Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

Puno je tu činilaca...ja mogu samo da pretpostavim da možda može biti do materijala u koji su držači ušrafljeni, da li su adekvatni držači postavljeni(vole firme koje ugrađuju da isfušare, u pakovanje stave manje ili manje kvalitetne nosače pa nude kao kvalitetnije uz veću cenu i priču kako fabrički nisu dobri), kakav je zid u koji se šrafi jedinica, da li ima pukotina u zidu koje se ne vide. Ili je možda neki deo klime nedovoljno pritegnut za nosače pa odatle pojačanje vibracija i td...

Sve je to deo koji bi trebalo onaj koji vrši instalaciju da proveri...na žalost to se kod nas skoro pa nikad ne radi.
Tu ste u pravu, moja klima je okačena ispod prozora na parapetu od stare pune cigle (stambena zgrada, bio parapet od drveta sa ispunom staklene vune, skinuto pa podzidano) pocinkovani nosači, veći, obične antivibracione gume koje dolaze u pakovanju, tri metra cevi sa napravljenom osmicom iza spoljne jedinice. Verujte mi ne čujem je ni kada je otvoren prozor, miran i tih rad. Ima tu istine a bogme i do montažera mnogo znači.

Baš bih voleo da mi neko kaže ako zna, koja je razlika između energy pro i energy pro plus

Ovaj mjesec je potopal, temperature su od nule pa cak do 10 stepeni. Svejedno sam bas zadovoljan potrosnjom ove klime. Ovu wifi uticnicu imam od sredine mjeseca tako da je ova potrosnja za zadnjih 15 dana 73kw, za sav mjesec oko 150kw. Upaljena je 24/7 po danu nastimana na 24 stepena a preko noci na 20.

Prilozi

• Screenshot_2022-12-30-19-08-57-725_com.tuya.smart.jpg
    Screenshot_2022-12-30-19-08-57-725_com.tuya.smart.jpg
    32.3 KB · Pregleda: 94
  • Screenshot_2022-12-30-19-12-04-938_com.tuya.smart.jpg
    Screenshot_2022-12-30-19-12-04-938_com.tuya.smart.jpg
    34.2 KB · Pregleda: 97
Danas smo u kući instalirali ovu klimu, pa kad prođe neko vreme pišem utiske
Montirano po svim porpisima, jako lako se zakačila na wifi

Danas smo u kući instalirali ovu klimu, pa kad prođe neko vreme pišem utiske
Montirano po svim porpisima, jako lako se zakačila na wifi
Da li su te pozitivna iskustva korisnika ove klime usmerila prema kupovini ove klime ili ti je majstor preporučio ovaj model.

Da li su te pozitivna iskustva korisnika ove klime usmerila prema kupovini ove klime ili ti je majstor preporučio ovaj model.
Zato što sam više nego zadovaljan sa HiNano modelom, kojeg imam već drugu zimu

Moj savet je da ne ulazite u aplikaciju dok je upaljen ifeel.Palio sam je da greje cim sam usao u aplikaciju nije htela da ide ispod 400w.Pre toga je radila ispod 400 prvo je krenula sa 350w pa je postepeno rasla potrosnja do 400w i tako je radila normalno dok nisam usao u aplikaciju.Posle sam izasao iz aplikacije i ugasio sam i upalio opet i feel i nije htela ispod 400w.Jedino joj pomaze cupanje iz uticnice na pola sata sat vremena.

Uspio sam solidno da smanjim brujanje. Sada se cuje samo kad se pali vanjska. Meni je vanjska i unutrasnja jedinica jedna naspram druge pa je visak cijevi namotan iza vanjske jedinice. Dio cijevi koja je isla iz vanjske je bio naslonjen na dio koji ulazi u zid i tako direktno prenosila vibracije na zid. To sam razdvojio. Jedino mi je ostalo jos da nekako odvojim cijeli namotaj cijevi da se ne naslanjaju cijelom duzinom jedna na drugu jer su malo “ruzno” namotane ali mi je to nezgodno jer bas malo prostora ima izmedju zida i vanjske. Takodje sam otpustio sarafe koji drze vanjsku jedinicu i lagano ih dotegao ali mislim da mi je najvise problem stvaralo ovo prvo. Znaci nije uvijek problem sa klimom nekad je i do majstora. Ja sam nasao majstora po preporuci al eto kod mene je malo “zabrljao”.

