"Pravi"DF nisam imao prilike da vidim i cujem jer ga izgleda i nema.Sta je taj "kontrolni"DF"?U upustvu isto tako ne postoji a i serviseri neznaju.Radi li kada zatreba stvarni defrost umesto tog kontrolnog? Ili radi po satnici kontrolni defrost plus dodatno uradi i stvarni defrost?
Da rade i skuplje 18kmta Fujitcu za 24h odradi minimum 11 Df-a 7-15 min u zavisosti koliko je zaledjeno napolju. Ali meni Hiseanse Nordic max dva za dan sad po ovom ladnom vremenu.Moja jednostavne stane ,krilca ostanu otvorena.Kratko spoljna klokoce i ispusti kao neki gas.Nekoliko kapi vode izbaci spolja.Posle se krilca pritvore i pocinje duva lagano,otvara krilca i duva na zadatoj brzini.Itako na svakih 45-50min.kada je temp.- ili oko 0.I po meni ovo nije normalno mada majstori iz servisa kazu suprotno?Tako inverter klime rade pa i skuplje?Ne mogu da zamislim kako bi radila da je -10 ili malo vise ili malo nize.
"Pravi"DF nisam imao prilike da vidim i cujem jer ga izgleda i nema.Sta je taj "kontrolni"DF"?U upustvu isto tako ne postoji a i serviseri neznaju.
Pravi DF moja druga klima "Midea"radi jednom ili dva puta dnevno i traje cak i 10min.Odrmzne sa strane led,izbaci na crevo i nastavlja sa radom.
ovo znači da kod nas nema podatakaPo ovoj karti klima nije bas pogodna za ove krajeve ako sam dobro shvatio.
To su ti samo referentne vrednosti za merenje scop-a samo nisu odlucili da rade za hladnu zonu. svi oni stimaju to da im klima bude u a++. Ono sto mogu da ti kazem je da negde optimalno ta tvoja klima kad je napolju -7 moze da daje 2.6kw grejne snage. Sto znaci ako ti je izolovan prostor moze da greje i preko 26 kvadrata. Ako imas mnogo toplotnih gubitaka kad je -7 malo ce se muci da ti greje sve preko te kvadrature.Po ovoj karti klima nije bas pogodna za ove krajeve ako sam dobro shvatio.
Mi smo izgleda imali srece sa nordic da ima redje df u odbosu na nove modele energy pro plus.to definitivno nije nešto normalno. moja Hisense Nordic 12 je uradila prvi defrost od ove godine noćas kad je padala kiša. to sam negde napisao možda i u ovoj temi ali se više ne sećam. kod mene je vreme bilo suvo non stop. pre toga su se DF dešavali kad je bio onaj veliki sneg i vlaga pre NG. tad je uvek bilo leda na klimama. sad nije bilo moguće videti led ni na onim malim klimama kod komšija koje i oni koriste za grejanje. takvo vreme bilo bar kod nas u zapadnoj srbiji. i sad je suvo ponovo.
ovo znači da kod nas nema podataka
Iz iskustava mnogih Nordic model radi redje DF cikluse nego Energy Pro Plus / XDa rade i skuplje 18kmta Fujitcu za 24h odradi minimum 11 Df-a 7-15 min u zavisosti koliko je zaledjeno napolju. Ali meni Hiseanse Nordic max dva za dan sad po ovom ladnom vremenu.
pa ja priznajem da me je privuklo to 'nordic' u nazivu. jer ako je stvarno za sever onda je dobra i za nas. nešto slabije ovde teško da će da radi kad stegne zima. ja sam sa mojom skroz zadovoljan. grejem 40 kvadrata stan koji je onako izolovan i ovo mi je prva zima gde je klima bila na testu. radila je super. za sledeću sezonu se spremam zamenom stolarije i ulaznih vrata.Mi smo izgleda imali srece sa nordic da ima redje df u odbosu na nove modele energy pro plus.
Pa koliko ti opadne temperatura u prostoru za tih 2-3min?Apsolutno si u pravu.Moji drugari imaju Nordic,Pro Plus i ove nove X Black.Jedino ova dvojica sa Nordicom nemaju pojma sta je DF.Jesu malo veci potrosaci i malo metiljavije greju.A mi sa ova druga dva modela ubismo se sa DF,"kontrolni"ili ne.Greju stvarno ko lude ali na svakih 45min cute😡
Metiljavije greju ako stavis bez ifeel pa one u celzijus odrzavaju sa obim 3 stepena razlike znaci 20 za 23 🙂 . na ifeel one rade ako stavis 23 one dizu na 24 pa onda odrzavaju i gase se ako treba. A ako oces punu snagu udjes preko app ne preko daljinca i stavis fast heating ono rokne na 32 i trosi 1600w i tad posteno grejeApsolutno si u pravu.Moji drugari imaju Nordic,Pro Plus i ove nove X Black.Jedino ova dvojica sa Nordicom nemaju pojma sta je DF.Jesu malo veci potrosaci i malo metiljavije greju.A mi sa ova druga dva modela ubismo se sa DF,"kontrolni"ili ne.Greju stvarno ko lude ali na svakih 45min cute😡
Zavisi ali ne vise od 1CPa koliko ti opadne temperatura u prostoru za tih 2-3min?
Tako sam uradio vise puta pa sam morao da skidam pulovere, podkosulje...I kada odem tako ugrejan u kuhinju odmah sutra respiratorne z.......ijeMetiljavije greju ako stavis bez ifeel pa one u celzijus odrzavaju sa obim 3 stepena razlike znaci 20 za 23 🙂 . na ifeel one rade ako stavis 23 one dizu na 24 pa onda odrzavaju i gase se ako treba. A ako oces punu snagu udjes preko app ne preko daljinca i stavis fast heating ono rokne na 32 i trosi 1600w i tad posteno greje
Za 3min dosta. Pa kad ti radi puni DF od 10min, znaci ide i do 3,4°. Nije ni cudo sto ti cesto ide u DF.Zavisi ali ne vise od 1C
47 😁Sa ovim pricama o defrostu i neko je spominjao na forumu da df kod hisensa ide na 45 min i evo od jutros pratim, znaci uredno ide svakih 45 min i traje 7min. Onaj kontrolni ebem li ga...traje 7 minua. Vani oko -5
Jel i kod vas na 45 ?
Dobices skoro isto, samo sa vise nervoze jer si uvalio vise para, barem sto se defrosta tice😆Ja sam nalozio vatricu hebo ove cunga lunga duvaljke😁 Menjam kineza za japanca
Tako je kad bude temp. u plusu bice Top, niska modulacija itd. A kad dodje 0c i minusi, krece ponovo DF na sat... pa samo da popizdis! 🙂Dobices skoro isto, samo sa vise nervoze jer si uvalio vise para, barem sto se defrosta tice😆
A brate prosle god jel isto tako radila?Sada je -4 i evo ga "kontrolni" na pola sata ali i vreme oporavka krace.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari