Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

Meni grije oko 30 kvadrata zato i manja potrosnja. Podesena na 21 a kada su minusi na 22
Одлична величина за ову климу.

То са температуром много зависи, ако си на ifeel онда зависи где ти је даљинац постављен, сваких пола метра и мења се поставка. Буквално зависи колико високо поставиш даљинац од пода...
Мени је искрено најгоре поставка без даљинца, просто много лоше мери бар ова моја јер испод ње има дрвена гранишла и ремети јој мерење унутрашњег термометра, типа клима мери 28 степени а намештена на 22, собни термометар измери 24 на метар и по од земље...тако да даљинац је једино решење код мене.

Одлична величина за ову климу.

То са температуром много зависи, ако си на ifeel онда зависи где ти је даљинац постављен, сваких пола метра и мења се поставка. Буквално зависи колико високо поставиш даљинац од пода...
Мени је искрено најгоре поставка без даљинца, просто много лоше мери бар ова моја јер испод ње има дрвена гранишла и ремети јој мерење унутрашњег термометра, типа клима мери 28 степени а намештена на 22, собни термометар измери 24 на метар и по од земље...тако да даљинац је једино решење код мене.
To smo imsli jednu raspravu i ne znam ni ja sta smo tacno zakljucili sto se tice tog senzora.

Ja drzim na obicnom grijanju brz ifeel. Super mi radi. Poredio sam sa ifeel i radi slično s tim da nakon gasenja pa kretanja u rad krece sa 30% vecom potrosnjom pa spusta. Npr lupam ako je vani 8 stepeni i klima radi i dostigne temperaturu pa se ono ugasi pa se kasnije upali, sa ifeel krece sa 900w pa polako spusta na 400 a bez ifeel krece sa 600w pa spusta na 400. Posto nemam nikakve prednosti na ifeel a krece sa nesto vecom potrošnjom ne koristim ga.

E sad sto se tice termostata. I mene je to bunilo sto aplikacija pokazuje recimo 29 stepeni a u sobi je 23. Medjutim jednostavno je to tako i normalno je. Sonda se nalazi u klimi gdje je stvarno dosta veca temperatura i ta temperatura ne sluzi da nama pokazuje temperaturu prostorije vec temperaturu vazduha gore na izbacivanju iz klime i pomocu toga klima racuna kako da grije. Ne znam ni sto su je stavili u aplikaciju kad se vecina ljudi samo zbuni i misli da nije nesto ok sa klimom. Ja sam cak i spustao sondu metar ispod klime, nista nisam napravio.

Ja sam skontao da moram samo nastimati za stepen nize nego sto hocu i to je to jer klima grije za 1.5 stepeni vise.

Npr ako hocu u prostoriji 23 ja nastimam 21 (kada je prelazno vrijeme) ili nastimam 22 kada je malo veca zima. Ventilator na minusima drzim na 3 a u prelaznom na 2 i 1 i to je to.

Uglavnom mi je preko app nastimana automatizacija i daljinski skoro i ne diram.

Nabije topao vazduh gore zato app prikazuje vise nego sto treba.Inace zna da zagreje 3 stepena vise kada je napolju toplije pa se klima onda ugasi.Kad je hladnije ta razlika je manja.

Ma definitivno su im ti senzori vnogo. Kad već postoji senzor u daljinskom, što ne naprave bluetooth daljinski, a ne da okrećem ka klimi i da podmećem knjigu ispod njega da mu dam nagib. I opet nisam siguran da li dobacuje do unutrašnje j. ili ne. Kod mene klima 18ica sa twin rotary kompresorom, vidi se da stvarno ima snage. Krene da duva jako sa baš toplim izduvom, al ***, posle 10 min senzor slaže da je 29 stepeni (a u sobi 19), i onda ona smanji temperaturu izduva i krene da duva hladnjikavo. Senzor u UJ, po meni najveća mana kod Hisense klima uređaja.

Dosta faktora izgleda utice na rad klime. Meni sa Ifeel definitivno vise trosi nego bez. Inace se potrosnja krece 350-550w. Prije par dana sam gledao nesto i vidio nekih 5 min mi je potrosnja bila 280-300w dalje nisam pratio. Kad je na auto onda brzo spusti brzinu ventilatora jer se pri plafonu nabije temp a u prostoriji bude hladnije. Sad se to ne primjeti ali oko 0C bude hladnije u prostoriji. Zato ja drzim fan uglavnom na medium i 23C. Sa brzim fanom se ne nabija temp gore a i bolje mi grije prostorije. Ipak imam 70 kvadrata bez izolacije zidova. A na hisense sajtu pise da je ovo klima za 12-24 kvadrata.