Moj savet je da ne ulazite u aplikaciju dok je upaljen ifeel.Palio sam je da greje cim sam usao u aplikaciju nije htela da ide ispod 400w.Pre toga je radila ispod 400 prvo je krenula sa 350w pa je postepeno rasla potrosnja do 400w i tako je radila normalno dok nisam usao u aplikaciju.Posle sam izasao iz aplikacije i ugasio sam i upalio opet i feel i nije htela ispod 400w.Jedino joj pomaze cupanje iz uticnice na pola sata sat vremena.
Sto se tice mene i moje ove klime ja sam u nekoliko navrata detaljno isprobao po par dana sve moguce kombinacije opcija (standardno grijanje, pa sa ifeel, pa sa hinano, pa sa AI smart).

Dosao sam do definitivnog zakljucka da nista posebno ne dobijam ni sa jednom kombinacijom. Čak šta više triši do 50w više i kada klima počinje da radi nakon što se bila ugasila kreće sa nešto većom modulacijom i malo je sporije obara (recimo 20 minuta naspram 10-15 minuta).
Najniza potrosnja je oko 370w ali to je samo ponekad, realna stalna najniza je 400w. Ovo uopste nije lose jer kao sto sam ranije pisao ni na temperaturama nesto ispod nule meni potrosnja puno ne skace - radi na 450-500-550w -600w maksimalno tj ja je nisam uhvatio da se zadrzava duze na vecoj potrosnji.

Ovo cesto gasenje i ne spustanje modulacije me je u pocetku nerviralo ali su mi neki clanovi ovdje objasnili da to nesto i ne skodi klimi jer je to lagani start bez opterecenja kompresora.

Tako da ja koristim iskljucivo obicni heat mode bez ikakvih dodataka.

Ova klima je potrosila:
  • Novembar - 130 kwh
  • Decembar - 150kwh
  • 15 dana Januara - 80kwh

Prosjek oko 5 kw po danu.

Klima radi 24/7h s tim da je po danu naštimana na 23 stepena (ona grije i održava 24 stepena), nalazi se u prostoriji od 15 kvadrata ali grije još jednu sobu mali hodnik i WC (u ovim prostorijama ostalima je 22-23 stepena), dok je po noći naštimana na 19 stepeni (a odžava 19-20 stepeni ). Kako je samo malo bilo minusa po noci potrosi mozda kilovat-dva maksimalno. Ukupan prostor koji grije je oko 30-35 kvadrata.

Zaboravio sam napomenuti da je stan u pitanju ali nista posebno od izolacije, PVC je stolarija. Stan je na poslednjem spratu, na cosku zgrade tako da su 3 od 4 zida vanjski a na zalost taj jedini stan pored mene i onaj ispod mene su prazni tako nisam puno dalje od obicne kuce bez izolacije.
p.s admin moze spojiti post sa ovim iznad jer ja ne uspijevam

Uspio sam solidno da smanjim brujanje. Sada se cuje samo kad se pali vanjska. Meni je vanjska i unutrasnja jedinica jedna naspram druge pa je visak cijevi namotan iza vanjske jedinice. Dio cijevi koja je isla iz vanjske je bio naslonjen na dio koji ulazi u zid i tako direktno prenosila vibracije na zid. To sam razdvojio. Jedino mi je ostalo jos da nekako odvojim cijeli namotaj cijevi da se ne naslanjaju cijelom duzinom jedna na drugu jer su malo “ruzno” namotane ali mi je to nezgodno jer bas malo prostora ima izmedju zida i vanjske. Takodje sam otpustio sarafe koji drze vanjsku jedinicu i lagano ih dotegao ali mislim da mi je najvise problem stvaralo ovo prvo. Znaci nije uvijek problem sa klimom nekad je i do majstora. Ja sam nasao majstora po preporuci al eto kod mene je malo “zabrljao”.
Identicno i kod mene,ja nisam uspio smanjiti brujanje ni sa gumicama ispod VJ. Isto cijevi diraju vanjsku,zid ma svasta nesto

