pro plus.
pa ja priznajem da me je privuklo to 'nordic' u nazivu. jer ako je stvarno za sever onda je dobra i za nas. nešto slabije ovde teško da će da radi kad stegne zima. ja sam sa mojom skroz zadovoljan. grejem 40 kvadrata stan koji je onako izolovan i ovo mi je prva zima gde je klima bila na testu. radila je super. za sledeću sezonu se spremam zamenom stolarije i ulaznih vrata.
ja sam u stvari shvatio da je meni žena najveći potrošač od svih uređaja u kući. meni je tu oko 20 sasvim toplo a ona crkava od zime. trebalo je tražiti i nordic ženu. tj džabe što izgleda nordic plava i bleda a u praksi ništa od toga. 😎

Apsolutno si u pravu.Moji drugari imaju Nordic,Pro Plus i ove nove X Black.Jedino ova dvojica sa Nordicom nemaju pojma sta je DF.Jesu malo veci potrosaci i malo metiljavije greju.A mi sa ova druga dva modela ubismo se sa DF,"kontrolni"ili ne.Greju stvarno ko lude ali na svakih 45min cute😡

Apsolutno si u pravu.Moji drugari imaju Nordic,Pro Plus i ove nove X Black.Jedino ova dvojica sa Nordicom nemaju pojma sta je DF.Jesu malo veci potrosaci i malo metiljavije greju.A mi sa ova druga dva modela ubismo se sa DF,"kontrolni"ili ne.Greju stvarno ko lude ali na svakih 45min cute😡
Pa koliko ti opadne temperatura u prostoru za tih 2-3min?

Metiljavije greju ako stavis bez ifeel pa one u celzijus odrzavaju sa obim 3 stepena razlike znaci 20 za 23 🙂 . na ifeel one rade ako stavis 23 one dizu na 24 pa onda odrzavaju i gase se ako treba. A ako oces punu snagu udjes preko app ne preko daljinca i stavis fast heating ono rokne na 32 i trosi 1600w i tad posteno greje

Pa koliko ti opadne temperatura u prostoru za tih 2-3min?
Zavisi ali ne vise od 1C
Metiljavije greju ako stavis bez ifeel pa one u celzijus odrzavaju sa obim 3 stepena razlike znaci 20 za 23 🙂 . na ifeel one rade ako stavis 23 one dizu na 24 pa onda odrzavaju i gase se ako treba. A ako oces punu snagu udjes preko app ne preko daljinca i stavis fast heating ono rokne na 32 i trosi 1600w i tad posteno greje
Tako sam uradio vise puta pa sam morao da skidam pulovere, podkosulje...I kada odem tako ugrejan u kuhinju odmah sutra respiratorne z.......ije

Poslednja izmena:
Puni DF ja nisam registrovao za godinu dana eksploatacije.Nema leda na isparivacu a nema ni vode na trotoaru ispod kada radi "kontrolni" DF.Po neka kap iz creva i to je sve?

Ne mora da znaci, taj vremenski(kontrolni) je onaj od 2-3min, svi ostali su "pravi", to jest defrost.

More vracam kube i briket.Ima da se ugrejem od glave do pete.Drugam brikete i ne gledam u pametne uticnice,termometre i DF .Nema zamajavana sa majstorima i serviserima koji samo znaju da pricaju.Nema ciscenja filtera i raznoraznih aromaricnih dodataka.

Nazad
Vrh Dno