Ma definitivno su im ti senzori vnogo. Kad već postoji senzor u daljinskom, što ne naprave bluetooth daljinski, a ne da okrećem ka klimi i da podmećem knjigu ispod njega da mu dam nagib. I opet nisam siguran da li dobacuje do unutrašnje j. ili ne. Kod mene klima 18ica sa twin rotary kompresorom, vidi se da stvarno ima snage. Krene da duva jako sa baš toplim izduvom, al ***, posle 10 min senzor slaže da je 29 stepeni (a u sobi 19), i onda ona smanji temperaturu izduva i krene da duva hladnjikavo. Senzor u UJ, po meni najveća mana kod Hisense klima uređaja.
Zasto ulazis u app kad je upaljen ifeel?Kakva je fora da i app i daljinski salju klimu temp.
Dosta faktora izgleda utice na rad klime. Meni sa Ifeel definitivno vise trosi nego bez. Inace se potrosnja krece 350-550w. Prije par dana sam gledao nesto i vidio nekih 5 min mi je potrosnja bila 280-300w dalje nisam pratio. Kad je na auto onda brzo spusti brzinu ventilatora jer se pri plafonu nabije temp a u prostoriji bude hladnije. Sad se to ne primjeti ali oko 0C bude hladnije u prostoriji. Zato ja drzim fan uglavnom na medium i 23C. Sa brzim fanom se ne nabija temp gore a i bolje mi grije prostorije. Ipak imam 70 kvadrata bez izolacije zidova. A na hisense sajtu pise da je ovo klima za 12-24 kvadrata.
Sajt nema veze sa kvadraturom.Sa kojim podesavanjima ti je radila kad je spustila do 280w.Moja na al+feel spusta do 250w kacio sam potrosnju isto je tako oko nekoliko minuta drzala na ovoj modulaciji,ali ona duva hladnjikav vazduh kad radi oko 250.

Ne mogu sad da se sjetim tacno mislim da je fan low temp 22-23C. Inace ne koristim daljinac uopste, samo app. Kad mi je dosadno cackam dizem spustam temp i brzinu ventilatora cisto da vidim razliku u postrosnji. Inace je nocu 19C fan 2 (low) danju je 23C fan 3 tako sam podesio u app.

Onda da probam bez daljinca taman su se baterije istrošile. Nisam do sada radio bez daljinca. Svakako se slažem ovo za tri stepena više, gledam danas nabije na tih metar i po od zemlje 24 a zadato 22 ili čak i 20.... Mislio sam da je to kod mene problem zbog granišle pa hteo da menjam mesto al vidim da neću dobiti mnogo. Moraću malo da eksperimentišem. Svakako to sa daljincem jeste smaranje da se gadja ugao...
Ja držim na fan high zbog toga što je velika prostorija a kad je baš hladno ispod nule i na maskimumu fan, jedino tako izgura topao vazduh ravnomerno po prostoriji. Nekoliko puta probao low fan i trošila je puno a prostorija hladna.

Kad je napolju toplije onda zagreje 3 stepena vise,a kad je hladnije napolju ta razlika je manja.

Taj ifeel je po meni beskoristan jer daljinac mora da “gleda” direktno u klimu. Da ne BT onda bi bilo odlicno ovako nema smisla. Ako daljinac ne posalje temp sa senzora onda klima grije i pokusava da dobije zadatu temperaturu onda dolazi do pregrijavanja i povecane potrosnje. Ja sam probao par puta to sa ifeel i odustao. Ovako samo postavim temp koja mi odgovara i fan na medium ili kad je hladnije na high i super. I ono sto je meni puno pomoglo je to da dignem krilca da duva na sredinu izmedju prostorija. Treba malo eksperimentisati jer nije kod svakoga isti raspored prostorija i zavisi gdje je klima postavljena.

Hehehe 100 babica kilava deca :)

Ljudi jedina realna stvar je komfor u prostoru i mesečni račun za struju u odnosu na željeni komfor!

Taj ifeel je po meni beskoristan jer daljinac mora da “gleda” direktno u klimu. Da ne BT onda bi bilo odlicno ovako nema smisla. Ako daljinac ne posalje temp sa senzora onda klima grije i pokusava da dobije zadatu temperaturu onda dolazi do pregrijavanja i povecane potrosnje. Ja sam probao par puta to sa ifeel i odustao. Ovako samo postavim temp koja mi odgovara i fan na medium ili kad je hladnije na high i super. I ono sto je meni puno pomoglo je to da dignem krilca da duva na sredinu izmedju prostorija. Treba malo eksperimentisati jer nije kod svakoga isti raspored prostorija i zavisi gdje je klima postavljena.
Kod mene je isto i sa ifeel i bez ifeel.Zagreje 2 stepena vise.Kod nje se treba staviti 2 stepena nize i resen problem.