Identicno i kod mene,ja nisam uspio smanjiti brujanje ni sa gumicama ispod VJ. Isto cijevi diraju vanjsku,zid ma svasta nesto
Bune me ta "razlicita" iskustva. Kod mene je vanjska jako tiha. Smijem reci da je sa zatvorenim prozorom necujna. Kada radi vise mi se cuje neko pistukanje zvizdukanje nego sto se cuje brujanje, kompresor i ventilator. Stavili su gumice koje su dosle uz klimu, nisu one valjkaste nego neke koje se navuku na vrh nosača, ništa posebno, mozda pola cm -1 cm maksimalno debljine, kroz njih ide saraf.
Nisu mi stavili 3 m cijevi tj namotali iza klime, vec je odmah iz klime napravljeno mozda pola kruga, probusen zid u ravnini sa vanjskom jedinicom i onda sa unutrasnje strane zida provucena cijev koja ide do iznad prozora gdje je unutrasnja (vecim je dijelom cijev u stanu nego vani) - ukupna duzima 2 - 2.5 m.
Sjecam se da su majstori stavili dosta "jace" tj deblje nosače nego sto su standardni jer su rekli da je poteska vanjska

Za ova tri dana mogu reći da je klima jako tiha, skoro da se uopšte ne čuje, definitivno je tiša od HiNano koja je isto tiha

do iznad prozora gdje je unutrasnja (vecim je dijelom cijev u stanu nego vani) - ukupna duzima 2 - 2.5 m.
Ovo je jedan od glavnih problema koji te muci, a vjerujem da su ti zbog ove duzine, ispustili jednu kolicinu plina, Tako majstori kompenzuju.......
Ne bi da lupam puno, jer i sam ne znam dosta toga, al citajuci postove, shvatam da vecina nas ovde ima nepravilno postavljen uredjaj.

Da li su vama uopste montirali klime kako treba,da li su vakumirali?Za inverter treba da ima najmanje 3 metra cevi?Meni je komsija stavio 3 metra cevi ako ne i malo vise,

vakumirana jeste i to sve je fino odradjeno kod moje ali nema 3 m cijevi.
Ne znam sta da mislim za tu duzinu cijevi. Neko je na forumu objasnio da ta duzina cijevi ima svrhu samo da ne prenosi vibracije i da valjda svaka klima ima i podnosi gasa za do 3 ili 5m cijevi a za preko se mora dopunjavati. Ali ne znam, ne razumijem se, samo prenosim

svakako mora 3 metra zbog pritiska, zato se i čuje zviždanje ako je kraće

Mala preporuka sto se tiče ventilatora i ove klime. Auto fan ne bih preporucio jer koja god da je razlika u temperaturi ventilator se manje vise spusti na najslabiju brzinu nakon kraceg vremena. Znaci stimati ventilator rucno, pogotovo ako je klima u vecoj prostoriji

Na nizoj brzini duva topliji vazduh nego na najjacoj brzini duvanja.

Mala preporuka sto se tiče ventilatora i ove klime. Auto fan ne bih preporucio jer koja god da je razlika u temperaturi ventilator se manje vise spusti na najslabiju brzinu nakon kraceg vremena. Znaci stimati ventilator rucno, pogotovo ako je klima u vecoj prostoriji
Potpuno se slažem. Primeti se itekako razlika.

za petnaest dana u januaru, od kada je klima instalirana, potrošila je 130kwh

Kod mene decembar 140kwh a januar 220kwh, hladnije podneblje, relativno losa izolacija. (30-35kvadrata grije na 24 stepena)
Klima i dalje nije presla prosjecnu potrosnju od 400w po satu na 24h

U potpunosti se slažem. Hladnoća treba agresivno da se napada da bi se savladala.

Ovaj mjesec je potopal, temperature su od nule pa cak do 10 stepeni. Svejedno sam bas zadovoljan potrosnjom ove klime. Ovu wifi uticnicu imam od sredine mjeseca tako da je ova potrosnja za zadnjih 15 dana 73kw, za sav mjesec oko 150kw. Upaljena je 24/7 po danu nastimana na 24 stepena a preko noci na 20.
Pomocu koje app merite potrosnju klime? Juce stigle dve hisense pro plus, povezao ih na ConnectLife aplikaciju, ali tamo nema prikaza potrosnje struje?! 🥴

Ne meri ta aplikacija potrosnju struje nego preko pametne uticnice se meri potrosnja.

Pomocu koje app merite potrosnju klime? Juce stigle dve hisense pro plus, povezao ih na ConnectLife aplikaciju, ali tamo nema prikaza potrosnje struje?! 🥴
Imam posebnu pametnu uticnicu koja ima svoju aplikaciju. Rijetko koja klima ima ugradjen mjerac potrosnje.
Ove uticnice ti nisu skupe, preko alija oko 5eura, kod nas se mogu za nesto malo skuplje naci sko ti se ne da cekati aliexpress

Nazad
Vrh Dno