Maloprije sam se baš čuo sa momcima što su mi ugradjivali klimu jer jedan rodjak hoce da ugradi istu. Malo su pale cijene.
Pita me jesam zadovoljan i ja kažem kako jesam i da bi klima bila idealna samo da malo niže može spustati potrošnju.
Kaže da je to zato što je vanjska jedinica kod ove klime kao za klimu 18ku i da je zbog toga najniza potrosnja 350w i da je to normalno za veće klime, da malo koja radi ispod 300.

Pa spoljne su iste,ali kompresori su drugaciji.Vec su najavili nordic verziju ovog modela koji greje do -25 ili -30.

Koji app koristite, vidim ima HiSmart Life, ConnectLife i Tuya Smart ali ova je valjda za te wireless uticnice kojima merite potrosnju?

Hisense energy pro nordic
Pa spoljne su iste,ali kompresori su drugaciji.Vec su najavili nordic verziju ovog modela koji greje do -25 ili -30.
Mislim da je spoljna ista kao ova naša. Samo ima senzor unutrasnja. Ako sam lepo video.
Koji app koristite, vidim ima HiSmart Life, ConnectLife i Tuya Smart ali ova je valjda za te wireless uticnice kojima merite potrosnju?
Connect app za klimu.

Connect life,a za uticnicu Tuya.
Hisense energy pro nordic

Mislim da je spoljna ista kao ova naša. Samo ima senzor unutrasnja. Ako sam lepo video.
Jeste ista je spoljna,jedino sto je poboljsano je sigurno isparivac i malo izmenjen dizajn,ali su vrlo slicne klime.Na primer pro plus i pro hinano imaju opseg rada -22 do +43 dok nordic verzija ima od -30 do +50.

Imam problem sa jednom od energi pro plus 12 kada se ukljuci u struju na uzemljenju na toj linije salje neku struju. Majstor mi kaze da moram da vucem novo uzemljenje samo za nju.

To treba proveriti prvo radi se o vrlo opasnim stvarima uzemljenje može da spasi život ali ako je nešto loše urađeno to je loše.Neka taj majstor ili drugi ispita utikač i linije.

Dok ne ukljucim klimu sve radi bez problem i na uzemljenju na toj liniji i drugim uredjajima se ne javlja nista. Medjutim kad ukljucim klimu u struju i stojim bos na plocice i pipnem aspirator drma me struja.

Ne bi me zacudilo da je tzv majstor koji je montirao klimu obrnuo nulu I uzemljenje npr

Naso sam problem uopste u toj kutiji gde sam imao trozilni oabl onaj zuto zeleni kabl za uzemljenje nije vezan u prethodnoj kutiji jer i tamo nema uzemljenja (da ga ***** u majstora ko je radio struju) pa sam lepo to sve vezao uzemljenja zajedno i da sutra pobijam sondu da vezem lepo uzemljenje. Sto jedna budala napravi 10 pametnih ne mogu da ispave.

Ali ovaj sat na daljinskom je kriminalan, kasni 5 minuta na mesec dana, kao da ugradjuju kvarcove iz proslog veka :eek:

Onaj ko planira da koristi tajmer na toj istoj klimi.

Evo kratki presjek stanja.
7 mjeseci (novembar - maj) klima je grijala "aktivno" prostoriju od 15 kvadrata a kroz nju jos nekih 15-20 kvadrata (hodnik i drugu sobu), ukupno oko 30-35 kvadrata, stan u pitanju ali poslednji sprat na uglu zgrade, pvc stolarija, izolacija stirpor 3cm vanjski zidovi. Temperatura je bila 24 stepena po danu a 21 preko noci (preko noci je radila 3-4 hladnija mjeseca)
Potrosila je oko 900 kwh ili priblizno 130 kwh po mjesecu u prosjeku. Tiha i odlično grije, ja prezadovoljan

Pozdrav svima,
trebalo bi mi par saveta - dostavljena mi je klima na kućnu adresu (Hisense Energy Pro Plus 12K - QG35XV0E) a pošto sam uzeo preko neta (ananas) nisam imao prilike da se konsultujem sa prodavcem oko ičega. Pošto sada moram da nađem nekoga da mi montira klimu zanima me da li to mora da bude ovlašćeni servis, da li treba montaža da se overava radi garancije i uopšte koja je procedura i čega se treba paziti i pitati unapred.
Čuo sam da je okvirno sada cena oko 15 hiljada, i da treba dobar majstor jer loš ili nepošten ume da zezne stvar i ode garancija.
Hvala za pomoć

Nazad
Vrh Dno